Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 4.43 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ''Заиста отписани''

Читаћеш, полако. Прво да се објави. Шаљем ти примерак сигурно.
Динић је био ненормално храбар млади српски поручник (читао сам извештај његовог команданта пуковника Митровића), који је истакнут за пример у француској војној школи. Он је увидео то узалудно жртвовање Срба за западне интересе, а где је и сам учествовао и једва преживео рат (три пута тешко рањаван). То је и пресудило приликом каснијег одабира супротне- непријатељске стране. По његовој логици непријатељ је више ценио Србе него што их је ценио пријатељ.
Одговори

(18-01-2020, 05:56 PM)Александар Динчић Пише:  Читаћеш, полако. Прво да се објави. Шаљем ти примерак сигурно.
Динић је био ненормално храбар млади српски поручник (читао сам извештај његовог команданта пуковника Митровића), који је истакнут за пример у француској војној школи. Он је увидео то узалудно жртвовање Срба за западне интересе, а где је и сам учествовао и једва преживео рат (три пута тешко рањаван). То је и пресудило приликом каснијег одабира супротне- непријатељске стране. По његовој логици непријатељ је више ценио Србе него што их је ценио пријатељ.

Ахаа,мислио сам да је већ изашла.Ма он је лик за безбедносно обавештајне школе. Smile На његовом примеру свашта може да се научи.Ја не могу више ни да се сетим са ким је све правио контакте. Енглези,Французи,Американци,Немци...па док је био аташе у Тирани ко зна са ким се све виђао...Према мом лаичком историјском мишљењу,главни човек Енглеза међу Немцима у окупираном Београду.Вероватно су они и наместили америчку војну полицију да га хапси јер Брити то тако раде.
Одговори

(18-01-2020, 05:56 PM)Александар Динчић Пише:  Он је увидео то узалудно жртвовање Срба за западне интересе, а где је и сам учествовао и једва преживео рат (три пута тешко рањаван).

Драгослав Бокан Like this Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

КидањеКидањеКидање
Браво, Шуми!!!
Одговори

Разуме се, ово је са Динићевог становишта. А ко данас има истоветно – политички је „покојник“. Пробао тако Саша Радуловић да малко критикује ЕУ па би шта би.
Одговори

(18-01-2020, 06:07 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Према мом лаичком историјском мишљењу,главни човек Енглеза међу Немцима у окупираном Београду.Вероватно су они и наместили америчку војну полицију да га хапси јер Брити то тако раде.

Такви људи се никада не испоручују његовим непријатељима. Динић је горње описани начин размишљао и донео одлуку. Било ко да је добио рат - не би преживео.
Одговори

(18-01-2020, 12:22 PM)Александар Динчић Пише:  
(17-01-2020, 11:26 PM)Бенито Пише:  Оно што ме једино буни је што Атанасије Таса Динић врло вероватно знао ко је и за кога ради Милан Аћимовић, али није га смакао, а могао је. Можда је хтео да себи остави излазну карту ако ствари крену наопако, јер је он априла 44 покушао да се пребаци код Драже, али је одбијен.

Шта ти је игра судбине. У мојој књизи Таса Динић је позитивац.Smile
Нисам се много бавио њиме, осим ових главних биографских карактеристика. Вероватно ћемо из Твоје књиге сазнати много више.
Увек је важно забавити се више личностима које толико промене своје политичке ставове. Ту треба бити јако опрезан, јер до тога ретко када доведу једнозначни догађаји, попут мита и корупције, него су, готово редовно, сплет више разнородних догађаја и активности.
Одговори

(18-01-2020, 06:48 PM)Бенито Пише:  Вероватно ћемо из Твоје књиге сазнати много више.
Увек је важно забавити се више личностима које толико промене своје политичке ставове. Ту треба бити јако опрезан, јер до тога ретко када доведу једнозначни догађаји, попут мита и корупције, него су, готово редовно, сплет више разнородних догађаја и активности.

Морам мало да вас разочарам. Наиме, провејава кроз писања да је проблематика везана за Други светски рат или међуратни период. На жалост, везана је за Први светски рат. Динић је рођени Нишлија, а ја га пратим као, како рекох, ненормално храброг српског официра у славним биткама 1914. године.
Одговори

Ок, без обзира.
Одговори

ЗАИСТА ОТПИСАНИ- ЦЕЛИ ФИЛМ
На Велики петак, од 17 часова, на Јутјуб каналу ''Погледи'':
https://www.youtube.com/channel/UC4Xxj3a...ITXRbNB1yQ
Инсерт из филма:
https://www.youtube.com/watch?v=lOFU_ogOmd4&t=84s
Више о филму:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/...%bd%d0%b8/
Одговори

Свака ти част!

Чекао сам да изађе диск.Мораћу да се реванширам за ово,једном монографијом коју претпостављам да немаш.Објаснићу на пп шта је јер шаљем и нешто друго.
Одговори

Свака част господине Милославе! Поделићу ово са мојим пријатељима да науче нешто паметно Smile

[Слика: image.jpg]
Одговори

Одлично, таман ћу сад да одгледам филм "Заиста отписани" по четврти или пети пут
Одговори

(16-04-2020, 03:19 PM)Mitic Пише:  Одлично, таман ћу сад да одгледам филм "Заиста отписани" по четврти или пети пут
Омиљени филм изгледа. Хармоника
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним