Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Овај на првој слици у средини може да буде и четник у немачкој униформи, не знам да ли су Немци баш пуштали оволико дугу косу. А и орао на блузи је скинут. Све је могуће.
На шестој слици не видим Немце. О последњој смо већ дискутовали. Немци без оружја, опасача...И ту је све могуће.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 5,830
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,522
Правдина прва објава са сликама, друга слика одозго. Четник ми делује некако престрашено, а делује ми и да су му руке везане отпозади. Не знам, можда је заробљен
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Држи руке на леђима и неби имао бомбе да су му руке везали.Пре бих рекао су она два Немца уплашени...
Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Ја чак мислим да држи неко оружје иза леђа, види се ремник. Далеко од тога да је било ко заробљен
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Окачи, мени и онако то не треба.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Да ли је Лукачевић 43. потписао споразум са Немцима?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
(07-12-2017, 07:45 PM)Милослав Самарџић Пише: (07-12-2017, 07:44 PM)Перун Пише: Да ли је Лукачевић 43. потписао споразум са Немцима?
Није. И то су Немци измислили, то је иста прича.
Читао сам, додуше не баш детаљно, документ са суђења Лукачевићу. Не помиње се споразум из 43 док је на Дражином суђењу то детаљно помињано. Из тога се може закључити да су комунисти тек касније сазнали за ,,споразум".
Ипак, нека остане да проверим ово још једном.
Знате ли који је Лукачевић добио надимак током рата?
[/quote]
Рогљаш. Тако кажу господа судије.
Рогља представља рачвасто дрво. Наводно, ту рогљу су Лукачевићеви четници наслањали на врат оног кога батињају како се он не би померао.
(Последња измена: 11-12-2017, 11:55 PM од
Перун.)