(05-06-2024, 11:49 AM)Шумадинац Пише: (05-06-2024, 11:33 AM)Бенито Пише: (05-06-2024, 11:13 AM)victoria Пише: Не кривим ја децу већ њихове родитеље што нису сачували ни обичаје ни ношњу.Зато они играју коло испод знака који су носили убице њихових ђедова.Само зато !!! Мислиш да су ове патике нешто јефтиније ?
Народу коме је извађен мозак, а стављена пиљевина у лобању, и који не зна ни име прађеда и прабабе, намењено је да нестане уз титоистичка културно-уметничка друштва, невезано за то шта ће имати на ногама. Кад већ у глави нема ништа.
Ту је, иначе, држао говор један "историчар", који никада ништа није ни прочитао, ни знао о свом сопственом селу. Али, ето, писмен човек. Има диплому. Иначе, запослили га да пљује у траље.
Е сад намеће се питање: Како свему томе стати на пут?
Паааа тешкооо...
Ми смо закључили да у реалном свету, времену и простору људи су све глупљи и глупљи..
Ономад тамо 90-их када није било интернета, људи су чекали на трафици новине, штампу итд..
Књиге се нису продавале на трафици.
Елем, у ери екс. твитера или ти икса свака расправа је обесмислена. У ствари то је гомила увреда, вулгарности...
Ми када смо 90-их а касније почетком две иљадитих водили дебате то је било креативнно могао си нешто паметно чути, итд..
Било милина дебатовати и размењивати мишљења. Чак се и на крају поздравимо, разменимо књиге, одемо на кафу...Сад је то агресивност велика.
Млађарија је све глупља (част изузецима) Ми једном, скоро питасмо неког младог "делију четника" истетовирану мандрилу што се вера по шипкама на северној трибни са грашком мозга у глави, да ли би пристао да се укине назив клуба "Крвава Зведа" Кукуу и леле хоће да удари, пена му кренула на уста, коме да промене име, Звезда је живот, клуб, нешто више од живота....
Видесмо ми да од тога нема леба, само је туга гледати Дражину слику поред петокраке на тој трибини.
И још један проблем Југословенштина је у пуном замаху. Сви су нам браћа. Имамо и "ујку" и муфтинијног сина као министре..
Косово отишло, бај, бај....
И када се будемо отрезнили и када дође промена ко Милошевић када се отрезнио 1989 и схватио да Шугославије нема више, а нити Србије на Косову и Метохију, да ће Срби доживети етничко чишћење ко ономад 1945-те....
Тако ће и сада, када оде ова власт видеће се да је земља економски материјало, духовно, демографски, територијално уништена!!
Срби тихо нестају и одлазе за Београд. А Санџаклије и Албанци из прешевске долине се све више и више шире откупљујући српска имања за мале паре..
Што се тиче паметних људи, њих је све мање и мање у Србији.