Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

(19-01-2020, 03:32 PM)zstoja Пише:  
(19-01-2020, 09:23 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
БОГ СЕ ЈАВИ!

ЈУНАЧИНА, 91 ГОДИНУ КРСТ НОСИ!

Срамота ме што нијесам тамо!

ПС

А о овијем форумским ПАПО-НАТО-Четницима из Крагујевца и јунацима иза кибиц-фенстера из Вршца да не коментаришемо сад, Празник је!

(19-01-2020, 12:00 AM)zstoja Пише:  Potpuno je nemoralno dici naord ovako zbog nekretnina. Treba dati autokefalnost i makedoniji i CG.

Loguicno je. Za sta nemas dokaz da je tvoje, uzima ti se. Kome ce d adaju niej tvoj problem.

СЛУШАЈ БРЕ ТИ НЕДОКАЗАНИ ЧОВЕЧЕ!

100 ПУТА ТИ ЈЕ РЕЧЕНО, ДОКАЗАНО И ПОКАЗАНО ДА СРБСКЕ ЦРКВЕ ПРИПАДАЈУ ЦРКВИ И ДА ТЕ "ТАПИЈЕ" О КОЈИМА ЛУПЕТАШ ПОСТОЈЕ!

ДОШАО СИ ОВДЕ КАО НЕКРСТ И АНТИХРИСТ ДА СМАРАШ СА ТВОЈИМ НЕБУЛОЗАМА, КАО И ДАНАС НА ПРАЗНИК!

СЈАШИ БРЕ ЈЕДНОМ, ОТКАЧИ СЕ!

ПС

Ма ђе је то за игнорисање, не могу више да подносим овога?

Нажалост таквих има у изгнанству маса....шта'е бре ово, све оваки долазе отале!

Срећом мање их има по Црквама, то не мож'да подноси тамјан!

Zasto sam ja dosao ovde jedna prica, zasto si ti dosao u Kanadu da te podsetim:

Nisi mogao da gledas kako nasi zagrizeni za sport i volis da pecas u Kanadi.

Ti si prvi koji zbog toga otisao iz Srbije.Smile

Samo da ti kazem da i ja ne volim zagrizene za sport, to su obicno budale. Medjutim, ja zbog toga nisma otisao. Ja sam otisao zbog korupcije, veza i vezica, lopovstine i negativne selekcije. Toga nem au Kanadi, ti to odlicno znas, a nema ni u Americi.

Meni u sustini naord nije smetao jer je vezan za sport, ja imam svoj posao, oni neka gledaju sport.

E toliko o tvojoj iskrenosti. A ako si iskren, onda toliko o tvojoj pameti.

A izgelda da te posteno i logicno mnogo iznervira, pa kreces u pljuvacinu. Smile

(19-01-2020, 01:13 PM)ХраброСрце Пише:  
(19-01-2020, 12:06 PM)Шумадинац Пише:  

Ово су већином навијачи Подгоричке Будућности. И у њиховој фракцији постоје двије струје, режимска - која има подршку држава и просрпска, коју покушавају да сузбију. Вођа навијача, декларисан Србин, осуђен је годину дана након неког безвезног случаја на утакмици, и приређена му је велика полицијска тортура. Разлог није тешко наслутити.

Sta bi ti radio da si dobio drzavu posle 100 godina? Jel bi koristio crnogorsku religiju u Srbiji ili pravio svoju?

Znas li da su neki britanci otisli iz Britaniej i naselili Ameriku samo zbog religije. Puritanci...to su ti bili ljudi koji hteli do savrsenstva d apostuju religiju. Posto to u Britaniji niej bilo bas moguce, oni su ti prvi koji naselili Ameriku, SAD.

I organizovali se komunisticki, svako radio za svakog. I propali. Znas zasto? Pa kad treba se radi onaj bolestan, onaj mora onamo...a kad treba se deli letina, svi na broju.

I onda se okrenuli da svaka porodica radi za sebe i krenulo.

Znaci...ko misli d amoze bolje ode od onog ko mu to ne nudi, pa mozda uspe, mozd ai porpadne.

Samim tim i religiju zeli koja ce bbiti u skladu sa njegovim zivitom i opredeljenjima.

I st aje tu strasno? Sto uzimaju nekretnine SPC? Pa ako imaju dokaz da je njihovo ima medjunaordnih sudova...nije CG jedina.

I Prosvetar ti otisao od Srbije jer milio da moze bolje i vise i postenije, a sad se cudi sto CG isto hoce.Smile

Prosvetar, znas sta je gore, obecati pa n euradiiti ili ne obecati i uraditi?

Isto. Znas zasto? I u jednom i u drugom slucaju ti reci i dela nisu ukladjena.Smile E i tebe zabole mnogo za reci i dela...Smile

Видиш, та обнова независности послије 100 година, дискутабилна је и упитна. Изгласана тијесном већином, уз гласове подршке народности којим је само циљ да Србија буде што мања. Наравно, да. не говорим колико је данас ЦГ приватна држава у канџама неколико породица и сијасет кабадахија.

Знам за Пуританце и како је настала Америка, али неумјесно је упоређивати њих са ЦГ, нису отишли ови да народу буде боље, него њима похлепним - а што воде ЦГ у пропаст и наше потомке, то је тек посебна тема.

Шта је страшно што узимају некретнине СПЦ?

Да ли би Вам било страшно да сутра неко преко ноћи доносе закон и да Вам конфиксује личну имовину и каже није Ваша? Имате је уписану на Вас, додуше, али нема везе, закон каже није Ваша??? Ништа страшно, жалите се. Само има једна цака, у одредби Закона, немате праву на жалбу у тој држави, без подносиоцу закона. Дакле, кадија те тужи, кадија те суди.

И не знам шта покушавате да оспорите код ових протеста, је ли ово народ Црне Горе, или су Ескими, Арапи, Енглези, или можда Пуританци?

А тек ваши ставови о "обнови" цркве, сад ћу их прокоментарисати, јер сте ме питали, али по свему судећи у црквена питања се не разумијете, или боље речено, гледате на њих лаички.

Тачно се зна како је постала црква, каква је хијерархија и шта се може и шта не. Правила су јасна, па ћу рећи простим језиком - уз војску једина институција која је опстала кроз вијекове.

Кад је у питању аутокефалност, у цркви имају јасна правила како се до ње долази и како се стиче, а не што се неком свиђа да то тако прогласи, а притом тај неко није ни крштен, не припада цркви и гледа на цркву као инструмент који може да му буде бирачко тијело. А што се тиче НВО ЦПЦ који се декларишу као црква, а на Бадњи дан, дан поста, једу пилетину, крсте се лијевом руком, и изигравају путујући циркус "Колорадо", глупо је дискутовати - јер са црквом имају везе као када би Ви и ја отишли, обукли мантије и прогласили се за цркву и свештена лица.
Одговори

(19-01-2020, 05:33 PM)ХраброСрце Пише:  
(19-01-2020, 03:32 PM)zstoja Пише:  
(19-01-2020, 09:23 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
БОГ СЕ ЈАВИ!

ЈУНАЧИНА, 91 ГОДИНУ КРСТ НОСИ!

Срамота ме што нијесам тамо!

ПС

А о овијем форумским ПАПО-НАТО-Четницима из Крагујевца и јунацима иза кибиц-фенстера из Вршца да не коментаришемо сад, Празник је!

(19-01-2020, 12:00 AM)zstoja Пише:  Potpuno je nemoralno dici naord ovako zbog nekretnina. Treba dati autokefalnost i makedoniji i CG.

Loguicno je. Za sta nemas dokaz da je tvoje, uzima ti se. Kome ce d adaju niej tvoj problem.

СЛУШАЈ БРЕ ТИ НЕДОКАЗАНИ ЧОВЕЧЕ!

100 ПУТА ТИ ЈЕ РЕЧЕНО, ДОКАЗАНО И ПОКАЗАНО ДА СРБСКЕ ЦРКВЕ ПРИПАДАЈУ ЦРКВИ И ДА ТЕ "ТАПИЈЕ" О КОЈИМА ЛУПЕТАШ ПОСТОЈЕ!

ДОШАО СИ ОВДЕ КАО НЕКРСТ И АНТИХРИСТ ДА СМАРАШ СА ТВОЈИМ НЕБУЛОЗАМА, КАО И ДАНАС НА ПРАЗНИК!

СЈАШИ БРЕ ЈЕДНОМ, ОТКАЧИ СЕ!

ПС

Ма ђе је то за игнорисање, не могу више да подносим овога?

Нажалост таквих има у изгнанству маса....шта'е бре ово, све оваки долазе отале!

Срећом мање их има по Црквама, то не мож'да подноси тамјан!

Zasto sam ja dosao ovde jedna prica, zasto si ti dosao u Kanadu da te podsetim:

Nisi mogao da gledas kako nasi zagrizeni za sport i volis da pecas u Kanadi.

Ti si prvi koji zbog toga otisao iz Srbije.Smile

Samo da ti kazem da i ja ne volim zagrizene za sport, to su obicno budale. Medjutim, ja zbog toga nisma otisao. Ja sam otisao zbog korupcije, veza i vezica, lopovstine i negativne selekcije. Toga nem au Kanadi, ti to odlicno znas, a nema ni u Americi.

Meni u sustini naord nije smetao jer je vezan za sport, ja imam svoj posao, oni neka gledaju sport.

E toliko o tvojoj iskrenosti. A ako si iskren, onda toliko o tvojoj pameti.

A izgelda da te posteno i logicno mnogo iznervira, pa kreces u pljuvacinu. Smile

(19-01-2020, 01:13 PM)ХраброСрце Пише:  
(19-01-2020, 12:06 PM)Шумадинац Пише:  

Ово су већином навијачи Подгоричке Будућности. И у њиховој фракцији постоје двије струје, режимска - која има подршку држава и просрпска, коју покушавају да сузбију. Вођа навијача, декларисан Србин, осуђен је годину дана након неког безвезног случаја на утакмици, и приређена му је велика полицијска тортура. Разлог није тешко наслутити.

Sta bi ti radio da si dobio drzavu posle 100 godina? Jel bi koristio crnogorsku religiju u Srbiji ili pravio svoju?

Znas li da su neki britanci otisli iz Britaniej i naselili Ameriku samo zbog religije. Puritanci...to su ti bili ljudi koji hteli do savrsenstva d apostuju religiju. Posto to u Britaniji niej bilo bas moguce, oni su ti prvi koji naselili Ameriku, SAD.

I organizovali se komunisticki, svako radio za svakog. I propali. Znas zasto? Pa kad treba se radi onaj bolestan, onaj mora onamo...a kad treba se deli letina, svi na broju.

I onda se okrenuli da svaka porodica radi za sebe i krenulo.

Znaci...ko misli d amoze bolje ode od onog ko mu to ne nudi, pa mozda uspe, mozd ai porpadne.

Samim tim i religiju zeli koja ce bbiti u skladu sa njegovim zivitom i opredeljenjima.

I st aje tu strasno? Sto uzimaju nekretnine SPC? Pa ako imaju dokaz da je njihovo ima medjunaordnih sudova...nije CG jedina.

I Prosvetar ti otisao od Srbije jer milio da moze bolje i vise i postenije, a sad se cudi sto CG isto hoce.Smile

Prosvetar, znas sta je gore, obecati pa n euradiiti ili ne obecati i uraditi?

Isto. Znas zasto? I u jednom i u drugom slucaju ti reci i dela nisu ukladjena.Smile E i tebe zabole mnogo za reci i dela...Smile

Видиш, та обнова независности послије 100 година, дискутабилна је и упитна. Изгласана тијесном већином, уз гласове подршке народности којим је само циљ да Србија буде што мања. Наравно, да. не говорим колико је данас ЦГ приватна држава у канџама неколико породица и сијасет кабадахија.

Знам за Пуританце и како је настала Америка, али неумјесно је упоређивати њих са ЦГ, нису отишли ови да народу буде боље, него њима похлепним - а што воде ЦГ у пропаст и наше потомке, то је тек посебна тема.

Шта је страшно што узимају некретнине СПЦ?

Да ли би Вам било страшно да сутра неко преко ноћи доносе закон и да Вам конфиксује личну имовину и каже није Ваша? Имате је уписану на Вас, додуше, али нема везе, закон каже није Ваша??? Ништа страшно, жалите се. Само има једна цака, у одредби Закона, немате праву на жалбу у тој држави, без подносиоцу закона. Дакле, кадија те тужи, кадија те суди.

И не знам шта покушавате да оспорите код ових протеста, је ли ово народ Црне Горе, или су Ескими, Арапи, Енглези, или можда Пуританци?

А тек ваши ставови о "обнови" цркве, сад ћу их прокоментарисати, јер сте ме питали, али по свему судећи у црквена питања се не разумијете, или боље речено, гледате на њих лаички.

Тачно се зна како је постала црква, каква је хијерархија и шта се може и шта не. Правила су јасна, па ћу рећи простим језиком - уз војску једина институција која је опстала кроз вијекове.

Кад је у питању аутокефалност, у цркви имају јасна правила како се до ње долази и како се стиче, а не што се неком свиђа да то тако прогласи, а притом тај неко није ни крштен, не припада цркви и гледа на цркву као инструмент који може да му буде бирачко тијело. А што се тиче НВО ЦПЦ који се декларишу као црква, а на Бадњи дан, дан поста, једу пилетину, крсте се лијевом руком, и изигравају путујући циркус "Колорадо", глупо је дискутовати - јер са црквом имају везе као када би Ви и ја отишли, обукли мантије и прогласили се за цркву и свештена лица.

Sto se tice da li je izglasana tesnom vecinom...to je isto vecina. Zalim slucaj da je za malo falilo da izglasaju ti s ene bi bunio. Smile jel tako? Pa ajd ebudi posten i kazi da nisu izglasali za 2 glasa ti bi bio srecan i pozivao se na zakon? Pa budi posten.

Sto se ti jasnih pravila o autokefalnosti, to kazi gazzdi SPC, onom u Carigradu, ne meni, jer priznao ukrajinsku crkvu. A mozes reci i Grcima, i oni priznali.

Kad imate tako jasna pravila o autokefalnosti kako BRACA Grci priznali i vaseljenski u Carigradu? Znaxci nemate jasna pravila. Smile

Puritanci...p aoni otisli, jer im se cinilo da ce d apropadnu. Isto i CG otisla jer im s ecinilo da ce d aporpadnu. Sta je problem?

Jos uvek nisi rekao STO protestuju. JA ne vidim sto bi protestovali, imaju dokaz da je njihovo i kraj price.

------------

Pogledaj samo kolika je slicnost izmedjju puritanac i CG.
Purtinaci su su sustini ENglsi koji otisli na drugu teritoriju.

A Englezi drzali Ameriku....i ove sto otisli od Engleza.
Malo po malo, ovi nisu vise puritoanci, pa nisu nesto ni englezi, op, op, op, oni u Amerinakci, pa "Cajanka" pa op Englezi napolje.

Tako i CG...otisli tamo u VG kao Srbi, ali vremenom, posto Srbija(Engleska) niej znaklla kako vlada postali Crnogorci(Amerinakci) i ne da su promenili veru i drzavljanstvo nego najurili one od koji poticu.

E to ti dse desilo Srbima. po Balkanu.

UIsto ce s edesi i Amerima ako ne znaju sta rade,...samo ce d aih najure...ce se rasele, ili ce s edosele drugi ovd ei kraj...nema vise Amera, sad su neki drugi ovde.

Al vi se radujete Amerima da se to desi....mozd ai hoce, ali ne vidite da se vama to bas desava. Pa tako smo izgubuili Makedoniju...Juzna Srbija...ne znamo sta radimo... I DALJE NE ZNAMO.

---------------

Obrati paznju da su Ameri najurili i Kanadjane, jer hteli englesku krunu.

Teral ih goire do preko jezera...posle nisu hteli vise, to tad bila pustinja i beda, ...a i sa dniej bas mnogo bolje.Smile

I obrati paznju da Britanci i nisu nesto posebno ratovali protiv BIVSIH Engleza, sada Amera,m po tom pitanju.

Posle toga, Englezi su rekli: Dobro, sada ste nezavisni, hajde mi d atrgujemo:
Mi vava cemo masine, alate, vi nama meso, kozu....

A ne, rekli Ameri, ne da necemo d atrgujemo sa vama, nego cemo da vam uvedemo carine na vasu robu. Ako mi prihvatimo to vase, mi cemo uvek d abudemo nerzvijeni a vi ce d aimat etehnologiju. I tako uradili Ameri tada.

E, ali vi to po Srbiji ne cujete....ne zeluite da cujete. Sta ko zeli d acuje i prihvati tako i prolazi.

Ovo sad ace biti jos jedan propast Srba u CG pod parolom odbrane srpstva a u sustini odbrana nekretnina. Neceti imati ni jedno ni drugo.

-------------

OBRATI PAZNJU:

Amerikanci su u stvari Englezi koji promenili veru i drzavu, bili Englezi.
Isto i Crnogorci. Bili Srbi, promenili veru i drzavu. Koju bi d aimaju i kakvuu...tesko d ace Srbiju da pitaju, to jest Ameri da pitaju Engleze.

Kanadjani su bili za Engleze to najurili Ameri na SEVER, ne moze ovde.
Kanadjani su u sustini Srbi u CG(pazi slucajnosti, i Srbi u CG na severu).

Sto se to sve desilo?

Ameri su se orgaizovali drugacije i postali nesto drugo. Englezi ispustili konce iz ruku i kraj price.
Одговори

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Ево не знам што се буне. Треба да поштују дивну своју државу Кидање

[Слика: FB-IMG-1579509862573.jpg]

Скинуто са Старог либерала. Баја
Одговори

.
Као што је Милошевић национализам искористио да би био што дуже на власти, тако ни Ђукановић није био великосрпски националиста, што је заступао од 1990. до 1999. године, ни великоцрногорски, што заступа данас. Он је просто човек који тражи начин да што дуже остане на власти, јер њега одлазак с власти не води у опозицију него у затвор.

Зоран Радуловић, заменик уредника подгоричког недељника Монитор

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-01-2020, 11:55 AM)Шумадинац Пише:  .
Као што је Милошевић национализам искористио да би био што дуже на власти, тако ни Ђукановић није био великосрпски националиста, што је заступао од 1990. до 1999. године, ни великоцрногорски, што заступа данас. Он је просто човек који тражи начин да што дуже остане на власти, јер њега одлазак с власти не води у опозицију него у затвор.

КидањеКидањеКидањеКидањеКидање

Ako je рекао заменик уредника недељника онда ће тако и бити...

Е мој Шуми, јако си наиван пратим Мила већ 20+ година шта су све о њему причали човек је опстао, од тога да ће ЦГ пропасти када изађе из заједнице са Србијом до тога да ће опозиција, народ, црква срушити...

Ено шетају луђаци и по Београду сваке суботе па Вучићу рејтинг расте, ни промил није пао...

Тако и ово са Милом шета оно што је одувек било против њега а то је 10-15% она велика већина ЦГ је уз њега....

ЦГ је независна држава иде ка ЕУ, чланица НАТО...итд....

Мила нико не може у ЦГ да сруши сем нека смрт да га задеси.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-01-2020, 12:29 PM)Mekenzi Пише:  
(20-01-2020, 11:55 AM)Шумадинац Пише:  .

КидањеКидањеКидањеКидањеКидање

Ako je рекао заменик уредника недељника онда ће тако и бити...

Е мој Шуми, јако си наиван пратим Мила већ 20+ година шта су све о њему причали човек је опстао, од тога да ће ЦГ пропасти када изађе из заједнице са Србијом до тога да ће опозиција, народ, црква срушити...

Ено шетају луђаци и по Београду сваке суботе па Вучићу рејтинг расте, ни промил није пао...

Тако и ово са Милом шета оно што је одувек било против њега а то је 10-15% она велика већина ЦГ је уз њега....

ЦГ је независна држава иде ка ЕУ, чланица НАТО...итд....

Мила нико не може у ЦГ да сруши сем нека смрт да га задеси.

Mila ce da srusi Zapad kad resi, kao i Vucica. Ali izgleda jos im trebaju.

Ti sto setaju u BG su socijalisti, da ne kazem komunisti. U Srbiji imas komuniste i oni koji se prodaju zapadu. Nista normalno nema. Onopzicija prodaji zapadu su komunisti, toliko nesposobnoi i budalasti kao recimo Vukadinovic.

Doduse ima malo normalnih stranaka, kao recimo Radulovic iz Dosta je bilo i Bosko Obradovic. Ja sam pomislio jednom da bi bilo dobro da se oni udruze, ali reko to nije moguce. Kad ubrzo nadjem da se jesu udruzili jednom ali da su imali smesnu podrsku naroda.

Obrni-okreni, narod ti je taj koji kopa sebi rupu, nije mu kriva ni AMerika ni Englezi.

Inace ta kombinacija patriotizma Boskovicevog i Radulovicevoe ekonomije je slika i prilika Amerike. Al gde to Srbi u Srbiji da vide...to 90% Srba vam Srbije ne vide.

Sada je atmosfera u Srbiji prema CG kao prema Sloveniji oi Hrvatskoj. Ja to pamtim. ISTO. Sa tim da pre crkva niej toliko dizala naord, mnogo vise je vlast, a sad obratno. Sada je gore, jer veci autoritet ima crkva, pa ako ovako nastavi, neki belaj u CG je neminovan. Rusi ce da pljuju CG, ali ce na kraju reci pregovarajte. A kad je vec belaj poceo, CG se vise isplati da se nastavi belaj i da proteraju Srbe.

Onda ce ovde masa...Ameri problem, .... Ameri jesu problem, ali d aste pregovarali u startu i sa Hrtvatima ne bi bilo izbeglic au Srbiji.

Jos neka budala iz SPC kaze: Povucite zakon pa ce d apregovaramo. A o cemu d apregovaras kad povuku zakon?

---------------

Kolika budala ti moras da budes dana sajtu NSPM(Vukadinovic glavni tu) stavis: Kome je do morala u politici neka ide u NSPM.

Moral u politici ne postoji, moze da postoji u ekonomiji, ali u politici NE.

I takav da mi vodi Srbiju? Gde? Smile
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-01-2020, 03:30 PM)zstoja Пише:  Moral u politici ne postoji, moze da postoji u ekonomiji, ali u politici NE.

Која је будалетина излапела био онај Ђинђић,додатно потровао ове другосрбијанце са реформистичким причама и избацивањем морала. Види @zstoja,морал мора да постоји увек и свуда јер ако нема морала онда нема ни цивилизације,ни нормалног живота,нити било чега нормалног.Пошаљу швабе свог филозофског зврндова и он вас опере на руке тако да ни 20 година касније не можете да се опоравите. Да је среће,да сви који размишљају као ти,напусте ову државу.Можда би нам кренуло на боље.
Одговори

(20-01-2020, 06:42 PM)Шумадинац Пише:  

Floskule politicke, nista vise. Nema ni slova o pravoj vrsti problema, to jest kako bi se tretirale crkvene nekretnine, sta moze biti problem, konkrento nesto da narod ima ideju o v=cemu se radi...

Al kako radite tako ce da prodjete. Uvek tako bilo, sto bi sad bio izuzetak.
Одговори

(20-01-2020, 06:50 PM)zstoja Пише:  
(20-01-2020, 06:42 PM)Шумадинац Пише:  

Floskule politicke, nista vise. Nema ni slova o pravoj vrsti problema, to jest kako bi se tretirale crkvene nekretnine, sta moze biti problem, konkrento nesto da narod ima ideju o v=cemu se radi...

Al kako radite tako ce da prodjete. Uvek tako bilo, sto bi sad bio izuzetak.

ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ ПОРУЧИО МИЛУ ЂУКАНОВИЋУ: СВАКА ВЛАСТ КВАРИ ЧОВЕКА, АПСОЛУТНА ВЛАСТ ГА АПСОЛУТНО КВАРИ

Умировљени Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије (Јевтић) поручио је данас предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу да власт квари човјека, а да апсолутна власт апсолутно квари човјека.

У поруци коју је црногорском предсједнику упутио посредством Радија „Светигора“, Владика је рекао да Ђукановић не зна историју, а још мање зна шта је Црква.

„Он је скоро изјавио да они неће отимати храмове, али и да је те храмове, наводно, Србија 1918. године присвојила себи. Господине Ђукановићу, кад је постала та чувена нација? Не држава – друго је држава, а друго нација. Вас је створио Лењин као нацију“, нагласио је он.

Казао је да је Лењин 1920. године изјавио да на Балкану неће бити комунизма док се не сломи кичма српском народу.

„И они су после преко Тита 1945. године прогласили те новопечене нације. Исто као у Украјини која се звала Малорусија. Има Белорусија и Великорусија. А они су направили од Украјинаца нацију. Додуше Украјина је била пре тога у ропству пољског царства католичкога и већ је била почела да се извитоперује. Црна Гора није била у ропству. Према томе, Црногорце је као нацију створио Тито“, казао је он.

Владика Атанасије је казао да Србија, будући да тада Црногорци нијесу постојали као нација, није могла 1918. да им узме храмове.

„То је био један народ све до 1945. године. И како смо онда могли да присвојимо храмове. Митрополит Митрофан Бан, који је био Митрополит на Цетињу, био је први председавајући заједничког сабора када су се обједињавале наше покрајинске Цркве, подељене пре тога Аустроугарском, Млетачком, Отоманском империјом“, подсјетио је умировљени Епископ захумско-херцеговачки.

Поручио је Ђукановићу да прво научи историју, да се смири и врати своме поријеклу.

„Он се одриче свога порекла као такав. Један је то народ био. И сада народ каже: Црна Гора и Србија, то је једна фамилија. Он је отпадник од свога народа и хоће свима себе да наметне као меру. Нажалост, то су претензије свих властодржаца. Старо је правило да власт квари човека. А апсолутна власт апсолутно квари човека. То му је моја порука“, закључио је Владика Атанасије (Јевтић).

Митрополија црногорско-приморска

Д М
Одговори

Д М
Одговори

„Е вива Монтенегро“..... "Крсто Зрнов Поповић" табаџија

Д М
Одговори

.
Даклем, град под Ловћеном је дочекао да се у њему запева – „ми смо браћа испод капелице, ђе не рађа мајка издајице“, „ој четници и та ваша брада, бријаће је Ловћенска бригада“, „сад имамо нове издајице, што их народ назва посрбице“.

Међ' свих многољудних литија траже се 300 храбрих!

табаџија

.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним