Оцена Теме:
  • 57 Гласов(а) - 4.46 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

IWM ima mnogo fotografija JVuO a objavili su samo 2. na svom sajtu.Ne znam sto ne objave jos kada su vec ispisali tekst a fotki nema.G.Samardzicu da li mozete da ih pitate da objave jos neku fotografiju JVuO na svom sajtu,ja sam zainteresovan isto za kupovinu skenova za licnu upotrebu.
Одговори

Ја лично имам оригиналну фотографију која је објављена у неколико књига и чега већ.На слици је већа група војника.Фотографију је направио човек који се бавио тиме и слике продавао.На слици је двадесетак људи.Вероватно је направљен примерак за све ако не и више.Слику су сачували потомци.Иако је објављена,зашто ја не бих имао право да је објавим ако се на слици налази мој деда или било ко?Можда има већи број оригинала сачуван.
Одговори

Самарџићу,
добио сам одговор од IWM. Питао сам у вези једне слике, коју бих објавио у књизи.

Цитат:Thank you for your form.

The image itself is marked as private copyright and we will need to enquire with the photo curator the status of this image first before we can license this to you.

Additionally, the journal use that you have specified would fall under a commercial license and there may be a commercial fee charged for this depending on the copyright status of the image.

I will be in touch when I have more information from the curators.
Укратко,
кажу да за ту слику можда још постоје ауторска права, и да ће можда морати да наплате хонорар за комерцијално објављивање.

Јављам кад стигне коначна цена.

Верујем да су и вама одговорили слично кад су вам тражили веће паре за комерцијално објављивање - над том сликом су вероватно још постојала ауторска права.
Одговори

У моје име писао је један наш човек из Енглеске. Нисам сигуран да су помињали ауторска права. То што сам тражио сликао је генерал Армстронг на задатку, не би требало да постоје ауторска права. Јављајте даље, баш ме занима да ли ће доћи до 250 фунти за скен. Напомињем да сам тражио високу резолуцију и без ограничења за године објављивања (једна година, пет...)
Одговори

Ova slika moze da se postavi u galeriji cetnici sa smajserima!Nabavio sam vecu
Nepoznati oficir JVuO iz Istocne Srbije,Homoljska brigada ,Mlavskog korpusa,provereno imam jos dosta slika sa istog mesta.Dve,tri sam objavio vec na ovoj temi.
[Слика: 2originalslika_Cetnicki_pokret_Gruzanska_ceta_10.jpg]
Одговори

(26-07-2016, 10:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  У моје име писао је један наш човек из Енглеске. Нисам сигуран да су помињали ауторска права. То што сам тражио сликао је генерал Армстронг на задатку, не би требало да постоје ауторска права. Јављајте даље, баш ме занима да ли ће доћи до 250 фунти за скен. Напомињем да сам тражио високу резолуцију и без ограничења за године објављивања (једна година, пет...)

Добио сам одговор са ценом, и мало дискутовао са њима.
Има везе са ауторским правима, али другачији је него што сам очекивао.

Како слика за коју сам се распитивао не постоји скенирана, тражили су ми следеће трошкове (отприлике):
1. скенирање 30 фунти
2. сам скениран фајл 7,5 фунти
3. слање преко ФТП-а 2 фунте
4. Image license - ауторска права за објављивање - 27 фунти.
(тражио сам 1/4 стране, локално издање, мањи тираж и сл, зато је мање него што су вама тражили).
На све то иде и ПДВ од 13%.

Ставке 1-3 нису спорне. За данашње услове јесу можда велике, али њихово право је да ребну колико хоће па ко воли нек изволи.

Ставка 4 је проблематична, и жалио сам се на њу, како могу да траже ауторска права кад су она истекла.
Њихов одговор је чудан - у неким случајевима при процесу прављења репродукције се могу унети измене што се може сматрати новим ауторским делом.

То наравно може бити случај ако је слика оштећена, лоше експонирана или исечена, па се таква оштећења санирају.
Или рецимо у случају где сте доцртали капу и колорисали ону Дражину слику.

Међутим, то овде тешко може да буде случај.
Поставио сам им нека питања јер је овако како раде мало чудно.
Одговори

Занимљиво... хајде баш да видимо шта ће рећи.
А зашто сте рекли да је за објављивање, зашто нисте покушали оно што сте рекли мени: да је приватно, па да се ипак објави?
Одговори

Мада би их ја питао да ли су уопште некоме продали по тим ценама... Не верујем.
Одговори

(27-07-2016, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  Занимљиво... хајде баш да видимо шта ће рећи.
А зашто сте рекли да је за објављивање, зашто нисте покушали оно што сте рекли мени: да је приватно, па да се ипак објави?

Зато што ме је занимало по ком основу наплаћују ауторска права.
Слика коју сам тражио није битна, мислим да је већ имам.
Одговори

Bogdan Damnjanovic, bogoslov iz Kostunica,rezervni potporucnik.Komandant Oplenackog sreza.Streljan od komunista 1944. u Kragujevcu
[Слика: Bogdan_Damnjanovic_komandant_Oplenackog_sreza.jpg]
Одговори

(02-08-2016, 11:40 AM)Pravda Пише:  Bogdan Damnjanovic, bogoslov iz Kostunica,rezervni potporucnik.Komandant Oplenackog sreza.Streljan od komunista 1944. u Kragujevcu

И данас у 21. вијеку се јавно не осуђују злочини комуниста и не одаје пијетет жртвама. И данас гомила улица носи име комунистичких злочинаца. Срамота!
Одговори

(02-08-2016, 11:40 AM)Pravda Пише:  Bogdan Damnjanovic, bogoslov iz Kostunica,rezervni potporucnik.Komandant Oplenackog sreza.Streljan od komunista 1944. u Kragujevcu
[Слика: Bogdan_Damnjanovic_komandant_Oplenackog_sreza.jpg]

Да ли зна неко да ли је овај човек у сродству са Војиславом Коштуницом?
Одговори

Сигурно јесте, Коштуница је из те фамилије. Мислим да треба Дамјановић, не Дамњановић.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Тако је.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 25 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним