Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 3.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

Мекензи, написао сам да није било кинеских банака, а не да је било. Јел Теби коефицијент интелигенције прешао 40? 
Није могао Милошевић да се задужује код Кинеза, као што може Овај Твој геније. 
Ови Твоји у Вршцу траже раднике, не зато што нема радника, него зато што нема људи. Овај Твој паметњаковић све послао у Германију. 
И тако даље....
Нашао сам коме ћу да пишем....
Одговори

(21-01-2025, 08:22 PM)Бенито Пише:  Мекензи, написао сам да није било кинеских банака, а не да је било. Јел Теби коефицијент интелигенције прешао 40? 
Није могао Милошевић да се задужује код Кинеза, као што може Овај Твој геније. 
Ови Твоји у Вршцу траже раднике, не зато што нема радника, него зато што нема људи. Овај Твој паметњаковић све послао у Германију. 
И тако даље....
Нашао сам коме ћу да пишем....

Шта мислиш зашто Милошевић није могао да се задужује код Кинеза?

Зато што су Кинези исто као и Руси дигли руку у УН за најтеже санкције после другог светског рата 1992 године, тиме су онемогућили Србији било какво узимање средстава, све до 2001 године када су скинуте економске санкције СРЈ, тек тада је Држава могла да прима средства из иностранства. 

Узми мало књиге из историје, прочитај и обнови градиво шта се дешавало 1992-ге године у УН, мало ми глупо да један историчар није упознат о основним догађајима из блиске историје. Ако ти треба литература, јави се, имамо пуно књига из тог периода, можда можемо да ти помогнемо.

Нису отишли у Германију, већ за Београд.  Београд гута Србију, па и сиромашан и мали Вршац. Свако ко може иде из Вршца прво за Београд па ако има прилике онда од неки Западних земаља. 

За сада нас Румуни покривају, поготово Вршачки дом здравља, вршачку болницу и вршачку психијатрију. Да нема Румуна Вршац би остао без болнице, буквално неби имао ко да лечи становништво. 

Овако вршачки Румуни заврше у Темишвару медицину и добијају одмах посао у Вршцу и + специјализацију. 60% запослених у вршачком здравственом сектору су Румуни.

А пошто тренутно Вршцу дали хиљаду радника отприлике, очекујем ускоро људе из Кубе, Бангладеша и тако тих егозитчних далеких земаља...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мекензи, да је Кина 1992. године била оно што је била 20 година доцније, не би сигурно дизала руку онако како Клинтон или Олбрајт желе. Кад напишем, "није било кинеских банака" значи да Кина у светској политици није била оно што је данас.Две индустријске револуције највише су дигле Кину од свих светских земаља. О Русији из 1990-их и данас да не трошим речи. 
То што Ти мислиш да је Милошевић нешто друго од Овај је већинско мишљење и то разумем. Наравно да има неких разлика, јер је разлика у генерацијама. Уосталом, Овај има искуство 1990-их које Милошевић није имао. Али, у суштини они су исти. 
(Мислим да негде на интернету има да се пронађе Драгачевски сабор трубача из 1993. године. Дакле , у сред најјачих санкција Запада према Србији. Почасни домаћин Сабора био је кинески амбасадор. Он се и види у публици, а поред њега седи и преводи му са српског ова Кинескиња која је донедавно била амбасадорка Кине у Србији и која је са Овај свечано отварала велики број "јавних радова". Ниједан дипломата у историји Србије није толико дуго времена провео у Србији као она. То, ваљда, нешто говори.)
Кинезима, уосталом, ово са Србијом није првина да шире свој утицај преко "лаког новца". То су радили и у Грчкој, и у Црној Гори... Да не помињем државе из других делова света.
Да би се таква политика спровела била су кључна два закона: Закон о раду и Закон о јавним радовима. То што су напредњаци тамо успели да протуре и по чему данас живимо не би прошло у Бангладешу 1970-их година.
Врхунац је што влада Брнабић ШЕСТ ГОДИНА заредом није доносила завршни рачун буџета. То је незабележено у европској историји у мирнодопским условима у последњих 150 година. Шта има да крију ако је Србија "економски тигар"?
Што се тиче Вршчана, небитно је да ли су отишли у Београд или Германију.. Поента је да се 680 хиљада младих Срба одселило из Србије. Подразумева се да је вероватно око 40% од тог броја било младих из Београда, што је оставило места за младе људе из унутрашњости да попуне радна места у Београду.
Дакле, поента је у истеривању младости из Србије.
Управо како је и Броз радио да би се ослободио будуће опозиције и смене генерација. Уосталом, више пута је и рекао да му је Броз политички идол. 
Ми управо и живимо репризу 1970-их. 
Бесомучно задуживање, партијско запошљавање, наводни привредни развој са великим бројем промашених инвестицијаи практично протеривање младих генерација. 
Све је то супер док не пристигну прве рате главнице на наплату. А то почиње већ ове године. Зато и долази до политичке кризе, као и у Југославији, прве године по Брозовој смрти. И последице ће бити катастрофалне, као и онда. 
И тако даље....
Одговори

За кинезе послен ћу ти одговорим..

Иначе, Ми смо са једним нашим сапатником скоро у разговору закључили да Срби највише на свету воле да убију свог вођу. 

Не постоји ништа лепше кад убијемо краља, премијера, стрељамо цео војни врх, изручимо цео војни и политички врх хашком суду ,бацимо мртве са терасе Краља и краљицу међ руљу,убијемо престолонаследника..

За то овај народ живи.

И да овај народ вођи ратове, пучеве, атентате, револуције, побунe, блокаде, санкције, штрајкове

Једноставно такав народ никад не живи у миру. И овде никад није било да није било кризе и благостање...

Овде се неће никад питомо живети. Отуда питом,нормалан културан цивилизован свет одлази у мирне, културне државе док овде остају полудивљаци који желе крв, убиства итд...

Тако да су економске кризе нормалне, револуције су скроз у реду, убиство легитимно изабраног државног руководства апсолутно легитимно,пучеви, атентати то све нормално...

Како ти мислиш да Шумадинац живи у миру, да шета кера, бави се хуманитарним радом... Не може, мора револуција, то овај народ, ложи, то овај народ воли да "конзумира"...

Народ буде милооо око срца ка прочитаа Крагујевац је устаоооо, Краљевооо устало...Знш ти како то ложи људе..како они то воле...Они не знају ни зашто, ни како,ни због чега они воле и младо и старо....

Тако да,и због тога млади људи одлазе, овде неће бити мира никада а кризе економске и политичке то је нормалнооо

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Аха, значи владавина Овај је Стабилократија у којој ми доживљавамо економски развој, али су Срби лудаци који не разумеју свог вођу и хоће перманентну револуцију, и повремено неког да прикољу. 
Све је то супер, само није тачно.
Одговори

(22-01-2025, 07:01 PM)Бенито Пише:  Аха, значи владавина Овај је Стабилократија у којој ми доживљавамо економски развој, али су Срби лудаци који не разумеју свог вођу и хоће перманентну револуцију, и повремено неког да прикољу. 
Све је то супер, само није тачно.

Да ли је стабилократија, грађанска демократија, социјализам, комунизам, краљевинско управљање исто дође..

Срби, никада нису разумели свог вођу, који им је желео добро.

Убише Ђинђића ко кера, а Ђинђ био питом хтео мир, ЕУ интеграције Па славимо убице...

Убише краља Александра и Драгу а они били часни, поштени, људи који су дали све овој Србији. Па славимо Аписа и Црну руку.

Убисмо престолонаследник Фердинанда, и ми славимо убицууу и атентатора, чијем заслугом је страдало 1/4 мушког српског становништва. Ђе су нам гробови до Солуна па и даље.

Па уби кум Карађорђа...Да не идем даље у средњи век па на дворовима колико је падало глава...

Оно што хоћу да ти кажем:

ПОСТОЈИ НЕШТО ШТО СЕ ЗОВЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ, НЕШТО ШТО СЕ ЗОВЕ ИЗБОРИ И НЕШТО ШТО СЕ ЗОВЕ ЛЕГИТИМНО ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО!

ЗНАЧИ, СВАКА ПОЛИТИЧКА ИЗАБРАНА ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ СЕ НЕ РУШИ НА УЛИЦИ РУЉОМ! СВАКА ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ СЕ ОБАРА НА ИЗБОРИМА ЛЕГИТИМНИМ ПУТЕМ ОЛОВКОМ!

СРПСКА ОПОЗИЦИЈА ЈЕ НЕСПОСБНА! СРПСКА ОПОЗЦИЈА НЕМА 10 ОДБОРА У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ! НЕМАЈУ ЉУДЕ НА ТЕРЕНУ! СТУДЕНТИ ИЗ КРУГА ДВОЈКЕ  НЕЋЕ СРУШИТИ ВУЧИЋА! 

ЕВО МИЛАНОВИЋ У НДХ ПОБЕДИО СА 80% РАЗЛИКЕ У ОДНОСУ НА ХДЗ. А ХДЗ ДРЖИ ВЛАДУ. И НИГДЕ НИШТА. СВЕ МИРНО И КУЛТУРНО! НИГДЕ НИКАКВИХ БЛОКАДА!

СРБИ МОРА ДА СЕ НАУЧЕ ДА СЕ ВЛАСТ МЕЊА ЈЕДИНО И ИСКЉУЧИВО НА ИЗБОРИМА! А НЕ ОБОЈЕНИМ РЕВОЛУЦИЈАМА, АГЕНТУРАМА И АКЦИЈАМА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ТИМ ДЕЧИЈИМ НЕЗРЕЛИМ ГЛУПОСТИМА КАО ЖАО ИМ ЉУДЕ КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ ИСПО НАДСТРЕШНИЦЕ, А АГЕНТУРЕ  ИМ ДАЈУ СЕНДВИЧ И ВОДУ ДА НА УЛИЦИ РУШЕ ВЛАСТ!

ВУЧИЋ СЕ ОБАРА НА ИЗБОРИМА! ЈАКОМ ВЕЛИКОМ НАЦИОНАЛНОМ КАМПАЊОМ!

ОПОЗИЦИЈА НЕ МОЖЕ У ОВОМ  ТРЕНУТКУ 30% БИРАЧКИХ МЕСТА ДА ПОКРИЈЕ, А КАМОЛИ ДА ИЗАЂЕ ОЗБИЉНО НА ЦРТУ ВУЧИЋУ!

НАРОД НЕ ЖЕЛИ ОВУ ОПОЗИЦИЈУ НА ВЛАСТ!

СТУДЕНТИ НЕ МОГУ ДА ВЛАДАЈУ.

ТО ШТО ЉУДИ ПРОШЕТАЈУ НЕКИМ ГРАДОМ, НИШТА ОД ТОГА...

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-01-2025, 04:20 PM)Бенито Пише:  .........................................................................................................................................................................................................
Управо како је и Броз радио да би се ослободио будуће опозиције и смене генерација. Уосталом, више пута је и рекао да му је Броз политички идол. 
Бесомучно задуживање, партијско запошљавање, наводни привредни развој са великим бројем промашених инвестицијаи практично протеривање младих генерација. 
Све је то супер док не пристигну прве рате главнице на наплату. А то почиње већ ове године. Зато и долази до политичке кризе, као и у Југославији, прве године по Брозовој смрти. И последице ће бити катастрофалне, као и онда. 
И тако даље....

Сагласан у потпуности.
Нешто друго мене мучи и то стално питам...
Јел било младих седамдесетих - осамдесетих? 
Нешто се не сећам да су се шетали, бунили, пиштали и покушавли да спрече људе у шетњи, путу до посла, куће или већ...
Осамдесете су се упишавали од плача што је цркотина усташка крепала. А онда кованица: "И после Тита - Тито".
Тих 10 пропуштених година су били најбољи тренутак да се Срби самоорганизују и изнесу Србску идеју.
Али јок. Срби су и даље јурили Србе по дијаспори, подметали самоповређивање (Ђорђе Мартиновић) и глумили лудило звано братствојединственост.
Данас је на сцени лоша копија управо те братствојединствености и скојевског рада.
Како год, најебали смо.
Одговори

Мекензи, Шта си се уплашио? Овај неће бити убијен.
Одговори

(22-01-2025, 08:18 PM)Јеремија Пише:  
(22-01-2025, 04:20 PM)Бенито Пише:  .........................................................................................................................................................................................................
И тако даље....

Сагласан у потпуности.
Нешто друго мене мучи и то стално питам...
Јел било младих седамдесетих - осамдесетих? 
Нешто се не сећам да су се шетали, бунили, пиштали и покушавли да спрече људе у шетњи, путу до посла, куће или већ...
Осамдесете су се упишавали од плача што је цркотина усташка крепала. А онда кованица: "И после Тита - Тито".
Тих 10 пропуштених година су били најбољи тренутак да се Срби самоорганизују и изнесу Србску идеју.
Али јок. Срби су и даље јурили Србе по дијаспори, подметали самоповређивање (Ђорђе Мартиновић) и глумили лудило звано братствојединственост.
Данас је на сцени лоша копија управо те братствојединствености и скојевског рада.
Како год, најебали смо.
Било је, Јеремија, али не заборави два врло важна момента: Брозов билатерални споразум са Брантдом о извозу радне снаге у Немачку, који је сам Брандт у својој аутобиографији навео као један од два највећа успеха у својој политичкој каријери. Да не говоримо да је тада дошло до драстично повећане активности удбе на убијању политичких противника у иностранству.
Други елемент је драстично повећање улагања у југословенску титоистичку  културу, тада познатије као "тековине НОБ". То време је запамћено не само по појачаној појави часописа и листова који се баве филозофијом и политикологијом, него и посебним улагањем у уметност. За широке народне масе била је посебно намењена повећана улагања у филм. Односно, реафирмација тзв "партизанског филма". Заправо, у том периоду снимљено је три пута више партизанских филмова него у деценијама после самог рата. 
Другим речима, евентуална опозиција је истерана из земље, а ови што су били привилеговани или су веровали у титоизам су додатно лоботомирани. Наравно, у комбинацији са "добијањем посла чим добију диплому". А и тамо, "у предузећу", су додатно лоботомирани не само ЗУР-ом, и Радничким саветима, него и обавезом да учествују у "културном развоју". Не знам да ли се сећаш да је свако предузеће имало библиотеку, од којих су неке биле и велике, где нису читали Слободана Јовановића, него Добрицу Ћосића и Мирослава Крлежу. Сети се само појма "фабрички новинар". Неки од њих су данас угледни новинари код Овај.
Када се 1980-их показало да су све то "Потемкинова села", више није имао ко да се супротстави.
Исти сценарио као и данас.
ПС само да напоменем, да не испадне да је "накнадна памет", све сам ово тврдио и пре 15 година док су још жути били на власти, да ће се десити. 
Укључујући и ове бајке о "Стабилократији" Миломира Марића, или "лудим Србима" који би вечно неког да прикољу. Све су то бајке коју измишљају они који су заузели место у Брозовој Југославији, односно данашњој Србији, и не дају да се било шта промени, како би сачували своје привилегије. Ту је удба главни организатор такве пропаганде. Исто као и онда.
Одговори

(22-01-2025, 08:18 PM)Бенито Пише:  Мекензи, Шта си се уплашио? Овај неће бити убијен.

Mени искрено пуца кур*ц и за Вучића и за ове! Реално, ј*ми се!

Ми смо се политчки пензионисали још 2019 гоодине!

Ми само аналитички пратимо политичка дешавања и гледамо како идемо опет ка трагедији и бездану и где ће Србин Србина убити и поубијати због тога кога Ујка Сем више воли! А већ се сада Срби таргетирају ко су ови а ко си они! 

Србима и Србији треба мир, ал горе сам ти објаснио да овај народ живи за револуције...

Није џаба носила име она улица у Београду....Булевар Револуције....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-01-2025, 09:02 PM)Mekenzi Пише:  
(22-01-2025, 08:18 PM)Бенито Пише:  Мекензи, Шта си се уплашио? Овај неће бити убијен.

Ми само аналитички пратимо политичка дешавања и гледамо како идемо опет ка трагедији и бездану и где ће Србин Србина убити и поубијати због тога кога Ујка Сем више воли! А већ се сада Срби таргетирају ко су ови а ко си они! 

Србима и Србији треба мир, ал горе сам ти објаснио да овај народ живи за револуције...

А шта се десило 2019?
Одговори

(22-01-2025, 09:14 PM)Бенито Пише:  

А шта се десило 2019?

Окренули се путем вечним, безтелесним и безматеријалним...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Какав "мир", какве којештарије?! Мирно је 25 година (бар у већем делу Србије) и једино што имамо је да се потомци титића и разне друге агентуре богате, док већина Срба има све мање иако добар део њих ради све више. Да не говоримо на шта личи село у Србији - Нови Мексико 1865. године је био живљи.

Такав мир бих пожелео само непријатељима.
Одговори

(22-01-2025, 09:40 PM)Mekenzi Пише:  
(22-01-2025, 09:14 PM)Бенито Пише:  

А шта се десило 2019?

Окренули се путем вечним, безтелесним и безматеријалним...

Па лако је из удобне СНС фотеље окренути се таквим стварима. Зато "мир и стабилност". Но, гадно је кад почне да се дрма фотеља, те се онда бојимо и привиђамо "обојене револуције". У сваком случају казачок ти не гине.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним