Поруке: 17,933
Теме: 660
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,150
Још један извор који потврђује: 25-ти март је значио пристанак на мирну окупацију и поделу земље, са стварањем НДХ.
Што наравно није било могуће, али, овде је важније нагласили, да је то наш народ знао и да се због тога десио 27-ми март.
А данас у великом проценту не зна, већ се шире приче које се своде на то да је требало веровати Хитлеру.
Које, опет, садрже апсурд, јер је Хитлер 25. марта добио потпис да може да окупира и подели земљу.
Поруке: 4,495
Теме: 55
Углед:
690
Још један извор без извора
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 15,036
Теме: 362
Придружен: Feb 2015
Углед:
954
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
690
Није то ни тражено
Цитат:Немачка и Италија уверавају Југословенску Владу с обзиром на војну ситуацију, да неће са своје стране поднети никакав захтев за војну помоћ. Ако би Југословенска Влада у било ком тренутку сматрала да је у њеном властитом интересу да учествује у војним операцијама Сила Тројног пакта, оставља се Југословенској Влади да закључи одговарајуће војне споразуме са Силама Тројног пакта.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
690
Ма не, него је приступање потписано у тренутку док траје рат у Европи (и Африци), а не у мирнодопско време, зато је наведено да с обзиром да је таква ситуација не захтевају се никакве војне обавезе од Југославије, осим ако сами Југословени не желе да се војно укључе уколико процене да им је то у интересу.
(Последња измена: 30-04-2026, 06:26 AM од
Николај.)
Углед:
690
Смисао реченице није "бићете неутрални осим ако с обзиром на војну ситуацију не будете", него "пошто приступате пакту не у време мира него у време кад се води рат у Европи, нећете имати обавезу да у томе учествујете". Осим ако сами то не затражите.
Поруке: 17,933
Теме: 660
Углед:
2,150
Смисао је у Тројном пакту који је приложен уз ово: радите све како каже Немачка, делимо вашу земљу на предверсајске границе, узимамо вашу војску.
А ово је чисто језичка ствар. Нпр. комшија ти дозволи да користиш његов паркинг с обзиром на ситуацију (на одмору је 15 дана).