Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

(05-04-2020, 01:50 PM)Коста Пише:  
(04-04-2020, 10:00 PM)ЛукаЛоко Пише:  Не могу тачно да знам, међутим ако мене питате да ли има у Италији у овом периоду мање погинулих људи него прошле године, ја бих рекао да не, није то могуће!

Лука,

Француска влада је објавила мапу са број утврђених заражених случајева по регионима и шта је са њима (умрли, лечени, послати кући, итд...). Јел Италија објавила нешто слично?

https://dashboard.covid19.data.gouv.fr/

Коста јавља ми јуче француска пријатељица да Др. Дидие Раул у Марсељу дели СВИМА, СВИМА, СВИМА....његов чудотворни лек за маларију који убија корону и мрси рачуне Интернационалној Лихварској Хидри!

Ка'е СВИ, СВИ, СВИ...могу да добију лек, ред се отег'о пред његовим институтом у Марсеју, тест нема везе, дели и онима који вистину кашљу и имају температуру, онима који кашљуцају а и хипохондро-манијацима јер и ови могу да навуку корону на пси'ићкој бази!

Макрон је прихватио лек после препоруке Академије (поставили смо видео доле на CUI BONO), читамо данас у Фајнаншал Тајмсу, цела страна посвећена Раулу (и то има доле на CUI BONO), па је и Бата Доналд одушевљено прихватио лек у Чемерици а и у Канади га дају само мораш да идеш код доктора да ти препише рецепат!

Међутим!

Из Бео'рада нам јављају да је тог лека било до јуче у апотекама ама да је неко (Ко?) све покуповао! Није могуће да неке лопурде покушавају да профитирају на овоме или....ВАКСЕРИ припремају своју вакцину за србску наиву????!

Ш'а кажу о томе тамо?

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(05-04-2020, 03:54 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Коста јавља ми јуче француска пријатељица да Др. Дидие Раул у Марсељу дели СВИМА, СВИМА, СВИМА....његов чудотворни лек за маларију који убија корону

Пратим ту причу око епидемије површно. Али нисам чуо да дели, али да је навео да тај лек у комбинацији са неким другим има потенцијала што је он тестирао над зараженим пацијентима те је тражио да се истраживање прошири над већи узорак у држави јер је његов од тада 25 пацијената превише мали. Он је директор истраживачког института па и нема те залихе да би га делио, али кажу да тај лек кошта 5 евра. Занимљиво је да је тај лек даван деценијама рецимо свим фрацуским војницима свакодневно кад су боравили у Африку, а претходна министарка здравља уврстила га већ у јануару у списак "отровних средстава" због чега се не може издавати на рецепт општег лекара у граду већ само у болници, а дотле се кажу могао купити и без рецета. Занимљиво је и то да је изгледа Трамп на основу те буке која се овде створила дозволио да се у том правцу ради у САД.
Рекао је такође да лек нема позитивних ефеката на оне који су у критичном стању, а ФР министарство је у међувремену дало зелено светло да се управо њима даје а не онима који су у раној фази.
Чини ми се да тог лека пошто су забранили слободну продају сада више овде нема, а не би ме чудило да су све продали некој страној држави.
Занимљиво је и то (мада чини мисе да сам то описао у теми "Србија дијаспроа Свет") да је тај исти доктор Рау (Raoult) пре 17 година упозоравао министарство на катастрофалном стању здравственог система у меморандуму који је од њега држава тражила тада, те је навео да парафразирам "не дај Боже да се нека деси озбиљна епидемија здравствени систем неће бити у стању да се са њом носи". Прошао је незапажен, јер се управо тада десио топлотни талас у ФР који је покосио много старијих људи по старачким домовима.

Слобода или Смрт!
Одговори

(05-04-2020, 03:26 PM)Бенито Пише:  Очигледно је да земље које су у немачкој "окупационој зони" имају мањи проценат умрлих у односу на Италију, Шпанију и Француску.
Или се ради о томе да те земље касне у инфекцији неколико дана за овим земљама или је ипак Душан Ковачевић био у праву:" Немачка медицина је најбоља на свету." КидањеКидањеКидањеКидање
Не, него они другачије броје, тј. много више уписују основну болест, као и иначе код грипа.
Зато је у Хрватској и другим околним земљама много мање жртава коронавируса него у Србији.
Одговори

(05-04-2020, 04:22 PM)Коста Пише:  
(05-04-2020, 03:54 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Коста јавља ми јуче француска пријатељица да Др. Дидие Раул у Марсељу дели СВИМА, СВИМА, СВИМА....његов чудотворни лек за маларију који убија корону

Пратим ту причу око епидемије површно. Али нисам чуо да дели, али да је навео да тај лек у комбинацији са неким другим има потенцијала што је он тестирао над зараженим пацијентима те је тражио да се истраживање прошири над већи узорак у држави јер је његов од тада 25 пацијената превише мали. Он је директор истраживачког института па и нема те залихе да би га делио, али кажу да тај лек кошта 5 евра.

Да, 3 до 5 евра што му дође џабе у односу на 3 до 5 'иљаде-црни Милораде, што је БИГ ФАРМА већ планирала као цену!

У међувремену се број тестираних и излечених вртоглаво повећава, погледај чланак из Фајнаншал Тајмса доле, лист који сигурно није на нашој страни али...ми то редовно пратимо јер ваља читати између редова и непријатељску штампу!

(05-04-2020, 04:22 PM)Коста Пише:  Занимљиво је да је тај лек даван деценијама рецимо свим фрацуским војницима свакодневно кад су боравили у Африку, а претходна министарка здравља уврстила га већ у јануару у списак "отровних средстава" због чега се не може издавати на рецепт општег лекара у граду већ само у болници, а дотле се кажу могао купити и без рецета.

Па управо о томе се ради! Провери шта се догађа у Марсељу, свуда пише да су редови пред Рауловим иНститутом и...да лека има, што наравно не одговара ФАРМА МАФИЈИ!

(05-04-2020, 04:22 PM)Коста Пише:  Занимљиво је и то да је изгледа Трамп на основу те буке која се овде створила дозволио да се у том правцу ради у САД.

Трамп је дословце изјавио за тај лек:

Цитат:HYDROXYCHLOROQUINE & AZITHROMYCIN, taken together, have a real chance to be one of the biggest game changers in the history of medicine!

Наравно, одма'су се јавили "експерти" из БИГ ФАРМЕ да упозоре на "сајд ефекте" од којих мож'да се умре а, као што кажеш, Француски легионари то узимали деценијама и сви остали живахни!

(05-04-2020, 04:22 PM)Коста Пише:  Рекао је такође да лек нема позитивних ефеката на оне који су у критичном стању, а ФР министарство је у међувремену дало зелено светло да се управо њима даје а не онима који су у раној фази.

Напротив, управо обрнуто! Др. Раул тврди да лек ваља узимати баш код раних симптома а да код оних који су веЋ на респираторима нема ефекта!

(05-04-2020, 04:22 PM)Коста Пише:  Чини ми се да тог лека пошто су забранили слободну продају сада више овде нема, а не би ме чудило да су све продали некој страној држави.

Чуди ме да га тамо нема јер лек може да се добије и овде у Канади а и у Чемерици (овде џабе на рецепт), ну нами није ни на крај памети да идемо у болницу да то проверавамо!

Вероватно и У Француској мора да се оде код доктора и добије рецепт јер изгледа да баш због тога људи чекају на ред у Марсељу пред институтом!

ЕВО ОВДЕ БИВШИ ГРАДОНАЧЕЛНИК ЏУЈОРКА РУДИ ЂУЛИЈАНИ, ОПТУЖУЈЕ САДАШЊЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА КОМО-А, КОЈИ ЈЕ НЕО-ТРОЦКИСТА, ДЕМОНОКРАТА, ДА УБИЈА ЉУДЕ ЈЕР ЈЕ ЗАБРАНИО ФРАНЦУСКИ ЛЕК, КАЖЕ ДОК ЉУДИ ЧЕКАЈУ ДА БИРОКРАТСКИ АПАРАТ ДОКАЖЕ ДА ЈЕ ЛЕК ДОБАР-ЉУДИ ЋЕ ДА ПОМРУ МАСОВНО!

Међутим!

У ТОМЕ И ЈЕСТЕ СТВАР, ЛИХВАРИ ДРЖЕ ЏУЈОРК У КАНЏАМА И ЊИХОВ ЦИЉ И ЈЕСТЕ ДА ШТО ВИШЕ ОБОЛИ И ПОМРЕ И ДА СЕ ПАНИКА ШИРИ, СВЕ У ЦЕЉИ РУШЕЊА ТРАМПА!

Ко то не разуме боље нек'узме да гледа неки филм него да се бави овом проблематиком, мање глава бучи!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Мислим ако се нешто спектакуларно недеси да ће ово око короне у Европи да се заврши до првог маја, ево већ трећи дан у Италији опада број мртвих данас је око 500 а до пре недељу дана је било 800-900 на дневном нивоу.

Билдерберг и тријатерала неће да дозволе да пропадне туристичка сезона. Њихови чланови су власници највећих хотелских ланаца, вила, јахти, крузера, они су већ сада претрпели велике губитке и неверујем да ће дозволити да корона дочека лето...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-04-2020, 06:48 PM)Mekenzi Пише:  Мислим ако се нешто спектакуларно недеси да ће ово око короне у Европи да се заврши до првог маја, ево већ трећи дан у Италији опада број мртвих данас је око 500 а до пре недељу дана је било 800-900 на дневном нивоу.

Билдерберг и тријатерала неће да дозволе да пропадне туристичка сезона. Њихови чланови су власници највећих хотелских ланаца, вила, јахти, крузера, они су већ сада претрпели велике губитке и неверујем да ће дозволити да корона дочека лето...

Кидање

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Важно је да гледамо овог директора Инфективне клинике, а ниједан снимак из зграде ове болнице нисмо видели. Зато је служила Србљановић, да нам "својим речима" преприча како изгледа болница изнутра. Наравно, да директор није једини кривац за то у каквом је стању та зграда. То су пре свега бивши председник владе АВ и његов министар здравља Лончар. Али, је крив и директор, јер је годинама ћутао и увлачио се у задњицу властодршцима да би остао на месту директора. Зато треба да ћути и сада, а не да прети свом народу да су они криви што има седам умрлих неког дана од неке болести.
Одговори

Када чујем како се обраћају људима на чијем су, заправо, платном списку, почев од Вучића до последњег лекара који се бекељио ових месец дана, жао ми је што Апис више није међу нама. Сви би већ били у резервату на Великом ратном острву.
Одговори

(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Да, 3 до 5 евра што му дође џабе у односу на 3 до 5 'иљаде-црни Милораде, што је БИГ ФАРМА већ планирала као цену!

Свакако Биг фарма мафија постоји и она свакако кочи све то, али немојмо гледати баш црно-бело: Биг фарма запошљава много људи коме треба давати плате. Проблем је што све што је огромно је претња целој привреди, што се у случају Лиман пре 12 година доказало свакоме.
(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Па управо о томе се ради! Провери шта се догађа у Марсељу, свуда пише да су редови пред Рауловим иНститутом и...да лека има, што наравно не одговара ФАРМА МАФИЈИ!

Чекај, немој се прерано радовати, будимо опрезни: човек је навео да оно што је нашао даје резултате, али ткаође да би требало даље истраживати у том правцу. Дакле да није готово.

(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Наравно, одма'су се јавили "експерти" из БИГ ФАРМЕ да упозоре на "сајд ефекте" од којих мож'да се умре

Да, то су и овде неки доктори исто говорили на ТВу, посебно једна која је ако се добро сећам имунолог или тако нешто,... док није откривено да је примала пара, субвенције улагања од Биг фарма компаније.

(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Напротив, управо обрнуто! Др. Раул тврди да лек ваља узимати баш код раних симптома а да код оних који су веЋ на респираторима нема ефекта!

ТО сам и ја рекао али си погрешно ме прочитао. Баја

(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Чуди ме да га тамо нема јер лек може да се добије и овде у Канади а и у Чемерици (овде џабе на рецепт), ну нами није ни на крај памети да идемо у болницу да то проверавамо!

Па, вероватно су га повукли из продаје када је власт одредила да не може ни лекар опште праксе у граду да га препише.

(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Вероватно и У Француској мора да се оде код доктора и добије рецепт јер изгледа да баш због тога људи чекају на ред у Марсељу пред институтом!

Чини ми се да је ред пред институтом био у почетку пре него што су почели да позатварају народ, да га сад нема. Али рекох тек површно пратим дешавања о томе. Морам признати да сам засићен свих тих морбидних извештаја и репортажа.

(05-04-2020, 06:44 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  У ТОМЕ И ЈЕСТЕ СТВАР, ЛИХВАРИ ДРЖЕ ЏУЈОРК У КАНЏАМА И ЊИХОВ ЦИЉ И ЈЕСТЕ ДА ШТО ВИШЕ ОБОЛИ И ПОМРЕ И ДА СЕ ПАНИКА ШИРИ, СВЕ У ЦЕЉИ РУШЕЊА ТРАМПА!
Нема то појма. Њујорк као и Калифорнија су засебне државе које функционишу на свој начин и где се концентрише дубока држава, дакле сви тамо су мање или више део те "дубоке државе" (сем они који се њој противе). Приметићеш да свака држава унутар САД има своје сопствене одлуке у вези епидемије, и сем да се у целој Америци нагло прошири епидемија која "не зна за границе", сумњам да ће угрозити Трампа ако само у тим местима буде значајан број жртава. То може само угрозити "демократске" гласаче против њега у тим државама.

Слобода или Смрт!
Одговори

Написао сам на почетку ове теме, али да поновим:
надобуднијих будала од њих нема. За велику већину ових које гледамо је велико питање да ли имају било коју другу особину осим сујете.
То се види и по питањима новинара, пошто су већина новинара под контролом Вучића. Чим налети неко питање као оно Жаклине Таталовић пре неки дан, крене презнојавање, муцање или отворена љутња.
Одговори

(05-04-2020, 03:26 PM)Бенито Пише:  Очигледно је да земље које су у немачкој "окупационој зони" имају мањи проценат умрлих у односу на Италију, Шпанију и Француску.
Или се ради о томе да те земље касне у инфекцији неколико дана за овим земљама или је ипак Душан Ковачевић био у праву:" Немачка медицина је најбоља на свету." КидањеКидањеКидањеКидање

Зезаш, јер и сам знаш...
Сви њихови говоре да не пријављују као умрле од короне људе који су имали неку хроничну болест.

U nekoliko gradova u Velikoj Britaniji zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inžinjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti koronavirusa sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

Stubovi su zapaljeni u Sparkhilu, Birmingemu i Melingu, prenosi Tanjug.

Кад се дигне кука и мотика!

Него,
Убише причом да су фотке миграната старе...

Откуд мурији маске онда....

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Херцег, наравно да је зезање, али ту се онда поставља друго питање: како то Србија, као немачка земља, има већи проценат од других немачких земаља, попут Хрватске, Словеније, Чешке, Албаније...
Да ли због тога што је наше здравство у лошијем стању него у другим земљама?
Или је, можда, нешто још горе у питању: да овдашњем режиму није довољан број умрлих од корона вируса, па га увећава тиме што уписује и оне који су умрли од других болести?
Одговори

Просто,
По мени, ако је неко имао дијабетес, закачи корону и оде... Њега је коштала корона.
Ту је крај.
Те приче што се и овдје провлаче нису ми ок.

Да су ненормалне мјере, јесу.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Хоћеш да кажеш да Немци њиховим начином бројања умрлих од короне, а сходно њима Хрвати, Словенци и други под њиховим утицајем, заправо варају јавност да не би изгубили кредибилитет?
Ок, али онда није јасно зашто то не ради и Овај. Зар њему није у интересу да себе представи као успешног у борби против корона вируса?
Ово је реторичко питање.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 23 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним