Оцена Теме:
  • 61 Гласов(а) - 4.43 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Хотел "Старо здање" у Аранђеловцу 30-их година прошлог века. На овом месту је 20. септембра 1944. од комунистичке минобацачке гранате тешко рањен (изгубио је вид) мајор Света Богићевић, Калабићев заменик, а од исте гранате је погинуо Радоје Драшковић, син Милорада Драшковића, министра унутрашњих послова. Недалеко одатле је погинуо и ваздухопловни капетан Драгутин Бојовић, командант Космајског корпуса.

[Слика: Hotel-Staro-zdanje-Arandjelovac-30ih-godina.png]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Николај,
Да ли је то онај хотел, додуше много уређенији, где је снимана сцена из серија "Врућ Ветар", када Љубиша Самарџић и Гидра хоће да вечерају?
Одговори

(10-09-2020, 05:27 PM)ватхра Пише:  Блокови на НБг.

Хвала!
Одговори

(10-09-2020, 07:56 PM)Александар Динчић Пише:  Николај,
Да ли је то онај хотел, додуше много уређенији, где је снимана сцена из серија "Врућ Ветар", када Љубиша Самарџић и Гидра хоће да вечерају?

Није, то је хотел "Извор", исто у Аранђеловцу, али је сада баш модернизован.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Био сам у парку иза Хотела старо здање 80. тих година са школом на ескурзији.Тај хотел је још онда био напуштен и запуштен.Било је на РТС-у приче о томе да треба да се реновира.Осећа се тамо несрећа људска само тако.
Одговори

Четници из Црнојке код Куршумлије.
Извор:Стеван Богдановић
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

(11-09-2020, 09:59 AM)Милош Шарац Пише:  Четници из Црнојке код Куршумлије.
[Слика: Screenshot-1.png]

Ово су трагови паљења фотке на кокардама? Или ми се пак чини?
Одговори

Да,и пушке су избрисане до пола,не знам која техника је питању.Smile

Можда угашеном шибицом,тако ми делује.
Одговори

Официри и млади војници на обуци код Села Горњане у близини Бора.Пролеће-лето 1944. године
[Слика: 118621387-10224708132271213-4996742814745260383-o.jpg]
Одговори

Прослава Ивањдана 7. јула 1944. године,Протојереј Будимир Соколовић стоји први слева,Верски референт Врховне команде.
ИзворКезebi Jibilian
[Слика: Top-10-bmp.jpg]
Одговори

Јеси ли сигуран за датум и Славу?
Џибилијан тад није био у Југославији.
Можда му је неко дао слику на поклон, требало би да пише иза нешто у том случају.
Одговори

(13-09-2020, 10:36 AM)ватхра Пише:  Јеси ли сигуран за датум и Славу?
Џибилијан тад није био у Југославији.
Можда му је неко дао слику на поклон, требало би да пише иза нешто у том случају.

Time to pray!Тако пише у опису слике.Мислио сам на Ивањдан због цвећа које се види на слици.Могуће да није Ивањдан,рекла ми је Џибијева ћерка да он није ни имао фото- апарат,већ је сакупљао слике од других пилота.Интересатно у вези Артура Џибилиана је да као госта у својо кући у дубокој старости има за част да дочека тадашњег председника Србије,Бориса Тадића.То ми је његова ћерка писала.
Одговори

Венци се праве и за Ђурђевдан и за Тројицу.
Одговори

(13-09-2020, 06:12 PM)пек. Пише:  Венци се праве и за Ђурђевдан и за Тројицу.

Код мене се прави Венац за Ивањдан.Мислим у мојој кући!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним