Ако погледамо ову фотографију уочићемо да су Нешко и Рачић идентично обучени као на фотографији са Немцем. Такође, постоје доста Калабићевих фотографија у оном оделу. На основу тога може се закључити да је оригинална фотографија настла лета 44.
Ево шта о састанку каже Драги Јовановић:
Taj čovek je bio Nikola Kalabić, komandant kraljeve Gorske garde. On je lično došao kod mene u Beograd i sastali smo se u Beogradskoj opštini (u to vreme Jovanović je bio i predsednik Beogradske opštine — nap. autora). Posle sam se sa njim sastajao koncem 1943. i u toku 1944. godine, osam do devet puta. Sastajali smo se u Šatornji, u Topoli, u Aranđelovcu, kod Mladenovca u banji Selters, kod Ralje, u Ražani i Pranjanima.
Ja sam avgusta meseca bio pozvan od Kalabića na sastanak u Selters kraj Mladenovca. Tu sam se sastao sa Kalabićem, koji je rekao da sutradan treba da dođem u Topolu, jer trebam o važnim stvarima da razgovaram sa Račićem i Nedićem, i ja sam otišao u Topolu, ali tamo ih nisam našao pa sam se odvezao u Aranđelovac. Tamo, u jednoj kafani, bio je jedan autobus sa četnicima. U dvorištu sedeli su njih trojica. Ja sam prošao kroz kafanu i u sobi, docnije, video Neška Nedića, Kalabića i Račića. Račić je počeo razgovor i rekao: 'Mi smo uvereni u vaše prijateljstvo i pozvali smo vas da organizujete sastanak Milana Nedića sa Dražom. Nastupila su teška i opasna vremena. Moramo da radimo zajedno.' Ja sam rekao da sam u stanju da uradim što oni hoće i da mogu organizovati sastanak između Nedića i Draže. Ja sam pitao da li Draža Mihailović zna o tome? Odgovoreno mi je potvrdno sa jednom pozom od strane Račića. Ja sam kazao da ću razgovarati sa Nedićem i, ukoliko on pristane, ja ću ga dovesti. Zbog toga sam rekao da treba da se o tome dogovorimo. On mi je odgovorio: 'Mi nemamo vremena. Sutra do deset sati očekujemo odgovor. Mi ćemo vas pozvati telefonom.
Вероватно је доста ствари измишљено. Поготову ово за Калабићев долазак у БГ. Но, Драги помиње аутобус са четницима. То може бити аутобус са слике.