Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАПРЕДНА ЗОНА СУМРАКА
#57

(14-01-2019, 08:35 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(14-01-2019, 07:09 PM)Шумадинац Пише:  .
РАДНИЦИМА У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ПРЕТЕ ОТКАЗОМ ако не оду на дочек Путина?!

Исто као код комуниста, само услови живота лошији. Данас отказ ако не идеш на дочек Путина а некад ако не одеш на ватромет или неки сличан друштвени догађај који су проценили као важан.

Море ћути и уживај и сећај се лепих услова живота код комуно-сатаниста!

Међутим!

Кад МИ дођемо навлс'сваки онај ко само помисли да ескивира дочек Цара ем ће добије отказ ем четр'ес батина четничких преко кладе!

ПС

Биће модерна клада, мобилна....

табаџијатабаџијатабаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#58

(15-01-2019, 03:58 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Кад МИ дођемо навлс'сваки онај ко само помисли да ескивира дочек Цара ем ће добије отказ ем четр'ес батина четничких преко кладе!

Твој надимак је требао да буде Константин Порфирогенит а не Просветар јер се као и наведени,у свом делу De administrando imperio, самопотврђујеш и самоискључујеш.

И не рече нам никад који сте то ви, немаш ти истомишљенике ни у Србији а ни међу Србима у Канади.

Али би зато волео да батинаш.Ниси ти џабе одрастао у Титовом Ужицу,оставио је тај префикс озбиљан комплекс на вашу маленкост. И још дезинформишеш народ како ниси служио ЈНА. Помињеш туђе очеве а заклињао си се Брозу " да ћеш бранити суверенитет и територијални интегритет СФРЈ".

Зато не тупи више.
Одговори
#59

.
У ЈУГОСЛАВИЈИ САВЕЗ КОМУНИСТА ИМАО 460 000 ЧЛАНОВА, а СНС данас у Србији – 700 000

[Слика: IMG-0515.jpg]

Од доласка на власт А. Вучић је био организатор и носилац листе на свим изборима, јер, како је Шешељ рекао, он се годинама припремао и обучавао око организације митинга и избора.

Пошто је уведена пракса учесталих избора, то значи да су активисти стално на терену. Новина је да се нпр. у Новом Саду поред отворене канцеларије, као што раде и друге странке, додатно отварају пунктови по целом градском подручју, те су на тај начин много ближи грађанима.

На пример, уселили су се и у зграду „Дневника“ па у следећем недељном издању није било редовних колумни Ђ. Рандеља и Т. Панчића. Када су отворили првих двадесетак таквих пунктова, новинари су питали градоначелника М. Вучевића ко то плаћа, одговорио је да све редовно плаћа СНС. Ту су наравно укључене и месне заједнице, јер оне одлучују шта ће се од комуналија у том крају радити, наравно, ако се добро прође на изборима. Уведена је и новина прикупљања потписа „сигурних гласача“. Када сам у пролазу застао и питао шта то раде усред лета, млади активисти су рекли да прикупљају податке о сигурним гласачима, те да ће их контактирати и обилазити до избора.

Иначе, наш градоначелник је заједно са татом био велики радикал, а сада као члан СНС-а кад год он сматра да је потребно, први пише писма подршке, опомињући и друге чланове да дају подршку председнику Странке. Због такве оданости партији и председнику изабран је за једног од потпредседника СНС-а, иако због те важне функције не би требало да остане и даље градоначелник. Међутим, све је то прошло захваљујући изјави председника да остане још неко време. Нажалост, и поред партијске оданости Нови Сад није на списку градова који се може похвалити да је председник А. Вучић долазио да пресече црвену врпцу за неку нову фабрику. Да није самоиницијативе техничких факултета на новосадском Универзитету у развоју ИТ технологија, где су водећи у држави, не би сигурно добили значајну подршку новог председника Владе Ане Брнабић за изградњу Центра за нове технологије. За првих сто дана председница Владе је била три пута у Новом Саду, а за пет година Т. Николић и А. Вучић сем предизборних митинга у СПЕНС-у нису званично посећивали наш град. Наш градоначелник се није узбудио што је пре више година затворена Градска млекара, а то значи и прекинута сарадња са многим кооперантима широм Војводине, већ нам сада млеко и млечне производе доносе из Београда. Пре пар месеци је затворено и друго јавно предузеће Градска пекара у којој је некада радило 700 запослених. Такву небригу гледали смо шест година око завршетка Жежељевог моста који је свечано пуштен у рад а да још није ни започета обилазница око Петроварадина и даље према Руми тунелима кроз Фрушку гору, иако је овај путни правац по броју возила најфреквентнији. Није урађен на време ни прикључак водовода који је привремено био на привременом гвозденом мосту, тако да град у овим зимским данима нема сигурно снабдевање са водом. Застој у развоју града је започео доласком радикала на власт када је „наша“ Маја постала градоначелник. Остала је упамћена уградњом бехатона и тако нас је забетонирала да за четири године у Градску кућу није ушао ниједан страни амбасадор, а камоли стране инвестиције.

Стара тема је слобода говора и штампе. Општи је утисак, као и закључак европских институција који се званично доставља нашим органима да је код нас опао ниво штампе и ТВ у смислу истинитог обавештавања о свакодневним догађајима. Завладала је колективна параноја, јер се за ових шест година изгубила политичка и економска трибина сучељавања различитих ставова. Код нас је уведена необична пракса да се готово сваке године расписују избори тако да се пропагандна машинерија брзо развијала у корист СНС, те је у пракси на изборима заузимала 90 одсто простора, јер се опозиција није могла ни појавити у штампи ни на ТВ. Ту су помогли готово сви политички коментатори са навијачким коментарима где је највише присутан како себе назива „стручњак за маркетинг“ чувени полтрон власти, јер је саветовао и Б. Тадића, Н. Крстић. Резултат таквог агресивног деловања је да након задњих избора у целој Србији, од 175 општина само у четири није СНС на власти. Било је и нешто више, али новом појавом и изразом прелетачи, где је било случајева да су поред појединаца одборника прелетали и читави одбори како би се успоставила власт.

Прошле године су прослављани разни јубилеји и годишњице па сам прочитао да је 1948. године одржан В конгрес КПЈ у Топчидеру. На том значајном конгресу у новој Југославији окупило се око 2.500 делегата комуниста који су били представници 460.000 чланова СКЈ целе Југославије. За све време владавине комуниста био је једнопартијски систем, а сада када имамо вишепартијски систем у Србији има 700.000 чланова СНС. Није лепо звучало када је после избора у новосадском „Дневнику“ главни наслов био: Освојили смо власт у свих 45 општина у Војводини. Није примећено да је завладала демократија и благостање.Данас

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#60

.
ЕКОНОМСКА БРОШУРА СНС – ред истине, ред заблуде

[Слика: IMG-0621.jpg]

Ко је имао прилике да види билтен Српске напредне странке „Првих шест година борбе за бољи живот у Србији“ који је пре неколико дана дељен уз неке дневне новине могао је да закључи да живимо у једној од најнапреднијих, брзорастућих земаља у Европи и то свакако захваљујући владајућој странци.

У билтену је наведено 156. ставки урађених у овом периоду од када је на власт дошла СНС из свих области живота, од економије до културе и спорта. Ближа анализа приказаних економских успеха власти и њихово поређење са стварношћу показује да ова два негде стварно поклапају, а негде баш и не.

Прва ставка је тврдња да је држава спашена од банкрота и да је обезбеђена стабилност државне касе, што се аргументује податком да је 2014. године дефицит буџета био 2,2 милијарде евра, а 2015. јавни дуг стигао близу 80 одсто БДП-а. Крајем новембра 2018. године суфицит у буџету био је око 550 милиона евра, а јавни дуг пао на 56 одсто БДП-а. Ово је свакако успех и последица фискалне консолидације спроведене од 2015. до 2018. године. Међутим, аутори билтена ускратили су читаоце за податак да је на крају 2012. године јавни дуг износио 17,7 милијарди евра и 52,9 одсто БДП-а и да су се власти, међу којима је СНС била један од кључних играча, у наредне две године задужиле за додатних седам милијарди евра пре него што је започета неопходна фискална консолидација.

Ту долазимо до тачне тврдње да је успешно окончан аранжман са ММФ-ом под диригентском палицом министра финансија Душана Вујовића. Међутим, да би он стварно успео било је неопходно смањење пензија свим пензионерима са примањима већим од 25.000 динара и смањење плата у јавном сектору уз забрану запошљавања. Ово се свакако коси са тврдњом да је побољшан животни стандард.

Такође се тврди да су пензије редовне (као што су и биле претходних више од 15 година) и да је три пута исплаћена једнократна помоћ пензионерима. Није речено да током четворогодишњег трајања закона о смањењу пензија (укинут у октобру 2018) пензије нису усклађиване са растом цена на мало што је прописано законом о ПИО већ са могућностима буџета које су биле знатно мање од раста цена. Пензије неће бити усклађиване са инфлацијом ни убудуће пошто је промењен Закон о ПИО.

Долазимо до ставке о економском расту. Наводи се да је у првој половини 2018. раст БДП-а био 4,9 одсто, док је 2009. била рецесија од 3,1 одсто. Није поменуто да је Србија 2012. и 2014. имала рецесију (у 2014. углавном због поплава), као и да смо у периоду од 2012. до 2018. године међу државама са најмањим привредним растом у региону Централне и Источне Европе.

У свом билтену СНС се похвалио најнижом инфлацијом у последњих 50 година од око два одсто и такву ценовну стабилност од 2014. године наовамо заиста Србија одавно није имала. Поред стабилизације јавних финансија за ово пак треба захвалити и паду цена нафте и рекордно ниским каматним стопама на међународном тржишту.

Исто важи и за „најстабилнији курс динара свих времена“ како се наводи у билтену. Просечна вредност динара је 2012. била 113,13 динара за евро, затим 117,3 динара за евро у 2014. и 123,11 динара за евро у 2016. да би 2018. пала на 118,27 динара за један евро. Стабилност курса се манифестовала у реалном сектору смањењем негативних курсних разлика и коначно профитом српске привреде.

Када смо код финансија, СНС се хвали и да је агенција Блумберг прогласила динар „другом најјачом валутом на свету“. У ствари, према Блумбергу, динарске државне обвезнице давале су најбољи принос за доларске инвеститоре. Комбинација релативно високих каматних стопа на српске државне обвезнице и јачање динара у односу на долар током прошле године довели су нас до ове позиције.

Једна од ставки се односи и на смањење незапослености са 25,5 одсто у 2012. години на 11,3 одсто крајем 2018. године. Око смањења незапослености до 2014. године ломљена су копља у академским круговима са сумњама у методологију Републичког завода за статистику, али сада нема сумње да је незапосленост значајно смањена. Додуше један о узрока је повећање запослености, а други је одлазак радно способног становништва из земље (око 30.000 годишње према проценама).

Као позитивно бројање, овој власти може рачунати коначно решавање Железаре Смедерево и РТБ-а Бор продајом кинеским компанијама. Такође је приватизована и Галеника која је скоро сасвим уништена претходних година. Међу успешне пројекте сврстана је и Ер Србија за коју се каже да је прешла пут „од пропалог ЈАТ-а до успешне и модерне компаније“. Треба рећи да је Ер Србија свих година свог досадашњег постојања добијала субвенције упркос партнерству са моћним Етихадом.

Такође, наводи се да је Србија лидер у страним улагањима и да је са инвестицијама од једне милијарде евра 2012. дошла до скоро три милијарде евра прошле године. Тачно је да се последњих година бележи раст СДИ и да су прешле шест одсто БДП-а, али није поменуто да су рецимо 2011. године СДИ износиле 3,3 милијарде евра и биле чак 9,4 одсто БДП-а. Такође, за многе економисте је споран начин привлачења страних инвестиција субвенцијама на које је држава дала око милијарду евра од 2006. године.

Увођење електронских грађевинских дозвола избацило је Србију на 43. место на Дуинг бизнис листи Светске банке и то је свакако позитивно. А опет, изградња великих инфраструктурних објеката касни, а симбол тога постало је брдо које се обрушава у Грделичкој клисури и које спречава завршетак Коридора 10 који је одложен по ко зна који пут.Данас

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#61

.
СВЕШТЕНИК НЕНАД ИЛИЋ: Хорор или Женска СНС момчад

[Слика: IMG-0667.jpg]

Вратио сам се у Србију после неког времена. Сео са децом да ручам. После ручка са благом стрепњом укључио ТВ да видим шта има ново.


Хорор. Ово нису жене Србије. Ово је нешто прилично језиво.

Нешто типа – неки тамо који нису СНС угрожавају жене у Србији. Лајави Сергеј рекао нешто у свом стилу, што је послужило као идеалан повод за претварање било кога ко не мисли практичним СНС мозгом у демонску силу коју ће исти СНС обуздати. Злоупотреба жена каква се ретко виђа.

Уз наслове дневне штампе које сам видео у самоуслузи све постаје отужно читљиво.

Изгледа да они који ништа друго нису научили да раде, стварно спремају опет неке изборе у Србији. Циљне групе – жене, и по насловима у дневној штампи – пензионери. Нека разна обећања о бољем лечењу и све то…

Ово је неподношљиво. Полудећемо, ако наставимо овако.

Праве жене, пробудите се и доведите све ово у ред.Стање Ствари

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#62

(24-01-2019, 06:20 PM)Шумадинац Пише:  .
СВЕШТЕНИК НЕНАД ИЛИЋ: Хорор или Женска СНС момчад

[Слика: IMG-0667.jpg]

Вратио сам се у Србију после неког времена. Сео са децом да ручам. После ручка са благом стрепњом укључио ТВ да видим шта има ново.
Хорор.

.....ХОРОР! БАКА-ПРАСЕ!


КидањеКидањеКидање

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#63

Кад видимо ко је све свештиник и ко су им ђеца нами се нешто окрене y стомаку..

Свештенство у Србији је изгубило сваки вид морала..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#64

Види, Шумадинац, брате. Ово у поверењу, немој ником причати.
Ја више не умем да набројим на колико сам сајтова банован. Свакако, број тих сајтова је двоцифрен. Између осталих, ту су и Данас и Стање Ствари које си цитирао као релевантне изворе. У реду, може и то, али мора да постоји дистанца према таквима. Аутошовинизам Данас је неупитан. Стањи Ствари негује неку чудну врсту православног крипто-титизма или "левичарства", са жељом да још буду профитни. За моје бановање на Данас не зна се тачан разлог, једино што их генерално нервирам. Код СС ствар је компликованија, опет са нетрпељивошћу спрам мог антикомуњарства. Но ту је плаћени левоскренути колумниста СС Слободан Антонић позвао читаоце да шаљу паре па ће да нас он учи шта је патриотизам. Колико пара толико патриотизма. У патриотизам спада и оговарање мене, што је прелило чашу, те сам послао одговор који није објављен, и ту је био крај.
Ово беше мој одговор на позив да им шаљем паре да би ме блатили:
Одговори
#65

(15-12-2018, 01:43 AM)Шумадинац Пише:  [Слика: IMG-0032.jpg]

Ови гегови које поставља овај тужни (и отужни) лик би могли да се прихвате са као хумор и сатира!

Међутим!

КАД ВИДИМО ДА СУ СКОРО СВИ, СВИ, СВИ....ВИЦЕВИ И ГЕГОВИ НА РАЧУН ВУЧИЋА ПО ПРАВИЛУ ИСПИСАНИ КРВАВОМ ХРВАТСКОМ ГАЈЕВИЦОМ, У НАРОДУ ПОЗНАТИЈОМ КАО

U S T A Š I C A

ОДЈЕДАРЕД НАМ ВУЧИЋ ПОСТАЈЕ МАЊЕ БАЛАВ И АНТИПАТИЧАН, ЗНАЈУЋИ ДА САВ ОВАЈ ХУМОР ДОЛАЗИ ИЗ КУХИЊЕ ЖУТИХ, ЖУЋКАСТИХ И ОСТАЛИХ МУЖЕЛОЖНИКА, ЛЕЗБАЧА, ЖЕНЕТИНА У ЦРНОМ, УНИЈАТА, ШУГО-ЛАТИНИЧАРА И НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА КУКАВНОГ NOVOSRBA!


Паметном доста!

То исто нео-либерали раде са Бата Трампом у Чемерици (што наравно не значи да је балави ДРАМОСЕР Вучић нешто слично Трампу)!

Међутим!

ТАЈ "ИНТЕРНЕТ-ХУМОР" ИМА ИСТИ ПОТПИС ДИЉЕМ ПЛАНЕТЕ!

Себи убраду:

Ех Сороше-олоше!

[Слика: tenor.gif?itemid=7616600]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#66

[Слика: IMG-0665.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#67


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#68


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#69

Иначе, изгледа да је лоциран "демонстрант" који је носио макету вешала Јок

[Слика: IMG-0777.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#70

.
ВЛАДА ЈЕ СВЕ ОБЈАСНИО!


Ваистину!Ваистину!Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним