16-02-2018, 06:06 PM
Ok, hvala.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(16-02-2018, 05:34 PM)posmatrač Пише: Све ми ово мирише да су сви ликови узети са оргиналних фотографија, па залијепљени на то степениште.Мислим да је трострука експозиција, три ретуширана негатива један преко другог: Четници, кућа, Немац. Отуда низ нелогичности.
Рачићев опанак ми је некако превисок. Чини ми се да задњи дио опанка има висину 12-14цм или су степенице ниске мимо свих стандарда.
(16-02-2018, 08:19 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-02-2018, 06:06 PM)Felix Пише: Ok, hvala.Ако нађеш оригигал, мислим књиге, скенирај добро ако ти није тешко, па пошаљи на мејл.
(16-02-2018, 08:20 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-02-2018, 05:34 PM)posmatrač Пише: Све ми ово мирише да су сви ликови узети са оргиналних фотографија, па залијепљени на то степениште.Мислим да је трострука експозиција, три ретуширана негатива један преко другог: Четници, кућа, Немац. Отуда низ нелогичности.
Рачићев опанак ми је некако превисок. Чини ми се да задњи дио опанка има висину 12-14цм или су степенице ниске мимо свих стандарда.
(17-02-2018, 10:11 AM)posmatrač Пише:Из Калабићеве предратне Војне исправе :(16-02-2018, 08:20 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-02-2018, 05:34 PM)posmatrač Пише: Све ми ово мирише да су сви ликови узети са оргиналних фотографија, па залијепљени на то степениште.Мислим да је трострука експозиција, три ретуширана негатива један преко другог: Четници, кућа, Немац. Отуда низ нелогичности.
Срећом постоје димензије које су могу измјерити или бар упоредити.
Висина степеника је мјерљива, као и ширина газишта.
Ни висине опанака за одрастле се не разликују драстчно.
Са других, неспорних фотографија, се могу упоредити висине Калабића, Рачића и Недића. За Калабића чини ми се да си пронашао податак да је био висок 180цм, што је за то вријеме било високо. По фотографији испада да су Рачић и Недић виши од њега.
Ако будете у августу фотографисали, гледајте да један буде Калабићеве висине, а један у опанцима. Наравно ако сте у могућности та то организујете.
(17-02-2018, 10:11 AM)posmatrač Пише:(16-02-2018, 08:20 PM)Милослав Самарџић Пише:(16-02-2018, 05:34 PM)posmatrač Пише: Све ми ово мирише да су сви ликови узети са оргиналних фотографија, па залијепљени на то степениште.Мислим да је трострука експозиција, три ретуширана негатива један преко другог: Четници, кућа, Немац. Отуда низ нелогичности.
Срећом постоје димензије које су могу измјерити или бар упоредити.
Висина степеника је мјерљива, као и ширина газишта.
Ни висине опанака за одрастле се не разликују драстчно.
Са других, неспорних фотографија, се могу упоредити висине Калабића, Рачића и Недића. За Калабића чини ми се да си пронашао податак да је био висок 180цм, што је за то вријеме било високо. По фотографији испада да су Рачић и Недић виши од њега.
Ако будете у августу фотографисали, гледајте да један буде Калабићеве висине, а један у опанцима. Наравно ако сте у могућности та то организујете.
(07-03-2014, 10:01 PM)Felix Пише:
(17-02-2018, 08:43 PM)Перун Пише: Знате ли када и где је настала ова фотографија? На основу одела и расположења рекло би се да је и она настала у слично време као и ова монтирана.То је из Пецке, има неколико из Пецке и кад крећу на југ, то је два месеца пре овога. Све су сличне, и ова ''из Тополе'' је сигурно из тог периода, не само по униформама, већ пре свега по расположењу. То је било после победе на Златибору, а ово је било после исцрпљујућа два месеца и свега 2-3 дана после пораза на Копаонику и великих губитака. Расположење тих дана види се по оним сликама из Трстеника.