Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона вирус: Како и зашто?

Шта се дешава са антителима после омикрона?
https://www.rts.rs/page/stories/ci/%D0%9...tovic.html

.

Највиши је аманет и светиња наша после имена Душанова име Карађорђијево. Које овоме имену противник тај није Србин, но губави изрод српски.

П. П. ЊЕГОШ
Одговори

Pandemija pogoršala uslove u srpskim porodilištima

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje...%C5%A1tima
Одговори

Отпорност на антибиотике се често сматра проблемом будућности, али ново истраживање показује да и те како показује своје последице већ сада.

Према новим подацима, 2019. године 4,95 милиона људи преминуо је од неког соја бактерија које су развиле отпорност на антибиотике.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y...id=2095032
Одговори

Нарочито у земљама у којима се користи гмо јер се бактеријама успомоћ којих се убацују гени додају и гени за отпорност на антибиотике да би знали да ли је убацивање гена успело.
Одговори

Пандемију вируса корона прате и масовније менталне тегобе

„Од почетка пандемије, од када су грађани директно животно угрожени вирусом, начин обавештавања грађана о ширењу пандемије и њеним последицама често је био контрапродуктиван, ширећи додатну узнемиреност и неповерење становништва што је, између осталог, погодовало и додатном оснаживању антиваксерских утицаја. Непредузимање довољно ефикасних превентивних мера довело је до пораста синдрома сагоревања међу здравственим радницима, који су улагали огроман напор у борби с пандемијом. Истраживање које је спроведено међу припадницима ове професије показало је да је 46,8 одсто учесника имало повишен ниво депресивних тегоба, 60,6 одсто доживљава повишени ниво анксиозности, док је 62,2 процента њих искусило висок или умерен ниво стреса”, истиче Тамара Џамоња Игњатовић, председница Друштва психолога Србије и професор на Филозофском факултету у Београду.

„Када је информисање ускраћено или искривљено, угрожена је могућност формирања мишљења и његово јавно изношење. Уколико је другачије мишљење изнесено, оно се ућуткује, искривљава и дисквалификује. У друштву у коме је критичко мишљење обесхрабривано, образовање обезвређено, где се врше притисци застрашивањем, а конформизам охрабрује, јачају апатија, безнађе и аномија. Психолошке студије потврђују удвостручени пораст депресивних тегоба међу грађанима Србије, а распрострањеност анксиозности и стреса има пандемијски карактер”, додаје Тамара Џамоња Игњатовић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/49826...lne-tegobe
Одговори

Niš: Zbog pandemije najviše trpeli pacijenti koji čekaju detekciju karcinoma

Od početka pandemije korona virusa, u Srbiji su najviše "trpeli" pacijenti koji su čekali "skrining", odnosno ranu detekciju karcinoma, a istraživanja su pokazala da se skrining raka grlića materice smanjio za 45 odsto, izjavio je načelnik Odeljenja operative i intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Nišu Radomir Živadinović.

https://nova.rs/vesti/drustvo/nis-zbog-p...karcinoma/
Одговори

Закључавања су имала „мали или никакав ефекат на јавно здравље“, закључује анализа 24 студије

Мере закључавања које владе широм света користе да смање број умрлих од КОВИД-19 имале су мали или никакав утицај на смртност, наводе три истраживача који су анализирали 24 студије.

Истраживачи, предвођени Стивом Ханкеом, суоснивачем Института Џонс Хопкинс за примењену економију , глобално здравље и студију пословног предузетништва, прегледали су 18.590 студија како би одабрали 24 рада коришћена за коначну анализу.

Закључили су да су закључавања у Европи и Сједињеним Државама смањила смртност од ЦОВИД-19 у просеку за 0,2 одсто. Они су открили да су наредбе "Остани код куће" смањиле смртност у просеку за 2,9 одсто.

„Иако ова мета-анализа закључује да су закључавања имала мале или никакве ефекте на јавно здравље, оне су наметнуле огромне економске и социјалне трошкове тамо где су усвојене“, написали су истраживачи.

„Последица тога, стратегије закључавања су неутемељене и треба их одбацити као инструмент у борби против пандемије".

Студија се посебно бавила обавезним владиним мерама, укључујући мандате за маске и забране путовања, а не добровољне мере.

Од свих анализираних мера затварања, затварање неесенцијалних предузећа се чинило најефикаснијим, смањујући смртност од ЦОВИД-19 у просеку за 10,6 одсто, показало је истраживање. Истраживачи спекулишу да је то углавном било због затварања барова.

„Само затварање предузећа доследно показује доказе о негативној вези са смртношћу од ЦОВИД-19, али варијације у процењеном ефекту су велике. Три студије проналазе мали или никакав ефекат, а три велике ефекте. Два већа ефекта односе се на затварање барова и ресторана“, наводи се у студији.

Студија је показала да су закључавања и ограничења окупљања незнатно повећала смртност од ЦОВИД-19 за 0,6 одсто, односно 1,6 одсто.

„Све у свему, закључујемо да закључавања нису ефикасан начин за смањење стопе смртности током пандемије, барем не током првог таласа пандемије ЦОВИД-19“, написали су истраживачи.

https://www.theepochtimes.com/lockdowns-...48789.html

Линк ка студији

https://sites.krieger.jhu.edu/iae/files/...tality.pdf

Jonas Herby, Lars Jonung, and Steve H. Hanke, A LITERATURE REVIEW AND META-ANALYSIS OF THE EFFECTS OF LOCKDOWNS ON COVID-19 MORTALITY, SAE./No.200/January 2022
Одговори

(03-02-2022, 10:10 AM)Mitic Пише:  Закључили су да су закључавања у Европи и Сједињеним Државама смањила смртност од ЦОВИД-19 у просеку за 0,2 одсто. Они су открили да су наредбе "Остани код куће" смањиле смртност у просеку за 2,9 одсто.

Не знам како су изгледала та њихова истраживања. Сви ми који се озбиљно бавимо науком, знамо да је статистика изузетно озбиљна наука. Smile
У истраживањима морају да постоје две групе, од којих једна мора да буде контролна, ради упоређивања. Ако нису имали контролну групу, која је, колико је то могуће, иста као и посматрана група, онда ништа од истраживања. То све мачку о реп. Или у мутну Марицу.
У реду, нека буду тачни ови наведени проценти. Али то је смањена смртност само од ковида. Шта ћемо са смртношћу због закључавања? Ми смо, на пример, били закључани у току пролећних месеци (март, април, мај) када листа шума и када се повећава стварање витамина Д због интезивнијег сунчевог зрачења. За многе наше старије или болесне суграђане то је било фатално јер им је додатно ослабило имунитет.

"Правићемо нови Севастопољ,
браниће нас булава и топољ!"
Одговори

Студија је рађена на основу анализа неких других студија.

Нису имали контролне групе.

И да, нису гледали смртност од других болести током периода закључавања. Могу да се баве тиме неки други истраживачи.

Али чињеница јесте да су много трпели остали нековид пацијенти.
Одговори

Професор са Џонс Хопкинса критикује медије и сопствену институцију за скривање сензационалне студије која је открила да су закључавања НЕЕФИКАСНА

https://summit.news/2022/02/03/video-joh...effective/

Гостујући у среду у емисији код Такера Карлсона, професор хирургије са Џонс Хопкинса, др Мартин Макари, осудио је колеџ, истичући „Џон Хопкинс није чак ни објавио саопштење за јавност о овој студији, а ако погледате медијско извештавање, то је једна од највећих прича на свету данас, а неки медији то нису ни пренели.

Макари је навео да је разлог за скривање студије тај што „људи можда већ имају исконструисану причу“ о ефикасности закључавања.

Професор је зашао дубоко у детаље студије и приметио да је откривено да је број живота спашених карантином бесконачно мали у поређењу са оним изгубљеним животима само због пропуштене дијагнозе и лечења рака.

„Било је 124.000 вишка смртних случајева у првој години. Дакле, током две године умрло је око четврт милиона људи“, приметио је Макари.

Додао је: „Мислим да је јавност жељна искрености и основне понизности од стране званичника јавног здравља".

Погледати:

Одговори

Црна статистика: Рак коси по Србији — скок броја жртава због НАТО агресије и ковид пандемије

И ковид утицао

„Оно што ми видимо у Институту за онкологију, то је већи број пацијената који се јављају са одмаклом болешћу, него што је то било раније. Са једне стране, а таква је ситуација не само код нас, већ и у свету, скрининг програми су заустављени, слабије се раде, а здравствени капацитети су мање доступни, а поред тога, становништво се плаши да иде на прегледе у болнице због ковида.“

Тако је, напомиње наша саговорница, широм света, јер су здравствене установе у највећој мери збрињавали болесне од ковида.

https://rs.sputniknews.com/20220204/crna...04475.html
Одговори

Саће Шумадинац да ти објасни да ти није тачно. Реко му ветеринар
Одговори

(05-02-2022, 11:15 AM)Милослав Самарџић Пише:  Саће Шумадинац да ти објасни да ти није тачно. Реко му ветеринар

Напротив! Који ветеринар? 

Даклем, свега тога не би било у толикој мери да се се носиле маске, држала дистанца, узеле вакцине али се многи праве "паметни" и направе већи проблем него што би било, плус глупи политичари и несрећа се умножава.

А то са раком и другим болестима је и због тога што се много лекара разбољевало и није имао ко да ради а већ смо и пре короне имали мањак лекара у свим специјалностима због одлазака у иностранство.

.

Највиши је аманет и светиња наша после имена Душанова име Карађорђијево. Које овоме имену противник тај није Србин, но губави изрод српски.

П. П. ЊЕГОШ
Одговори

И као што рекох... Ваистину!
Дакле кад се одељење за дијагностику рака пребаци у ковид амбуланте, потребно је само да се носе маске и остало што кажу Кон и ветеринар, па ће рак да стане.

И тако у целом свету, укључујући државе где су и радили како су говорили њихови назови стручњаци, и у које су одлазили наши лекари.
Браво, сваког дана све више и више напредујеш...
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним