Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници и Немци- фотографије!

Одличан одговор
Одговори

(08-01-2018, 10:26 AM)Mitic Пише:  Банденкампф је избацио нову фотографију. Има и објашњење, а можда има и неко друго тумачење

http://bandenkampf.blogspot.rs/2018/01/bk0306.html

(08-01-2018, 05:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(08-01-2018, 10:26 AM)Mitic Пише:  Банденкампф је избацио нову фотографију. Има и објашњење, а можда има и неко друго тумачење

http://bandenkampf.blogspot.rs/2018/01/bk0306.html
Право тумачење је кад се сравне четничка, немачка и усташка документа. Дакле, овај корпус ДЧД је био легализован код Немаца, што је подразумевало све што и друге легализације, пре свега скривање везе са Дражом.
Легализација је била нужна јер су немачке снаге било много јаче, а савезници се нису искрцали.
Даље, да Немци не би довели усташе, које би масакрирале цивиле. У том смислу, пред Немцима је коришћен факат да су формације НДХ и комунисти блиски, нарочито у том периоду. То су и сами Немци видели и схватили су да су једини ту који се боре против комуниста без резерве - четници. Док усташе и остали полако прелазе на другу страну.
Ђујић се није састао са Немцима и није се дакле споразумео, он је остао у планини, а истурио је један од пет корпуса. Тај један је покривао остале.
Даље, у овој дивизији било је доста мобилиснаих Пољака, па је један од циљева легализације био да се они придобијају за нашу ствар и за савезничку ствар.

Али зар се у позадини не види џамија? ДЧД је на простору Босне дјеловала у Грахову, горњем Ливањском Пољу и у западним дјеловима Дрварског среза а тамо нема нити једна џамије нити муслимана.
Одговори

ОНО СТВАРНО ИЗГЛЕДА К'О МУНАРА, АЛИ НЕ СЈЕЋАМ СЕ ДА САМ НЕКАД ВИДИО ЏАМИЈУ СА КРОВОМ НА ДВИЈЕ ВОДЕ, ТАКО Д МОЖДА И НИЈЕ ЏАМИЈА
Одговори

Ако је стварно џамија, онда су то четници Манета Роквића, на путу негде према Бихаћу.
Мада, ако се не знају имена и друге тачне информације, ко зна ко је на сликама.
Одговори

Да ли има неко оригинал скен оног Фалсификата са Лукачевићем и Баћовићем,сем Ватхре?Немац и Недићевац су обележени црвеним стрелицама и додати су на ону слику.
[Слика: DVHt_3s_Xk_AAc1_Rd.jpg]
Ово је оригинална фотографија на коју су после комунисти залепили оног Немца и Недићевца.Ако неко има нека постави оригинал скен фалсификата.
[Слика: sl_11.jpg]
Ја имам само са насловних страна две књиге ту фото-монтажу!
[Слика: 4753664.jpg]
[Слика: p086695c0.jpg]
Одговори

(08-02-2018, 11:47 AM)Pravda Пише:  Да ли има неко оригинал скен оног Фалсификата са Лукачевићем и Баћовићем,сем Ватхре?Немац и Недићевац су обележени црвеним стрелицама и додати су на ону слику.
[Слика: DVHt_3s_Xk_AAc1_Rd.jpg]

Нијемац обиљежен стрелицом је у униформи полиције или жандармерије (разлика је само у боји неких детаља на униформи и на црнобијелим фотографијама се не може разликовати). То се види по ознакама на шапци, лијевом рукаву као и на тамнијем зарукављу блузе.
Чини ми се да је и други с лијева у првом реду у истој униформи.
Одговори

Уопште ми није јасна опсесија установљавања да је свака фотографија четничке "сарадње" фалсификат. Људи, сарадње је било, као што је било сарадње партизана са нацистима и усташама у појединим фазама рата. Било је наравно и много комунистичких фалсификата али неке фотке су веродстојне (црвени су се добро побринули да своје униште). Да мене неко пита с ким би сарађивао 1944 пред сам надолазак црвене аждаје - рекао бих: "И са црним ђаволом!!" ако ће то да значи одбрану од револуције. На крају, погледајте на шта нам земља данас личи баш зато што револуција није спречена. Правила герилског рата су јасна, читајте шта је о томе у својој књизи Силовање Србије писао британски командос и легенда Мајкл Лиз.

Бесмисленим пецањем на комунистичка оптуживања само играте онако како они желе, правдате се за нешто за шта се не треба правдати. Са њима је требало играти управо онако како су они играли са нашима - без икаквог обзира и са црним ђаволом ако треба.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Комунисти јесу сарађивали са Окупатором,за разлику од четника.Зато је ова тема и отворена,да би се објаснила не упућенима свака слика.Четници се јесу састајали са Немцима,то се види на многим фотографијама,само битно је написати тачан опис догађаја са слике.Јер има много случајева изгубљених Немаца у шуми,оружја и опреме и сл.Оно што је главна одлика велике већине слика ЈВуО са Немцима је та да су четници увек били под оружјем док су Немци били не наоружани .Значи да је у војничком смислу,Немачка војна сила била Инфериорна у односу на ЈВуО!Немојте да се смејете,није смешно ништа!Иначе како другачије би могла да се објасни ова чињеница?Немци су се држали друма док су четници били свуда около,то је Немцима изазивало велики страх!Једноставно Немци су се плашили већих сукоба са четницима,због не познавања терена и страха од Српских четника који су увек били нај трвђи међу Србима.На прим. у 1. Светском рату најгоре су пролазиле Швабе управо од четника а не од регуларне Српске војске.
Одговори

Википедијин списак немачких операција против четника

https://sh.wikipedia.org/wiki/Spisak_nem...tskom_ratu
Одговори

Још један лажни Дража.
[Слика: qOsgqa.jpg]
Одговори

Је ли то у опису слике?
Одговори

Није.Ја сам то на своју руку.
Одговори

Можда је тачно.
Одговори

(10-02-2018, 04:53 PM)Felix Пише:  Уопште ми није јасна опсесија установљавања да је свака фотографија четничке "сарадње" фалсификат. Људи, сарадње је било, као што је било сарадње партизана са нацистима и усташама у појединим фазама рата. Било је наравно и много комунистичких фалсификата али неке фотке су веродстојне (црвени су се добро побринули да своје униште). Да мене неко пита с ким би сарађивао 1944 пред сам надолазак црвене аждаје - рекао бих: "И са црним ђаволом!!" ако ће то да значи одбрану од револуције. На крају, погледајте на шта нам земља данас личи баш зато што револуција није спречена. Правила герилског рата су јасна, читајте шта је о томе у својој књизи Силовање Србије писао британски командос и легенда Мајкл Лиз.

Бесмисленим пецањем на комунистичка оптуживања само играте онако како они желе, правдате се за нешто за шта се не треба правдати. Са њима је требало играти управо онако како су они играли са нашима - без икаквог обзира и са црним ђаволом ако треба.

Сјајно,и истинито ѕапаѕање.Додао бих још једно.То је опсесија наших људи,да до крајњих граница бране предратну дрѕаву,као један уѕор и идеал у сваком па и националном погледу.Гро људи у јвуо не да није сматрао предратну дрзаву добром,и већ напротив гро људи је,сасвим иѕвесно,сматрао да са крајем рата исту треба редефинисати,реформисати и сасвим другачије уредити.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Тодоровић, 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним