Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Пушка Краља Милана Обреновића

(20-09-2019, 11:21 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-09-2019, 08:16 AM)Горски штаб 52 Пише:  Какво је мишљење што се тиче уређења школства, односно универзитета, хипотетички, ако овде икада завлада прави капитализам?

Треба гледати искуства других. Никако експерименти.

Којих других?

У прошлом веку, где ова тема некако понајвише и припада, ти "други", предпостављамо "успешни други", бејаху само они на Западу, који онда и није био толико Гњилежан!

Међутим!

У овом веку сем "других" има и трећих и четвртих!

А у прошлом веку слободна тржишна привреда (језиком Кисела Леви-Мордекаја КАПИТАЛИЗАМ) је била тесно повезана са парламентарном (данас БЛА-БЛА МЕНТАРНОМ) демократијом!

Међутим!

Чак ни онда ни Гњилежни Запад није био начисто да демократија (ДЕМОНОКРАТИЈА, како нас учи наш Србски Светитељ), и није била неки нарочито добар систем!

То јест беше систем НАЈМАЊЕ ЛОШ, а по речима ментора Јосиповог, ходајућег бурета вискија Винстона Черчила, који каже:

Цитат:Многи облици владавине бејаху опробани, јесу и биће на овом огреховљеном и несрећном свету! Нико дакле не тврди да је демонократија најбољи или најмудрије осмишљен облик владавине!

Штавише, речено је да је демонократија НАЈГОРИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ, осим....свих осталих који бејаху испробавани својевремено....

Кидање

Winston Leonard Spencer Churchill (1874–1965)

Цитат:Many forms of Government have been tried, and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of Government except all those other forms that have been tried from time to time.

Speech, House of Commons, November 11, 1947.—Winston S. Churchill: His Complete Speeches, 1897–1963, ed. Robert Rhodes James, vol. 7, p. 7566 (1974).

ШТО ДАКЛЕ "НИКАКО ЕКСПЕРИМЕНТИ"?!

НИЈЕСМО НИ МИ НАЈГОРИ ПА ДА МАЈМУНИШЕМО ОНЕ КОЈИ СУ ПРОБАЛИ ПА ИЗГЛЕДА НЕ ВАЉА, ЈЕР ЕВО....КАД СМО МИ ДОШЛИ НА РЕД ДА ТО ИСПРОБАМО-ОНО СЕ РУШИ САМО ИЗНУТРА!

Негоооо....

Наш предлог се састоји у следећем:

ПРЕ СВАКОГ МАЈМУНИСАЊА "ДРУГИХ" ИЛИ БИЛО КАКВОГ ЕКСПЕМЕНТИСАЊА....

1.
ВОЈНИ УДАР, ПУЧ...табаџија
2.
ЛЕЧЕЊЕ СРБАЉА ОД ПОСЛЕДИЦА ТЕШКИХ БОЉКИ ГУШАВОСТИ И ПАНТЉИЧАРЕ, тј. КОМУНО-САТАНИЗМА, ШУГОСЛОВЕНСТВА, ЛАТИНИЧЕЊА, АУТОШОВИНИЗМА И СНИСХОЂЕЊА ДРУГОМЕ!
3.
МУКОТРПНО И СТРПЉИВО ВРАЋАЊЕ ДАНАШЊИХ NOVOSRBA, НЕКРСТА, НЕСОЈА, НЕРАСТА и НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА НА СРБСКО СТАНОВИШТЕ!

Ваља дакле дати НАМИ шансу бар 50 година да покушамо да поправимо што су Јосип и његови кварили 50 година!

Србски проблем је утолико гори што ми НИЈЕСМО имали БОНАПАРТИСТИЧКУ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈУ а Руси јесу!

Лепо је то објаснио Србски Господин Мило Ломпар 'номад код нас у Цркви, па каже:

Цитат:СРБИ И РУСИ НЕ ДОЖИВЉАВАЈУ СВОЈУ НОВИЈУ ИСТОРИЈУ НА ИСТИ НАЧИН!

ОНО ШТО ЈЕ ЗА СРБЕ '918-а, тј. ВЕЛИКА ПОБЕДА, ТО ЈЕ ЗА РУСЕ ПРОПАСТ И УВОД У ВИШЕДЕЦЕНИЈСКУ ПАТЊУ!

Међутим!

ОНО ШТО ЈЕ ЗА РУСЕ '45-а, тј. БЛИСТАВА ПОБЕДА И БАЦАЊЕ ЊЕМАЧКИХ ЗАСТАВА ПОД НОГЕ БЕЛИХ КОЊА РУСКИХ ГЕНЕРАПАЛА-ТА ИСТА ГОДИНА ЗА СРБЕ ЈЕСТЕ ПОЧЕТАК НОВЕ ОКУПАЦИЈЕ И ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОГ РОПСТВА И ШКРГУТА ЗУБА!
.
Онооооо....како за кога...неки време Јосипа Броза памте као продужетак доба Јосипа Фрање, тј. сећање на "усе, насе и подасе", кад се добро јело баШ!

Шта'ш....то је то!

(20-12-2019, 09:39 AM)Vlad Alekš Пише:  
(19-12-2019, 02:10 PM)Бенито Пише:  Него, бојим се да се не помаме овде ове комуњаре, пошто су у Србији већина русофила у суштини совјетофили. Нарочито ови тзв "десничари" када крену са њиховим чувеним слободоумним ставовима да треба нацинализовати приватну имовину, па да се не сме ништа од државне својине приватизовати, па како не сме ништа да се дира на универзитету да би они остали наставници.... И тако даље, а држава сатрулила од титоистичког лоповлука и од државног власништва на свему и свачему.
Али, заборави ја да се то Теби свиђа.... Јок

Откуд ти то да су русофили углавном совјетофили? Од Ст. Протића? Smile
Да ли је боље да имовина буде државна (српска) или приватна (немачког власника)?

Нами је Ст. Протић симпатичан у својим покушајима да србује а да истовремено буде ЛИБЕРАЛ-ЧИЗМАШ за разлику од УДБА-ЧИЗМАША, јербо каубојске чизме носи и шњима се поноси!

Ако се не варамо баш његов предак Стојан је својевремено, као такође про-западни ЛИБЕРАЛ-ЧИЗМАШ (али се за каубојске чизме се онда није знало па је ваљда носио лаковане ципелице са камашнама), био ужаснут предлогом Руског Цара да Срби пређу на свој стари ПРАВО-СРБСКИ језик од пре Вукове тзв. "реформе"!

Међутим!

Тада ремек-дело (по нашем скромном мишљењу) Гос'н Самарџића 'Тајне Вукове реформе' још није било написано!

Штета...да је неко други тада имао ушеса да слуша данас бисмо бар језички били одвојени од тзв. "хрвата", не би нам био неопходан Руско-Мађарски коридор на Фиуме а са зидом попут оног што Бата Доналд тамо практикује!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(19-12-2019, 02:10 PM)Бенито Пише:  Него, бојим се да се не помаме овде ове комуњаре, пошто су у Србији већина русофила у суштини совјетофили. Нарочито ови тзв "десничари" када крену са њиховим чувеним слободоумним ставовима да треба нацинализовати приватну имовину, па да се не сме ништа од државне својине приватизовати, па како не сме ништа да се дира на универзитету да би они остали наставници.... И тако даље, а држава сатрулила од титоистичког лоповлука и од државног власништва на свему и свачему.

Да ли је боље да имовина буде државна (српска) или приватна (немачког власника)?
1. Види се да су комуњаре чим проговоре. Одма' би неком нешто да отимају "у име народа", пардон "грађана".
2. Ово друго је дилема као да питаш да ли је бољи комунизам или нацизам. Довољан је податак за разумевање у каквој смо ми катастрофалној позицији је да од страних улагања у Србији око 70 % потиче од немачког капитала, а од остатка привреде ( дакле, домаће) опет 70% је државно власништво.
Црвено-црна коалиција.
Одговори

(20-12-2019, 03:49 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(19-12-2019, 02:10 PM)Бенито Пише:  Какви нема симболику- све у дипломатији има симболику. Ништа ту није случајно.

Мож'да бидне ал'за нас "глупо сељако" не мора да значи!

За постављача теме је Краљ Милан симбол свега што је у свом "копи-паст" налогу поставио ал'за нас је исти Краљ Милан ПРВА СРБСКА КРУНА ОД КОСОВА!

Зато не верујем да је "Путлер" имао намеру да чак ни "симболично" крунише балавог!

Праштајте сви који тако мислите ну нами је ближе да туна никве симболике не има!

Молимо да се појасни на основу којих нашијех писанија си ти закључио да се нами "свиђа" или да смо негде изјавили "да треба нацинализовати приватну имовину, па да се не сме ништа од државне својине приватизовати, па како не сме ништа да се дира на универзитету да би они остали наставници...."

ПС

Узгред ка'е се "да би требало"....немо'сад ми из ове вуко*јебине да вас тамо поучавамо србско језико!

Јок
Читао сам шта си писао на теми коју је отворио Милослав у вези повратка капитализма у Србију.
Одговори

(20-12-2019, 11:51 AM)Бенито Пише:  
(20-12-2019, 09:39 AM)Vlad Alekš Пише:  Да ли је боље да имовина буде државна (српска) или приватна (немачког власника)?
2. Ово друго је дилема као да питаш да ли је бољи комунизам или нацизам. Довољан је податак за разумевање у каквој смо ми катастрофалној позицији је да од страних улагања у Србији око 70 % потиче од немачког капитала, а од остатка привреде ( дакле, домаће) опет 70% је државно власништво.
Црвено-црна коалиција.

Чему такве редукције? Чему оваква упрошћавања?
Хајде конкретан пример. Милошевић је приватизовао фабрику Техногас. Фабрику је купио Немац. Вероватно приватник. Али приватник који ради делимично и за немачку државу. То им је остало из националсоцијализма. За прављење тих гасова у фабрици није потребан никакав посебан материјал. Све се узима из овог нашег простог сеоског ваздуха. Да је фабрика остала у државном власништву (вероватно нема више друштвеног) сада би на челу био неки партијски функционер, а радили би партијски ботови. По мени, увек је боље да профит остаје у српским рукама, па макар оне биле и ботовске. Када се једном фабрика прода странцима, са тим профитом је готово за вјек и вјеков. А фабрика увек може да се приватизује, на пример, по ваучерском систему. Али у том случају морате имати становништво које зна шта треба да ради са акцијама, а и које је склоно приватном предузетништву. Да ли сам сада био барем мало јаснији? Јесам ли комуњара совјетског типа? Или сам србокомуниста што би рекао Протић?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Ти си, изгледа, жешће докон човек.
Па, наравно, да сам сагласан да српски капитал треба да буде у српским рукама.
За то нису они који владају, али ни они који желе да их смене. Зато што онда опада моћ политичарима и премешта се у руке оних који имају капитал. То се не свиђа никоме у Србији ко се бави политиком, па било да се они представљају либералима, левичарима, десничарима.... Зато што им је бекраунд титоистички.
То сам хтео да кажем- ако је сад јасније....
Одговори

(19-12-2019, 02:09 PM)мунгос Пише:  Е Просвјетаре, ово је било прије Јасеновца (од очева и ђедова оније који су радили што су радили у Јасеновцу):

Е Просвјетаре,види Мунгоса што ти фотографије показује а његови Срби нам први претили оснивањем НДХ.Његов земљак Светозар Прибићевић. Јој Мунгосе,јеси ти неки шаљивџија човек кад нама покушаваш да уваљаш ове приче.

(20-12-2019, 09:39 AM)Vlad Alekš Пише:  Откуд ти то да су русофили углавном совјетофили? Од Ст. Протића? Smile

хахахха шта је лепото демокраЦка,нећеш швабстере. Па она твоја страначка банда је и довукла ту фукару овде после 5. октобра. Удружили сте се са највећим хрватским савезницима "да нам свима буде боље".Нећемо тако пријатељу! Кад дође вакат за лустрацију уз радикале и спс комуњаре и ви идете на лустрирање као и свака странка која је изникла из ваше.
Одговори

(20-12-2019, 09:57 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(20-09-2019, 11:21 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-09-2019, 08:16 AM)Горски штаб 52 Пише:  Какво је мишљење што се тиче уређења школства, односно универзитета, хипотетички, ако овде икада завлада прави капитализам?

Треба гледати искуства других. Никако експерименти.

Којих других?

У прошлом веку, где ова тема некако понајвише и припада, ти "други", предпостављамо "успешни други", бејаху само они на Западу, који онда и није био толико Гњилежан!

Међутим!

У овом веку сем "других" има и трећих и четвртих!

А у прошлом веку слободна тржишна привреда (језиком Кисела Леви-Мордекаја КАПИТАЛИЗАМ) је била тесно повезана са парламентарном (данас БЛА-БЛА МЕНТАРНОМ) демократијом!

Међутим!

Чак ни онда ни Гњилежни Запад није био начисто да демократија (ДЕМОНОКРАТИЈА, како нас учи наш Србски Светитељ), и није била неки нарочито добар систем!

То јест беше систем НАЈМАЊЕ ЛОШ, а по речима ментора Јосиповог, ходајућег бурета вискија Винстона Черчила, који каже:

Цитат:Многи облици владавине бејаху опробани, јесу и биће на овом огреховљеном и несрећном свету! Нико дакле не тврди да је демонократија најбољи или најмудрије осмишљен облик владавине!

Штавише, речено је да је демонократија НАЈГОРИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ, осим....свих осталих који бејаху испробавани својевремено....

Кидање

Winston Leonard Spencer Churchill (1874–1965)

Цитат:Many forms of Government have been tried, and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of Government except all those other forms that have been tried from time to time.

Speech, House of Commons, November 11, 1947.—Winston S. Churchill: His Complete Speeches, 1897–1963, ed. Robert Rhodes James, vol. 7, p. 7566 (1974).

ШТО ДАКЛЕ "НИКАКО ЕКСПЕРИМЕНТИ"?!

НИЈЕСМО НИ МИ НАЈГОРИ ПА ДА МАЈМУНИШЕМО ОНЕ КОЈИ СУ ПРОБАЛИ ПА ИЗГЛЕДА НЕ ВАЉА, ЈЕР ЕВО....КАД СМО МИ ДОШЛИ НА РЕД ДА ТО ИСПРОБАМО-ОНО СЕ РУШИ САМО ИЗНУТРА!

Негоооо....

Наш предлог се састоји у следећем:

ПРЕ СВАКОГ МАЈМУНИСАЊА "ДРУГИХ" ИЛИ БИЛО КАКВОГ ЕКСПЕМЕНТИСАЊА....

1.
ВОЈНИ УДАР, ПУЧ...табаџија
2.
ЛЕЧЕЊЕ СРБАЉА ОД ПОСЛЕДИЦА ТЕШКИХ БОЉКИ ГУШАВОСТИ И ПАНТЉИЧАРЕ, тј. КОМУНО-САТАНИЗМА, ШУГОСЛОВЕНСТВА, ЛАТИНИЧЕЊА, АУТОШОВИНИЗМА И СНИСХОЂЕЊА ДРУГОМЕ!
3.
МУКОТРПНО И СТРПЉИВО ВРАЋАЊЕ ДАНАШЊИХ NOVOSRBA, НЕКРСТА, НЕСОЈА, НЕРАСТА и НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА НА СРБСКО СТАНОВИШТЕ!

Ваља дакле дати НАМИ шансу бар 50 година да покушамо да поправимо што су Јосип и његови кварили 50 година!

Србски проблем је утолико гори што ми НИЈЕСМО имали БОНАПАРТИСТИЧКУ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈУ а Руси јесу!

Лепо је то објаснио Србски Господин Мило Ломпар 'номад код нас у Цркви, па каже:

Цитат:СРБИ И РУСИ НЕ ДОЖИВЉАВАЈУ СВОЈУ НОВИЈУ ИСТОРИЈУ НА ИСТИ НАЧИН!

ОНО ШТО ЈЕ ЗА СРБЕ '918-а, тј. ВЕЛИКА ПОБЕДА, ТО ЈЕ ЗА РУСЕ ПРОПАСТ И УВОД У ВИШЕДЕЦЕНИЈСКУ ПАТЊУ!

Међутим!

ОНО ШТО ЈЕ ЗА РУСЕ '45-а, тј. БЛИСТАВА ПОБЕДА И БАЦАЊЕ ЊЕМАЧКИХ ЗАСТАВА ПОД НОГЕ БЕЛИХ КОЊА РУСКИХ ГЕНЕРАПАЛА-ТА ИСТА ГОДИНА ЗА СРБЕ ЈЕСТЕ ПОЧЕТАК НОВЕ ОКУПАЦИЈЕ И ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОГ РОПСТВА И ШКРГУТА ЗУБА!
.
Онооооо....како за кога...неки време Јосипа Броза памте као продужетак доба Јосипа Фрање, тј. сећање на "усе, насе и подасе", кад се добро јело баШ!

Шта'ш....то је то!

Нами је Ст. Протић симпатичан у својим покушајима да србује а да истовремено буде ЛИБЕРАЛ-ЧИЗМАШ за разлику од УДБА-ЧИЗМАША, јербо каубојске чизме носи и шњима се поноси!

Ако се не варамо баш његов предак Стојан је својевремено, као такође про-западни ЛИБЕРАЛ-ЧИЗМАШ (али се за каубојске чизме се онда није знало па је ваљда носио лаковане ципелице са камашнама), био ужаснут предлогом Руског Цара да Срби пређу на свој стари ПРАВО-СРБСКИ језик од пре Вукове тзв. "реформе"!

Међутим!

Тада ремек-дело (по нашем скромном мишљењу) Гос'н Самарџића 'Тајне Вукове реформе' још није било написано!

Штета...да је неко други тада имао ушеса да слуша данас бисмо бар језички били одвојени од тзв. "хрвата", не би нам био неопходан Руско-Мађарски коридор на Фиуме а са зидом попут оног што Бата Доналд тамо практикује!

Паметном доста!

Историчари помозите да не гријешимо Душе сад за време Поста кад је реч о Стојану Протићу!

Неђе имам ну не могу сад да тражим, да је баш ОН, Стојан Протић, са ужасом и гњушањем одбио совјет здраваго розума Руског Цара да се Србадија са Вуковог шатровачког (којим сад говоримо) врати свом оригиналном Право-Србском језику?

Дал'то беше Стојан лично или ко други?

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Да ли Ти заиста мислиш да је о таквој ствари у ондашњој Краљевини Србији могао да одлучује један човек?
Одговори

(21-12-2019, 01:32 AM)Бенито Пише:  Да ли Ти заиста мислиш да је о таквој ствари у ондашњој Краљевини Србији могао да одлучује један човек?

Дал'је један или 100 није битно јер та одлука је била КАТАСТРОФАЛНА за малени остатак од остатака некад моћног Србског Народа!

Олакшавајућа околност за то инаћење са судбином покољења мож'да бидне (али не мора да значи) да тада ремек-дело (по нашем скромном мишљењу) Гос'н Самарџића 'Тајне Вукове реформе' још није било написано!

Штета...да је неко други тада имао ушеса да послуша Руског Цара данас бисмо бар језички били одвојени од тзв. "хрвата", не би нам био неопходан Руско-Мађарски коридор на Фиуме а са зидом којино ће да градимо угледајући се на важне белосвецке демонократије попут зида што је чива Натањиаху начинио или оног што Бата Доналд тамо практикује!

Паметном доста!

НЕГО НЕ РЕЧЕ ЈЕЛ'ТО БИО ОН КОЈИ ЈЕ ПРИМИО СОВЈЕТ РУСКОГ ЦАРА ИЛИ КО ДРУГИ?

Тужан

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Право Ти кажем, не сећам се тога. Вероватно због тога што и ако му је одговорио, а сумњам да јесте, јер шта има министар да разговара са Императором, не верујем да је могао ишта друго да одговори осим овога што сам већ написао. Дакле, Протић о томе ништа сам није могао да одлучује.
Одговори

(21-12-2019, 01:51 PM)Бенито Пише:  Право Ти кажем, не сећам се тога. Вероватно због тога што и ако му је одговорио, а сумњам да јесте, јер шта има министар да разговара са Императором, не верујем да је могао ишта друго да одговори осим овога што сам већ написао. Дакле, Протић о томе ништа сам није могао да одлучује.

Ми не рекосмо нигде да је Стојан ОДГОВОРИО директно Цару но да је био ужаснут, изненагјен и уврегјен са таквим совјетом, који је наравно пренео где треба, даклем нас не интерсује ође да ли је Протић "сам могао да одлучује", то је за наше питање НЕБИТНО!

Наше питање јесте да ли је тај паметњаковић био ваистину Стојан Протић или неко други, реко' да не грешимо Душе о нашег ЛИБЕРАЛ-ЧИЗМАША Ст. Протића, иначе тројанске камиле Гњилежног Запада (не да вређамо коње)?

Јок

.
Хммм....чини ми се да је у питању био Ђорђе Протић и Цар Николај Први!

Јок

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(20-12-2019, 08:49 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(20-12-2019, 09:39 AM)Vlad Alekš Пише:  Откуд ти то да су русофили углавном совјетофили? Од Ст. Протића? Smile

хахахха шта је лепото демокраЦка,нећеш швабстере. Па она твоја страначка банда је и довукла ту фукару овде после 5. октобра. Удружили сте се са највећим хрватским савезницима "да нам свима буде боље".Нећемо тако пријатељу! Кад дође вакат за лустрацију уз радикале и спс комуњаре и ви идете на лустрирање као и свака странка која је изникла из ваше.

Мени се чини да си ме ти помешао са неким? Smile

Одговори

(20-12-2019, 02:20 PM)Бенито Пише:  Ти си, изгледа, жешће докон човек.
Па, наравно, да сам сагласан да српски капитал треба да буде у српским рукама.
За то нису они који владају, али ни они који желе да их смене. Зато што онда опада моћ политичарима и премешта се у руке оних који имају капитал. То се не свиђа никоме у Србији ко се бави политиком, па било да се они представљају либералима, левичарима, десничарима.... Зато што им је бекраунд титоистички.
То сам хтео да кажем- ако је сад јасније....

Не знам да ли је ово упућено мени? Smile
Ако јесте - одговор је да, јесам докон. Зашто? Зато што нам је дискусија прерасла у "ко у клин, ко у плочу". Ја више не знам ко је шта устврдио. Ја сам написао оно, ти си написао ово...
Написао си да су русофили углавном совјетофили. То је нонсенс. Зашто? Многи су русофили, па и ја, због словенске крви, православне религије, због Достојевског и Иљина...
Написао си да је капитализам бољи од социјализма. И то је нонсенс. Зашто? Зато што јесте, али не у свим случајевима. Ја сам објаснио зашто у нашем случају није. И да се разумемо - ако неко заступа државно власништво над капиталом, то нипошто не значи да је комуниста или титоиста или стаљиниста.

Одговори

Благо мени само!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним