17-02-2018, 09:46 PM
Састанак у Тополи 11. августа 1944. године
17-02-2018, 10:21 PM
Мислио сам на ону оригиналну слику њих тројице.
17-02-2018, 11:05 PM
Нисам је видео.
17-02-2018, 11:32 PM
(17-02-2018, 09:46 PM)Милослав Самарџић Пише:Можда из архиве Агитпроп-а?(17-02-2018, 09:16 PM)Романија Пише: Зна ли се можда одакле је фотографија о којој причамо? Да ли је из њем.архива или су комунисти нашли у четничким архивама?То питање је попут оног где су нашли Дражино писмо Степинцу, јел у Дражиној архиви или Степинчевој?
Ни у једној...

18-02-2018, 12:26 AM
(17-02-2018, 11:05 PM)Милослав Самарџић Пише: Нисам је видео.Ееееее!Па ја се чудим годинама,како нисте нашли ту слику.Мора да је био један оригинал и да су секли са оригинала Калабића,Рачића и Недића.Зато се види из авиона да су исечени са друге слике па налепљени на онај фалсификат.Кад ви нисте до сада пронашли оригинал слику наше тројице официра ,значи да ни не постоји више,тј. да је уништена.Можда су и Немци то урадили ,чим се продаје на нету из њихових извора та фотомонтажа.Ја сам радио некада фотомонтаже онако из хобија.Штампао сам слике на формату А4 ,обичан папир,и ја када исечем неке особе па чак и нај ситније детаље маказама,и залепим на другу слику-нема шансе да се провали,када гледа било ко.Јер прави мајстор са маказама одштампану слику на обичном папиру може да уради без грешке.Ја из свог стручног угла твдим да су наши официри јако лоше исечени и да личи као да је исечено са оригинал фотографије,што је много теже да се ради него са обичног папира.Код сечења оригинал фотографија,тупе су линије,што се може приметити на оној фотомонтажи на прим. по Калабићевим панталонама и цокулама.Види се по ивицама одеће наших официра да су затамњене,то значи да су после поправљали неком техником у коју се ја не разумем јер то никад нисам радио.Али Калабића су заборавили да поправе.
24-02-2018, 12:06 PM
06-08-2018, 03:46 PM
Близу смо 11. августа и требало би активирати тему. Неко ко има прилике да оде и фотографише.
10-08-2018, 05:45 PM
Управо сликано, више пута од 15 х до сада. Постављам вечерас.
10-08-2018, 08:12 PM
Дакле, ево прво да поставим слику од 11. августа 1944, дакле фалсификовану слику:
free online image hosting
Ово је сликано данас, 10. августа 2018, у 17 х, што би по ондашњем времену било у 16 х:
upload image online
![[Слика: Topola_11._avgust_44_Nesko_Racic.jpg]](https://s33.postimg.cc/cslnw4fzz/Topola_11._avgust_44_Nesko_Racic.jpg)
Ово је сликано данас, 10. августа 2018, у 17 х, што би по ондашњем времену било у 16 х:
![[Слика: NET_DSC_1024.jpg]](https://s33.postimg.cc/uinchc927/NET_DSC_1024.jpg)
10-08-2018, 08:20 PM
Вила краља Александра на Опленцу, 300 метара десно од цркве.
Сликано је из истог доњег угла, тако да је око фотографа у линији између четврте и пете степенице одозго. Лево и десно обухваћен је исти простор, негде по половина прозора.
Напред сам ја, 191 цм, плус обућа, 192. То је десетак цм више од Калабића.
Позади је особа висока око 160 цм.
Ја стојим на истом месту, док би особа позади морала још мало уназад. Али, врата су била закључана. У том случају би та особа изгледала још ниже. Прага нема, врата су у нивоу.
Закључци:
1. Фалсификатори су се прерачунали у висини Немца. То смо видели и без ове реконструкције, тј. на фалсификованој слици се види да би му ноге морале бити два пута дуже него што је нормално.
2. Сенка иде у лево, док на фалсификованој слици иде у десно. На овом месту, сенка никада не може ићи у десно.
Сликано је из истог доњег угла, тако да је око фотографа у линији између четврте и пете степенице одозго. Лево и десно обухваћен је исти простор, негде по половина прозора.
Напред сам ја, 191 цм, плус обућа, 192. То је десетак цм више од Калабића.
Позади је особа висока око 160 цм.
Ја стојим на истом месту, док би особа позади морала још мало уназад. Али, врата су била закључана. У том случају би та особа изгледала још ниже. Прага нема, врата су у нивоу.
Закључци:
1. Фалсификатори су се прерачунали у висини Немца. То смо видели и без ове реконструкције, тј. на фалсификованој слици се види да би му ноге морале бити два пута дуже него што је нормално.
2. Сенка иде у лево, док на фалсификованој слици иде у десно. На овом месту, сенка никада не може ићи у десно.
10-08-2018, 08:27 PM
Ово је сликано у 15 х, односно, у оно доба, у 14 х:
![[Слика: NET_DSC_1002.jpg]](https://s33.postimg.cc/nw0ontbun/NET_DSC_1002.jpg)
Овде се јасно види правац сенке, у лево.
Друго, овде се види да на место где наводно стоји Немац, пада сенка од надстрешице. На слици наводно из 1944. нигде нема сенке од надстрешице, а морало би је бити на вратима, ако је сликано поподне. Дакле све док сунце не оде на запад, негде до 17 (16) х, мора се видети сенка надстрешице. Она је иначе провидна, стаклена, виде се сенке носача, који су метални. После 17, односно 16 х, када сунце падне на запад, на слици се види другачија сенка надстрешице (покрива горњи део врата).
Треће, лева страна лица Нешка Недића морала би бити у сенци.
![[Слика: NET_DSC_1002.jpg]](https://s33.postimg.cc/nw0ontbun/NET_DSC_1002.jpg)
Овде се јасно види правац сенке, у лево.
Друго, овде се види да на место где наводно стоји Немац, пада сенка од надстрешице. На слици наводно из 1944. нигде нема сенке од надстрешице, а морало би је бити на вратима, ако је сликано поподне. Дакле све док сунце не оде на запад, негде до 17 (16) х, мора се видети сенка надстрешице. Она је иначе провидна, стаклена, виде се сенке носача, који су метални. После 17, односно 16 х, када сунце падне на запад, на слици се види другачија сенка надстрешице (покрива горњи део врата).
Треће, лева страна лица Нешка Недића морала би бити у сенци.
10-08-2018, 08:40 PM
Све у свему, кад детаљније опишем зашто су Немци слали фалсификоване извештаје, типа да је одржан овај састанак, и кад проберем још једно 5-6 слика, биће једно лепо поглавље у допуњеном издању књиге ''Фалсификати комунистичке историје''.
Што се тиче слика, а преко 100 смо данас снимили, уочио сам још једну ствар: Рачић и остали гледају у камеру, фотограф је био само мало нижи од њих. Док, на овим сликама где сам ја, када је камера у линији између 4 и 5 степеника, велики је доњи угао према мени. Обратно, ако се сними из благог доњег угла према мом лицу, онда се јасно виде сви степеници - одозго... То значи да је ова фотографија четника просто налепљена на степенице, а да фалсификатор то није имао у виду.
Што се тиче слика, а преко 100 смо данас снимили, уочио сам још једну ствар: Рачић и остали гледају у камеру, фотограф је био само мало нижи од њих. Док, на овим сликама где сам ја, када је камера у линији између 4 и 5 степеника, велики је доњи угао према мени. Обратно, ако се сними из благог доњег угла према мом лицу, онда се јасно виде сви степеници - одозго... То значи да је ова фотографија четника просто налепљена на степенице, а да фалсификатор то није имао у виду.
10-08-2018, 09:06 PM
Квака на вратима дође сувише ниско у односу на онај фалсификат.По овим вашим сликама закључујем да се Немац скоро неби ни видео од Рачића,гледајући госпођу која је 160. висока.Некако ми је чудно ово поређење са вашим сликама,да ли постоји могућност да сте промашили угао?
10-08-2018, 10:11 PM
Чудно изгледа монтажа три слике у једну.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)