Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zbog čega DSS svrstavaju u "patriotske" stranke?

(27-10-2013, 03:03 PM)Bacvanin Пише:  Gledam raspravu na jednom forumu o tome zbog cega se SRS, Dveri i DSS nisu jos ujedinili u savez iliti koaliciju, i ne mogu da se nacudim koliko mi kao narod patimo od amnezije, pa smo zaboravili neke notorne cinjenice o DSS-u i Kostunici, kao na primer:

- da su 2000.-te vlast preuzeli Djindjic, Dinkic, Canak i ekipa najvise zahvaljujuci Vojislavu Kostunici, jer da je umesto Kostunice neko drugi bio kandidat, tesko da bi Milosevic bio porazen.
- da je samo par nedelja nakon sto je stupio na duznost predsednika SRJ, Kostunica potpisao ukaz o pomilovanju nekoliko hiljada siptarskih terorista koji su potom pusteni iz zatvora.
- da se Kostunica pravio "neobavesten" kada su 28. juna 2001. Milosevica isporucili u Hag.
- da su radikali nudili DSS-u koaliciju nekoliko puta i tokom devedesetih i posle 2000.-te ali ih je Kostunica uvek "ispalio".
- da je sve do 2008. DSS vodio politiku da EU nema alternativu, kao i politiku priblizavanja Srbije NATO-u, pa smo bili primljeni u Partnerstvo za Mir u vreme kada je Tadiceva DS bila u opoziciji.
- da je Kostunica 2006. potpisao CEFTA sporazum i jos neke sporazume kojima se Kosovo posebno tretiralo od Srbije.
- da je najveci broj najblaze receno "sumnjivih" privatizacija bio za vreme vlade DSS-Nove Srbije-G17, kada je ministar za privatizaciju bio Predrag Bubalo iz DSS-a.
- da je najveci broj afera vezanih za lopovluke u javnim preduzecima vezan za DSS, recimo basen Kolubara, aerodrom Nikola Tesla itd.

Bio je jedan patriota koji je branio zemlju od NATO pakta, a onda je došao Koštunica, izveo prevrat i predao ga dušmanima.

Koštunica je najveće zlo

(plus aboliranje NATO zločinaca, povlačenja tužbi protiv NATO pakta, puštanje šiptarskih koljača iz zatvora, predaja svih srpskih generala Hagu...)
Одговори

(12-11-2013, 02:47 PM)Alex Пише:  Bio je jedan patriota koji je branio zemlju od NATO pakta, a onda je došao Koštunica, izveo prevrat i predao ga dušmanima.

Koštunica je najveće zlo

(plus aboliranje NATO zločinaca, povlačenja tužbi protiv NATO pakta, puštanje šiptarskih koljača iz zatvora, predaja svih srpskih generala Hagu...)

I dodajmo da je "otac ustava iz 2006." Vojislav Kosunica iz istog tog ustava izbacio krivicno delo veleizdaje. Pitam se zasto? :dodgy:
Одговори

Procitajte Samardzicev clanak i mnogo toga je jasnije. Evo linka:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-istin...-samardzic
Одговори

Овако:
Српски патриота (= националиста. Исто је. Прво се позива на "патрију", државу, друго на нацију, народ) се познаје по следећем:
1. Зна да су Шумадинци, шире Србијанци државотворна основа србства. Србијанци су најбољи Срби.
2. Зна да је династија Карађорђевић со српства.
3. Зна да је монархија неприкосновена.
4. Зна да су Личани, Банијци и Срби из западне Босне (свакако не сви) издали српство.
5. Зна да су Монтенегрини, надри-црногорци најгоре зло у Србији.
5. Зна да је Тито зликовац.
6. Зна да комунисте морамо искоренити.
7. Зна да је Милошевић издајник и титоистички кретен.
8. Зна да је Шешељ издајник и титоистички кретен.
9. Зна да су Коштуница и ДСС последњи ослонац србства, што је показано и сада на Космету.
10. Зна да су Ђинђић, Чанак, Ђилас, Вучић.. пречански издајници.
11. Зна да су Николић, Дачић комунистички издајници.
12. Пише ћирилицом.
13. Никад се не обележава двоглавим ором без круне. То је као скалпирани човек.
Одговори

Овде неки пљују људе који робијају у хагу 10 година због свог Српства?
Или су Срби из Крајне и Космета издали Српство, деца и сиротиња у тракторима?

Свака част на племенитости, храбрости и Српству...

кХм... свашта ли се србином зове, па и коштунце и остале коштице.

Даклем, питање: "Zbog čega DSS svrstavaju u "patriotske" stranke?"

Одговор: "Зарад пара, моћи, или славе."

Објашњење: Зарад Српства се од турског времена до сад ДОС и НАТО-вског, морало да: плаћа својим поштено зарађеним парама, робија, буде богаљ, буде мртав, пљуван, окован на Крст...

Али зато је квази Српство невиђено плаћено. Бити: масон, педер, комуниста, фашиста, ђинђић, демократа, коштуница, љотић, ДОС-овац, бранковић, драшковић, вучи, дачи, ничи, итд.идр.етц...
Се увек ДЕБЕЛО плаћало. Некад парама, а некада НЕ објављивањем рада за титову УДБ-у, или НЕ објављивањем филмова, де се "мушкарци" мазе и пазе и један другом говњоре Ђоле... нпр...

А ако некоме није довољан један вук, неће вала ни коштунца, ни девери...
Одговори

Могли би се вратити на почетак, па се присетити како је Шешељ стао на страну војвођанских сепаратиста, па редом... Међутим, пошто је потписник ових редова чуо Шешеља како псује "мајку србијанску"ту се завршило његово "српство". КРАЈ! НЕМА РАСПРАВЕ ОКО ТОГА!

Цитат:Даклем, питање: "Zbog čega DSS svrstavaju u "patriotske" stranke?"

Одговор: "Зарад пара, моћи, или славе."

А због чега су се радикали прсили да су патриоте, па ево их три четвртине сада у СНС?
Пре неколико година на овом сајту сам описао како је тај патриотизам функционисао у Темерину, ондашњем великом упоришту радикала а сада СНС. На питање бившем градоначелнику пок. Зецу, зашто оптужује опозицију за "издајничку сарадњу са мађарским странкама" кад то управо ради СРС, он ми је уз грохотан смех одговорио "Ви сте издајници, а ми вешти политичари!"

А шта спречава данас СРС да се укључи у одбрану српства? Уместо тога сасвим лепо сарађују са ЛСВ и сличнима. Што се тиче онога што се догађа на Космету, нисмо их чули да су се писнули, некмоли да су нешто учинили. За разлику од ДСС. Тако, и то смо апсолвирали.

И, немој да бркаш узроке и последице. Срба данас нема тамо где су комунисти преовладавали. Ош ми причати да су шеста личка и седма банијска српске патриотске бригаде или шта?
Вас није стид због "генерала" Здравка Поноша, книнског гелиптера који је био у Енглеској и Америци док је Книн горео. И, на српску бруку, тај лички дрипац заузео место начелника генералштаба војске Србије! СРАМОТА!!! На место војвода Путника и Мишића!
Нећемо се даље настављати.
Одговори

(19-11-2013, 02:17 PM)Нимбус Пише:  ...

Све је то тачно што пишете, сем злурадих интерпретација Шешељевог темперамента, али то не доводи у питање најгору могућу издају Српства од стране ДСС-а и коштунице. Док истине о очајном раду СРС-а на локалу, не доводе у питање рад СРС-а у глобалу (бар не директно...), код ДСС-а је управо обрнуто.
Одговори

(18-11-2013, 04:16 PM)Нимбус Пише:  Овако:
Српски патриота (= националиста. Исто је. Прво се позива на "патрију", државу, друго на нацију, народ) се познаје по следећем:
1. Зна да су Шумадинци, шире Србијанци државотворна основа србства. Србијанци су најбољи Срби.
2. Зна да је династија Карађорђевић со српства.
3. Зна да је монархија неприкосновена.
4. Зна да су Личани, Банијци и Срби из западне Босне (свакако не сви) издали српство.
5. Зна да су Монтенегрини, надри-црногорци најгоре зло у Србији.
5. Зна да је Тито зликовац.
6. Зна да комунисте морамо искоренити.
7. Зна да је Милошевић издајник и титоистички кретен.
8. Зна да је Шешељ издајник и титоистички кретен.
9. Зна да су Коштуница и ДСС последњи ослонац србства, што је показано и сада на Космету.
10. Зна да су Ђинђић, Чанак, Ђилас, Вучић.. пречански издајници.
11. Зна да су Николић, Дачић комунистички издајници.
12. Пише ћирилицом.
13. Никад се не обележава двоглавим ором без круне. То је као скалпирани човек.

Из ког си ти УДБ-ашко - Драшковићевског шињела изникао?

Као да си сад 'наљего' из деведесетих!?

Србине, 2013. година иде! Баш си ме насмијао.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

СУДИЈА

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Мој даљи рођак Брана Марковић из Крушевца чува документа о страдању породице после Другог светског рата.
Марковићи су били једна од најбогатијих фамилија у Расинском округу. Није то било богатство на какво смо данас навикли: тајкуни на све стране, с паролом: „Само нас не питајте за први милион”. И сви имају неке везе са комунизмом.
Марковићи су освајали медаље за квалитет вина, вињака и коњака ни мање ни више него – у Паризу. Били су наделеко познати произвођачи и трговци вином. И велики извозници.

Онда су дошли комунисти и узели им све. Огромне залихе и подруме. Куће и имања. Део власништва над Хотелом „Москва” у Београду. Већински пакет акција Нишке банке. И пола флаше вина са стола. И колевку у којој је лежала беба – Брана Марковић.

Бранин отац осуђен је на једну, а деда на пет година затвора. Оптужба: сарадња са окупатором и четницима. Доказа је било само за другу ставку, али ни њих нису износили. Није било потребе. Адвокат одбране није постојао.

Пресуде из Крушевца ишле су у Београд. На проверу. Тамо је заседао судија Јовица Дамјановић. Још се јасно виде његови потписи на пожутелим папирима.
Овај судија био је познат по томе што је сваку пресуду множио са три. Из прве.
Бранин отац добио је три, а деда 15 година. Упућени су у пакао сремскомитровачке казнионице. Ту је и временска казна често била смртна.

Наставак приче чуо сам од адвоката Душка Пачариза из Крагујевца. Он је некада био у СПО-у. Даница Драшковић га је тада послала да испита биографију Војислава Коштунице.
Пачариз је отишао и написао извештај: судија Јовица Дамјановић после се толико бојао освете, да је променио презиме, у Коштуница. У свој родни крај није смео да оде. И мало где је смео да оде. Био је судија Озне.

Рођак ми је причао о још једном истакнутом комунисти. Тај се истакао као демагог, а педесетих година комунистима су требали баш демагози. Јер они нису били разбојници као разбојници: да отму плен и оду. Они су хтели више од тога. Али, трајно отимање плена није тако једноставна ствар. Комунисти то никад нису успели. Тако, нису успели ни да наставе са згртањем пара од извоза вина из отете фабрике. Из западних земаља почели су да им враћају вино – јер је у ствари то више било сирће, него вино.
Онда се комунисти досете да пошаљу неког у Митровицу да убеди старог Марковића да им помаже. Да надгледа производњу, да обезбеди квалитет, а наравно сво богатство да остаје њима.
Демагог кога су одредили за тај посао данас је свима познат. То је Добрица Ћосић. Успео је само делимично. Стари Марковић је пристао. Квалитет никада није успео да врати, јер то у њиховом систему није било могуће.

Пачариз ми је такође причао да ни отац Коштуничине жене, Радовић, није смео у свој родни крај, у Црну Гору. Био је Ђиласов помоћник.
Одговори

Цитат:херцеговац ("администратор": Кидање):Баш си ме насмијао.
А кога брига за твоје смејање?

Г. Владимире Петровићу, Ви или сте говедо или тако нешто.
Шта сте покушали са оноликим словима, да назначите величину мрака у Вашој глави?

Елем, удбашко спиновање збори да је "ознин судија" Дамјановић, у време када је тако пробитачно било радити као "ознин судија" променио презиме "из страха од освете"?! И то је урадио тако да се тачно лоцира?! То би исто било као кад бих ја променио презиме из Ивковић у Друговац. Па још изабере место/презиме које је оличење четништва?! Али, не промени адресу становања, односно не побегне негде где га нико не зна?! Па даље васпита сина тако да буде антикомуниста?! Приде, буде избачен са посла.
Честитам.
Знам ја једног Самарџића који је из "Погледа" прешао у ЈУЛ. Дакле, пошто је Самарџић, тај јуловац пише о серији "Равна Гора"? То би била обрнута прича из исте мјешине.
`Ајте ви из почетка:Читај, али на основу 5+5, и не зајебавајте Љутко друже Скојевац
Рачунам, г. Петровићу, да ће Вам лакше бити ако направим задатак у облику сликовнице. И немојте, молим Вас, о Коштуничином хомосексуализму, сем ако Вас није јашио.
Срдачно, Нимбус.
Одговори

(20-11-2013, 03:53 PM)Нимбус Пише:  ...
А кога брига за твоје смејање?

Г. Владимире Петровићу, Ви или сте говедо или тако нешто.
...
Срдачно, Нимбус.

Овај неваспитани ЛГБТ припадник "нимбус", од како се појавио вређа учеснике дискусије. Мислим да би био ред, да се удаљи са форума, јер ако се крене његовом стазом, форум ће се претворити у псовачницу.

Ово је ти "нимбус" Српски форум, а не ЛГБТ форум, форум љубитеља утамничених шиптара и пљачкаша Државне имовине.

Од свих тих припадника ДОС-а, лично највише "волим" покојног ђинђића. Он је бар сасвим ИСКРЕНО говорио шта мисли, нпр:
- "Бомбардујте Србију још, док Милошевић не падне." 1999.
- "Коме је до морала у политици, нек иде у Цркву."
- "Ми морамо дати Милошевића, ако хоћемо паре."
Исл.
Значи бистар поток, али плитак...

А овакве што почињу са увредама, а заврше са: "Срдачно,..."

Могу само убројати у коштицине су-пљачкаше, педере, курве и гамад.
Одговори

Прво, ја за разлику од тебе, воле "Нимбус", имам муда да се потпишем пуним именом и презименом.

Друго, текст нисам написао ја, већ власник овог форума, уважени Милослав Самарџић, директор Погледа.

Треће, болдовао сам и увеличао оно шта сам сматрао за најзначајније, а ти питај Дамјановића, пардон Коштницу, да ли је то Истина или лаж.

Четврто, лично сам присуствовао разговору 1993. године када је врли Коштуница на сав глас викао да ће, само да уђе у власт, одмах покренути питање рестаурације Монархије, али кад је дошао на власт то је, очигледно, "заборавио"

Пето, "Необавештени мачкар" је крив што су спаљени грдни досијеи СДБ после 5. октобра, што је штитио убице новинара, а тек ће се открити и његова улога, ако је уопште било, у убиству Ђинђића, кад су га Руси спасили хапшења у време "сабље" да би им се он одужио тако што је српске патриоте "добровољно", у пиџами и папучама слао у Хаг.

