Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РУСИ И СРБИ БРАЋА ЗАУВЕК

Овај билмез и буздован који матери и оцу није био на сахрани нити им за живота обишао ивањички гроб честитих Срба а који је побегао од куће био уличар и друговао са цигојнерима и картоном ко после је друговао са канадским гов*има и који се одрекао свега што има везе са нашим народом већ се прешалтовао на неког недовршеног Руса који када би био у Русији пиждрио на сав глас викао диктатура, диктатура првим авионом би убјежао на запад и у НАТО земље и са безбедне дистанце глумио националисту, патриоту, подржавао караконџуле призивао државне ударе... итд...итд...

Ми ође као лаик примећујемо неколико тешких психијатријских дијагноза и стања које су последица бежања од куће, деликвенција, немања старатеља. Човек који се одрекне оца и матере и нема емоције за живота, тај је емотивно сјебан асоцијалан aгресиван психички несигурна личност... Отуда толика срџба,бес, ненормално писање великим болдованим словима...

Шта ћеш, пропалица остаје пропалица.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(13-03-2020, 02:31 PM)Mekenzi Пише:  Овај билмез и буздован који матери и оцу није био на сахрани нити им за живота обишао ивањички гроб честитих Срба а који је побегао од куће био уличар и друговао са цигојнерима и картоном ко после је друговао са канадским гов*има и који се одрекао свега што има везе са нашим народом већ се прешалтовао на неког недовршеног Руса који када би био у Русији пиждрио на сав глас викао диктатура, диктатура првим авионом би убјежао на запад и у НАТО земље и са безбедне дистанце глумио националисту, патриоту, подржавао караконџуле призивао државне ударе... итд...итд...

Ми ође као лаик примећујемо неколико тешких психијатријских дијагноза и стања које су последица бежања од куће, деликвенција, немања старатеља. Човек који се одрекне оца и матере и нема емоције за живота, тај је емотивно сјебан асоцијалан aгресиван психички несигурна личност... Отуда толика срџба,бес, ненормално писање великим болдованим словима...

Шта ћеш, пропалица остаје пропалица.

Ма добро то негоооо...шта вели лепилац плаката Крмнада Чварка (из партизанске породице), који је излепио цело кумче-недоношче Јосипа Броза са плакатима са натписом

VREME JE!!!


А?

Па ништа друго до укратко, с'горицом једнако а то је да

AUTONOMNU POKRAJINU VOJVODINU
.
ВАЉА УКИНУТИ,

ОДМАХ,

САДА,

ТУ !


Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
РУСИЈА ЈЕ БУГАРСКОЈ БИЛА МАЈКА, А СРБИЈИ - МАЋЕХА!


Санстефански споразум је био уговор о миру између Русије и Турске после руско-турског рата. Мировни уговор је потписан 3. марта 1878. у Сан Стефану, малом месту западно од Истанбула.

Уводни мировни уговор у Сан Стефану створио је Велику Бугарску у чије су границе поред бугарских националних територија биле укључене и цела Македонија и делови Старе Србије насељени у великој већини српским становништвом.

Црној Гори је овај уговор признавао територијално проширење око 200 квадратних километара, што је било много више од површине целе Кнежевине Црне Горе до тада.

Српска јавност и политички кругови нису ни могли имати разумевања за разлоге руске државне политике. За њих је Санстефански мировни уговор био непојамна неправда нанета српском народу, а Русија се за час од велике заштитинице преобразила у злу маћеху од које се није могло очекивати добра.

Српски протести против уговора и држања Русије према Србији чули су се на сваком кораку, мада је Влада Србије надзором штампе спречавала да они добију вид јавне антируске кампање. Званичне и полузваничне приговоре покушала је да увије у што прихватљивију дипломатску форму.

На један такав приговор који је Милорад Протић, српски полузванични представник у Петрограду, изнео помоћнику руског министра иностраних послова Гиреу, овај му је одговорио да у политици царске Русије „најпре иду интереси руски, па онда бугарски, па тек после њих долазе српски, а има прилика у којима бугарски интереси стоје на равној нози са руским.“



Ј. Ристић, Дипломатска историја II, 134-144
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(17-03-2020, 12:02 AM)Шумадинац Пише:  .
РУСИЈА ЈЕ БУГАРСКОЈ БИЛА МАЈКА, А СРБИЈИ - МАЋЕХА!

Ја....Шумадрипац је веоооома забринут због тога што је Царска Русија во времја оно ставила у први план блгаре, којни су наравно, ближе Цариграду и изласку тадашње Русије на топло море, насупрот Србије која је тада била прирепак Аустро-Угарске, везана за Запад не само јавним него и ТАЈНИМ уговорима који су били уперени против Русије!

Међутим!

ТО ЈЕ БИЛО 1878-Е И ТО СТАЊЕ ЈЕ ПОНИШТЕНО ДОЛАСКОМ КАРАЂОРЂЕВИЋА НА ПРЕСТО 1903-Е!

Негоооо....да видимо где смо ми ДАНАС!!!

А ДАНАС....данас Шумадрипац даноноћно вредно ради на овом форуму на промоцији наратива тзв. "хрвата" о

1."Јуденфрај" Београду,
2. Конц-логору на сајмишту,
3. "Љотићевцима који су скупљали народ на улици и спроводили на стрељање"
4. Стављању знака једнакости између Србских Добровољаца и усташа.


Међутим!

Исти Шумадрипац није забринут за своју Душу због цитата тог неког руског фолксдојчера који наводи испод сваког од својих постова са којима затрпава форум јербо исти је ОД МЕЛЕОНА РУСА, ПОКОЈНИХ И ЖИВИХ, НАШАО ДА ЦИТИРА БАШ ТОГ РУСКОГ ФОЛКСДОЈЧЕРА КОЈИ ЈЕ ПРЕТРЧАО КОД СВОЈИХ, (КРВ НИЈЕ ВОДА), СТАО ПОД КУКАСТИ КРСТ И ВОЈЕВАО, ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ И.... ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА ПОД КОМАНДОМ ЊЕМАЦА....наравно, ДИЛЕЈА није претходно прочитао ко је био тај VON DAVATZ чији цитат гласи:

Цитат:Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

Аух.... "Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот", ПА ТО ЈЕ БРЕ БИЛО И ДО ДАН-ДАЊИ ОСТАЛО ОПШТЕ МЕСТО...то су ОСИМ СРБСКИХ И ДРУГИХ ПАТРИОТА, говорили су и говоре, урлали су и урлају и усташе и разни Летонци, Литванци, тзв. "украјинци" током "Мајдана", и Туркомани, Черкези, Чечени...па и припадници СС ХАНЏАР И СКЕНДЕРБЕГ ДИВИЗИЈЕ, а данас то уралју диљем Гњилежног Запада и разни педери, лезбаче као и маса неких бабуна, орангутана, шимпанза, мандрила и...макака мајмуна...што не значи да би Срби сад по мненију нашег Шумадрипца, на националним форумима требало да се придруже усташама и перигузима и да урлају и "Zig Heil", "Za Dom sprem" или "Алаху акбар"!

Једном речи...ДИЛЕЈА га упрска тотално ну њему грех ГОРДОСТИ ЧАК И ЗА ВРЕМЕ ЧАСНОГ ПОСТА сад не дозваољава да заиште опроштај и једноставно промени потпис тако да је цео форум и даље жртва УПРСКАВАЊА нашег врлог пријатеља.

Ну шта'ш....ама кад размислимо...толико симпатија за њемачког фолксдојчера, толико инсистирање на наративу тзв. "хрвата" о стављању знака једнакости између Србских Добровољаца и усташа... да се питамо....

ЗА КОГА РАДИ УСТВАРИ ШУМАДРИПАЦ, ЈЕЛ'ОН ВАИСТИНУ ДИЛЕЈА ИЛИ НЕШТА ИПАК ОДРАЂУЈЕ ОВУДЕН?!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Само за Просветара

Цитат:УМОРАН САМ ДАНАС. ОД СВЕГА САМ УМОРАН. ЖЕЛИМ ГОВОРИТИ ДРЖАВНИЦИМА СВЕТА.

ШТА ТО НЕ ВАЉА? КАКАВ ТО СОТОНСКИ ПЛАН СНУЈЕТЕ?

ХОЋЕТЕ НАМЕРНО СМАЊИТИ СВЕТСКО СТАНОВНИШТВО И ТО ЧИНИТЕ ЖРТВУЈУЋИ НЕВИНЕ ЖИВОТЕ, КОРИСТЕЋИ НЕСТАБИЛНЕ ДУХОВЕ КОЈИ ВЕРУЈУ У ВАШУ ПОЛИТИЧКУ ИСПРАВНОСТ.
ОЧЕВИ, МАЈКЕ, ДЕЦО ….
КОЈА ТО ВРСТА МОНСТРУМА УВЕРАВА ЈЕДНУ ПОРОДИЦУ ДА САКАТИ ГЕНИТАЛИЈЕ СИНА ДА БИ СЕ ЈЕДНОГ ДАНА ОСЕЋАО КАО ДЕВОЈЧИЦА ЗНАЈУЋИ ДА ДЕТЕ ЈОШ НЕМА ФОРМИРАН СВОЈ СЕКСУАЛНИ ИДЕНТИТЕТ?
КОЈА ТО ВРСТА ЗЛИХ ЖИВОТИЊА УВЕРАВА ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ ДА ОТВОРЕ ВРАТА ТЕРОРИЗМУ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ?
ИСПЕРЕТЕ МОЗГОВЕ ОСОБА СА ЗЛОЧУДНИМ И МОЋНИМ МЕДИЈСКИМ САСТАВИМА КОЈИ БЕСРАМНО ЛАЖУ.
ЛАЖУ НЕПРЕКИДНО И НАМЕРНО.
СВЕСТАН САМ ВАШИХ САТАНИСТИЧКИХ ПЛАНОВА ДА СМАЊИТЕ СТАНОВНИШТВО ПЛАНЕТА. ДА ОТВОРИТЕ ВРАТА И ГРАНИЦЕ ТЕРОРИСТИЧКИМ СКУПИНАМА И ВАШИХ ПРОМИШЉЕНИХ НАМЕРА ДА ХОМОСЕКСУАЛИЗУЈЕТЕ СТАНОВНИШТВО.
ДАНАС САМ ОВДЕ ДА ОБЈАВИМ ЗАШТО И КАКО ТО ЧИНИТЕ.
ОНИ СУ ТОЛИКО ЗЛИ ДА СЕ КОРИСТЕ НАЈСЛАБИЈИМ И НАЈМАРГИНАЛИЗОВАНИЈИМ.
УХВАТИЛИ СУ МЛАДЕ ЗА УШИ ДА ИМ УШИ И ДУШЕ ИСПУНЕ СМЕЋЕМ. НОРМАЛИYОВАЛИ СУ ХИРУШКУ ПРОМЕНУ ПОЛА.
ГРАДОНАЧЕЛНИК МАНЧЕСТЕРА ЈЕ УЧИНИО ИСЛАМСКИ ТЕРОРИЗАМ НОРМАЛНИМ: НАКОН АТЕНТАТА ЈЕ РЕКАО ДА СУ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАДИ НОРМАЛНА СТРАНА ЖИВОТА У ВЕЛИКИМ ГРАДОВИМА.
НЕВЕРОВАТНО!
АКО МИСЛИШ ДА СЕ ТВОЈ НАРОД МОРА НАВИКНУТИ НА ТО ДА БУДЕ МАСАКРИРАН СКЛОНИ СЕ СА СВОГ ПОЛОЖАЈА!
А ОНИ КОЈИ СТВАРАЈУ ХОМОСЕКСУАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, БОЖЕ МОЈ, КОРИСТЕЋИ СЕ ОНИМ ДЕЛОВИМА СТАНОВНИШТВА КОЈЕ ЈЕ БИЛО МАРГИНАЛНО И ПОТИСКИВАНО, ЗНАЈУЋИ ДА ПАТЕ ОД ПОРЕМЕЋАЈА И НЕНОРМАЛНОСТИ, ХОЋЕ НАС УВЕРИТИ ДА СУ ОНИ ДЕО ПРИРОДНОГ ЗАКОНА И ДА ОНАЈ КО НЕ ПРИХВАТА ОВУ ДОГМУ ЈЕСТЕ ЗЛА, НЕУРАВНОТЕЖЕНА, ФОБИЧНА ОСОБА ПУНА МРЖЊЕ.
ХОМОСЕКСУАЛИЗАЦИЈА ДРУШТВА СЕ ВРШИ НА ТЕМЕЉУ ЛАЖНИХ И ИЗОПАЧЕНИХ НАУЧНИХ РАДОВА КОЈИ ИЗ МЕСЕЦА У МЕСЕЦ ИЗВЕШТАВАЈУ ДА НЕ ПОСТОЈИ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТ И ДА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТ НИЈЕ НИШТА ДРУГО НЕГО ДРУШТВЕНА НОРМА, ОБИЧАЈ, ТРАДИЦИЈА.
ДАНАС ВАМ КАЖЕМ ДА СУ ТО ЛУДОСТИ, УНАПРИЕД СМИШЉЕНЕ ЛАЖИ ЗА ПОЛАГАНО СМАЊЕЊЕ СВЕТСКОГ СТАНОВНИШТВА, ЈЕР КАКО ЗНАТЕ, ХОМОСЕКСУАЛЦИ НЕМАЈУ ПОТОМСТВА, НЕПЛОДНИ СУ.
ИСЛАМИСТИ НАС МАСАКРИРАЈУ, ИСЛАМИСТИ НАС БОМБАРДУЈУ И ДРУШТВО НЕ РАЂА, НЕ ОБНАВЉА СЕ. РЕЗУЛТАТ ТОГА ЈЕ, А ШТО ДРУГО ОЧЕКУЈЕТЕ, НЕГО СМАЊЕЊЕ СТАНОВНИШТВА.
АЛИ ОВДЕ НЕ ЗАВРШАВА. ЈЕР ОНИ ПОДСТИЧУ ЧАК И УЗАЈАМНУ МРЖЊУ МУШКАРАЦА И ЖЕНА. УНИШТИЛИ СУ ФЕМИНИСТИЧКИ ПОКРЕТ ДА БИ ГА ПРЕТВОРИЛИ У РАТ БИОЛОШКИХ БИЋА, МУШКАРАЦА И ЖЕНА.
АКО СЕ МУШКАРЦИ И ЖЕНЕ МРЗЕ, УЗ ДОДАТАК НЕОМАРКСИСТИЧКЕ ФИЛОЗОФИЈЕ, ДУХ МЛАДИХ ЈЕ НЕНОРМАЛАН.
МЛАДИМА ДАЈУ УНАПРИЈЕД ПРОГРАМИРАНЕ УПУТЕ. МЛАДИЋИ И ДЕВОЈКЕ ОДБИЈАЈУ МИСЛИТИ СВОЈОМ ГЛАВОМ. ИСПРАЛИ СУ ИМ МОЗГОВЕ И ИСПУНИЛИ ЊИХОВЕ ДУШЕ АПСУРДНИМ ИДЕЈАМА. УЧИНИЛИ СУ ИХ ИМБЕЦИЛИМА.
ОНИ ПОДРЖАВАЈУ ЏИХАДИСТИЧКЕ ЗАКОНЕ И ПОТПУНО СУ УВЕРЕНИ ДА ГЕНИТАЛНО САКАЋЕЊЕ НЕ ПРИДОНОСИ СЕКСУАЛНОМ ИДЕНТИТЕТУ. УСПЕЛО ИМ ЈЕ УВЕРИТИ ИХ ДА БУДУ НЕПРИЈАТЕЉИ ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПОРОДИЦЕ КОЈА СЕ РАЂАЊЕМ ОБНАВЉА.
АЛИ ДАНАС, ДРЖАВНИЦИ, ИСТОРИЈА ЋЕ ВАМ ДОКАЗАТИ ДА ЈЕ ЗДРАВ РАЗУМ ЈАЧИ.
ОДУСТАНИТЕ ОД СВОЈИХ ПЛАНОВА!
ДАНАС ДОЛАЗИМ ОВДЕ У МИРУ ЗАКЛИЊУЋИ ВАС ДА ОСТАВИТЕ НА МИРУ ДУХОВЕ МЛАДИХ И МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ДОКАЗУЈУЋИ ВАМ ДА САМ СВЕСТАН ВАШИХ ПЛАНОВА.
ВАШЕ СЕ ПОЛИТИКЕ МОРАЈУ ПОД ХИТНО ПРОМИЕНИТИ.
ВАШИ МЕДИЈИ МОРАЈУ ПОЧЕТИ ГОВОРИТИ ИСТИНУ.
ПРЕСТАНИТЕ НЕПРЕКИДНО И ПРОМИШЉЕНО НАПАДАТИ МЛАДОСТ У ЊЕНОЈ ИНТИМИ !
ВАША НАМЕРА ДА СЕ ЧИТАВ НАРОД НАВИКНЕ НА ТО ДА ГА РАДИКАЛНИ ИМИГРАНТИ МАСАКРИРАЈУ ЈЕ КУКАВИЧКИ ЧИН КОЈИ РЕВОЛТИРА.
СУКОБИ ИЗМЕЂУ МУШКАРАЦА И ЖЕНА ПОД ФЕМИНИСТИЧКОМ ЗАСТАВОМ СУ ПЛАН НИТКОВА. ТО ЈЕ НАЈЖАЛОСНИЈИ СУКОБ КОЈИ САМ ИКАДА ВИДИО У СВОМ ПОЛИТИЧКОМ ЖИВОТУ.
АКО АМЕРИКА И ЕВРОПА НЕ ЗАУСТАВЕ ОВЕ СВОЈЕ ПЛАНОВЕ СУКОБИТИ ЋЕ СЕ НЕ САМО С БЕСОМ БОЖЈИМ НЕГО И МОЈИМ.
ЗАУСТАВИТЕ ВАШЕ ПЛАНОВЕ!


Одговори

.
РУСИЈА ЈЕ РАСРБИЛА ЦРНУ ГОРУ!


Кључну улогу у стварању црногорске нације, током 20. вијека, одиграла је Коминтерна на челу са Стаљином, док је почетком 21. вијека Путин са својим тајкунима помогао Ђукановићеву кампању за црногорску независност. То је био само наставак руске политике у последња три вијека у којима је Црна Гора преживјела захваљујући руској помоћи....

http://www.sedmica.me/ztrhrt/
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(24-03-2020, 01:29 AM)Шумадинац Пише:  .
РУСИЈА НИЈЕ РАСРБИЛА ЦРНУ ГОРУ!
Пише: Љубиша Морачанин

Богата историја Црне Горе и Руске Федерације датира од 18. вијека. Руске дипломате су 1711. године посјетиле црногорског митрополита Данила I Петровића и предали му посланицу руског цара Петра I са предлогом да заједно ратују против Турске. У историји двије земље 1711. се обиљежава као година званичног успостављања политичких односа, па је током 2011. свечано обиљежено 300 година од успостављања политичких контаката.

Године 1715, митрополит Данило је боравио у Русији гдје га је примио и цар Петар Велики. Митрополит је затражио да цар узме у заштиту Црну Гору и да је политички и материјално помогне. Цар је одредио да се Црној Гори поклони 10.000 рубаља, као и да се Цетињском манастиру сваке друге године исплаћује 500 рубаља.

Црногорско-руски односи постали су још интезивнији за вријеме политичког дјеловања митрополита Василија Петровића Његоша (1744-1766). Митрополит Василије је три пута одлазио у Русију. У свим овим контактима митрополит је тражио да Русија узме Црну Гору под своју заштиту, као и да помогне да се изграде институције државне власти. Године 1757, по налогу руске царице, митрополит Василије је добио помоћ од 15.000 рубаља за успостављање власти у земљи и 1.000 златних цекина као помоћ црногорском народу.

На Цетиње је марта 1805. дошао руски изасланик Стефан Санковски, који је донио грамату којом цар потврђује своју благонаклоност према Црној Гори. Поред грамате, Санковски је донио и новчану помоћ од 3.000 дуката.

Цар Николај је 1828. године одговарајући на молбу владике Петра I, донио одлуку да се исплате све заостале субвенције од 1825. године, да се владици исплаћује пензија од 300 дуката и да се за издржавање црногорског правитељства исплаћује 1.000 дуката годишње.

Потпуну оданост Русији показивао је и Петар II насљедник митрополита Петра I Петровића Његоша. Већ у децембру 1830, руска влада је одлучила да помогне изградњу органа државне власти у Црној Гори. Током маја 1837, митрополит Петар II је боравио у Русији гдје је поред осталог, био позван у аудијенцију код цара, који је одлучио да се годишња помоћ Црној Гори увећа са 1.000 на 9.000 дуката. То је била значајна свота, сасвим довољна за издржавање органа државне власти у Црној Гори.

Када је дошло до промјене на црногорском пријестолу, цар Николај је јуна 1852. године примио књаза Данила у званичну аудијенцију и том приликом му лично саопштио подршку проглашењу Црне Горе за књажевину, а Данила за књаза. Свој заштитнички став према Црној Гори руска влада је показала и у вријеме заоштравања црногорско-турских односа и рата 1852/53 године.

Спремност да помогне Црну Гору и њену политичку борбу, Русија је исказивала и првих година владавине књаза Николе (1860-1918). Приликом избијања црногорско-турског рата 1862. године Русија је свим силама радила да обустави турски поход. Руска влада захтијевала је потпуну обуставу војних дејстава против Црне Горе. Када су руски захтјев подржале и остале велике силе, Омер-пашин поход према Цетињу је заустављен.

Књаз Никола је почетком 1869. године боравио у Петрограду што је утицало на повећање руске материјалне помоћи. Захваљујући новчаној помоћи руске владе и руског Светог Синода, у Црној Гори је установљена средња школа – Цетињска богословија и Дјевојачки институт. Руска подршка била је од велике важности у вријеме Велике источне кризе 1875. као и црногорско-турског рата 1876-1878 када се Русија залагала да Црна Гора добије знатно територијално проширење.

И посљедњих деценија 19. вијека, Русија је била један од финансијских стубова црногорске државе. Руску субвенцију добијао је Двор, Богословија, Дјевојачки институт, Болница Данило I, црногорска војска, министарство финансија. Русија је већ 1879. године дала Црној Гори помоћ од милион круна за куповину жита, нешто више од милион круна за измиривање дугова аустријским банкама, а 1882. два милиона круна за куповину топова.

Године 1889, отписани су и црногорски дугови петроградским банкама, док је јавна руска субвенција Црној Гори повећана са 46.000 на 100.000 рубаља. Русија је од 1896. давала новац за издржавање црногорске војске (82.000 рубаља). Од 1895. до 1905. Русија је поклонила Црној Гори 60.000 пушака, 25.000 револвера и 26 милиона метака.

Почетком 20. вијека руска финансијска помоћ Црној Гори је значајно повећана. Од 1903. јавна субвенција је са 100.000 рубаља повећана на 500.000 рубаља, а помоћ за војску је увећана са 82.000 на 330.000 рубаља.

Русија и Црна Гора склопиле су тајни споразум 17. новембра 1910. Потписали су га министар војни Црне Горе, Иво Ђуровић на Цетињу и Владимир Александрович Сухомлинов у Санкт Петербургу. По својој суштини, овај уговор је био нарочито значајан за предстојеће наоружање црногорске војске. Руска влада се обавезала да ће црногорској војсци обезбедити опрему, наоружање, медицински материјал, а новчано помагати и буџет Црне Горе. Са друге стране, ни један војни поступак Цетиња није се смео предузети без претходног знања царске владе. Црна Гора се обавезала да на позив Русије стави своје војне снаге на располагање царској војсци (чл. 7).

http://www.sedmica.me/ztrhrt/
.

ПОТПИСУЈЕМО!

Добро је Шумадрипац, биће од тебе добар ЉОТАЧ!

Јок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(13-03-2020, 02:31 PM)Mekenzi Пише:  Овај билмез и буздован који матери и оцу није био на сахрани нити им за живота обишао ивањички гроб честитих Срба а који је побегао од куће био уличар и друговао са цигојнерима и картоном ко после је друговао са канадским гов*има и који се одрекао свега што има везе са нашим народом већ се прешалтовао на неког недовршеног Руса који када би био у Русији пиждрио на сав глас викао диктатура, диктатура првим авионом би убјежао на запад и у НАТО земље и са безбедне дистанце глумио националисту, патриоту, подржавао караконџуле призивао државне ударе... итд...итд...

Ми ође као лаик примећујемо неколико тешких психијатријских дијагноза и стања које су последица бежања од куће, деликвенција, немања старатеља. Човек који се одрекне оца и матере и нема емоције за живота, тај је емотивно сјебан асоцијалан aгресиван психички несигурна личност... Отуда толика срџба,бес, ненормално писање великим болдованим словима...

Шта ћеш, пропалица остаје пропалица.

Ма добро то, негоооо....РУСКИ ВОЈНИ КОНВОЈ ГАЗИ КРОЗ ИТАЛИЈУ и.....ИТАЛИЈАНИ МАСОВНО УЧЕ КАЗАЧОК!

АЛО ВРШАЦ...ШТА'С ЧЕКА?!


табаџија


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


ДО ДАСКЕ МОЛИЋЕМО!

Хармоника

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(28-03-2020, 09:55 PM)Шумадинац Пише:  



ОЈ УСТАШЕ НЕКА, НЕКА.
ДУБОКА ВАС ЈАМА ЧЕКА...

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Чека` чека´.. Како жабари, јенки и остали трулежни запад добише војну, медицинску и хуманитарну помоћ од диктатора Путина а Србији ниђе ништа.. Ђе је сад мајка Русија да помогне српском братском народу у тешком тренутку или смо само браћа када им купујемо авионе, хеликоптере и панцире...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(28-03-2020, 09:55 PM)Шумадинац Пише:  

Што не причаш о томе када су Пољаци отишли на освојење Русије и масовно су поунијаћили православце по наредби римског папе?
Одговори

(01-04-2020, 03:53 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(28-03-2020, 09:55 PM)Шумадинац Пише:  

Што не причаш о томе када су Пољаци отишли на освојење Русије и масовно су поунијаћили православце по наредби римског папе?

То је све ситно у односу шта су Руси урадили и њима и сами себи. Друго, нама су Пољаци вазда били пријатељи.

.
Паз' те ово.....
https://srbin.info/svet/rusi-spasavaju-a...u-njujork/

И послен ка'е "Руси наша браћа против Америке", "Цар Путин", бла, бла.....
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним