Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона вирус: Како и зашто?

Већина смртних случајева од ковида може бити исход потпуно другачије инфекције

Нова анализа сугерише да је висок проценат људи којима је била потребна помоћ респиратора због инфекције ковидом такође развио секундарну бактеријску упалу плућа. Ова пнеумонија је била одговорна за већу стопу смртности од инфекције ковидом.

Дакле, иако је ковид можда ставио ове пацијенте у болницу, то је заправо била инфекција изазвана употребом механичког вентилатора која је вероватније била узрок смрти када ова инфекција није реаговала на лечење.

https://www.sciencealert.com/most-covid-...-infection

Наравно да су форумаши Погледа знали о овој секундарној бактеријској инфекцији. Само нека нађе онај чланак гдина Милослава.
Одговори

Стотине милиона година живота изгубљених због пандемије: СЗО

Скоро 337 милиона животних година изгубљено је у прве две године пандемије ковид-19, пошто су милиони људи умрли прерано, саопштила је у петак Светска здравствена организација.

Годишњи статистички извештај здравствене агенције УН такође је показао опасност од незаразних болести (НЦД) као што су болести срца, рак и дијабетес.

Најдраматичнији налаз, заснован на подацима до 2022. године, била је процена колико је година живота ковид требало да узме, саопштила је СЗО.

Пандемија је изазвала глобалну девастацију и званично је убила скоро седам милиона људи, док се верује да је прави број ближи 20 милиона.

Извештај СЗО открива како су сам вирус и шири утицај кризе нагло прекинули животе милиона људи.

Док је СЗО званично регистровала 5,4 милиона смртних случајева од ковида 2020. и 2021. године, њени подаци о вишку смртности показују да је око 14,9 милиона људи вероватно умрло због кризе током тог периода.

Можда чак и упечатљивије, каже да статистика показује да је само током те две године ковид резултирао губитком од 336,8 милиона година на глобалном нивоу који би иначе живели.

„То је као да изгубите 22 године живота за сваки вишак смрти“, рекла је Самира Асма, помоћница шефа СЗО за податке и аналитику, новинарима уочи лансирања.

https://insiderpaper.com/hundreds-of-mil...demic-who/
Одговори

Каква је била криза због ковида, такве су биле и мере.

Хвала СЗО што су барем делимично признали.
Одговори

Видећемо да ли нам следи наставак.Били се сада игра са комарцима.https://www.benzinga.com/general/entertainment/22/09/28998991/watch-bill-gates-unleash-a-swarm-of-mosquitoes-onto-an-unsuspecting-crowd-1
Одговори

C=3

O =15

R = 18

O = 15

N =  14

A = 1

-------------
6 66

Случајно?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Најавили су неку нову варијанту ковида. И неку гљивицу отпорну на лекове.

https://www.heraldsun.com.au/news/victor...71c9a66ba9

https://insiderpaper.com/next-pandemic-t...ant-fungi/
Одговори

Браво за Шведску, изборили су се против вируса. Анализа БиБиСи-ја (ББЦ)

https://www.bbc.com/news/health-65975154

Насупрот томе, стопа смртности је пала у земљама попут Шведске и Норвешке, као и на Новом Зеланду, који су успешно обуздали вирус пре него што је започео програм вакцинације.
Одговори

Колегијална и стручна расправа

https://nova.rs/vesti/drustvo/sram-vas-b...sno-vikao/
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним