Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија "Корени"
#29

Трећу епизоду гледао сам 5 мин и то је то, гуд бај! Много је гадно.
Одговори
#30

Како? Па, видиш да редитељ вели да не може да остане жив од хвалоспева? Ови остали су комесари.
Одговори
#31

Цитат:Хајде да занемаримо ко су глумци у серији и њихов учинак већ да се фокусирамо на творца "Корена". Писац који је то постао по диктату партије (комунистичке) и који је створио "Далеко је сунце" до гроба је остао заточеник комунизма. У поменутој серији која ни случајно није аутентична, већ је клише комунистичког виђења србског домаћина, који ни случајно не може и не сме бити позитиван, показује све оно што су комунисти пропагирали о Србији као угњетачкој нацији. Речју, ништа што је створио Добрица Ћосић нити је афирмативно по Србе нити је вредно да се троши новац на то. Иначе, што се тиче Лаушевића... Не бих ја тог црногорског убицу уздизао тамо где му није место.

Цитат је са фејса где сам покушао да објасним свој став острашћеним навијачима и заљубљеницима у "аутентични" приказ Србије тог доба. Посебна је прича Лаушевић - Катић... По већини нит Срби имаше већег писца нит већег глумца од двојца Ћосић - Лаушевић.

Огавно.
Одговори
#32

После вечерашње епизоде Србија је представљена као Двиљи Запад.
Нисам читао књигу па да кажем да је баш тако Ћосић писао или су сценариста Ђорђе Милосављевић и исвршни продуцент Шушљик "поправили" серију у коме чак и жене бију до смрти не знам.
Заниљиво да вођа у радикала у измишљеном селу ни једанпу не једанпу не помиње предстенике Нардоне радикален странке Николу Пашића. Шок
Одговори
#33

На руској телевизији су приказали коришћење трикова са осветљењем. Пример је била емисија о свемирском програму Америке и Совјетског Савеза. Чињенично је била прихватљиво урађена, показана је трка између две ривалске земље.
Ствар је у томе што су кадрови из Америке приказани у светлим бојама, сви насмејани.
А сушта супротност из Русије. Чак из њених јужних делова, сунца није било на видику. Тама која слути на несрећу, нигде насмејаних лица. Као да нису они први полетели....
И ту долазимо до наших серија, сцене тита док излази из воза и слично.
Одговори
#34

United Media ekranizuje dela Dobrice Ćosića "Vreme smrti" i "Vreme zla"
[Слика: um-vreme3.jpg]
Kompanija United Media potpisala je ekskluzivni ugovor za ekranizaciju književnih dela Dobrice Ćosića "Vreme smrti" i "Vreme zla", a nove serije biće emitovane na televiziji Nova S.
U planu je snimanje dva nastavka serijala koji je započet ekranizacijom romana "Koreni", od ukupno 45 epizoda u originalnoj produkciji kompanije United Media. Po književnom delu "Vreme smrtI" biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu "Vreme zla"
Kreator i izvršni producent serija će, kao i u prvom ostvarenju "Koreni", biti produkcijska kuća "Eye to Eye" Gorana Šušljika.
"Televizijski projekti 'Vreme zla' i 'Vreme smrti' nastaće po antologijskim romanima Dobrice Ćosića i verujem da će obeležiti televizijsko stvaralaštvo i produkciju u narednim godinama i ostati kao trajna umetnička i produkcijska baština pokolenjima. Zahvaljujem se kompaniji United Media na poverenju i veri da se ovim televizijskim projektima vraćamo pravim i suštinskim vrednostima, ne samo u proizvodnji vrhunskih televizijskih sadržaja, već na ovaj način ostavljamo istinski trag za razumevanje onoga šta smo bili i onoga šta smo sad", istakao je Goran Šušljik a prenosi United Media u saopštenju.
Uzbudljive po zapletu i strukturi, ove Ćosićeve sage o usponima i propastima jednog naroda, preko mnogih intimnih i jedinstvenih priča i kolektivnih udesa, privući će pažnju gledalaca koji čekaju nastavke uzbudljivih, strasnih, veličanstvenih, ali i tragičnih trenutaka porodice Katić i mnogih drugih uzbudljivih sudbina na ovim prostorima tokom XX veka.

http://rs.n1info.com/Showbiz/a467027/Uni...e-zla.html
Одговори
#35

хахаххаа комуњарским лудилима нема ко да стане на пут у фирми званој РТС.А мени Милослав или Бенито рекоше, парафразирам,у неком тренутку, ма добро је бар неће да се види како српски војник улази у мушку јавну кућу. Изгледа хоће, ако не избаце сцену. Нисам ја џабе прескочио читање књига од овог основца из расинског округа.


И још нешто само. Па људи моји какве ми писце романа имамо и како би то могло добро да изгледа на екрану,али не, не могу они без Ћосића. Сад кад се пробио лед и кад су почели филмови о рату на Косову, и Косову уопште да снимају, па снимите онда "Руски конзул"(као филм или серију, није битно) да гледамо као људи. И овако су и Жарко Лаушевић и Бојана Маљевић и Војин Ћетковић у правим годинама за такав пројекат.
Одговори
#36

Живимо у доба шуваровских ђака који, сходно свом образовању, одлучују о српској култури. То понављање истих грешака за циљ има да " Срби промене свест", а у ствари воде нас у нестајање.
Нарочито иритира кад аутори почну да хвале сами себе и своје "дело". Људима који знају о каквим се грандиозним лажима ради, јасно је о како опасном процесу се ради.
Одговори
#37

Процес се наставља: управо се снима ТВ серија "Време зла", по Ћосићевој истоименој трилогији.
Просто човек не може да верује да ли су наши глумци и филмски и културни посленици пали са крушке или су једноставно "излуђели" па не схватају ни где живе, ни у ком времену делају....
Одговори
#38

(05-09-2020, 08:56 AM)Бенито Пише:  Процес се наставља: управо се снима ТВ серија "Време зла", по Ћосићевој истоименој трилогији.
Просто човек не може да верује да ли су наши глумци и филмски и културни посленици пали са крушке или су једноставно "излуђели" па не схватају ни где живе, ни у ком времену делају....

Ништа се под капом небеском не мења на културној сцени Србије задњих 80 година.
Када би заборавили на филм "Марш на Дрину" који је неким случајем промакао комесарима, да би га недуго после приказивања уапсили, све остало је комунистичко смеће.

После серије "Корени" ето нам саге о Катићима у још мрачнијем облику.
Неће ме зачудити ако наставе са "Деобама" како би у потпуности заокружили причу о крвавом ножу који је стављен у руке Србског домаћина углавном опредељеног за ЈВуО.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним