Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ник Дучић
#15

Ма ниси разумео. Немам ја никакве сумње да је он припадник другог народа, а ето, чак и официр војске једне империје која је изразито непријатељски настројена према Србима. И то из добро познатих разлога. Е сад, да ли ће он бити користан своме роду из кога је потекао попут Мехмед паше Соколовића или ће бити убица попут Омер паше Латаса, зависи и од њега, али донекле и од нас. Најпре ће бити да ће његова улога бити епизодна.
Он није представник српске емиграције, а ево и ти га тако схваташ. Оне који то јесу, и који искрено саосећају сваку патњу своје отаџбине и помажу и хоће да помогну,ми третирамо као будале који ништа не знају и имају задње намере. Управо онако како нам је титоизам наметнуо.
Одговори
#16

(22-03-2018, 09:49 PM)Бенито Пише:  Ма ниси разумео. Немам ја никакве сумње да је он припадник другог народа, а ето, чак и официр војске једне империје која је изразито непријатељски настројена према Србима. И то из добро познатих разлога. Е сад, да ли ће он бити користан своме роду из кога је потекао попут Мехмед паше Соколовића или ће бити убица попут Омер паше Латаса, зависи и од њега, али донекле и од нас. Најпре ће бити да ће његова улога бити епизодна.
Он није представник српске емиграције, а ево и ти га тако схваташ. Оне који то јесу, и који искрено саосећају сваку патњу своје отаџбине и помажу и хоће да помогну,ми третирамо као будале који ништа не знају и имају задње намере. Управо онако како нам је титоизам наметнуо.

Бенито, који то "ми" ? Поменуо си "титоизам". Већи део српског народа боли уво за нашу емиграцију већ желе да им се опет "наметне титоизам". Једино у чему би се сложио просечни напчредњак и просечни либерални опозиционар је повратак "титоизма" у његовој суштини. То су локални избори у Београду показали. Али за то је отворена тема Брозоманија.
Одговори
#17

Знам, ја сам је поставио.
Али, однос према дијаспори је само сегмент брозоманије и зато је ово посебна тема.
Одговори
#18

(22-03-2018, 07:05 PM)Бенито Пише:  ПС ова тема нема никакве везе са онима који су се иселили у Канаду.

Што, јел они нису у НАТО, па не може да им се задеси овако нешто? Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#19

'Ел се рачунају и ови из дијаспоре на форуму (наравно, без бескрајно великог Миће Петровића) ? Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#20

Пук Дучић обучавао Украјинску Армију како би могли боље да убијају
проруске побуњенике у Донбасу.

" Америчку имерију волим и Богу се молим"

https://www.b92.net/info/vesti/index.php...id=1372526
Одговори
#21

Лажански код Чмарића тврди да тај Дучић неће имати никвих симпатија за Србе јербо вели да је исти Американац и...готова прича!


Утом се јавио неки гледалац, каже да је био на Кошарама, па је тражио да се прочита Дучићева (?!) песма 'ЈАЊИЧАР'.

Међутим!

По нашим сазнањима, песму 'ЈАЊИЧАР' није написао Јован Дучић.

Једину песму под тим насловом, коју смо поставили, написао је Радомир Васиљевић, о коме мало знамо, а овековечио је Цуне.

Друго, тај пуковник Дучић није никакав 'јањичар' јер није на силу отет но су његови давно емигрирали из Требиња под Аустро-Угарском, вероватно због масовног кримо-католичења Срба.

Треће, Лажански није у праву, никад се не зна кад код натурализованог Американца може да проради србски дамар.

ХЕРОЈ ВИЈЕТНАМСКОГ РАТА, СРБИН МИЛАН НЕДИЋ, УНУК СЛАВОМ ОВЕНЧАНОГ СРБСКОГ ЂЕНЕРАЛА НЕДИЋА, „СРБСКЕ МАЈКЕ”, БАЧИО ЈЕ СВОЈЕ ОРДЕЊЕ ПРЕД НОГЕ КЛИНТОНУ КАД ЈЕ СРБИЈА БИЛА БОМБАРДОВАНА!

СВАКА ЧАСТ ЈУНАКУ!


Велико је питање како ће се понашати тај амерички Дучић кад Руси дођу на капије Бондстила, зашта се молимо и што чекамо ако Бог да!

Највероватније је да ће поступити као Чеси на Церу, прећи ће својима, Роду РАСЕНСКО-СРБСКОМ Православном!

ДОЛАЗИ ВРЕМЕ КАД ЋЕ И ВАСКРСЛА СРБИЈА ДА ВРАТИ АМЕРИКАНЦИМА ОРДЕН КОЈИМ СУ ОДЛИКОВАЛИ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖУ!

Великомученик Србски Драгољуб, као најодликованији Србски Официр, имао је довољно медаља са Белим Орловима и Крстовима, па амерички орден начичкан сатанистичким петокракама само вређа Блажену успомену на Србског Јунака!

НА ЂУБРИШТЕ ИСТОРИЈЕ С'ТИМ !!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#22

(22-03-2018, 08:57 PM)Бенито Пише:  А овај Американац иде у српску цркву, држе му молебан његови пароси сваке недеље кад је на терену, помаже у прилозима српском народу.... Ништа од тога Голубић није радио. Нити било шта слично.
И како је сад један Србин, и то највећи јунак, а други је плаћеник и јаничар?

Питај КПЈ !

И овом се некад отме по нека истина .

(23-03-2018, 12:15 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Лажански

(23-03-2018, 12:15 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Друго, тај пуковник Дучић није никакав 'јањичар' јер није на силу отет но су његови давно емигрирали из Требиња под Аустро-Угарском, вероватно због масовног кримо-католичења Срба.

(23-03-2018, 12:15 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Треће, Лажански није у праву, никад се не зна кад код натурализованог Американца може да проради србски дамар.


Тачно! Већ је знао да проради неколико пута,у једном наврату и са смртним исходом у случају који је мени познат а који се збио у САД 1999. године.

Јел' Jake Allex Mandusich био јаничар и издајник?Добио медаљу части у ПСР као амерички војник а рођен у Призрену?Јел издајник Михаило Пејић или Mitchell Paige ,такође медаља части из ДСР? Да ли је и Тереза Ђурић издајник?

Сутра да нам врате Косово, доле Бондстил остаје. То је средишња тачка између Црног и топлих мора.Стратешки јако важна база.

Ово је само једна од наметнутих тема да би се народ залуђивао пред озбиљне изазове са којима се суочава актуелна власт.
п.с.
Шта кажу шиптари,како се њима свиђа овај потез?
Одговори
#23

[Слика: FB_IMG_1521823414694.jpg]
Још мало напада на СПЦ!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#24

(23-03-2018, 06:44 PM)смедерево Пише:  [Слика: FB_IMG_1521823414694.jpg]
Још мало напада на СПЦ!

То је насловна страна у данашњим "Вечерњим новостима ".

Ко одлучује шта ће бити на насловним странама новина - Александар Вучић. Ко са задовољством ставља ове наслове ? Одговорни уредник
"ВН" М. Вучелић, послушна комуњара.
Одговори
#25

Мустафу Голубића, о коме је ође реч, не треба гледати кроз (зло)дело болесника Бјелогрлића, кога смо МИ приватно ставили под слово З, и то нами не мож'да обришу дежурни кербери! Исти Бјелогрлић има тако болесну фацу да би сваки нормалан човек мог'о 'ладно да му лупи шамарчину са речима 'то ти је за оно', и сигурно не би пред Богом згрешио!

Његову болесну серију нијесмо гледали, нити ћу, нарочито после анализе исте од стране Гос'н Самарџића у емисији код Теш'Тешановића.

Међутим!

Лик Мустафе Голубића ваља вредновати двојако, позитивно и негативно! Позитивно јесте што је утепао Бронштајна-Троцког а негативно је што није успео да утепа Амброза-Тита!

То му Србство опростити не ће!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#26

Зашто било шта вредновати двојако? Да ли зато што је то неко тако смислио , па пустио преко "друштвено политичких радника", које ми погрешно зовемо новинари, у јавност?
Дакле, учествовао је у убиству Троцког, али за рачун стаљинистичког режима у Совјетском савезу. Какве то везе има са Србима? Никакав доказ не постоји да је хтео да убије Броза.
Дошао је у Краљевину Југославију тек после успостављања дипломатских односа КЈ и СССР. Односно неколико дана пре тога. Припадао је служби државе која се својски залагала годинама за разваљивање Краљевине Југославије, а да би се потом исте територије поново окупиле у нову федерацију под контролом Москве. Због тога је СССР био у "Хладном рату" са Краљевином Југославијом. Тако је било, најкраће речено, пошто ти волиш да пишеш , а не волиш да читаш, па да то укратко сублимирам. Личи ли то на данашњи однос САД према Србима????
И сад ћемо Мустафу да гледамо двојако, а Дучића једнојако? Ма немој!
Одговори
#27

Па мислим да је Краљевина Југославија упоставила дипломатске везе са том Сталиног СССП?
Одговори
#28

5.априла 1941. године.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним