09-01-2020, 01:03 AM
Србија има 7 милиона генерала
(09-01-2020, 01:03 AM)Романија Пише: Србија има 7 милиона генералаНема 7 милијона ђенерала, али кад ђенерали укаке мотку онда то треба гласно рећи.
(09-01-2020, 03:03 PM)мунгос Пише: Видиш, мени је СКРОЗ НАСКРОЗ НЕНОРМАЛНО да неко каже "да Хрвати побију још 350 000 Срба, мала је то цена за Југославију". А така "размишљања" су и довела до тога да побију и првих 350 000.
И био их је пун к. није Божа Марковић Коњ био ни један ни једини.
Цитат:Stefan Dušan je svojim osvajanjima od pretežno srpske stvorio višenacionalnu državu.U Dušanovoj državi grčki jezik postaje službeni uporedo sa srpskim.I sam car Dušan pisao je povelje na grčkom jeziku i potpisivao na grčkom.Car Dušan je držao jaku najamnu vojsku. Ova vojska, sastavljana od profesionalnih vojnika različitih naroda, bila je jedan od oslonaca njegove moći.
(09-01-2020, 05:30 PM)ЈВуО-КГ Пише: Да сумирам мисао,није Дража крив што је рођен међу гомилом будала. Одлично је координирао лудацима и глупацима.Кад кажем глупаци мислим на део командног кадра ЈВуО као и на оне који се нису померали из Дражиног штаба, па где он ту и они.Уместо да се ухвате пушке они су се ухватли оловке и ковали планове шта после рата који још увек нисмо добили.За ове из штаба, зна се добро на које две комуњаре мислим,само не могу да образлажем њихове идиотизме јер би то отишло у 15000 карактера а и вероватно бих изазвао полемику на ту тему,што ми никако није намера.
(03-01-2020, 01:05 PM)Милослав Самарџић Пише: Хм... ако се критикује Дража, требало би рећи где је то омашио. У реалним параметрима, без Теслиних зрака и сл...
(10-01-2020, 06:31 PM)ЈВуО-КГ Пише:(10-01-2020, 09:10 AM)Vlad Alekš Пише: Један од њих је Живко Топаловић. Је л да?
Рећи ћемо само да се ради о Шумадинцу и Крајишнику.
(13-01-2020, 12:01 PM)Vlad Alekš Пише: Драгиша Васић и Стеван Мољевић?
(13-01-2020, 08:02 PM)Бенито Пише: А шта је било с њима двојицом?
Цитат:„Пресељавање и измена житељства, нарочито Хрвата са српског и Срба са хрватског подручја, једини је пут да се изврши разграничење и створе бољи односи између њих, а тиме отклони могућност да се понове страшни злочини који су се дешавали и у прошлом рату, а нарочито у овом садашњем, на свему подручју на коме су Срби и Хрвати били измешани, и где су Хрвати и Муслимани с планом ишли за истребљење Срба.“
(13-01-2020, 09:47 PM)ЈВуО-КГ Пише: Кажу да се историја понавља,али то нико не види.Ако Милошевић може да се пореди са Дражом у емисији онда не знам шта би могло са Мољевићем.У случају наведеног претходно поменух неке стране земље,ко хоће да види сличност са будалашима из деведесетих врло лако може да нађе паралелу.Ти неки су проценили да овде живи народ са памћењем до пар дана или година уназад и врте исту тактику.И ту је наравно чувена изјава за коју када би неког потпуног лаика питао "Ко је ово изјавио?".Већина би давала одговоре типа Шешељ,Слоба,Ћосић...и слично.
Цитат:„Пресељавање и измена житељства, нарочито Хрвата са српског и Срба са хрватског подручја, једини је пут да се изврши разграничење и створе бољи односи између њих, а тиме отклони могућност да се понове страшни злочини који су се дешавали и у прошлом рату, а нарочито у овом садашњем, на свему подручју на коме су Срби и Хрвати били измешани, и где су Хрвати и Муслимани с планом ишли за истребљење Срба.“
Интересантно је да смо и у ДСР и у ратовима деведесетих имали по једног који маше неком картом на основу које по завршетку сукоба свако може да нам набацује неке квази четничке империјалне тежње.
Напомињем да нисам историчар,ако мислиш да нисам у праву, у реду је.То је само моје виђење ствари настало из увида у неке чињенице.
(13-01-2020, 11:29 PM)Бенито Пише: Ево одговорио Ти је Никола за Мољевића.
За Васића, а као што знаш- није сам дошао на Равну Гору, него је доведен-позван. Тада му је Чича дао место које му је припадало и по чину и по угледу. Неке идеје Васића су за Чичу биле превише екстремне, не због њих самих него због политичких околности. Да не детаљишем...
Што се тиче Совјетског савеза и слично, немој сада да силазимо на тај ниво да доказујемо да Драгиша није био ничији агент, а поготово не комунистички. Драгиша Васић је био авангарда, права елита, интелектуалац и поштен и према себи и према другима. Њега је првог, или међу првима, захватио тај талас очаја због тога што после Ослободилачких ратова 1912-1920 Србија није више изгледала као пре ратова. Зато се заталамбасао у револуцију и видео тамо решење. Онда је отишао тамо и отрезнио се, што је и описао у Црвеним маглама.
То је укратко о Драгиши, јер ми је већ бесмислено да ишем исте ствари хиљадити пут.
Кад се све сабере и одузме, ниједној особи из Дражиног штаба и Врховне команде, немам ништа да замерим, јер су судбину Краљевине Југославије одлучиле Велике силе, без обзира на потезе Драже и његовог окружења.
И ту се та прича завршава.
(13-01-2020, 05:00 PM)Николај Пише: Мољевић није Крајишник.