Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници и Немци- фотографије!

(14-04-2018, 11:18 AM)Pravda Пише:  Још један лажни Дража.
[Слика: qOsgqa.jpg]

[Слика: cetnicki_zapovednici_1.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ха,ха,ха...
Где си ово нашао?
Одговори

Немам појма, имам је сто година. У сваком случају са интернета.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Зна ли се где и када је ово сликано?
Да ли је, можда, у време операције "Копаоник"?
Одговори

Ево га исти официр, дегустатор Кез SS-oвац Werner Lorenz, а ко је поред њега?

[Слика: IMG_7498.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Је л' ово есесовац носи Таковски крст?

Што четник има Рамбо нож...Јок

Одговори

(14-04-2018, 11:18 AM)Pravda Пише:  Још један лажни Дража.
[Слика: qOsgqa.jpg]
Њемачки официр што држи карту има на крагни чин подпуковника СС-а, а носи шапку Вермахта!
Ово је нека шала.
Одговори

На енглеској википедији пише ово,SS-Obergruppenführer Werner Lorenz accompanied with unknown chetnik officer in northeast Bosnia, autumn 1942.
превод. СС виши лидер Вернер Лоренц у пратњи непознатог четника у североистоку Босне у јесен 1942.
Иначе Николај,можда му је то Гвоздени крст из Првог рата...

[Слика: image.jpg]
Одговори

Гвоздени крст је црн са белим ивицама и нема укрштене мачеве.

Одговори

Ова слика је једна од најпознатијих овога типа у комунистичкој пропаганди!Да ли се зна,ко је на слици,где и када је сликано?Којим поводом?
[Слика: cetniket.jpg]
Одговори

(19-04-2018, 09:19 AM)Pravda Пише:  Ова слика је једна од најпознатијих овога типа у комунистичкој пропаганди!Да ли се зна,ко је на слици,где и када је сликано?Којим поводом?
[Слика: cetniket.jpg]

Комунистичка пропаганда каже да је то у долини Неретве.Мада не верујем да је истинито

[Слика: image.jpg]
Одговори

Да није Јабланица?
Одговори

Долина Неретве, око Коњица, Немци са наводни ''дивљим четницима'' - тако их је представио Лукачевић, и сам се представљајући лажно. То је оно кад су Коча Поповић, Ђилас и Велебит дошли у Коњиц, код Немаца, па натрчали на Лукачевића, а он одмах известио Дражу, Дража Лондон.
Одговори

Судећи по униформама ово су њемачки цариници!
На крагнама имају ознаке царине, а изнад десног грудног џепа недостаје вермахтовски орао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним