Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона вирус: Како и зашто?

(31-08-2022, 12:01 PM)Шумадинац Пише:  То што је можда вирус вештачког порекла и што је било свакаквих злоупотреба око њега и епидемије не значи да вирус и епидемија не постоје и да се не треба штитити онолико колико смо у могућности.

Па како сад то?!?

Зар ниси тврдио да је вирус настао у Вухану, тако што је кинез скувао супу од Шишмиша на локалној пијаци.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Повреда главе новорођенчади нагло је порасла у Паризу током пандемије

— Истраживачи претпостављају да су изолација и финансијски стрес кумулативно утицали на родитеље

Насилне повреде главе код новорођенчади скоро су се удвостручиле у градској области Париза током друге године пандемије ковид-19, известили су истраживачи.

Док су случајеви насилне трауме главе били стабилни у 2020. години у поређењу са годинама пре пандемије, у просеку 1,4 случаја месечно, тај број је скочио на 2,7 случајева месечно у 2021 (прилагођени однос стопе инциденције [аИРР] 1,92, 95% ЦИ 1,29,2. П=0,02), према Флори Блангис, МПХ, и колегама са Универзитета Парис Ците, пишу у ЈАМА Нетворк Опен.

А стопа смртности од насилне трауме главе код новорођенчади скочила је скоро 10 пута у 2021. (однос шансе 9,39, 95% ЦИ 1,88-47,00), утврдила је група.

„Ови налази сугеришу да би значајно повећање инциденце насилних траума главе током пандемије КОВИД-19 у метрополитанској области Париза требало да подстакне клиничку свест и превентивне акције“, написали су Блангис и коаутори. „Ниједна национална превентивна кампања против АХТ [насилне трауме главе] није спроведена у Француској до јануара 2022.

Истраживачи су претпоставили да, пошто се пораст није догодио у првој години пандемије, када су мере сузбијања и ублажавања биле максималне, узрок може бити више повезан са „акумулацијом психосоцијалног стреса током времена“.

Париз је област од посебног интереса за проучавање везе између пандемије КОВИД-19 и инциденце насилних траума главе, приметили су истражитељи. Као густо насељено подручје, град се „суочио са јаким таласима пандемије КОВИД-19“, што је довело до продужених затварања, полицијског часа, рада на даљину и затварања обданишта.

Друштвена изолација је појачала већ познате факторе ризика за злостављање и занемаривање деце (ЦАН), Блангис и коаутори су рекли: „Економски губитак и незапосленост, ментални поремећаји као што су акутни и посттрауматски стресни поремећаји и депресија или самоубилачко понашање су познати фактори ризика за ЦАН. “, написао је тим, додајући, међутим, да дизајн студије „није дозволио да се дешифрују одговарајуће улоге пандемије и ових мера”.

https://www.medpagetoday.com/pediatrics/...nce/100490
Одговори

Зашто људи који су се вакцинисали 3 до 5 пута у 50+ година живота тако брзо оду богу на исповест? 

Питам за Краљицу и комшиницу Дану?

Шуми?
 
Шерлек?

Краљево каллинг?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Питање подразумева да апсолутно сви људи од 50+ са три дозе било које од преко 50 разних ковид вакцина брзо умиру а не наводи се колико брзо умиру и у односу на шта је то брзо, од чега умиру, какво им је претходно здравствено стање, ко је радио ту статистику, на основу којих података је рађена статистика, који су извори тих података, где могу да се провере ти подаци итд. итд.... Тако да се питање своди на:

Вид'о сам нешто на јутјубу па сам сад Пера Којот суви геније и постављам питања и много сам важан сам себи док кењам по интернету...  Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Дејли мејл: Погребници су оптерећени са ненормално великим бројем Аустралијанаца који умиру - и то није само због ковида

- Погребници су заузети Аустралијанцима који умиру више него иначе ове године
- Погребник у Мелбурну Мартин Масон види пораст смртних случајева код људи старости од 40 до 60 година

Аустралијски биро за статистику (АБС) потврђује да Аустралијанци ове године умиру стопом већом од уобичајене.

„У мају је било 16.124 смртних случајева, што је 13,5 одсто више од просека смртних случајева које бисмо иначе видели у мају (14.202).“

Ковид је био значајан део тих смртних случајева са 862 смрти „директно приписане вирусу у мају“. Међутим, било је и више од очекиваног броја умрлих од деменције, дијабетеса и исхемијских болести срца.

У Викторији је процењено да је више од 6.000 случајева рака пропуштено током периода изолације између априла 2020. и априла 2022.

Чак и након што су затварања завршена, дијагнозе рака су и даље биле ниже од очекиваног, што би могло показати да су људи изгубили навику редовних прегледа.

Господин Масон је рекао да је у годинама које су претходиле ковид-у и током периода пандемије карантина и ограничења смртност била испод тренда.

„Пре ковида открили смо да је стопа смртности опала за око 4 одсто“, рекао је господин Масон.

https://www.dailymail.co.uk/news/article...Covid.html
Одговори

Смањили су човечанство за 7 милиона душа. Ово је вероватно највећи послератни масакр у свету.
Одговори

СЗО: Незаразне болести су смртоносније од заразних

https://rs.n1info.com/zdravlje/szo-nezar...-zaraznih/

Добро је кад су ово признали. Сад нек се све врати на старо, па да људи наставе лечење од канцера и болести срца.
Одговори

(22-09-2022, 09:31 AM)Mitic Пише:  СЗО: Незаразне болести су смртоносније од заразних

https://rs.n1info.com/zdravlje/szo-nezar...-zaraznih/

Добро је кад су ово признали. Сад нек се све врати на старо, па да људи наставе лечење од канцера и болести срца.

Није болест све што боли. Smile

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Колики пакао су направили говори и чињеница да су у малој општој Вршачкој болници која једва се саставља и распада и само што се не сруши, која прокишњава, тоалети из 17-ог века која има једва 4 спрата где су услови очајни два цела спрата неких 50 постеља су претворили у ковид одељења. Тако да су људи који су бивали хирушки и уролошки збринути морали су послати раније кући јер није било места у болници.


Такође целу хитну амбуланту су изместили у неку просторију 4 х 4 квадратна метра где једва могу доктор, сестра и пацијент да уђу а да се не сударе. А где је била хитна то су претворили у ковид амбуланту.

Инфективно одељење је стара швапска кућа ту су испред те кућице ставили огроман војни шатор и ту су људи чекали по киши и снегу са запаљењм плућа чекали преглед, ако некоме позли излази доктор и ту га прегледа..

Неко спомену да су побили 7 милиона људи...

Тек ће сад да се умире од последица шприцања вакцинама.

Тромбозе, срчани застоји и изненанде смрти ће бити све чешће и нормалне.

Људе су шприцали да се не зна ни дан данас чиме су шприцани.

У Аустралији помор људи, 90% људи шприцано. Гробарима пуне руке посла.

Неко је био решио да смањи човечанство за бар милијарду људи, и то би још и дан данас трајало, међутим удари Путин 24-ог фебруара и угаси СЗО, Гејца и остале лобисте, владаре из сенке и Шумадрипчеве идоле...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ковид закључавања крива за пораст броја тешких прехлада код деце

Како су се деца у последњих неколико недеља враћала у школу, лекари су приметили пораст тешких случајева прехладе код неке деце од два најчешћа вируса за које се зна да изазивају инфекције горњих дисајних путева: риновируса и ентеровируса.

То је према недавном извештају из Чикага - иако ситуација није ограничена на ту област. Ови вируси обично изазивају само благе симптоме горњих дисајних путева код здравих одраслих особа.

Међутим, „видели смо већи број мале деце и новорођенчади са респираторним болестима него што обично [видимо] током лета — и више деце са тешким болестима захтевају пријем у болницу и интензивну негу“, др Чер Ентони Лим, директор педијатријског одељења за хитне случајеве на Маунт Синај Бет Израел у Њујорку, рекао је за Фокс Њуз Диџитал.

„Оно што је било интересантно је да смо имали неку врсту потпури вируса“, недавно је рекла др Натали Ламбаџијан-Драмонд из Јорквила, Илиноис, за ЦБС Чикаго, додајући да је чак морала да прими дете преко хитне помоћи.

Иако је могуће прехладити се у било које доба године, већина прехлада се јавља током зиме и пролећа, према Центру за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).

https://nypost.com/2022/09/19/covid-lock...d-in-kids/
Одговори

Strahovi od kovida smanjili broj novorođene dece u Evropi

https://rs.n1info.com/zdravlje/strahovi-...-u-evropi/
Одговори

Нова студија професора Јоанидиса: Стопа смртности од инфекције ковида у 2020. била је мања од 0,1% за оне испод 70 година, чак нижа него што се раније веровало

У 31 систематски идентификованој националној студији серопреваленције у периоду пре вакцинације, процењена је средња стопа смртности од инфекције КОВИД-19 на 0,035% за особе старости од 0-59 година и 0,095% за оне од 0-69 година.

*Средњи ИФР био је 0,0003% за 0-19 година, 0,003% за 20-29 година, 0,011% за 30-39 година, 0,035% за 40-49 година, 0,129% за 50-59 година и 0,501% за 60-69 година.

*На глобалном нивоу, ИФР пре вакцинације је можда био само 0,03% и 0,07% за људе од 0-59 и 0-69 година, респективно.

*Ове ИФР процене код млађих популација су ниже него што су претходни прорачуни показали.


https://www.medrxiv.org/content/10.1101/...963v1.full


Напомена: Ова студија треба да прође рецензију, али пошто је објавио доктор Јоанидис са Универзитета Стенфорд (човек је ипак ауторитет), сигурно ће бити објављена са рецензијом
Одговори

Шта вели струка
У ком смо таласу и пику?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

И моји родитељи су имали три дозе вакцине, а након тога су добили Омицрон. Болест је дошла у лаганој форми и иако ја заиста нисам велики љубитељ појачивача итд. Мислим да им је вакцинација помогла.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним