Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Зашто је Дража мрзео Енглезе?

Србија има 7 милиона генерала
Одговори

(09-01-2020, 01:03 AM)Романија Пише:  Србија има 7 милиона генерала
Нема 7 милијона ђенерала, али кад ђенерали укаке мотку онда то треба гласно рећи.
Јер посљедице су мучне.

Видиш, мени је СКРОЗ НАСКРОЗ НЕНОРМАЛНО да неко каже "да Хрвати побију још 350 000 Срба, мала је то цена за Југославију". А така "размишљања" су и довела до тога да побију и првих 350 000.
И био их је пун к. није Божа Марковић Коњ био ни један ни једини.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(09-01-2020, 03:03 PM)мунгос Пише:  Видиш, мени је СКРОЗ НАСКРОЗ НЕНОРМАЛНО да неко каже "да Хрвати побију још 350 000 Срба, мала је то цена за Југославију". А така "размишљања" су и довела до тога да побију и првих 350 000.
И био их је пун к. није Божа Марковић Коњ био ни један ни једини.

Видиш Мунгосе,пријатељу, и мени је ненормално како увек прескочиш Светозара Прибићевића. Нама Неодегенеричном Државом Хрватском нису претили Хрвати и то 5 или 6 година после ПСР него овај кога сам поменуо. Тај је први алудирао да ви тамо требате имати своју државу и да се откачите од нас.Јад и беда овог полуинтелектуалца огледа се баш у тим изговореним претњама на рачун народа који је изгубио 7/10 војно способних мушкараца у ПСР.А све да би ви могли да живите без да имате некога да вам виси над главом и то неког ко не говори вашим и нашим српским језиком. Кад читам овакве уписе као да се осећа нека жал за Аустроугарском.Мени то није чудно кад су у питању Хрвати или ова муслиманска нација у покушају,али кад то долази од Срба онда постаје заиста чудно.

Дража је био командант, није био лиферант и патолошки калкулант.Зато га и волимо.Сваки командант направи неку грешку,само сви некако забораве да је овај човек имао обавештајну армију против себе тј. више њих. Удружени Енглези и Совјети у садејству са југословенским комунистима од којих су већина били агенти Абвера а неки и више страних служби.На крају наши отупављени западни савременици су и сами ово признали,али много касно.Има оно писмо Вилијама Вимера које је Самарџић објавио негде па тамо лепо пише "...да исправимо грешку из ДСР...".Ех кад би то било тако лако. Армије шаблонираних Брозових комуниста и даље харају овим просторима,све недаће и све недоумице и кочнице стижу од њих.А ово пљување Југославије је најблаже речено смешно.У недостатку информација,знања и неких општих појмова као и опште културе не би ме инзненадило ни да се на интернету појаве групе које ће да пљују по Душановом царству.Јер ни оно није било српско него се звало по некима Magna Ilyrica,по другима српско грчко царство,по трећима српско бугарско царство( Smile ),једино је валута била српски перпер.

Цитат:Stefan Dušan je svojim osvajanjima od pretežno srpske stvorio višenacionalnu državu.U Dušanovoj državi grčki jezik postaje službeni uporedo sa srpskim.I sam car Dušan pisao je povelje na grčkom jeziku i potpisivao na grčkom.Car Dušan je držao jaku najamnu vojsku. Ova vojska, sastavljana od profesionalnih vojnika različitih naroda, bila je jedan od oslonaca njegove moći.

Проблем Југославије није био у томе што су Хрвати овакви, муслимани онакви, Срби нешто треће...већ је био проблем што смо се ми из Србије тј. наши преци суочили и кренули у заједнички живот са онима који нису државотворни.Они који не знају шта значи бити господар сопствене државе,већ су зевали у друге народе тражили неког газду као последњи надничари.А Хрватима су српску победу из ПСР највише набијали на нос они који су, у истом том рату, били на истој страни као и поменути Хрвати.

Да сумирам мисао,није Дража крив што је рођен међу гомилом будала. Одлично је координирао лудацима и глупацима.Кад кажем глупаци мислим на део командног кадра ЈВуО као и на оне који се нису померали из Дражиног штаба, па где он ту и они.Уместо да се ухвате пушке они су се ухватли оловке и ковали планове шта после рата који још увек нисмо добили.За ове из штаба, зна се добро на које две комуњаре мислим,само не могу да образлажем њихове идиотизме јер би то отишло у 15000 карактера а и вероватно бих изазвао полемику на ту тему,што ми никако није намера.
Одговори

(09-01-2020, 05:30 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Да сумирам мисао,није Дража крив што је рођен међу гомилом будала. Одлично је координирао лудацима и глупацима.Кад кажем глупаци мислим на део командног кадра ЈВуО као и на оне који се нису померали из Дражиног штаба, па где он ту и они.Уместо да се ухвате пушке они су се ухватли оловке и ковали планове шта после рата који још увек нисмо добили.За ове из штаба, зна се добро на које две комуњаре мислим,само не могу да образлажем њихове идиотизме јер би то отишло у 15000 карактера а и вероватно бих изазвао полемику на ту тему,што ми никако није намера.

Један од њих је Живко Топаловић. Је л да?
А за другог не знам. На кога си мислио? Ето, ако нећеш овде, можеш ми послати приватну поруку.

(03-01-2020, 01:05 PM)Милослав Самарџић Пише:  Хм... ако се критикује Дража, требало би рећи где је то омашио. У реалним параметрима, без Теслиних зрака и сл...

Сада шалу на страну. Као што написах - "Смрт без фраза". Требало је да убија све непријатеље без размишљања. Колико је имао састанака са господином Титом? Ето, било би довољно да га је само једном убио. Па ако пошаљу неку другу будалетину - и њу да убије без размишљања. Његова војска би, као што сам већ нагласио, свакако изгубила рат. Јер, да се поновим, имао је премного моћнијих и мање моћних противника. Поента је она стара изрека - када гинеш, гини тако да се непријатељ саплиће о твој леш. Дакле, да му и мртав сметаш да напредује.
Иначе, ја лично заступам став да је Дража светац. Ако икада буду нађени остаци његовог тела - испоставиће се да су у питању мошти. Вероватно је и то један од разлога зашто су ови антихристи толико дуго крили, а крију и дан дањи, где је бачено његово мироточиво тело.
Ето, толико од мене.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(10-01-2020, 09:10 AM)Vlad Alekš Пише:  Један од њих је Живко Топаловић. Је л да?

Не. Нисам му помињао име да не иритирам Бенита. Smile Рећи ћемо само да се ради о Шумадинцу и Крајишнику. На Живка нисам мислио, касно је он ту стигао.
Одговори

Ма, удри слободно.
Одговори

(10-01-2020, 06:31 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(10-01-2020, 09:10 AM)Vlad Alekš Пише:  Један од њих је Живко Топаловић. Је л да?

Рећи ћемо само да се ради о Шумадинцу и Крајишнику.

Драгиша Васић и Стеван Мољевић? Smile

Одговори

Мољевић није Крајишник.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(13-01-2020, 12:01 PM)Vlad Alekš Пише:  Драгиша Васић и Стеван Мољевић? Smile

Да,али погрешио сам за Мољевића,није Крајишник.Рођен је у источној Босни, сад сам баш погледао.У праву је Николај. Ја сам нешто пребацио да је Крајишник зато што је доста значајна личност за Бања Луку и тај део Крајине. Он је оснивач оног Змијања које Торбица стално помиње у Државном послу.Свакако сам на њих двојицу мислио.
Одговори

А шта је било с њима двојицом?
Одговори

(13-01-2020, 08:02 PM)Бенито Пише:  А шта је било с њима двојицом?

Рекох да бих волео да избегнем ту тему и да не бих да те иритирам јер знам колико цениш Васића,бар по писанијима делује тако,као и да разводњавам тему.Ниси ти мене хтео да питаш то што си питао већ шта ја имам "против" њиховог рада у оквиру ЈВуО.Што се тиче самог Васића,не мешајући се у његов књижевни опус већ само за претходно поменуто,врло чудан тип. Анархиста?Комуниста?Социјалиста?Или можда и неоконзервативац или централиста?Члан и један од оснивача СКК?Резервни пуковник.Писац.Променио неколико странака.Уклопио би се у данашњи "систем" за 15 минута.Ти си историчар,боље знаш,па реци ако грешим али мени ово личи на страну агентуру.Чију?Совјетску која би ,да не види нико, да намигне и енглеској.

Мољевић,исто.Французи,Британци,Ротари клуб...значи,може у исту категорију.

Откуд баш њих двојица са штабом,неко мало мање неко мало више?Обојица оснивачи и уредници утицајних листова.

Кажу да се историја понавља,али то нико не види.Ако Милошевић може да се пореди са Дражом у емисији онда не знам шта би могло са Мољевићем.У случају наведеног претходно поменух неке стране земље,ко хоће да види сличност са будалашима из деведесетих врло лако може да нађе паралелу.Ти неки су проценили да овде живи народ са памћењем до пар дана или година уназад и врте исту тактику.И ту је наравно чувена изјава за коју када би неког потпуног лаика питао "Ко је ово изјавио?".Већина би давала одговоре типа Шешељ,Слоба,Ћосић...и слично.

Цитат:Пресељавање и измена житељства, нарочито Хрвата са српског и Срба са хрватског подручја, једини је пут да се изврши разграничење и створе бољи односи између њих, а тиме отклони могућност да се понове страшни злочини који су се дешавали и у прошлом рату, а нарочито у овом садашњем, на свему подручју на коме су Срби и Хрвати били измешани, и где су Хрвати и Муслимани с планом ишли за истребљење Срба.“

Интересантно је да смо и у ДСР и у ратовима деведесетих имали по једног који маше неком картом на основу које по завршетку сукоба свако може да нам набацује неке квази четничке империјалне тежње.

Напомињем да нисам историчар,ако мислиш да нисам у праву, у реду је.То је само моје виђење ствари настало из увида у неке чињенице.
Одговори

(13-01-2020, 09:47 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Кажу да се историја понавља,али то нико не види.Ако Милошевић може да се пореди са Дражом у емисији онда не знам шта би могло са Мољевићем.У случају наведеног претходно поменух неке стране земље,ко хоће да види сличност са будалашима из деведесетих врло лако може да нађе паралелу.Ти неки су проценили да овде живи народ са памћењем до пар дана или година уназад и врте исту тактику.И ту је наравно чувена изјава за коју када би неког потпуног лаика питао "Ко је ово изјавио?".Већина би давала одговоре типа Шешељ,Слоба,Ћосић...и слично.

Цитат:Пресељавање и измена житељства, нарочито Хрвата са српског и Срба са хрватског подручја, једини је пут да се изврши разграничење и створе бољи односи између њих, а тиме отклони могућност да се понове страшни злочини који су се дешавали и у прошлом рату, а нарочито у овом садашњем, на свему подручју на коме су Срби и Хрвати били измешани, и где су Хрвати и Муслимани с планом ишли за истребљење Срба.“

Интересантно је да смо и у ДСР и у ратовима деведесетих имали по једног који маше неком картом на основу које по завршетку сукоба свако може да нам набацује неке квази четничке империјалне тежње.

Напомињем да нисам историчар,ако мислиш да нисам у праву, у реду је.То је само моје виђење ствари настало из увида у неке чињенице.

Те размене становништва су тада биле нормална и честа појава, Турска је пре рата са свим балканским земљама, укључујући и Југославију, имала закључене уговоре о исељењу муслимана (несловена) на турско подручје. Мољевић је то имао у виду када је предлагао замену "житељства" (што званично није прихваћено ниједним актом у оквиру војске, државе или ЈУДЕНАЗ).

А то да ли ће неко нешто да нам пребацује због овога или онога, увек ће бити таквих дегенерика који ће намерно да тумаче ствари како њима одговара. Погледај по твитеру последња 2 дана како поједине балије и Шиптари говоре да је "Марш на Дрину" песма која је повезана са "геноцидом над муслиманима" (у контексту Ђоковићевог слављења уз њене звуке). Не бих се ја превише оптерећивао тиме шта ће да кажу усташе, муџахедини, комунисти и слична чаланкурија.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Ево одговорио Ти је Никола за Мољевића.
За Васића, а као што знаш- није сам дошао на Равну Гору, него је доведен-позван. Тада му је Чича дао место које му је припадало и по чину и по угледу. Неке идеје Васића су за Чичу биле превише екстремне, не због њих самих него због политичких околности. Да не детаљишем...
Што се тиче Совјетског савеза и слично, немој сада да силазимо на тај ниво да доказујемо да Драгиша није био ничији агент, а поготово не комунистички. Драгиша Васић је био авангарда, права елита, интелектуалац и поштен и према себи и према другима. Њега је првог, или међу првима, захватио тај талас очаја због тога што после Ослободилачких ратова 1912-1920 Србија није више изгледала као пре ратова. Зато се заталамбасао у револуцију и видео тамо решење. Онда је отишао тамо и отрезнио се, што је и описао у Црвеним маглама.
То је укратко о Драгиши, јер ми је већ бесмислено да ишем исте ствари хиљадити пут.
Кад се све сабере и одузме, ниједној особи из Дражиног штаба и Врховне команде, немам ништа да замерим, јер су судбину Краљевине Југославије одлучиле Велике силе, без обзира на потезе Драже и његовог окружења.
И ту се та прича завршава.
Одговори

(13-01-2020, 11:29 PM)Бенито Пише:  Ево одговорио Ти је Никола за Мољевића.
За Васића, а као што знаш- није сам дошао на Равну Гору, него је доведен-позван. Тада му је Чича дао место које му је припадало и по чину и по угледу. Неке идеје Васића су за Чичу биле превише екстремне, не због њих самих него због политичких околности. Да не детаљишем...
Што се тиче Совјетског савеза и слично, немој сада да силазимо на тај ниво да доказујемо да Драгиша није био ничији агент, а поготово не комунистички. Драгиша Васић је био авангарда, права елита, интелектуалац и поштен и према себи и према другима. Њега је првог, или међу првима, захватио тај талас очаја због тога што после Ослободилачких ратова 1912-1920 Србија није више изгледала као пре ратова. Зато се заталамбасао у револуцију и видео тамо решење. Онда је отишао тамо и отрезнио се, што је и описао у Црвеним маглама.
То је укратко о Драгиши, јер ми је већ бесмислено да ишем исте ствари хиљадити пут.
Кад се све сабере и одузме, ниједној особи из Дражиног штаба и Врховне команде, немам ништа да замерим, јер су судбину Краљевине Југославије одлучиле Велике силе, без обзира на потезе Драже и његовог окружења.
И ту се та прича завршава.

Код Васића је све у реду осим тог "кумства" са Крлежом. Smile
Крлежу је најбоље описао Станислав Винавер. Наиме, он је његов бољшевизам окарактерисао као прерушени франковлук.

(13-01-2020, 05:00 PM)Николај Пише:  Мољевић није Крајишник.

За мене све што није у центру је - Крајина. Smile

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним