Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zbog čega DSS svrstavaju u "patriotske" stranke?
#29

'Инбусе,

љуби те да'ича Вук ДРашковић!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#30

О, Херцеговац, откуд ти?
Мало из кафане? Ако, ако, све је то за људе. Ај сад мрш на спавање.
Одговори
#31

Гдје је да'иџа?

Ајде буди искрен па реци да ли те дајиџа Вук послао или Даница?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#32

(18-11-2013, 04:16 PM)Нимбус Пише:  Овако:
Српски патриота (= националиста. Исто је. Прво се позива на "патрију", државу, друго на нацију, народ) се познаје по следећем:
1. Зна да су Шумадинци, шире Србијанци државотворна основа србства. Србијанци су најбољи Срби.
2. Зна да је династија Карађорђевић со српства.
3. Зна да је монархија неприкосновена.
4. Зна да су Личани, Банијци и Срби из западне Босне (свакако не сви) издали српство.
5. Зна да су Монтенегрини, надри-црногорци најгоре зло у Србији.
5. Зна да је Тито зликовац.
6. Зна да комунисте морамо искоренити.
10. Зна да су Ђинђић, Чанак, Ђилас, Вучић.. пречански издајници.


Opa, vidi to naseg velikog sumadijskog i beogradski-pasaluk lokal-patriotu. Скојевац
Kada bi bar malo poznavao istoriju, znao bi da pola tvojih sumadinaca vode poreko od Srba iz Crne Gore i Hercegovine koji su se tu doselili tokom XVII i XVIII veka.
Kakvi Karadjordjevici, jedina pozitivna licnost medju njima je bio kralj Petar prvi, ali i on je kratko vladao, a da li si zaboravio da su i Obrenovici takodje bili sumadinci? Isto kao i vas Grobislav von Bajcetina koji poput tebe odbacuje Srbe iz BiH i govori za njih da su "bosanci" a vi DSS-ovci ste vidim spremni da krenete i korak dalje u odnosu na Bajcetinca pa od Srpstva odbacujete i Srbe precane iz Vojvodine, a verovatno i one sa Kosova; jer po tvojoj logici su i kosovski Srbi "izdajnici" jer su preko 90% bili u partizanima, a oko 5% u cetnicima kolaboracioniste Pecanca, jel tako?


Цитат:7. Зна да је Милошевић издајник и титоистички кретен.
8. Зна да је Шешељ издајник и титоистички кретен.


Oni mozda jesu "izdajnici", ali oni su mali izdajnici naspram toga koliki je Kostunica izdajnik.Цитат:9. Зна да су Коштуница и ДСС последњи ослонац србства, што је показано и сада на Космету.


E, ako su nam DSS i Kostunica nekakav "oslonac" (i to jos poslednji) onda znaci da smo kao narod definitivno osudjeni na propast. Тужан


Цитат:12. Пише ћирилицом.
13. Никад се не обележава двоглавим ором без круне. То је као скалпирани човек.

Ima dosta drzava koje su republike, a ipak imaju krunu na grbu, recimo Madjarska.
Nego, jel ti stvarno mislis da smo svi na ovom forumu ultradesnicari i rojalisti? Evo ja sam republikanac i levicar, odn. socijaldemokrata.


Nego, u prvom postu sam zaboravio da napisem da je najvise nasih bivsih visokih oficira i funkcionera isporuceno tribunalu u Hagu upravo za vreme vladavine Vojislava Kostunice, pa da se podsetimo:http://www.blic.rs/stara_arhiva/politika...eminovnost

Hag neminovnost

08. 02. 2002.

VAŠINGTON (Tanjug) - Jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica izjavio je da je jedan od ciljeva njegovog dolaska u Sjedinjene Američke Države jačanje podrške opstanku i preuređenju jugoslovenske savezne države, kakva je već dobijena od Evropske unije.

- Kada sam se borio da pobedim na izborima septembra 2000. godine, u jednom obraćanju javnosti rekao sam da ne postoje vrata na koja neću pokucati. Ovde ima mnogo tih vrata na koja zarad dobra naše zemlje, zarad stabilnosti Jugoslavije, zarad opstanka jugoslovenske federacije treba pokucati - objasnio je Koštunica u izjavi za 'Glas Amerike' razloge dolaska u Vašington, gde je juče učestvovao na tradicionalnom molitvenom doručku koji priređuje američki Kongres. Koštunica je objasnio da je poseta SAD za njega prilika da se sretne s većim brojem kongresmena, ali i da se obrati američkim medijima.

Objašnjavajući da je 'američki sistem veoma složen', Koštunica je rekao da je jedna od veoma važnih institucija Kongres, koji je - kako je precizirao - 'zapravo jedno mnoštvo pojedinaca' od kojih su neki veoma uticajni.

Podsećajući da je 'u proteklim godinama katkad naša zemlja imala više problema ne sa administracijom, ne sa predsednikom i njegovom vlašću, već upravo sa pojedincima u Kongresu', Koštunica je izrazio zadovoljstvo što će sa mnogima od njih imati priliku da razgovara tokom dvodnevne posete Vašingtonu.

- Praktično jedini način da se izvrši uticaj u Vašingtonu jeste i da se sa tim ljudima razgovara - rekao je Koštunica, objasnivši da je njegova poseta upravo zato usmerena u tom pravcu. Što se tiče saradnje sa Belom kućom, jugoslovenski predsednik je izjavio da se stavovi povodom pitanja saradnje Jugoslavije s Haškim tribunalom 'nisu ni u čemu promenili' od njegovog susreta sa američkim predsednikom Džordžom Bušom prošle godine.

- Na kraju krajeva, taj stav ponovo se pokazuje kao jedino razložan. Kako imati dobru saradnju s Haškim sudom, koji je zaista neminovan za našu zemlju, a da ta saradnja ne bude pravno utemeljena, da ne bude zakonski uređena ? - rekao je Koštunica.
- Mislim da se u ovom trenutku ponovo vraćamo na nešto što sam u razgovorima sa predsednikom Bušom pre godinu dana i državnim sekretarom Kolinom Pauelom istakao - rekao je Koštunica, objasnivši da se 'moramo približiti jednom rešenju u kome će jednostavno interes države i odnos države posebno formulisan kroz jedan poseban zakon o saradnji s Haškim sudom biti jasno artikulisan'.

Zvanični program molitvenog doručka počeo je preksinoć, večerom kod američkog predsednika Džordža Buša, a nastavio se juče sastankom više od 3.000 zvanica iza zatvorenih vrata.

Pred odlazak za Beograd, jugoslovenski predsednik je sinoć trebalo da prisustvuje košarkaškoj utakmici između domaćeg Vašingtona i Sakramenta, tima u kome su među glavnim zvezdama jugoslovenski reprezentativci Predrag Stojaković i Vlade Divac.

------------------------------------------------------------------------------------

http://www.blic.rs/stara_arhiva/tema/774...a-se-preda

Koštunica ubedio generala Lazarevića da se preda

29. 01. 2005.General Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević juče se dobrovoljno predao Haškom tribunalu nakon razgovora s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom. General Lazarević će u pratnji ministara iz Vlade Srbije krajem iduće sedmice otići u Hag.


'General Lazarević je u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom doneo odluku da dobrovoljno ode u Hag i da na ovaj najteži način ispuni svoju dužnost prema otadžbini i pomogne svojoj zemlji, srpskom narodu i Kosovu i Metohiji', saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.


Spreman sam, rekao je general Lazarević, da kao oficir ispunim i ovu obavezu u interesu naše otadžbine. General je posebno naglasio da je istina samo jedna, a to je da je vojska pod njegovom komandom branila svoju zemlju i da nije počinila ratne zločine.

U razgovoru s premijerom Srbije general Lazarević je posebno istakao da odbrana državnih i nacionalnih interesa za njega uvek predstavlja najveću zapovest i da je celog svog života časno i odano služio otadžbini i svom narodu.- Danas se naša država bori da sačuva Kosovo i Metohiju, a za Kosmet je veliki broj mojih boraca hrabro položio svoje živote - naglasio je Lazarević. On je rekao da borba za Kosovo i Metohiju i dalje traje i da je zbog toga doneo jedinu moguću odluku, a to je da do kraja služi svojoj otadžbini.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da on lično, Vlada Srbije i država Srbija visoko cene i poštuju ovu patriotsku, moralnu i časnu odluku generala Lazarevića. Koštunica je izrazio svoje čvrsto uverenje da je ovom odlukom general Lazarević postupio u skladu sa dugom tradicijom srpske vojske da se naš oficir uvek i do kraja bori za interese naroda i zemlje.

- Vlada Srbije i država Srbija pružiće sve potrebne garancije za generala Lazarevića i u potpunosti pomoći njegovu odbranu - obećao je Koštunica generalu Lazareviću.

Advokat Milan Petrović, koji zastupa generala Vladimira Lazarevića, optuženog pred Haškim tribunalom, juče je saopštio da Lazarević neće davati nikakve izjave povodom dogovora da dobrovoljno ode u Hag.

- Nema nikakvih komentara povodom dogovora sa Koštunicom. Sve je navedeno u saopštenju Vlade Srbije - rekao je advokat.

Haški tribunal je 20. oktobra 2003. objavio optužnicu protiv generala Lazarevića i još tri bivša generala (Nebojša Pavković, Sreten Lukić i Vlastimir Đorđević) za ratne zločine na Kosovu 1999. godine.

Prethodna vlada premijera Zorana Živkovića odbila je da primi optužnice protiv četvorice generala i istovremeno donela uredbu u kojoj je ocenjeno da bi njihovo izručenje Haškom tribunalu ugrozilo bezbednost zemlje.

Podrška optuženim vojnim policijskim generalima javno je manifestovana na nekoliko manje posećenih skupova. Prvi je bio u Leskovcu odmah po objavljivanju optužnica, 1. novembra 2003. godine, a drugi u Nišu 20. jula prošle godine u organizaciji pokreta 'Odbrana srpskih generala'. Na tim skupovima nije se pojavio nijedan od optuženih generala, a Lazarević je početkom jula prošle godine izjavio da bi izručenje njega i još trojice generala vojske i policije Haškom tribunalu predstavljalo izdaju poginulih i amnestiranje zločina nad Srbima. Lazarević je izjavio i da vojska 'ima čiste ruke' jer su, sve do početka bombardovanja, na Kosovu bili predstavnici međunarodne zajednice koji su pratili svaki njen korak i, s druge strane, 'oživeli i naoružali' OVK. On je dodao da je vojska 'još tokom rata preduzimala najoštrije mere za kažnjavanje osoba koje su činile zločine'.

Okružni sud u Beogradu izdao je nalog MUP-u Srbije za hapšenje četvorice generala 29. septembra 2004. godine. Međutim, general Lazarević je tek juče u Okružnom sudu u Beogradu u Veću za ratne zločine preuzeo hašku optužnicu.
Nenad Čaluković


------------------------------------------------------------------------------------

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?..._id=142441

Politika | sreda 2.06.2004 | 21:08
Koštunica: saradnja sa Hagom je uslov


Izvor: B92

Srpski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da Srbiji i Crnoj Gori nema napretka bez ozbiljne saradnje sa Haškim tribunalom, a pomake u tom pravcu najavio je posle predsedničkih izbora u Srbiji.

Po njemu, dvosmernost saradnje sa Hagom, znači, sa jedne strane, više razumevanja u samom Haškom tribunalu toga da se Srbija približava vremenu suđenja za ratne zločine pred domaćim sudovima, a sa druge strane, dvosmernost se ogleda u potrebi da optuženi, za koje je garantovala država, budu na slobodi do početka suđenja: “U svemu tome se Srbiji i Crnoj Gori nije izašlo u susret. Hrvatskoj jeste”, kazao je Koštunica u intevjuu za nedeljnik Vreme, od petka.

U vezi sa problemom konstituisanja Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Koštunica je kazao da će Savet biti formiran veoma brzo.

Koštunica je dodao da je apsolutno jasno da nema napretka u evropskoj integraciji Srbije, bez saradnje sa Hagom, ali je dodao da izbori nisu pravo vreme za saradnju: “Danas je jasnije više nego ikad da nikakav značajniji pomak neće biti moguć na evropskom putu Srbije i Crne Gore bez saradnje sa Haškim tribunalom. Ma šta mi mislili o međunarodnoj pravdi, o haškoj pravdi, to je sasvim svejedno. To je postala gola, objektivna činjenica. Prosto, napretka neće biti i rešenja će morati da budu nađena u jednoj ozbiljnoj saradnji i komunikaciji sa Hagom, Briselom i Vašingtonom. Svako zna da izbori nisu pravi trenutak za to”, kazao je Koštunica.

Po Koštunici, poseban problem u saradnji sa Hagom, ali i sa suočavanjem sa vlastitom odgovornošću za zločine, “jeste činjenica da je jedan od naroda u tom doista krvavom piru, koji se dogodio u poslednjih desetak godina, skoro potpuno amnestiran. Reč je o Albancima i njihovim političkim i vojnim vođama koji su praktično amnestirani od odgovornosti pred Haškim sudom”.
Одговори
#33

Није ме блаворе ерцеговачки нико послао. Сматрам да бих требао имати места где се брни ЈВуО и Круна. За тебе је већ питање окле си ижљего, ал не бих се око тога замарао. Све вукојебине су сличне.
Како видимо, сајт је поприлично контаминиран црвеним пацовима. Зато сам употребио метод "дрмање кавеза". И, како видимо, очас посла све изашло на чистину.
Ја чак нећу да злоупотребљавам што ми се друг Bacvanin (да преведемо са хрватице = Бацванин) овако нагузио за волеј. Просто се исповедио. Само позивам цењене читаоце да пажљиво прочитају шта је написао.
Одговори
#34

(21-11-2013, 01:33 PM)Нимбус Пише:  ...

Повлачим реч, овог плаћеног циркузанта треба оставити овЂе!
Млого добже жонглира са глупостима.

:smile2:

штуница-дамљан патријота! КидањеКидањеКидање

Него виђу мало и Јозбиљно.

Многи су се смејали на тврдње да је ћутилог дамљановић имао улогу у убојству, највећег сина наших народа, народности и племена, а после нашега јоже, друга ђинђе. Ја се на то никада нисам смејао.

Када је НАТО, а преко ДОС курви педера и то, окупирао Србију у петооктобарској револуцији, стављена је ТОЧКА на Српски Народ, јер је титоизам опет враћен.

И сада ће у окупацији да неко ложи људе на српство?
Које и чије српство?
Наташе кандић, или соње двосерко, или соње лихт
...
Све је то сложна екипа, коју НАТО слаже као Лего коцкице.
Као и Двери и ДСС, ЛДП и бабе са офарбаном у црно.

Историја је већ показала и доказала, да је једини Србин у политици са ових простора био (дај Боже и остао) Војислав Шешељ. А да је чак и Слободан Милошевић у односу на НАТО талог, Велики Србин! Треба још поменути и Образ и ту је отприлике крај.

Главни носилац тог нео-титоизма и нео-окупације, је био наравно НАТО. А највећи јуда, господин коштуница-дамљановић. Највећи сулуди идеалиста шор Ђики! Зато мислим да грешим и да се Зоран Ђинђић увЈек треба, поред коштунице-дамљановића, писати великим словима.

Војислав коштунца - дамљановић. Које му је (опростите цуре) дјевојачко?

Проблем је што народ овде гута глупости о демократији. Глупости да има нечега у самопослузи, а нема. Има само упакованих гована у шарене кесице слаткиша. Али ето, у амерке, већ 200 година морони траже у две партије спаса, тако и овЂе. Дај (не бошка, тај ради за паре), него глишу делију из Девери, дај ДСС патриЈоте. Хапсили и СРАМНО продали Српске Јунаке НАТО-у, или опростили Ратну Штету из 1999, или пуШтили шиптарске звери из затвора, или ОПЉАЧКАЛИ Српску Народну Имовину, али нема везе (нису знали), то су патријоте!

лажне патриоте,
лажан краљ,
лажни јунаци,
лажна привреда,
лажне партије,
лажна историја,
лажна црква,
лажни језик,
...
Али ПРАВА демократија, ПРАВЕ дебилчине, ...

хихихи
Одговори
#35

КидањеКидањеКидањеКидањеКидање
=
Шизофренија, болест најмилија.

Сад, неко је луд. Уз то и комунистичка фукара.
Николић и Вучић су до недавно били узданице и перјанице Шешеља.
Дачић беше узданица Милошевића.
Шешељ и Милошевић беху јарани жешћи, на делу и на јелу, на блебетању се не рачуна.

Ко је против њих, тај је издајник?!
Море марш, багро!
Не разумете?
Ајмо из почетка:
МАРШ БАГРО МАЧЕКОВА!

Рачунам да смо закључили тему разбијањем њокалица багри Мачековој.
Одговори
#36

(22-11-2013, 03:37 PM)Нимбус Пише:  КидањеКидањеКидањеКидањеКидање
=
Шизофренија, болест најмилија.

Сад, неко је луд. Уз то и комунистичка фукара.
Николић и Вучић су до недавно били узданице и перјанице Шешеља.
Дачић беше узданица Милошевића.
Шешељ и Милошевић беху јарани жешћи, на делу и на јелу, на блебетању се не рачуна.

Ко је против њих, тај је издајник?!
Море марш, багро!
Не разумете?
Ајмо из почетка:
МАРШ БАГРО МАЧЕКОВА!

Рачунам да смо закључили тему разбијањем њокалица багри Мачековој.A tvoj voljeni Don Vito Kostunica je pored Djindjica i cuvenog jahaca popova Micunovica bio medju glavnim osnivacima DS-a.

A sto se Seselja tice, on je jos u titovoj Jugoslaviji bio na robiji zbog svog nacionalizma, dok se tvoj kostunjavi bio fino uvalio po kojekakvim institutima za filozofiju i drustvene nauke...
Одговори
#37

Ти имбус си одличан пример коштунициног гласача.

Ова тема поста одлично илустрована.

(22-11-2013, 03:55 PM)Bacvanin Пише:  ...

Бачванине, не труди се...

Само скотина нека показује колико је низак, пичка и смрад.

Литебо рацку...
Одговори
#38

(22-11-2013, 03:56 PM)Лепи Бора Пише:  Литебо рацку...

Ти старији човек? Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#39

(22-11-2013, 04:05 PM)Громовник Пише:  ...
Ти старији човек? Кез

Не ја сам млади комуниста.

Када је измишљен Шатровачки беше - шта жека википедија?
2000. или 2005?

Смарање бре

Горе пише Владимир М. да је коштунца државотворец?
Аха...

:smile2:
Одговори
#40

Ријечник ти је као код твог узора и да'иџе Драшковића:

Дон'т микс фрогс андг грандматрс!!!

Припази на ријечник када се обраћаш људима.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#41


„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#42

Најбоље из Ерцеговине:

[Слика: babor%2006.jpg]

Пере, чисти, пуши... Јок
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним