Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

***SREĆNA NOVA GODINA***

(01-01-2018, 02:33 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Генерално опада заинтересованост за слављење и ове нове године као и српске. Није народу до песме и весеља. Овде у Крагујевцу никада слабија организација,Николићи девастирали град на свим пољима.До скоро је у граду за нову годину,српску нову годину и дан града било и рок група и ових неких тзв. поп извођача па ко воли нека изволи.Некада и на две или три локације у исто време.

А телевизијски програм најгори крш икад. За целу ноћ само Немањићи и Државни Посао. Све завршено до 22 часа. Кез
Ми ћемо неминовно доживети поделу на православне и проатеистичке Србе. И хтели ми то или не , једног дана , када се околности буду наместиле, те две групе доћи ће у сукоб. Знам да је рано за овакву прогнозу, и да ће многи рећи да је ово лупетање, али тако су се комотно осећали и исламизирани Срби највише на територији Босне. Па , шта би на крају? Само овде неће бити поделе, него рат до истребљења. Количина мржње која се гаји у атеизираним Србима према православљу је већ показала своју геноцидну ноту, а та мржња временом расте . Нама то данас не изгледа тако због владајућег културног концепта- нек цвета хиљаду цветова. Чим великим силама, које данас на силу одржавају овај културни контекст, буде одговарало другачије разрешење српског националног питања, доћи ће до сукоба. Тај сукоб ће личити на Бартоломејску ноћ, на верске ратове у Француској у другој половини 16 века.
Мало је црно предвиђање, али то ће нам се догодити.
Одговори

Биће то само наставак обрачуна из 1941.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(01-01-2018, 03:12 PM)Бенито Пише:  Ми ћемо неминовно доживети поделу на православне и проатеистичке Србе. И хтели ми то или не , једног дана , када се околности буду наместиле, те две групе доћи ће у сукоб. Знам да је рано за овакву прогнозу, и да ће многи рећи да је ово лупетање, али тако су се комотно осећали и исламизирани Срби највише на територији Босне. Па , шта би на крају? Само овде неће бити поделе, него рат до истребљења. Количина мржње која се гаји у атеизираним Србима према православљу је већ показала своју геноцидну ноту, а та мржња временом расте . Нама то данас не изгледа тако због владајућег културног концепта- нек цвета хиљаду цветова. Чим великим силама, које данас на силу одржавају овај културни контекст, буде одговарало другачије разрешење српског националног питања, доћи ће до сукоба. Тај сукоб ће личити на Бартоломејску ноћ, на верске ратове у Француској у другој половини 16 века.
Мало је црно предвиђање, али то ће нам се догодити.

Нисам сигуран какве то везе има са овим што сам написао претходно. Кез Шта те подстакло,чиме ову истину извукох из тебе. Кез

Ма знам то,само није нова година глави елемент сукоба,ни близу. Кез А иначе ништа ново, још 90-тих су се чуле приче да ће се цела југословенска тарапана завршити грађанским ратом у самој Србији.

Што рече човек.

(01-01-2018, 03:39 PM)Громовник Пише:  Биће то само наставак обрачуна из 1941.

А и сам знаш да је у пар наврата мало фалило да дође до тога.
Одговори

Ко да ратује против кога? Ове селфи-генерације? Можда - преко твитера.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(01-01-2018, 04:17 PM)Николај Пише:  Ко да ратује против кога? Ове селфи-генерације? Можда - преко твитера.

То се и ја питам.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Понукало ме то што си написао да је " генерално опала заинтересованост за слављење Нове године". То је у очима атеизираних, неопростиви грех. Код нас је милитантни атеизам био сличног карактера као и у другим земљама источне Европе за време комунизма. Али, он у оквиру титоистичке идеологије добија још једну јако важну, преовлађујућу црту, а то је антисрбизам у чијем самом корену је антиправославље.
Гледам те лажне традиционалне вредности, " улица отвореног срца", " прославе Нове године на трговима" и слично, и пропагандно инсистирање на масовности тих манифестација. А онда упоредим са критикама тих верника и следбеника те културе, па видим колико су кивни и огорчени на " глупи и заостали српски народ", који неће у већем броју да омасови те културне " хепенинге". А " све им је бесплатно". Чим наставе са анализом, одмах дођу до православља, јер ти " фашисти и конзервативци" заустављају модернизацију српског народа.
Сад вам кажем, у том будућем сукобу, најгоре ће настрадати они који се буду понашали као неутрални, који се буду правили много паметни, " јер ми смо обични грађани". Кад дође до тако радикалне , практично верске поделе, и кад то кулминира сукобом, неће бити могуће остати између, а остати неоштећен. То нам је показало историјско искуство, сукоб између Срба и Турака у 19 веку и Срба и Хрвата у 20 веку. Или Сарајево крајем 20 века, где су атеисти, да не кажем титоисти, практично истребљени. Или су асимиловани у Бошњаке или су пребегли Србима.
У том сукобу , православни ће највероватније изгубити Београд.
Одговори

Ово је стање данашње Србије:

[Слика: IMG_6337.jpg]

.... тако да од тог рата нема ништа. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ko bre da ratuje, danas ni pušku ne znaju držati, a kamoli ratovati...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Води ти, благо мени, рачуна да теби ту пушку не увале у шаке да идеш и да убеђујеш људе:" Што не славите, кад цео свет слави?!"
Одговори

Bolje da slavimo i veselimo se u miru,nego da se lozimo na nacionalizm, ratove, vojne udare..

90-ih su nacionalisti uzeli puske u ruke, tamo gde su uzeli puske, srba vise nema, kako smo prosli govori cinjenica da srba vise nema u Sarajevu, Zagrebu, Kninu, Benkovcu, Osijeku, Skoplju, Pristini, Ljubljani...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(01-01-2018, 10:37 PM)Mekenzi Пише:  Bolje da slavimo i veselimo se u miru,nego da se lozimo na nacionalizm, ratove, vojne udare..

90-ih su nacionalisti uzeli puske u ruke, tamo gde su uzeli puske, srba vise nema, kako smo prosli govori cinjenica da srba vise nema u Sarajevu, Zagrebu, Kninu, Benkovcu, Osijeku, Skoplju, Pristini, Ljubljani...

Опет ти дрвиш.
Који бре националисти?
Да случајно ЈНА не спада под наведене?
Ако рачунаш Шешеља у националисту можда си у праву. Али, "војвоткиња" је усташки националиста.
Ало! Рат је требао неком трећем, неком ко је то одлучио без да је питао Србе шта мисле о томе па зато и нема Срба у поменутим областима или градовима.

Да не дужим, бојим се да си ти плитак како би разумео причу.
Одговори

А јесте плитак, али има и агенду
Одговори

(01-01-2018, 11:23 PM)Јеремија Пише:  
(01-01-2018, 10:37 PM)Mekenzi Пише:  Bolje da slavimo i veselimo se u miru,nego da se lozimo na nacionalizm, ratove, vojne udare..

Опет ти дрвиш.
Који бре националисти?
Да случајно ЈНА не спада под наведене?
Ако рачунаш Шешеља у националисту можда си у праву. Али, "војвоткиња" је усташки националиста.
Ало! Рат је требао неком трећем, неком ко је то одлучио без да је питао Србе шта мисле о томе па зато и нема Срба у поменутим областима или градовима.

Да не дужим, бојим се да си ти плитак како би разумео причу.

JNA se povukla odmah iz svih vecih mesta. Do 1993 god, jna nije nigde bilo.

Rat su vodili
Giska, Arkan, Legija, kapetan Dragan, onda razne samoproglasene cetnicke vojvode razne paravojne formacije silni vukovi, orlovi, tigrovi, panteri...

Da li njih smatras komunustima i clanovima JNA?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(01-01-2018, 12:33 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Просветар Стефановић Караџић никако не може да живи по оној "Живи и пусти друге да живе". Неко ко је мало боље запамтио комунисте каже да су они овако као он проверавали ко шта слави.

Јел'ти то твој ћаћа прич'о како су они проверавали? А што би њему због тога глава бучала кад је добровољно остао тамо да буде у Амброзија самоуправљач?

Иначе да си хтео, могао би да се распиташ и код старих Четника који су нами ође приповедали да су неке Војводе наређивале да се сељани који Пост не држе превале преко кладе и да им се одвали покоја батина!

То је и Милош радио па је чак и грчке Попове који су по Србији служили, батином учио како се служи Света Литургија на Србском Језику, и то све по пријави неких који су тоже "проверавали ко шта слави"!

БАТИНА ЈЕ ИЗ РАЈА ИЗАШЛА, говорила је наша покојна бака која нас је васпитала и научила животу од малена!

(01-01-2018, 12:33 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Док нам са друге стране његови сународници доносе лепе фотографије дочека нове године широм света. http://torontosun.com/gallery/ringing-in...19ce3a168f

Опет тебе мучи Канада, а?

Добро ниси сам, завист, злоба и пакост је особина која је једначито распоређена тамо!

Међутим!

Наши "сународници" јесу и многобројни Срби од којих већина не слави "новака", док се твоји "сународници" још трезне, тетурају се и повраћају по сивим ћошковима жуто-црвене Србије за време Божићног Поста!

Шта'ш....

ШУМАДИНАЦ (прилази пандуру на улици):

-Б'атееее....значи...брља...ја не знам ди сам....хик....брља...значииии....

ПАНДУР (строго):

-Ма, значи, знаш ли ти ко сам ја?

ШУМАДИНАЦ (весело):

-Б'атеее....значи...ја не знам ди сам-ти не знаш ко си....лудило б'атееее.....хик....значи....

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним