Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

(16-02-2018, 01:22 AM)goks Пише:  На који састанак мислите, онај током Балканске конференције, августа 1944?
Na razgovor Hitlera sa Nojbaherom od 22.8. Mislim da je to bilo u okviru balkanske konferencije.
Одговори

(16-02-2018, 11:23 AM)Chicot Пише:  Ok to, samo pitanje je da li je radjena u realnom vremenu (u vreme sastanka) ili naknadno.
Истог дана, после састанка. Записници, службене белешке, стенограми, све се то саставља и шаље коме треба одмах по завршетку састанка.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-02-2018, 11:43 AM)Николај Пише:  
(16-02-2018, 11:23 AM)Chicot Пише:  Ok to, samo pitanje je da li je radjena u realnom vremenu (u vreme sastanka) ili naknadno.
Истог дана, после састанка. Записници, службене белешке, стенограми, све се то саставља и шаље коме треба одмах по завршетку састанка.

Може, али и не мора. Нпр. Вредеова службена белешка је састављена 13. 08., два дана након наводног састанка. НАравно, у случају да се састанак десио он је требао да се врати за БГ итд.
Одговори

То је друга ствар, кад се враћа са терена.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-02-2018, 12:06 PM)Николај Пише:  То је друга ствар, кад се враћа са терена.

Нема дилеме свакако, забелешка је писана у року од два дана, врло вероватно исти или следећи дан.
Одговори

(16-02-2018, 12:35 AM)goks Пише:  Ово друго свакако, Ја сам начинио грешку. Значајан закључак с обзиром да ви тврдите да Немци нису лако могли тоћи до Тополе а да их нико не примети. Замислите тек какав би био Дражин састанак , ако овај са Нешком. Рачићем и Калабићем није могао бити непримећен.
То су све фантазије, ти састанци.
Одговори

(16-02-2018, 01:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-02-2018, 12:35 AM)goks Пише:  Ово друго свакако, Ја сам начинио грешку. Значајан закључак с обзиром да ви тврдите да Немци нису лако могли тоћи до Тополе а да их нико не примети. Замислите тек какав би био Дражин састанак , ако овај са Нешком. Рачићем и Калабићем није могао бити непримећен.

Свакако је могуће да је тако, и сада то због тачног лоцирања места наведног састанка лако можемо да проверимо једном за свагда.
Одговори

Добро јутро!
Одговори

(16-02-2018, 01:36 PM)goks Пише:  

Свакако је могуће да је тако, и сада то због тачног лоцирања места наведног састанка лако можемо да проверимо једном за свагда.

Како?
Из дневника домара наведене виле?
Или да на основу оргиналног негатива са коф је израђена фотографија утврдимо да он није фалсификат?

Чак и да се утврди да је фотографија фалсификет, то само по себи није доказ да састанка није било. Требају нам и други извори.
Могу ли се са неких других заједничких фотографија утврдити ко је виши, Калабић, Рачић или Недић?
Колика је отприлике висина опанка, а колика степеника на тој вили?
Одговори

(16-02-2018, 03:47 PM)posmatrač Пише:  
(16-02-2018, 01:36 PM)goks Пише:  

Како?
Из дневника домара наведене виле?
Или да на основу оргиналног негатива са коф је израђена фотографија утврдимо да он није фалсификат?

Чак и да се утврди да је фотографија фалсификет, то само по себи није доказ да састанка није било. Требају нам и други извори.
Могу ли се са неких других заједничких фотографија утврдити ко је виши, Калабић, Рачић или Недић?
Колика је отприлике висина опанка, а колика степеника на тој вили?

Колико сам разумео г. Самарџић ће све то да провери на лицу места.
Одговори

Да, сликаћемо исто место у исто време, са људима на степеницама.
Одговори

Све ми ово мирише да су сви ликови узети са оргиналних фотографија, па залијепљени на то степениште.
Рачићев опанак ми је некако превисок. Чини ми се да задњи дио опанка има висину 12-14цм или су степенице ниске мимо свих стандарда.
Одговори

Да ли неко може да напише овде тачан назив књиге у којој је први пут публикована та фотографија?

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(16-02-2018, 05:56 PM)Felix Пише:  Да ли неко може да напише овде тачан назив књиге у којој је први пут публикована та фотографија?

Karl Hnilicka
"DAS ENDE AUF DEM BALKAN 1944/45"
Munich, 1970
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним