19-01-2020, 05:33 PM
(19-01-2020, 03:32 PM)zstoja Пише:(19-01-2020, 09:23 AM)ПРОСВЕТАР Пише: .
БОГ СЕ ЈАВИ!
ЈУНАЧИНА, 91 ГОДИНУ КРСТ НОСИ!
Срамота ме што нијесам тамо!
ПС
А о овијем форумским ПАПО-НАТО-Четницима из Крагујевца и јунацима иза кибиц-фенстера из Вршца да не коментаришемо сад, Празник је!
(19-01-2020, 12:00 AM)zstoja Пише: Potpuno je nemoralno dici naord ovako zbog nekretnina. Treba dati autokefalnost i makedoniji i CG.
Loguicno je. Za sta nemas dokaz da je tvoje, uzima ti se. Kome ce d adaju niej tvoj problem.
СЛУШАЈ БРЕ ТИ НЕДОКАЗАНИ ЧОВЕЧЕ!
100 ПУТА ТИ ЈЕ РЕЧЕНО, ДОКАЗАНО И ПОКАЗАНО ДА СРБСКЕ ЦРКВЕ ПРИПАДАЈУ ЦРКВИ И ДА ТЕ "ТАПИЈЕ" О КОЈИМА ЛУПЕТАШ ПОСТОЈЕ!
ДОШАО СИ ОВДЕ КАО НЕКРСТ И АНТИХРИСТ ДА СМАРАШ СА ТВОЈИМ НЕБУЛОЗАМА, КАО И ДАНАС НА ПРАЗНИК!
СЈАШИ БРЕ ЈЕДНОМ, ОТКАЧИ СЕ!
ПС
Ма ђе је то за игнорисање, не могу више да подносим овога?
Нажалост таквих има у изгнанству маса....шта'е бре ово, све оваки долазе отале!
Срећом мање их има по Црквама, то не мож'да подноси тамјан!
Zasto sam ja dosao ovde jedna prica, zasto si ti dosao u Kanadu da te podsetim:
Nisi mogao da gledas kako nasi zagrizeni za sport i volis da pecas u Kanadi.
Ti si prvi koji zbog toga otisao iz Srbije.
Samo da ti kazem da i ja ne volim zagrizene za sport, to su obicno budale. Medjutim, ja zbog toga nisma otisao. Ja sam otisao zbog korupcije, veza i vezica, lopovstine i negativne selekcije. Toga nem au Kanadi, ti to odlicno znas, a nema ni u Americi.
Meni u sustini naord nije smetao jer je vezan za sport, ja imam svoj posao, oni neka gledaju sport.
E toliko o tvojoj iskrenosti. A ako si iskren, onda toliko o tvojoj pameti.
A izgelda da te posteno i logicno mnogo iznervira, pa kreces u pljuvacinu.
(19-01-2020, 01:13 PM)ХраброСрце Пише:(19-01-2020, 12:06 PM)Шумадинац Пише:
Ово су већином навијачи Подгоричке Будућности. И у њиховој фракцији постоје двије струје, режимска - која има подршку држава и просрпска, коју покушавају да сузбију. Вођа навијача, декларисан Србин, осуђен је годину дана након неког безвезног случаја на утакмици, и приређена му је велика полицијска тортура. Разлог није тешко наслутити.
Sta bi ti radio da si dobio drzavu posle 100 godina? Jel bi koristio crnogorsku religiju u Srbiji ili pravio svoju?
Znas li da su neki britanci otisli iz Britaniej i naselili Ameriku samo zbog religije. Puritanci...to su ti bili ljudi koji hteli do savrsenstva d apostuju religiju. Posto to u Britaniji niej bilo bas moguce, oni su ti prvi koji naselili Ameriku, SAD.
I organizovali se komunisticki, svako radio za svakog. I propali. Znas zasto? Pa kad treba se radi onaj bolestan, onaj mora onamo...a kad treba se deli letina, svi na broju.
I onda se okrenuli da svaka porodica radi za sebe i krenulo.
Znaci...ko misli d amoze bolje ode od onog ko mu to ne nudi, pa mozda uspe, mozd ai porpadne.
Samim tim i religiju zeli koja ce bbiti u skladu sa njegovim zivitom i opredeljenjima.
I st aje tu strasno? Sto uzimaju nekretnine SPC? Pa ako imaju dokaz da je njihovo ima medjunaordnih sudova...nije CG jedina.
I Prosvetar ti otisao od Srbije jer milio da moze bolje i vise i postenije, a sad se cudi sto CG isto hoce.
Prosvetar, znas sta je gore, obecati pa n euradiiti ili ne obecati i uraditi?
Isto. Znas zasto? I u jednom i u drugom slucaju ti reci i dela nisu ukladjena.E i tebe zabole mnogo za reci i dela...
Видиш, та обнова независности послије 100 година, дискутабилна је и упитна. Изгласана тијесном већином, уз гласове подршке народности којим је само циљ да Србија буде што мања. Наравно, да. не говорим колико је данас ЦГ приватна држава у канџама неколико породица и сијасет кабадахија.
Знам за Пуританце и како је настала Америка, али неумјесно је упоређивати њих са ЦГ, нису отишли ови да народу буде боље, него њима похлепним - а што воде ЦГ у пропаст и наше потомке, то је тек посебна тема.
Шта је страшно што узимају некретнине СПЦ?
Да ли би Вам било страшно да сутра неко преко ноћи доносе закон и да Вам конфиксује личну имовину и каже није Ваша? Имате је уписану на Вас, додуше, али нема везе, закон каже није Ваша??? Ништа страшно, жалите се. Само има једна цака, у одредби Закона, немате праву на жалбу у тој држави, без подносиоцу закона. Дакле, кадија те тужи, кадија те суди.
И не знам шта покушавате да оспорите код ових протеста, је ли ово народ Црне Горе, или су Ескими, Арапи, Енглези, или можда Пуританци?
А тек ваши ставови о "обнови" цркве, сад ћу их прокоментарисати, јер сте ме питали, али по свему судећи у црквена питања се не разумијете, или боље речено, гледате на њих лаички.
Тачно се зна како је постала црква, каква је хијерархија и шта се може и шта не. Правила су јасна, па ћу рећи простим језиком - уз војску једина институција која је опстала кроз вијекове.
Кад је у питању аутокефалност, у цркви имају јасна правила како се до ње долази и како се стиче, а не што се неком свиђа да то тако прогласи, а притом тај неко није ни крштен, не припада цркви и гледа на цркву као инструмент који може да му буде бирачко тијело. А што се тиче НВО ЦПЦ који се декларишу као црква, а на Бадњи дан, дан поста, једу пилетину, крсте се лијевом руком, и изигравају путујући циркус "Колорадо", глупо је дискутовати - јер са црквом имају везе као када би Ви и ја отишли, обукли мантије и прогласили се за цркву и свештена лица.