Шесто, занимљиво је у каквим је односима "Необавештени" са г. Никитовићем.

Седмо, његов директор БИА је у Ленгли однео сва расположива досијеа. Булатовић је српску тајну полицију и њене информаторе на тањиру сервирао ЦИА-и па се сад чуди "Необавештени" што "усисивач" (Кирби) управља Србијом...

Осмо, "Необавештени" нема деце, али их има његов посланик г. Самарџић, па га питајте где му ради кћер? Ево, ја ћу одговорити У БРИСЕЛСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ ЕУ, а нама продаје муда за бубреге, као он је против ЕУ.

Девето, тек ће се открити како је страдао и по чијем наређењу оперативац СДБ Гавриловић, одмах пошто се поверио са осетљивим информацијама Председнику "Необавештеном"!!!

Десето, како то да нико из ДСС није заглавио у Хагу, сам "Необавештени" се сликао на ратиштима са калашњиковом, иако не зна ни како се он користи, вероватно, а његов министар спољних послова "Курјак Олињали" је имао и паравојну формацију на ратиштима и на сахрани јунака Ђорђа Божовића Гишке заклео се да ће га осветити и да је место његове погибије међа Србије, па према томе има много више разлога да буде у Хагу него др Војислав Шешељ (који никада није говорио да ће сећи руке ко подигне турски барјак у Србији, а "Курјак" је претио КО ПОДИГНЕ ТУРСКИ БАРЈАК У СРБИЈИ, ОСТАЋЕ И БЕЗ РУКЕ И БЕЗ БАРЈАКА).......
Одговори

Не вреди ти.

Само један од нас може бити говедо, а то нисам ја.

Морам да се кријем. Прати ме служба, па да се не досете који сам. Како знам да сам праћен? Па рекли су ми кад су ми били у посети. Друго, овај сајт је и раније "врио" од убачених "активиста". Кад су проценили да су унели довољно пизме, пала је посета. Ко се сећа Миљутина? Из редакције су тврдили да је лик "философ-сатиричар" и да га треба увек разумети супротно од онога што пише. Неки људи и ја смо стајали чврсто на становишу да је у питању класични трол на редовном задатку. Шта је време показало? Па у најмању руку да сам га сасвим добро прочитао.

Даље: Знам чији је текст, али то није разлог да се дереш. Писмени смо. Нисам схватио да је г. Самарџић носилац апсолутне и непорециве истине. То је само друг Цвија избосне, новинар у цивилу са НС. Ко не мисли као он макар само у једном случају, бива бановат. У крајњој линији, можете и ви тако, ники прооблем. Текстове г. Самарџића изузетно ценим, поготово што заступа једну тако велику али потискивану и прогоњену истину. Ето, на ФБ сам подржао његове критике серије "Равна Гора", па је понеки мој коментар прихваћен добро у мери да су га пренели и други форуми. Али, у овом случају ради се о бесмислицама и нелогичностима, ма ко да је аутор. Па, бришите ме из друштва ако вам смета ова моја оцена.
Чињеница је да је ДСС једина парламентарна (= која је прешла цензус) патриотска странка. То се видело и ових дана. Вама због тога може бити криво ако нисте патриоти, или ако вам је патриотизам крњ.
Но није само то у питању. Хајде изјасните се - колико вас који сте овде активни подржавате монархију и Карађорђевиће? Шешељ и монархија не могу заједно. Инкопатибилно је. Пошто су ђенерал Михаиловић и ЈВуО без сумње монархистички, онда човек може само у чуду да се чешка по глави читајући ваше амбивалентне, да не кажем шизофрене приче.
ИТД.
Ај једно колце ако се растанак примакао Хармоника
Одговори

ДСС-у се може приговорити много тога, али им се морају признати и многи поступци где су се поставили као патриотска и државотворна странка... Навешћу само неке примере: Однос према КиМ и Р. Српској, доношење устава, сукоб са војвођанским сепаратизмом итд.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним