(14-03-2022, 03:41 PM)Авакс Пише: Али ми имамо Шуми-Бисерко стручњака који не зна шта је ћелија људског организма, видео је вирус док је кресао „камењарку“ и не слаже се са конгресменом и лекаром, Рон Полом...а ни његовим сином, који је сенатор и има сличне ставове о корона-циркусу као и његов отац. Међутим Шуми-Бисерко је у изравној је вези са СЗО и др. Фаучијем...е, а то је нешто...на извору је знања...
(18-03-2022, 10:08 AM)Vlad Alekš Пише: Надам се да ниси помешао оца и сина. Отац је Ron, а син је Rand.
Мислим да нисам помешао Рон Пола (Ron Paul) и његовог сина Рандала Пола (Randal "Rand" Paul) у ствари не мислим него знам. А то сам и написао као што се види.
Рон Пол је јавно говорио о муљањима Система федералних резерви. Он каже, ако сте за нешто требали да платите 1$, онда треба знати да је 1913-те за то плаћано свега 4 цента. Разлика је у џеповима власника ФЕД (није држава власник, него приватници). Тако пљачкају цео свет...остало има на Wikipedia...био је опасан конгресмен...што би ми рекли: човек на свом месту.
Његов син Ранд Пол је у неком жешћем сукобу са доктором Фаучијем, гласоговорником СЗО о корона циркусу.
О томе како је дубока држава све само преузела, не бих се сложио (наравно, оне које су независно створене преузима). Дубока држава све то ствара и руководи тиме. Почевши од прве интернационале и комунизма.
Капитализам је почео да претвара све друштвене институције, као и читав живот, у средство за оплодњу капитала. Схватајући да је капиталистички тоталитаризам најпогубнији облик тоталитаризма који је до тада осмишљен у историји, новостворена радничка класа је почела да се „комеша“. С обзиром да су већ успостављени различити револуционарни покрети, требало је то ставити под своју контролу, њиховим међусобним повезивањем и координацијом активности.
Почело је стварањем Прве интернационале који су у заједничкој акцији спровели Манцини и Мозес Мардокај – Карл Маркс. Почасни члан и финансијер је био нико други до Лајонел Ротшилд (Baron Lionel Nathan de Rothschild). Барон и банкар! Еј, он је узео на себе да се брине о радничким правима...у ствари ради се о контроли радничких и револуционарних покрета.
Не треба да чуди што је ту прсте умешао и Ђузепе Мацини. Он је био један од вођа Карбонерије, али и блиско сарађивао са надалеко чувеном терористичком организацијом Камора. Они јесу криминална организација, али су подржавали Мацинија. И још нешто...Један од најутицајнијих вођа и члан врховног скупа Карбонерије био је Карл Ротшилд (Carl Mayer von Rothschild ili Kalman Rothschild), оснивач напуљског огранка породице Ротшилд.
То значи да је комунизам настао у салонима богаташа, а не у радничким халама и рудницима.
Бенџамина Фридмана мало мешају са Милтоном Фридманом (ваљда је он некакав либертаријанац).
Али ако што то обично бива Милтон Фридман је окићен многим наградама, а Бенџамина Фридмана потискују ционисти јер се окренуо против њих (иначе и он је био циониста). Милтон Фридман је тржишни фундаметалиста, а Бенџамин Фридман критикује чивуте. Он је отпадник и њега гурају у заборав. За њега кажу да је Јеврејин који мрзи самог себе, па му то дође нешто као антисемитизам (а и он је Јеврејин).
За нацизам нисам сигуран да га је осмислила дубока држава (помагала свакако јесте), али за зелене сам убеђен да јесте.
ПС
Ту је занимљив лик Baron Lionel Nathan de Rothschild. Жена му је исто из породице Ротшилд -Шарлот Фрајфрау фон Ротшилд, ћерка наведеног Калмана Ротшилда. Лајонел Ротшилд је био први Јеврејин који није променио веру, у британском Доњем дому парламенту. Још је чудније да није укинут указ којим их је Едвард I најурио из Енглеске због каматарења, 1290-те године и још тим истим указом забранио да се икада врате.
Потом Оливер Кромвел, на захтев холандске јеврејске заједнице (Manasseh ben Israel), 1656-те дозволио улазак Јевреја у Енглеску. Али се ступањем на престо краљице Викторије, за Јевреје ствари драматично повољно мењају. Исте године када је у Лондон стигао тајновити Сасун (David Sasoon, 1792-1864), светски трговац опијумом, краљица је одлучила да Мозесу Хаим Монтефијореу (Sir Moses Haim Montefiore, 1st Baronet), једном од најбогатијих и најутицајнијих Јевреја у Енглеској, додели титулу барона. То је био први пут у историји Енглеске да Јеврејин добије наследну титулу. Потом је убрзо омогућила Сер Давиду Соломону (Sir David Salomons, 1st Baronet) да буде изабран за градоначелника Лондона, што је опет први пут да Јеврејин то буде. Убрзо и Лајонел Ротшилд постаје члан Парламента и од тада, како у Горњем, тако и у доњем дому, увек има Јевреја.
Иако никада краљица Викторија није потписала документ, којим је ставила ван снаге краљевски указ, он је по мишљењу многих, de facto озаконила боравак и тад Јевреја у Уједињеном Краљевству...
С обзиром да је споменути Сасун био саветодавац у стварању тајне службе, не чуди што је британска политика увек била подмукла јер је у самом зачетку стварао велетрговац опијумом. Замислите да је Ескобар постао члан британске тајне службе...
Мислим да је јасније ко су „неки“ чиниоци дубоке државе...