Поруке: 5,829
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,522
У својој књизи "Михаиловић према немачким документима", Иван Авакумовић помиње да су Лукачевић и Калабић склапали нека примирја са Немцима, и то у време кад је Нојбахер био у Србији.
Морам да погледам књигу да видим који су извори коришћени за то
Поруке: 5,829
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,522
Гдине Милославе, у књизи "Михаиловић према немачким документима", стр. 243-247, Иван Авакумовић помиње примирја која су са Немцима склопили Калабић и Лукачевић. То се одиграло у новембру 1943.
Да ли се та примирја односе на оне лажне уговоре које је Нојбахер пласирао? Или су то била тактичка примирја, како наводи Авакумовић?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(08-12-2017, 01:28 AM)Перун Пише: Знате ли који је Лукачевић добио надимак током рата?
Рогљаш. Тако кажу господа судије.
Рогља представља рачвасто дрво. Наводно, ту рогљу су Лукачевићеви четници наслањали на врат оног кога батињају како се он не би померао. Свашта...
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 11-12-2017, 11:58 PM од
Перун.)
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Скоро је неко поставио ову Јанковићеву фотографију:
Ево још једне са истог догађаја (упоредити пушкомитраљезе на крову камиона и шеширџију са леве стране):
Значи било је нешто Немаца у Ужицу.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 12-12-2017, 06:45 PM од
Николај.)
Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Правда,
ова друга слика је очигледно добијена контрастирањем прве, и то невештим.
Пошто је фотографија светлија (подекспонирана), било би потребно да се фотографија скенира профи скенером, да би могли да се извуку тамнији детаљи. Профи скенери скенирају у 16 бита баш да би у оваквим ситуацијама могли да извуку детаље.
Поруке: 524
Теме: 0
Придружен: May 2017
Углед:
61
Е сад ми ништа није јасно!!!
Ја гледам оргиналну фотографију из 2.СР и под лупом покушавам да видим неке детаље на оружју или опреми и слика је мутна!
Како то скенер може да исправи?
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Није тачно лепо ти кажем да је тамнија слика објављена на фејсбуку а да је Николај ударио контраст.Како се разумеш у ситнице,док за фото-монтаже си дудук...
(Последња измена: 13-12-2017, 05:54 PM од
Милош Шарац.)