Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

(16-02-2020, 10:31 PM)zstoja Пише:  Kako da ne podrzaav crkvu, i on isao u pomoc u Ameriku za pare kad bili ratovi. Sta je uradio, znamo, nista, propalo sve.

На Ђурђевдан туга из Србаља веје

Није све пропало кад пропало све је

или :

Из нових фресака стара туга веје

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(16-02-2020, 11:40 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(16-02-2020, 10:31 PM)zstoja Пише:  Kako da ne podrzaav crkvu, i on isao u pomoc u Ameriku za pare kad bili ratovi. Sta je uradio, znamo, nista, propalo sve.

На Ђурђевдан туга из Србаља веје

или :

Из нових фресака стара туга веје

Malo poeziej za Prosvetara:

7 spavacih soba, 7 kupatila, 800 kvadrata

Klikni na link iznad ako smes.Smile

Ajmo dalje. Hajde d apokusamo d anadjemo varijantu da opravdamo SPC.

Preptostavimo da 7 njih zivi u toj kuci i zato uzli 7 kupatila i 7 spavacih soba za 1.9 miliona.

I sto mora NY?

P aniej to jedini grad sa aerodromom, evo mogli i u Atlanti d abudu.

Za 1 milion dolara su mogli d auzmu 7 luca po 150K u okolini atlante.

To je milion dolara. Skoro milion im pretice.

te kuce od 150K nisu nesto, ali odmah d avam kazem da ni ova od 1.9 miliona nista niej kvalitetnija osim sto je veca. U Americi kvalitet kuca je manje vis eisti, mozda 20% kvaliteti s erazlikuju, cen aide zbog mesta i zbog kvadrature.

Svaki vas prozor od plasitke u Srbiji koji ste menjali je bolji od prozora na ovoj kuci od 1.9 miliona. To vama ja garantujem zivotom.

Znaci, 7 kuca po 150K, i skoro milion pretice.

Trebaju im prostor ako im dodju sa strane, p atu d aprespavaju.

Pa plati mu hotel 3 dana i taksi, to je najmanji porblem. Za dobar hotem je 150 dolatara prenociste, taksi nije 100 dukata i gotovo.

I sta ce njima 1.9 miliona u NY???

SRAMOTA.

------------

Za porez placaju skoro 60.000 dolar agodisnej za ovu kucu od 1.9. Mislio sma da je 37, ali sam posle nasao, 60.000.

Porez na ovih 7 kuca oko Atlante nece da bude vise od 4000 dolara po kuci. To je Duplo manje placas porez, jos 30.000 stedis svake godien na porezu.

Aman be ljudi, ovaj sto rodjen u Americi, Irinej, p aon to sve zna bolje od mene, ja sam odosao pre 15 godina u Ameriku.

Al mu s eukazala zivotn apriliak d abude snob.
Одговори

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(17-02-2020, 01:29 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Svetinje od 1.9 miliona dolara.Smile

Samo z aovu s ene bone jer imaju crno na belo da je njihovo.Smile

Evo malo slike...teretana, temniski tereni, kuhinja,....Smile

https://www.movoto.com/new-rochelle-ny/6...pphotoview

Ima i za bilijar soba.Smile

Dok ja s meckama bitku bijem
Irinej mi kaze da slatko spijem
Spavaj cedo moje milo
Od bilijara tesko mi je bilo
I ja muke svoje imam
Sanjiam kugle, stapove i rupe
Za 1.9 niliona dado dupe
Znam da sve cenu ima
Ali to sve tako stima
Dusa me za svetnje boli
Podrsku od mene imate
Cisto da i to znate

Imate pismo Irineja Trampu. Obratiti paznju na poslednje redove, skroz dole, sa koje adrese se javlja.Smile

http://eserbia.org/images/montenegro/The...-Trump.pdf

Poenta zalbe je da hoce da joj se uzme imovina pre 1918. i da drzava ne sme da se mesta u crkvu.

Ide na kartu da je u Americi crkva odvojena od drzave i da ne sme da se mesa.

Tramp ce da kaze: Pa dobro bre, sto im to uzimate, treba odbvojiti crkvu od drzave?
Pa nemaju dokaz da je njihovo.
Pa jel tad deljena vlasnicka prava u CG?
Jesu.

Zdravo djaci. Zavrsena prica. Pokupi sta nije njihovo ili se dogovorite nekako, da se zna po zakonu sta je cije.

U Americi moras da imas papir da je nesto necije, e tek onda se drzava ne mesa u crkvu.

Ako se ne zna sta je cije, tu mora da upadne sud i da se to raskrsti. Al tu nema puno price, imas dokument, nemas, aj dogovorite se ili da sudimo?

Zena moaj ode da tuzi tako neke sto ne plate, prave se ludi.
Ode u sud prijavi. Kad se nadju na sudu, pre sudnjea sudija pita jel ce se dogovorite da platis ili da sudimo? Ce se dogovorimo, obicno biva, ko nece, onda ga odere sudija, pa onda moja zena za ono sto duzan.Smile
To ide brzo, za cas se pesudi.

jednom jedna bankrotirala, pa nije mogla da plati z alecenje.
E tu ne mozes nista da uradis.
I posle godinu dana njoj nadju da ona ipak nesto ima, pa joj uzmu to sto ima da isplate sve kome duzna. I tako moju zenu pozvali i kazu: Vi ste potrazivali od nje 400 dolara, evo stize vam cek, imala ona jos nesto na sebe, sad smo nasli. I gotovo. Posle GODINU dana.Smile

---------------

Najgpore sto se Srbi izljube sa svima, sve na poverenje i ljubav, tako bilo i 1918. godine, sve puca od ljubavi.

A trebalo je HLADNO, kao zapadnjaci: Potpisi ovde. On potpise, sad te ne boli glava.

On ce kaze: Kaki su ovi Srbi hladni, samo gledaju svoj interes, a mi njih gledamo kao bracu.

E pa bolje da te gleda kao nekog koji gleda sebe, nego kao budalu.

Sad vas gledaju kao budale.

Oni sad mtvi ladni, verujte. Zakon je na njihovoj strani. Vama ostalo samo naord da dizete na noge, nema nista drugo. To sta vam mediji pricaju to nema veze sa mozgom. Prvo srpski mediji toliko lazu o toj stvari da to ni pas sa maslom ne bi pojeo.

Ostalo vam samo na noge da se dizete, al to....ako ne napravi neki belaj nista posebno nece da resi.

Nemam ja nista protiv demonstritrajte...ali kazem....
Одговори

.
Шетам да не дам!

- Ђе ћеш то Миловане?!
- Ђе морам!
- Ђе мораш ког врага, ни до клозета не можеш да те неко не држи!
- Е сад могу и морам! Нико ми не треба! Идем, па макар се и не вратио.
- Што причаш то, ђе си наумио полуђели човјече?
- Тамо ђе иду сви лудаци данас, како рече онај твој предсjедник. На литије!
- Ти си вазда био комуниста човјече. Какве литије црне? Ја сам ти у партију! Јесу ти вране мозак попиле, Миловане? Знаш ли што радиш?!
- Е вјеруј ми сине, читав живот нијесам знао, иако сам школе завшрио кад нико није.
Иако сам свијета видио кад нико није.
И кад сам тебе савјетовао како ће ти бити боље и што да чиниш, ни тада ништа нијесам знао.
Не желим више да причам... Свака моја ријеч је била погрешна.
Хрлио сам елити, низао успјехе, био велики за све оне мале.

И тебе учио тако...

Сјајно си ме слиједио, чинио ме поносним... Знаш то.

Залуд сине.

Данас нећу ријеч да изустим.
Хоћу само да шетам!
Да корачам, докле могу.

Па и више, ако ми Бог да снаге. Само до храма да стигнем.

Да чујем топот корака који звече до неба. Да чујем она звона...

Да бар једном осјетим свој народ како дише. Не покушавај ме зауставит! Милионе корака сам направио за себе, за тебе и мајку. Од вас даље нијесам видио.

Можда ни то није гријех сине, али данас видим шире. Даље... Дубље...

Видим ти ђеда са пушком. Видим ти прађеда Милоша са кубуром и чукунђеда Марка са сабљом.

А видим ти и нерођену ми унику. Плавих очију и озареног осмјеха, како слави први рођендан и крштење.

Видим је како она мала три прста сједињује у једну тачку и покушава невјешто да се прекрсти опонашајући попа.

Није се ни родила још, а већ је већа но што сам ја био кад сам био највећи.
Узалуд ме слушаш сине... Знам да ме не разумијеш.

Мени је требало 85 година да то схватим, како ћеш ти тако млад... Опроштено ти је. Кривња је моја.

И знај сине да тиме не мислим да си глуп, но ово што ти причам није нешто што се учи у школи, на курсевима, послу... Није нешто што се ради јер ти је шеф наредио. Или партија.

Ово се осјећа.

Неко прије, неко касније, неко никад.

Мене је Бог пронашао пред починак. Не зато што је био слијеп за мене, већ што му је моја глава тупа закатанчила врата мога срца.

А онда виђех оне мале анђеле бистрих погледа на тај твој телефон.

Случајно...

Шетају једва некако, али шетају и еееејјј, они вичу ”Не дамо светиње”.

Они... И можеш им препознат у очима да знају што вичу. Теби су прве ријечи сине биле ”кока-која” и ”татин мелцедес”, а њима данас: ”Не дамо светиње”.

За њих идем да правим кораке, да шетам, да ослушнем како та велика дечија срца лупају, јер они су Богу послужили као калауз за катанце до срца мога.

Они су ми раширили душу преко цијеле Црне Горе, да ми више Пљевља, Бијело Поље, Беране и Жабљак нијесу периферија, но је све пријестоница до пријестонице. Све је то наше сине...

Ни Милово, ни партијско, ни твоје. Но наше... Идем и ја са тим напаћеним народом, са том ђецом...

Идем да не дам!

И вјеруј ми сине, никад овако добро нијесам знао што чиним - рече стари Милован, стави капу на главу и отвори врата.

- Тата, стани! - узвикну син. (Није га тако назвао годинама) - Нећеш тамо! Не! Тамо ни та ђеца не иду сама!

Нећеш, тако ми Бога! Тамо иде породица. Чекај ме! Сад ће и мајка...

Ваистину!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Tebi bas Srbija nedostaje, ali da odes u nju neces, pa se tesis ovakvim tekstovoima.Smile

Ne mogu onoi to da ti zamene.

Opasno je po zdravlje to sto ti radis.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

" Патријарх Иринеј ипак не иде у Црну Гору
NovostiOnline | 17. фебруар 2020. 15:51 | Коментара: 0

Патријарх српски Иринеј неће моћи да посети архијереје и верни народ СПЦ у Црној Гори, јер је раније заказана његова посета СПЦ у САД, саопштила је Информативна служба Српске православне цркве
"

Gde li ce da odsedne u Americi? Smile

Malo bilijar, malo teretana, malo tenis...cudi me d anem abazen...NY ladan....alol ima zatvoren.

A sta da id eu CG, nema ni teretana, ni tenis ni bilijar...bez veze.
Одговори

ПРОСВЕТАР and Zaostao Like this!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-02-2020, 02:34 AM)Шумадинац Пише:  

ПРОСВЕТАР and Zaostao Like this!

А Ишумео јел воли?

Miroljub ima tako jaku crtu prakticnosti kao da je bio u Americi i pokupio prilicno njihovu logiku. Mrsimudi, ma koliko inteligentni i pametni bili, kao Beckovic, ga ne odusevljavaju jer u sustini nista pametno ne rade.

Pa ono jeste tacno, Beckovic samo pali narod, nista vise. Jeste mi interesantna i pametan Beckovic, ali...nista pametno se do njega ne dobije.
Одговори

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Сјајан говор!

Д М
Одговори

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

https://www.facebook.com/markomilacic198...579806518/

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним