Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници Косте Пећанца

(15-11-2021, 11:07 PM)Антитоталитаран Пише:  Нашао сам оригинал. 
[Слика: FB-IMG-1637010218633.jpg]

Мораћу да те разочарам. Није ни то оригинал, јер колико знам Шешељ је странку основао 1991, а не у току ДСР Сирома'
Са десне стране имате прилике да видите овог орла који је званичан грб радикала
[Слика: 800px-Serbian-Radical-Party-symbol-svg.png]
Такође ево вам и прави потпис војводе Пећанца
[Слика: viber-image-2021-11-07-03-27-53-650-copy.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Зна ли неко шта је ово? Не види се најбоље. Претпостављам да има везе са Пећанцем. 
[Слика: FB-IMG-1639783310510.jpg]
Одговори

Четовођа Петко из серије Вера. Да ли је истина ово што пише на Википедији о његовом заробљавању? 
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D...0%B8%D1%9B
Одговори

Алал им интернет "знање". Дражиног команданта Трмке, кога су ухватили Бугари (а не Пећанац) сврстали као тобожњег противника братоубилачког рата. Приде и не знају када је био стрељан.
Одговори

Википедија је језива, мада се у последње време види благо побољшање. Занимљиво је да тамо пише да је Пећанац предао Немцима и свог војводу добричког Марка Килибарду.
Одговори

Килибарду су ухватили Недићевци и то по наређењу Немаца, због напада на њихове војнике још у мају 1941. године на Копаонику. 
Заиста, што кажеш, језиво незнање. Какве везе има Пећанац с њим? Није чак ни отишао у Специјалну полицију да му свети што га је међу првима напустио и изазвао општу фрку на тргу у Прокупљу и осрамотио га пред грађанством. Није ни знао да је ухапшен.
Не могу биографије ратних личности да се пишу како то они чине, управо зато што су специфичне околности у којима делују. 
Једноставно, не може да се лако заради нека пара.  
Требају да виде како то ради Матица Српска у својим лексиконима знаменитих личности. Или макар да буду приближни том виду писања и усмере писце да на тај начин израђују чланке. Тамо исто људи пишу за хонораре, али су провере података ригорозне. 
Они пишу биографије и притом стављају километарске цитате. Јел то биографија? То је нека збирудија, да не употребим неку грубљу реч.
Одговори

Конкретно за Пећанца на Википедији се највише користи књига Милорада Козића, али има и потпуног измишљања. Када сам покушавао да нешто променим у тексту, одмах ми је било поништавано, чак и када је потпуно очигледно да је у питању грешка. Мада, опет кажем, у последње време се примећује благо побољшање, тако да бих рекао да и даље има наде.
Одговори

(11-03-2023, 01:40 PM)Београђанин Пише:  Конкретно за Пећанца на Википедији се највише користи књига Милорада Козића, али има и потпуног измишљања. Када сам покушавао да нешто променим у тексту, одмах ми је било поништавано, чак и када је потпуно очигледно да је у питању грешка. Мада, опет кажем, у последње време се примећује благо побољшање, тако да бих рекао да и даље има наде.
А зашто те то чуди када су ту биографију писали хрватски повјесничари чији се текстови не смеју мењати на Википедији. Дакле, све што су на Википедији поставили хрватски знанственици (не важи за обичан пук) постоји шифра у централи Википедије у Загребу да се не сме дирати. Остаје тако.
Па, изволите, учите историју са Википедије.
ПС биографија Пећанца на Википедији је препуна грешака
Одговори

(11-03-2023, 01:40 PM)Београђанин Пише:  Конкретно за Пећанца на Википедији се највише користи књига Милорада Козића, али има и потпуног измишљања. Када сам покушавао да нешто променим у тексту, одмах ми је било поништавано, чак и када је потпуно очигледно да је у питању грешка. Мада, опет кажем, у последње време се примећује благо побољшање, тако да бих рекао да и даље има наде.

Чекамо нова сазнања др Моме Павловића. Ради на књизи о четницима Косте Пећанца према новим документима.
Одговори

Мика Јастреб пише Кости Пећанцу извештај о борби против партизана 1. марта 1942.

Избор: Ибеј

https://www.ebay.de/itm/175262327836?has...R975nLvgYQ

[Слика: s-l1600.jpg]
Одговори

Милан Недић пише Кости Пећанцу 17. јануара 1942.

Извор: Ибеј

https://www.ebay.de/itm/175269842459?has...R-T5nLvgYQ

Одговори

(15-08-2021, 11:45 PM)Антитоталитаран Пише:  Писмо краљевића Ђорђа Кости Пећанцу. Први пут видим ово. 
[Слика: FB-IMG-1629063748557.jpg]

Изгледа да се није дуго задржао у Нишкој Бањи. Коју функцију је код Драже имао његов син Милан?
Одговори

(21-03-2023, 12:34 PM)Mitic Пише:  Мика Јастреб пише Кости Пећанцу извештај о борби против партизана 1. марта 1942.

Избор: Ибеј

https://www.ebay.de/itm/175262327836?has...R975nLvgYQ

Динчићу, је ли могуће да је била оволика несразмера у губицима?
И да је било оволико партизана ту?
Одговори

Која лажа од извештаја.Додуше сви су масно лагали у рату,али ови Пећанчеви највише.105.мртвих комуниста,ни то није коначан број,а четника 9.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним