Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Комунисти радо цитирају те наводе потомака, иако нису компетентни, јер су сви они рођени после рата. Ако им је релевантно шта каже Гавриловићев праунук, онда треба да прихвате и тврдњу Калабићеве унуке да он није издао Дражу или Дражиног унука да овај није "издајник и ратни злочинац". Али они не би били то што јесу, кад би имали исти аршин за све.
(Последња измена: 25-04-2014, 07:03 AM од
Николај.)
Поруке: 16,999
Теме: 632
Углед:
1,870
Чини ми се да је то прича за војводу Бојовића. Мени је причао Бојовићев комшија, др Павле Милошевић, да су га претукли и да је од последица преминуо.
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Гавриловић се налази на списку жртава комунистичког терора, гдје пише да је убијен 19.јула 1945.
Е-новине то демантују само на основу изјаве праунука.
(Последња измена: 25-04-2014, 06:24 PM од
Романија.)
Поруке: 1,472
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
309
Ја сам једном давно у неком новинскон фељтону (могуће да је било у вечерњим новостима) прочитао ту причу по пребијању мајора Гавриловића.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Можда га нису буквално пребили, али је сигурно да су га злостављали и малтретирали, он је ипак био један од носилаца "великосрпског хегемонизма и војно-фашистичке диктатуре". Иначе га не би "збринули" у "сабирном логору", одмах по повратку у земљу (чисто сумњам да би сам својом вољом, после четворогодишњег логоровања у Немачкој, место кући, опет отишао у логор). Нити би његова породица имала такав третман какав је имала после рата.
Мени је најзанимљивије што данашњи следбеници Тита уопште не могу да појме да су њихови претходници могли тако да се односе према Солунцима. Једноставно, не могу да прихвате да су комунисти сматрали Солунце непријатељима (Тито им је и буквално био ратни непријатељ). Кад бисте рекли данас неком "партизану" да је рецимо онај изрод Ранковић фебруара 1947. године, донео решење о забрани Савеза ратних добровољаца 1912-1918. Краљевине Југославије, као "профашистичког", он би вам рекао да то није тачно, да је то немогуће.
Јер за њих су и партизани и Солунци подједнако део "српске слободарске традиције". Иако први немају везе ни са Србима ни са било каквим слободама. И онда кад видите у просторијама Субнора Титову и Путникову слику једну до друге, дође вам да повратите желудац.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(25-04-2014, 08:52 PM)Николај Пише: Јер за њих су и партизани и Солунци подједнако део "српске слободарске традиције".
А трећи је Слободан Милошевић
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 25-04-2014, 11:53 PM од
Громовник.)