Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници и Немци- фотографије!

Отварам ову тему због мноштва злоупотреба оваквих фотографија на рачун Ђен.Драже Михаиловића и Равногорског покрета,како од стране комуниста на друштвеним мрежама тако и од стране Хрватских про-усташа и тзв. Бошњака.Надам се да ће се сви укључити који имају знање да се све ове слике једном за свагда опишу истинито!

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Овај на првој слици у средини може да буде и четник у немачкој униформи, не знам да ли су Немци баш пуштали оволико дугу косу. А и орао на блузи је скинут. Све је могуће.

На шестој слици не видим Немце. О последњој смо већ дискутовали. Немци без оружја, опасача...И ту је све могуће.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Шеста слика је само једна из сета слика са тог догађаја.Ради се о возу којим су Немци можда превезли четнике негде у Србији.Не знам ко су ликови са слика,можда их неко препозна!На жалост изгубио сам две слике из тог сета на којима су Немачки официри !Сад ако неко мисли да лажем,грдно се вара.Мени ови личе на ЈВуО...

Ова слика је нај вероватније настала у Источној Босни,преговори неки између четника и хрватских легионара.Имам још једну слику из те серије,ако ми Перун дозволи,поставићу је.

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Правдина прва објава са сликама, друга слика одозго. Четник ми делује некако престрашено, а делује ми и да су му руке везане отпозади. Не знам, можда је заробљен
Одговори

Држи руке на леђима и неби имао бомбе да су му руке везали.Пре бих рекао су она два Немца уплашени...
Одговори

Ја чак мислим да држи неко оружје иза леђа, види се ремник. Далеко од тога да је било ко заробљен
Одговори

Одговори

Да, необична слика, а те бомбе не бих знао да објасним. Постоји неко боље тумачење, неко треба да се простудира слика

Васо Рајић, припадник четничког Романијског корпуса, позира за успомену у заплењеној брдско-ловачкој СС-блузи (палог подофицира из 7. или 13. СС-дивизије).

http://bandenkampf.blogspot.rs/2016/07/bk0176.html
Одговори

Окачи, мени и онако то не треба.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Неки официр је сигурно четник у средини,ови Немци су из неког разлога дошли код њега,нешто слично као она Керовићева слика ,која је врло лепо описана на банденкампфу.

Одговори

Да ли је Лукачевић 43. потписао споразум са Немцима?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(07-12-2017, 07:44 PM)Перун Пише:  Да ли је Лукачевић 43. потписао споразум са Немцима?
Није. И то су Немци измислили, то је иста прича.
Одговори

(07-12-2017, 10:59 PM)Pravda Пише:  Ватхра до сада сам те жалио јер сам мислио да си овде сам против свих нас,али сада капирам да имаш велику подршку од стране СУБНОРА са фејсбука.

Што написа Самарџић,или је цитирао неког, комунистима је идеологија одузела смисао трезвеног рамишљања и нормалног расуђивања генерално. Елем, одлучио сам вечерас да не гледам Звезда-Келн да не губим живце и не нервирам се па се одлучих да пустим неку стару емисију са неке новосадске телевизије. Гости у емисији Милослав и неки Ватхрин другар, субноровац који данас вероватно није жив више. Човек је у емисији тврдио да је на комуњаре нападало 185 непријатељских дивизија са 850.000 људи. На Самарџићево "Па човече једна швапска дивизија би растурила све четнике и све партизане" овај се само вратио на претходно и наставио да лупета до изнемоглости. Боље да сам гледао Звезда-Келн.

(07-12-2017, 10:59 PM)Pravda Пише:  А човек кога си назвао тупсоном је Доктор Медицине .

Да је вашарски лопов, сецикеса или шибицар указао би му сво поштовање.
Одговори

(07-12-2017, 07:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-12-2017, 07:44 PM)Перун Пише:  Да ли је Лукачевић 43. потписао споразум са Немцима?
Није. И то су Немци измислили, то је иста прича.

Читао сам, додуше не баш детаљно, документ са суђења Лукачевићу. Не помиње се споразум из 43 док је на Дражином суђењу то детаљно помињано. Из тога се може закључити да су комунисти тек касније сазнали за ,,споразум".

Ипак, нека остане да проверим ово још једном.

Знате ли који је Лукачевић добио надимак током рата?
[/quote]

Рогљаш. Тако кажу господа судије.

Рогља представља рачвасто дрво. Наводно, ту рогљу су Лукачевићеви четници наслањали на врат оног кога батињају како се он не би померао.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним