Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

То није Други равногорски корпус, него
1. јуришни корпус IV групе јуришних корпуса.
Односно две од три јуришне бригаде 1. јуришног корпуса.
Одговори

Нисам знао, све ове слике које сам нашао писало је Други равногорски корпус. У првом јуришном корпусу колико се сећам су биле две бригаде Првог и једна бригада Другог равногорског корпуса.

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(28-06-2024, 10:39 PM)Chetniks Пише:  Нисам знао, све ове слике које сам нашао писало је Други равногорски корпус. У првом јуришном корпусу колико се сећам су биле две бригаде Првог и једна бригада Другог равногорског корпуса.

На Видовдан у Ласцу, на тим фотографијама, налазе се 1. и 2. јуришна бригада Првог јуришног корпуса. 
3. јуришна бригада Првог јуришног корпуса, односно Драгачевци и Таковци, под командом Драгише Пеливановића, у том тренутку налазили су се у срезу Студеничком. Негде у околини села Дебели Јасен.
Одговори

(28-06-2024, 12:53 PM)Шумадинац Пише:  Шарац, камо Видовдански Сабор у Лазсцу '44?  Хармоника
Тај комунистички процес мрзим. 5+5
Одговори

(28-06-2024, 06:15 PM)Бенито Пише:  То није Други равногорски корпус, него
1. јуришни корпус IV групе јуришних корпуса.
Односно две од три јуришне бригаде 1. јуришног корпуса.

Поручниче, овде су све јединице 2. равногорског, а међу њима и 1. и 2. јуришна бригада.
Одговори

Не знам да ли су све јединице 2. равногорског корпуса, али можеш и да их пребројиш, а и сви који су на фотографијама отишли су на Копаоник.
Види се и када стоје официри испред свих. То су официри 1. јуришног корпуса. 
Уосталом, тада су и отишли према Топлици и Копаонику. И логично је да су тада ту постројени, јер су се спојили Љубићани, Трнавци и Жичани, пошто им је Јелица отприлике на средокраћи за све њих.
Таковци и Драгачевци су већ били отишли као претходница.
Одговори

Чича Дража са трубачима на планини Чемерно.
Лево од Драже је генерал Трифуновић, а десно поручник Раковић, иза Раковића Ковач.
Извор: Погледи
[Слика: 004-a-Draza-sa-trubacima.jpg]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

Да ли може неко да пошаље слику без овог текста?
[Слика: image.png]

[Слика: image.jpg]
Одговори

(29-06-2024, 09:21 PM)Mario Пише:  Да ли може неко да пошаље слику без овог текста?
[Слика: image.png]
[Слика: maxresdefault-1024x576.jpg]

Одговори

Мајор Милош Иветић са својим официрима и четницима!Шаторска бригада ДЧД.
Извор:Велимир Цвјетићанин

[Слика: 195163-1652365035148-1417691360-31291965-4112822-o.jpg]
Одговори

[Слика: IMG-617a3f85ca635b9711abd887e5908460-V.jpg]

Горска краљева гарда и Никола Калабић приликом прославе Видовдана на Повлену 1943. године  Хармоника

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Чича Дража у Прањанима августа 1944. Пре 80. година!
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

Јуришлија!
Одговори

Капетан Вујица Николић Командант Азбуковачког Среза.
[Слика: Screenshot-1-2.png]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним