Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

Малочас сам поставио слику бр. 3 погрешно (поновљена слика 2) и такође погрешио сам времена, сада је исправљено.
Одговори

У 15 х, овако пада сенка:
[Слика: IMG_0643.jpg]
Одговори

(16-08-2018, 05:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-08-2018, 04:40 PM)posmatrač Пише:  
(16-08-2018, 11:15 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-08-2018, 11:40 PM)goks Пише:  
(15-08-2018, 11:34 PM)posmatrač Пише:  Судећи по нараменицама, фотографија са осмртнице је направљена у вријеме кад је био капетан.
Наравно да је могао промијенити униформу, али није могао носити шапку без испуски. Таква није постојала у њемачкој војсци!

Ако таква шапка не постоји у немачкој војсци онда то значи да на фотки уопште није немачки официр него официр неке треће војске. Ок. Могуће... Које?
Све шапке њемачке КоВ од 1934. до 1945., а и оне до 1918. су имале испуске.
За период од 1918. до 1934. нисам сигуран, па не бих улазио у то.

На ово питање не знам како да ти одговорим.5+5

Да ли то значи да је ова Вредеова фотографија настала пре 1934?

Не, раније нису ношене такве ознаке.
Шта је коначни закључак око овога? Да ли је ова униформа укинута неке године?
[/quote]

То је мало компликованије.

По доласку Хитлера за фирера, 1934. су на униформе Рајхсвера уверене нове ознаке.
1935. су усвојене нове свечане униформе.
1936. нове теренске униформе, које су уствари само модификоване предходне рајхсверовске.

С једне стране официри набављају униформе о свом трошку и често их наручују приватно код кројача по својим мјерама.
С друге стране официри и ван службе углавном морају да носе униформе.

Тако да се дешавало да су официри носили ван службе и униформе које нису баш по пропису. Таква је ова Вредеова блуза.
Тако су исто неки наставили да носе стар рајхсверовске униформе, са новим ознакама.
Нај даље је отишао фелдмаршал фон Рундштет, он је умјесто генералских латица носио пјешадијске!
Одговори

(16-08-2018, 05:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  Снимак из 1944, иста је сенка на угловима степеница као у 15 х, дакле слика степеница је настала у 15 х, односно по ондашњем времену у 14 х:

Ви ћете на крају постати најватренији поборник оригиналности фотографије јер непрестано износите аргументе у том правцу.

Занемаримо нонсенс да Немци нису могли августа 1944. да у центар четничке територије пошаљу Вредеа, али су зато послали фотографа да фотка степенице (?).

Ви сте доказали да сенка одражава баш они време у току дана када је Вреде тамо био. Сигурно знате да је састанак почео у 14.20. Значи, ако сте ипак ви у праву, ово је фотка непосредно пре састанка, ако сам ја у праву, фотка је после састанка. Баја
Одговори

Гокс мислим да млатиш празну сламу што би рекао наш народ, већ данима.Ништа ти ниси овде доказао у правцу у коме ти мислиш!Схвати човече да је не могуће да се Вреде види онолико!Самарџић је поставио слике на којима је погодио угао,и како ниси схватио да се Немац неби видео да је фотографија оригинална,то ми стварно није јасно!
Одговори

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/c...eicher.jpg
Генерал Курт фон Шлајхер у униформи Рајхсвера 1932. године.
На шапци се јасно виде испуске.
Одговори

(16-08-2018, 07:13 PM)Pravda Пише:  Гокс мислим да млатиш празну сламу што би рекао наш народ, већ данима.Ништа ти ниси овде доказао у правцу у коме ти мислиш!Схвати човече да је не могуће да се Вреде види онолико!Самарџић је поставио слике на којима је погодио угао,и како ниси схватио да се Немац неби видео да је фотографија оригинална,то ми стварно није јасно!

Ништа не желим да докажем, слободни сте, наравно, изводити закључке на основу информација и података којима располажете.
Одговори

(16-08-2018, 07:06 PM)goks Пише:  Сигурно знате да је састанак почео у 14.20. Значи, ако сте ипак ви у праву, ово је фотка непосредно пре састанка, ако сам ја у праву, фотка је после састанка. Баја

Шта мислите, јесу ли се сликали на отвореном пре или након што су се договорили да преговори остану у тајности?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-08-2018, 07:34 PM)Николај Пише:  Шта мислите, јесу ли се сликали на отвореном пре или након што су се договорили да преговори остану у тајности?

Након. Нису се договорили него су Немци рекли да ће се потрудити. И потрудили су се, комунисти нису знали за састанак до Јовановићевог сведочења,нити би знали да овај случајно није срео Вредеа, а фотографија је угледала светло дана тек 1970...
Одговори

(16-08-2018, 07:38 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 07:34 PM)Николај Пише:  Шта мислите, јесу ли се сликали на отвореном пре или након што су се договорили да преговори остану у тајности?

Након. Нису се договорили него су Немци рекли да ће се потрудити. И потрудили су се, комунисти нису знали за састанак до Јовановићевог сведочења,нити би знали да овај случајно није срео Вредеа, а фотографија је угледала светло дана тек 1970...

Значи, четници захтевају тајност, Немци обећавају да ће се "потрудити" око тога, излазе сви на улицу и сликају се за успомену и дуго сећање.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-08-2018, 07:49 PM)Николај Пише:  Значи, четници захтевају тајност, Немци обећавају да ће се "потрудити" око тога, излазе сви на улицу и сликају се за успомену и дуго сећање.

Коју улицу? Шта мислите, зашто је Броз исту зграду после рата користио за састанке и разговоре?
Одговори

(16-08-2018, 07:50 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 07:49 PM)Николај Пише:  Значи, четници захтевају тајност, Немци обећавају да ће се "потрудити" око тога, излазе сви на улицу и сликају се за успомену и дуго сећање.

Коју улицу?

Како мислите да се стизало до виле?

Одговори

(16-08-2018, 07:51 PM)Николај Пише:  Како мислите да се стизало до виле?

Рекао бих аутомобилом. Но, ви би требали питати како се одлазило, јер при доласку још нема договора о "приватности".
Одговори

(16-08-2018, 07:55 PM)goks Пише:  
(16-08-2018, 07:51 PM)Николај Пише:  Како мислите да се стизало до виле?

Рекао бих аутомобилом. Но, ви би требали питати како се одлазило, јер при доласку још нема договора о "приватности".

То је најмањи проблем, тако што би се одлазило у различито време и по могућству другим путем. Но, с обзиром да су се сликали одмах колико су искорачили на свеж ваздух, чини ми се да питање одласка више није било битно.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним