Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Црвени месец

Интересантан сам знати да ли сам једини који гледа ову тв серију на ТВ Пинк.
Какви су утисци?
Одговори

(10-10-2019, 09:32 PM)Бенито Пише:  Интересантан сам знати да ли сам једини који гледа ову тв серију на ТВ Пинк.
Какви су утисци?

Управо сам кренуо да поставим исто питање. Гледао сам прву епизоду, сад гледам нешто, не знам која је. Апис држи говор.
Одговори

Мислим да је трећа епизода.
Одговори

Гледао сам и ја мало. Што питаш? Smile
Одговори

Где одговорити?

Јутрос је постављена иста тема на пдф филмови а вечерас ова овде?
Одговори

Овде одговори. Баја
Одговори

Одгледао сам прву епизоду.Не свиђа ми се. Иритира ме појава Лепомира Ивковића, некада страствене Милошевићеве комуњаре, данас прекаљеног напредњака.Као што ме иритира и онај који тумачи лик Краља Александра.Не тај глумац као личност већ што се кроз сваку серију у којој се драматизује лик Александра за улогу истог одабере неки што мршавији и што нижи растом. Јадна је ова Србија комуњарска!

На вас господине Самарџићу апелујем да укинете подфоруме Фејсбук,Јутјуб и Филмови јер не служе ничему. Ако би могли неки други подфоруми да их замене било би добро, ако не, онда их боље закључајте јер,као што претходно рекох, не служе ничему.
Одговори

Ма нека, ''леба не једу''.
Што се тиче серије, што кажеш, иритира што чим се појави краљ, одмах се труде да испадне као нека будала.
Радије гледам све домаће, али, поред серија као што су ''Домовина'', или ''Чиста хемија'', ову је заиста тешко гледати. Не могу се поредити пре свега драматуршки. Онда, превише седе и причају. Преко 90% серије је у затвореном.
Одговори

(11-10-2019, 06:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Преко 90% серије је у затвореном.

Исто као за време Милошевића.Сличне серије снимане и тв драме и филмови на РТС.Па и она серија Крај династије Обреновић је истом проценту убачена унутар четири зида као и ова.

Што би наш народ рекао "не иде бре брате",где озбиљна серија историјског жанра може да иде на Пинку.
Одговори

Али у серији о Обреновићима Апис је много боље одигран. Краљ исто. Невероватно како успеју овако да спутају глумце.
Одговори

Прво: серија је замишљена као теленовела, која је типичан облик за мамутске ТВ серије које су најчешће стизале из Јужне Америке. Овај формат прославио је пре свега Боливуд.
Суштина тв теленовеле је минимизирање режије. То је прва одлика. Самим тим пада квалитет, а пре свега цена, свих других елемената: сценографије, костимографије, монтаже.... Итд...
Са тим предубеђењем сам и почео да гледам ову серију. Уз то је ишло још једно- аутор серије је Хрват, а сиже серије се одвија између Балканских и Првог светског рата.
Што сам очекивао, то сам и добио. Очајна режија, комадине дијалога коме нема краја, готово стални ентеријер- нигде екстеријера.... Значи, за негледање.
Али, појављује се сцена када Танкосић треба да нападне на Мердару октобра 1912.године, и упалише се лампице. Поче љубавна прича да се преплиће са једним историјским догађајем, а то је истрага против Танкосића због прераног напада на Мердару.
Видим да је аутор сценарија, без обзира на грешке, одлично проучио те детаље. Прича кореспондира са епохом, хвата њен смисао. А аутор је исти као и очајни редитељ, иста особа, тј тај Роман. И нису ми засметале ни класичне хрваштице "пуно хвала", "дојам" и слично... Шалим се, засметало ми је, то ми увек смета, али овде је некако подношљиво...
Посебно би истакао доста коректну глуму, а у два случаја чак и изванредну, а то су двојица глумаца који су играли Аписа и Танкосића. Боже ме прости, у неким тренуцима имао сам утисак да као да гледам праве историјске личности.
Зато и даље гледам серију. Иако је формат очајан, тумачење историјских догађаја није катастрофално као до сада у свим играним серијама, а појединци чак и блистају.
Видећемо за даље....
Одговори

Јел то ово серија, тј. прва епизода те серије

https://www.dailymotion.com/video/x7mcksi

Бенито је лепо рекао да је ова серија замишљена као љубавна теленовела. Погледаћу епизоде кад стигнем. Доскоро сам одгледао домаћу крими-серију "Беса" која говори о шиптарској нарко-мафији. Стварно добра и напета серија. Има и ту лоше глуме у неким тренуцима, али сам то на крају заборавио
Одговори

У ствари, прва епизода ове серије траје сат и по времена. Ево целе прве епизоде на следећим линковима

https://serijehd.blogspot.com/2019/10/cr...izoda.html

https://andrija-i-andjelka.com/crveni-mesec-1-epizoda/
Одговори

(11-10-2019, 09:08 PM)Бенито Пише:  Прво: серија је замишљена као теленовела, која је типичан облик за мамутске ТВ серије које су најчешће стизале из Јужне Америке. Овај формат прославио је пре свега Боливуд.
Суштина тв теленовеле је минимизирање режије. То је прва одлика. Самим тим пада квалитет, а пре свега цена, свих других елемената: сценографије, костимографије, монтаже.... Итд...
Са тим предубеђењем сам и почео да гледам ову серију. Уз то је ишло још једно- аутор серије је Хрват, а сиже серије се одвија између Балканских и Првог светског рата.
Што сам очекивао, то сам и добио. Очајна режија, комадине дијалога коме нема краја, готово стални ентеријер- нигде екстеријера.... Значи, за негледање.
Али, појављује се сцена када Танкосић треба да нападне на Мердару октобра 1912.године, и упалише се лампице. Поче љубавна прича да се преплиће са једним историјским догађајем, а то је истрага против Танкосића због прераног напада на Мердару.
Видим да је аутор сценарија, без обзира на грешке, одлично проучио те детаље. Прича кореспондира са епохом, хвата њен смисао. А аутор је исти као и очајни редитељ, иста особа, тј тај Роман. И нису ми засметале ни класичне хрваштице "пуно хвала", "дојам" и слично... Шалим се, засметало ми је, то ми увек смета, али овде је некако подношљиво...
Посебно би истакао доста коректну глуму, а у два случаја чак и изванредну, а то су двојица глумаца који су играли Аписа и Танкосића. Боже ме прости, у неким тренуцима имао сам утисак да као да гледам праве историјске личности.
Зато и даље гледам серију. Иако је формат очајан, тумачење историјских догађаја није катастрофално као до сада у свим играним серијама, а појединци чак и блистају.
Видећемо за даље....
Стручни консултант на серији је историчар Никола Гиљен, својевремено је за часопис Историја, написао чланак о Воји Танкосићу, верујем да је он "кривац" за те детаље.
https://www.bastabalkana.com/2014/04/cov...-tankosic/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним