Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Да поновим питање и овде:
има ли неко/може ли да се сети где је постављена слика два РАФ-ова пилота у Босни?
По сећању су са још пар четника, у комбинезонима, један је виши има брчиће, други је нижи и плав.
Углед:
109
Не, нису евакуисани током мисије Халјард.
Пали су код Саве Зекића и одведени у Округлицу.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Стоје с лева капетан Драго Миљановић из Сарајева, непознат пилот, Радослав Зекић из Олова, грчки капетан. У доњем реду с лева командант батаљона Богдан Симанић из Илијаша и Срето Ерић, командант округа Високо.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 14-06-2016, 09:59 PM од
Николај.)
Углед:
109
То је та!
Пола посаде је пало код партизана, а занимљиво је да су партизани знали имена авијатичара који су били код четника, као и да им је пружена лекарска помоћ због опекотина, али кад су их преместили нису више имали информација. Евакуисани су који месец касније преко партизана.
Поруке: 2,881
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Mozda zna Istoricar Bojan Dimitrijevic,od njega sam dobio tu sliku.Levo od Kalabica je Dragoslav Milosavljevic zvani Cercil
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Доњи ред, с десна: Јово С. Узелац, Ђуро И. Узелац, поручник Томица Иванчевић, Гојко Витас и Никола Дошен. Горе: Богдан Витас, Јово Сурла, непознат, Ђуро Т. Његован и Никола Иванчевић Токић. Четврта грачачка бригада, Динарска дивизија.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 22-06-2016, 09:40 PM од
Николај.)