(03-04-2021, 11:02 PM)Бенито Пише: Овај има рупу у буџету за прошлу годину величине 5,3 милијарде долара. Притом је, користећи неуставно уведено ванредно стање, добар део године он сам управљао државним новцем.
Од тога је, ваљда, саградио две ковид болнице (с тим да не примећујем да она у Крушевцу ради - дозвољавам да ово грешим). За остало не знамо јер је увео принцип државне тајне у све могуће уговоре и ми не знамо ни шта је платио, ни колико, или је још плус задужио, јер је познато да Кинези неке стављају у дужничко ропство тако што им дају своју медицинску или другу опрему на "дођеш ми"... При том се јавно хвали да је капарисао или већ увезао 15 милиона вакцина, само из Кине, плус из других земаља. Ко купује више вакцина него што му треба? О 1500 респиратора који су набављени још пролетос да и не говоримо. А набавио је још у међувремену.
Дакле, ради се о незапамћеном задуживању (да не користим другу и прикладнију реч) у историји нашег народа, а могуће и много шире.
Не знајући да ће доћи до ковид кризе, али добро знајући навике, васпитање и карактер Овај, још пре 8 година, када је хорски певано да су "жути' задужили земљу са 14 милијарди долара, говорио сам многима да запамте да ће Овај, када буде отишао са власти, оставити српском народу државу задужену најмање три пута више од жутих. Овај је ту квоту већ прешао, а није сигурно колико ће то још бити до краја...
Али, ми морамо да признамо себи да међу нама живе људи, а зову се Срби исто као и ми, који немају осећај домаћинлука јер су навикли да живе на грбачи овог гуравог народа.
Зато и стигосмо до закључка да је најважније да је Овај дошао до епохалног технолошког напретка - вакцина се може поручити и електронским путем.
ПС сви подаци у овој поруци су са званичног сајта Републичког завода за статистику
Ја не знам шта ће да остави, ал знам да нисмо закључани ко цела Европа и ко Просветар у Канади.
Овде није било економско питање,већ спасавање људских живота. Да немамо Батајницу са 900 лежајева и Крушевац са 300 лежајева био би пакао, пукли би.
Здравствени систем у Србији није једном нити једног секунда није пукао као у већини ЕУ земаља где су пацијенте одвозили хеликоптерима у друге државе.
Замисли да као у Ирској или Холандији нико не сме да ти уђе у кућу да не смеш да напустиш град,загрлиш унуче или ко Грци где смеш само 500м од куће ако идеш до радње и лекара треба ти дозвола или Португалци који су у строгом локдауну већ годину дана
Србија нити једног тенутка није имала недостатак болничких лежаја, недостатак респиратора, медицинске опреме. Вакцине на време стигле. Сем вандредног стања веће локдауе нисмо имали.
Радње биле добро снабдевене.
Протести антимиграната, антиваксера, артемита и осталих су дозвољени суботом и да оплету колце испод споменика нико их не растерује воденим топовима и сузавцем нитиих хапси ко у Белгији јуче.
Шта то да нисмо имали???
Неке државе по пар хиљада вакцина добијају а мио од кинеза и руса по 200-300 хиљада доза.
Нису имали болничке кревете.
А то што причаш о задужењу видећемо ал то остаје народу, те болнице неће неко да натовари и одвезе.
Верујем да немаш неки озбиљнији доказ извор о томе што си написао или је ово чисто бацање хејта према власти.
Остајем при томе да је Србија успешно водила корона кризу да ниједног тренутка систем није пукао да нити једног тренутка било шта недостајало ни за грађане ни за медицинаре иако је ситуација изузетно тешка.
Сваки дом здравља свака амбуланта има све што је потребно. За време Милошевића ничег није било низа време жутих, болнице су биле разваљене..