30-03-2023, 03:08 PM
Два пута су њега хапсили. Први пут, 12. априла 1941. године у Белољину код Блаца, а други пут са Пећанцем и још 20 четника - у августу 1941. године. И он је требао да буде "стрељан".
(03-04-2023, 10:51 PM)Александар Динчић Пише: Преносим питања са другог топика:
-Рода је погинуо у Велућу, где му је била кућа-бункер.
-Колико је мени познато, код њега није било никаквог мутавог човека са надимком "Га-Га" који је био његов лични џелат. Све што је Рода заробио или ухапсио или је сам стрељао или је предао Недићевцима и Немцима. Не знам да је неко од његових убијао секирама или маљевима. Углавном су ми познате његове жртве.
-Драги Белотрепац је био господин човек, имао је завршене школе. Он је само рођен у Кожетину, али је живео у Александровцу.
-Милош Гагић је спроводио гвоздену дисциплину, па је мало и претеривао. Волео је да удара батине за неке ситнице, па и да ошамари војника или сељака.
(03-04-2023, 11:05 PM)Vladinica Пише:(03-04-2023, 10:51 PM)Александар Динчић Пише: Преносим питања са другог топика:
-Колико је мени познато, код њега није било никаквог мутавог човека са надимком "Га-Га" који је био његов лични џелат. Све што је Рода заробио или ухапсио или је сам стрељао или је предао Недићевцима и Немцима. Не знам да је неко од његових убијао секирама или маљевима. Углавном су ми познате његове жртве.
-Драги Белотрепац је био господин човек, имао је завршене школе. Он је само рођен у Кожетину, али је живео у Александровцу.
-Милош Гагић је спроводио гвоздену дисциплину, па је мало и претеривао. Волео је да удара батине за неке ситнице, па и да ошамари војника или сељака.
ono sto blize znam je da je taj Gaga imao govorne mane..moze se reci da je bio *mutav* a nije bilo govora o likvidaciji zarobljenih i uhapsenih-vec o likvidacijama lica koja nisu bila lisena slobode i to metalnom sipkom a nikako sekirom i maljem.
taj Gaga je imao futrolu za sipku od koje se nije odvajao nesto slicno pendreku.
po nekim pricama on je bio sluga kod Rode posto je Roda bio imucan covek.
a po nekim pricama taj Gaga je preziveo atentat na Rodu i krio se i dalje pa je kasnijih godina uhapsen zbog likvidacije i pljacke clana nekog Mesnog Odbora sa teritorije opstine Aleksandrovac...
pokusavam da se setim detalja ali mi je to u secanju za sada...
hvala
(03-04-2023, 10:51 PM)Александар Динчић Пише: Преносим питања са другог топика:
(09-04-2023, 02:57 PM)Vladinica Пише:Zemljače, koliko je meni poznato, Dragoslav Živković je ubijen posle Rode.(03-04-2023, 10:51 PM)Александар Динчић Пише: Преносим питања са другог топика:
ono sto sam za sada saznao je da se mozda radi o iznesnom DragoSlavu Zivkovicu poreklom iz sela Rataje opstina Aleksandrovac po analogiji bi mogao da bude *GaGa* navodi se -ako je to napisano tacno da je zaklan prilikom likvidacije Rode...ali se ne navodi tacan datum...pored toga se pominje i izvesni Zivota Zivkovic koji je likvidiran kao cetnik odmetnik -lisen zivota od strane narodne milicije posle 1945 godine a navodi se da je bio cetnik vojvode Rode...
na kraju cu uspeti verovatno da dodjem do svih podataka....
uglavnom sumnjam u podatke sa interneta iz nekog razloga...
(26-05-2023, 08:25 PM)Keser Пише:napisite nesto vise o Dragoslav Živkovic -Hvala puno i veliko...(09-04-2023, 02:57 PM)Vladinica Пише:Zemljače, koliko je meni poznato, Dragoslav Živković je ubijen posle Rode.(03-04-2023, 10:51 PM)Александар Динчић Пише: Преносим питања са другог топика:
ono sto sam za sada saznao je da se mozda radi o iznesnom DragoSlavu Zivkovicu poreklom iz sela Rataje opstina Aleksandrovac po analogiji bi mogao da bude *GaGa* navodi se -ako je to napisano tacno da je zaklan prilikom likvidacije Rode...ali se ne navodi tacan datum...pored toga se pominje i izvesni Zivota Zivkovic koji je likvidiran kao cetnik odmetnik -lisen zivota od strane narodne milicije posle 1945 godine a navodi se da je bio cetnik vojvode Rode...
na kraju cu uspeti verovatno da dodjem do svih podataka....
uglavnom sumnjam u podatke sa interneta iz nekog razloga...