03-04-2024, 11:41 AM
ТВ серија "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића
04-04-2024, 04:24 PM
Ко је био четнички официр и војвода, који је у филму ”Хероји Халијарда” и ТВ серији ”Ваздушни мост” приказан као насилни четник под именом Миладин Бркић?
ПИШЕ: Милослав Самарџић
https://www.pogledi.rs/ko-je-bio-milutin...28259.html
ПИШЕ: Милослав Самарџић
https://www.pogledi.rs/ko-je-bio-milutin...28259.html
04-04-2024, 04:58 PM
Линк неће да ради. Односно, нема чланка.
04-04-2024, 06:28 PM
04-04-2024, 09:05 PM
(04-04-2024, 06:28 PM)Милослав Самарџић Пише: Сад ради:
https://www.pogledi.rs/ko-je-bio-milutin...28267.html
Овакав текст настане када се користи неокомунистичка историографија у Србији. Сви ми у животу направимо грешке или погрешимо кад нешто напишемо, јер "ако су слагали нас, и ја лажем вас". Али, временом треба да схватимо своје грешке и покушамо да их исправимо. Поглавље о Војводи Драгачевском Милутину Јанковићу, које овде видимо, интегрални је део Самарџићеве студије "Дража и општа историја четничког покрета", која је настала пре две деценије. У међувремену, настале су неке књиге, које су дале богат увид у ратни пут Милутина Јанковића, које умногоме оповргавају слику о драгачевском Војводи која је владала, а и данас влада у оваквој Србији, једином остатку СФРЈ.
Међутим, Милослав Самарџић изгледа ни сада своје ставове не жели да измени и доприноси негативној слици о дотичном.
Милославе, боље обриши ово. Немој брукати свој дугогодишњи рад.
04-04-2024, 09:18 PM
Мислим да је боље да овде преокпираш део из нове књиге о Милутину Јанковићу.
Ипак ослонио сам се на ратни дневник мајора Филиповића и неке оригиналне четничке депеше... Знам да сте нашли нешто ново, али нисам имао времена да допуњујем. Или, можда, мењам.
Хајде, дај текст, па нек форумаши пресуде.
Ипак ослонио сам се на ратни дневник мајора Филиповића и неке оригиналне четничке депеше... Знам да сте нашли нешто ново, али нисам имао времена да допуњујем. Или, можда, мењам.
Хајде, дај текст, па нек форумаши пресуде.
04-04-2024, 09:41 PM
Уопште није проблем утисак Досе Филиповића или Топаловића, или било ког другог. Није реч о томе.
Проблем је кад историчарчине др, мр, сци Николић, Тимотијевић, Давидовић, Самарџић.... прихвате на себе тешку улогу да пишу нечију ратни биографију, и успеју генији да не утврде коју функцију је у рату имао дотични.
И онда оду и домторирају код човека који везе нема нема о војној структури ЈВ. Али, благе везе... И онда почну да преписују једни од других, па од комуниста плус. Па, није ни чудо што се добије овакав качамак.
И сад сцила и харибда на Бајића што прави Рафаила Бобана у четничкој одежди.
ПС за књигу ништа док не буде готово.
Проблем је кад историчарчине др, мр, сци Николић, Тимотијевић, Давидовић, Самарџић.... прихвате на себе тешку улогу да пишу нечију ратни биографију, и успеју генији да не утврде коју функцију је у рату имао дотични.
И онда оду и домторирају код човека који везе нема нема о војној структури ЈВ. Али, благе везе... И онда почну да преписују једни од других, па од комуниста плус. Па, није ни чудо што се добије овакав качамак.
И сад сцила и харибда на Бајића што прави Рафаила Бобана у четничкој одежди.
ПС за књигу ништа док не буде готово.
04-04-2024, 10:18 PM
Иначе, да не буде неке забуне, свака препорука за читање је петотомно издање "Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета". Ово око Јанковића је 90% тачно, али проблем је што је десетак одсто нетачно и плус оно што није наведено, добије се сасвим други смисао једне историјске личности.
Наравно, Самарџић је улетео у ове маказе без зле намере, док то за ове комуњаре и плаћенике сфрјот институција не важи. Они то раде с љубављу.
Наравно, Самарџић је улетео у ове маказе без зле намере, док то за ове комуњаре и плаћенике сфрјот институција не важи. Они то раде с љубављу.
04-04-2024, 10:27 PM
Имам их у шест фуснота од 38. Значи довољно. 
Нисам знао да је Милутин био у саставу Гарде.

Нисам знао да је Милутин био у саставу Гарде.
05-04-2024, 09:47 AM
Нисам најбоље схватио, да ли има нека нова књига о Милутину Јанковићу? Поручио бих, где има да се купи и како?
05-04-2024, 10:15 AM
07-05-2024, 10:53 PM
Овај линк нема везе са серијом Радоша Бајића, али ево једног примера како може да се направи напетост или тензија у једној научно-фантастичној серији.
Јесте да је Холивуд, али барем направе трилер са добрим дијалогом:
"Јесте, ја сам одговоран за све ово.
Да, ја сам створио ово лудило, али ти можеш то да спречиш, можеш ти то, зато трчи"
Јесте да је Холивуд, али барем направе трилер са добрим дијалогом:
"Јесте, ја сам одговоран за све ово.
Да, ја сам створио ово лудило, али ти можеш то да спречиш, можеш ти то, зато трчи"
05-09-2024, 10:14 PM
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)