Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Поводом филма ''Друга страна свега'': Вишак ''револуционара''

(20-01-2018, 11:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  За Србијанку није ни требало да се зна, ево ја ни сада не могу да се сетим имена лидера Отпора. Хоћу рећи, конспирација, нису они ни били замишљени као фронтмени.
Да, сећам се колона ''Другог равногорског корпуса'' из Чачка. Сећам се како је, по наредби, морала тога дана да их подржава и Наташа Кандић, и Бисерко, итд, да би им већ после пар дана поново објашњавали како су сви они ''ртани злочинци и народни издајници''.
Влада, да, наравно, у ствари цели круг двојке, ту су деценијама довођени ''кадрове'' од Ђевђелије па до Триглава.
Што Босанци па Босанци, а Херцеговци. Smile
Најпрецизније би било "Аустроугари".
Но, немојте ми дати да лажем.
Ево састава Владе, па размотрите...
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%...0%B8%D1%9B
На то додајте главног Баџу Александра Вучића, и његову сиву еминенцију брата Андреја, и не морамо даље копати...

Говоримо о онима који су омогућили изборну победу 2000-те, и спречили Милошевића да поништи народну вољу. Активисте "Отпора" сте могли срести свуда (и то су скоро у потпуности била обична деца, никакви страни плаћеници), њушке из НВО сектора нигде. ИТД, да се не понављам.
Нема бољег доказа да је "Пети октобар" био праведан, од садашњег режима.
Што је народ касније радије изабрао доказане пропалице од оних који су свели државни дуг на РЕКОРДНО НИЗАК НИВО, обезбедили реално боље плате него данас и привредни раст о коме данас не можемо ни да сањамо, ја не разумем, али то је факат.

Ево, Коштуница је купио Телеком РС за 200 милиона евра изнад реалне цене, како би помогао РС (и Додик је ово потврдио). Сад Вучић хоће да прода целокупан наш Телеком, који доноси профит) У ПОЛА ЦЕНЕ (реална цена мин. 2,3 милијарде, највећа понуда не прелази 1,3 милијарде Е) АУСТРИЈАНЦИМА, и има снажну бирачку подршку?! И, поновићу, његово тврдо бирачко тело је "новосадски басен", односно Крајишници који су се "повукли" из Босне и сад практично чине већину у поменутој области. Ја знам да је то непријатна чињеница, али ствари тако стоје.
Луда кућа, али ја лека не видим.
Одговори

(20-01-2018, 11:50 PM)Бенито Пише:  Комунисти су српским територијама прогласили не више од 33% од територија које су имале српске бановине.
33% ако се у одузето рачунају Космет и Војводина?
Одговори

(28-12-2017, 09:15 PM)Вукашин Петковић Пише:  Краљевина Југославија
Српске бановине 166.150
Бановина Хрватска 65.456

СФРЈ
"Ужа Србија" 56.106
СР Хрватска 56.594
Одговори

(21-01-2018, 12:24 AM)Нимбус Пише:  односно Крајишници који су се "повукли" из Босне

Зар Крајишници нису из Крајине? 5+5

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Вјероватно је мислио на Босанску Крајину, западна Босна. Западно од Врбаса.
Осма офанзива
Одговори

(21-01-2018, 12:27 PM)Вукашин Петковић Пише:  
(28-12-2017, 09:15 PM)Вукашин Петковић Пише:  Краљевина Југославија
Српске бановине 166.150
Бановина Хрватска 65.456

СФРЈ
"Ужа Србија" 56.106
СР Хрватска 56.594
Да ли мислиш на српске бановине пре августа 1939? И на Савску и Приморску бановину пре тога?
Одговори

Не, после тога.
Ово су подаци узети у обзир, након споразума Цветковић-Мачек.
Одговори

(21-01-2018, 01:27 PM)Громовник Пише:  
(21-01-2018, 12:24 AM)Нимбус Пише:  односно Крајишници који су се "повукли" из Босне

У мојој опћини се сами тако називају, те не бих око тога правио питање...
https://www.dnevnik.rs/sport/jaracani-i-...kaju-pehar
Одговори

(21-01-2018, 02:47 PM)Вукашин Петковић Пише:  Не, после тога.
Ово су подаци узети у обзир, након споразума Цветковић-Мачек.
А јел имаш податак са ''ужом Србијом''?
Одговори

(21-01-2018, 05:40 PM)Нимбус Пише:  
(21-01-2018, 01:27 PM)Громовник Пише:  

У мојој опћини се сами тако називају, те не бих око тога правио питање...
https://www.dnevnik.rs/sport/jaracani-i-...kaju-pehar

И шта би, јел Босанска или Славонска Крајина у питању?

Одговори

Питај њих.
Одговори

Значи ни ти не знаш...

Одговори

Они кажу за себе да су Босанци у да су Крајишници, па реши са њима ако ти је нејасно.
Што се мене тиче, битно је даје 80-90% садашње власти у Србији пореклом из мрље. Толико од мене.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/c...VNOJ-a.jpg
Одговори

Имам поуздану информацију да постоји могућност да се Коштуница врати у политику. Знаш ли шта о томе?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним