12-10-2023, 02:52 PM
ТВ серија "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића
12-10-2023, 03:03 PM
(12-10-2023, 02:50 PM)ексрежисер Пише:(12-10-2023, 12:25 PM)Шумадинац Пише:Значи,Бабац,по мом мишљењу скроз ок човек,и врстан познавалац историје,писац више капиталних књига је снс четник?(11-10-2023, 03:46 PM)ексрежисер Пише: Значи,и он потврђује мој извештај са предпремијере.
Није то врх врхова од филма,ал далеко је од лошег.Одлично!
Благо СНС четницима.
Све вам смета,не ваља кад се снима,не ваља кад се не снима,не ваља кад се штампа,не ваља кад се не штампа.
Не ваља. Све историјске серије и филмови осим оних из продукције Погледи варирају од неистине до полуистине. Јер се све базирају на "два антифашистичка покрета". А што се тиче Бабца, чуди ме да му није засметала филмска љага на Војводу Милутина Јанковића који је представљен као Миладин Бркић у филму?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
12-10-2023, 03:23 PM
Значи,и он који сматра овај филм сасвим коректним и пристојним остварењем је снс?
Сви су снс сем псеудопатриота из Двери и Заветника?
Дај њихове филмове да видимо,да спознамо пуну истину,ево нек одреше кесу,и они су на државном казану,и помогну Самарџићу.
Шта је то за патриоте из опозиције,милион-два динара?!
Сви су снс сем псеудопатриота из Двери и Заветника?
Дај њихове филмове да видимо,да спознамо пуну истину,ево нек одреше кесу,и они су на државном казану,и помогну Самарџићу.
Шта је то за патриоте из опозиције,милион-два динара?!
12-10-2023, 09:33 PM
НА ТЕЛЕВИЗИЈИ ''ТАНЈУГ''
Прекјуче сам гостовао, са пуковником Пршићем. Тема: Мисија ''Халијард'', а поводом филма ''Хероји Халијарда''.
Мало необичан осећај, по ходницима су још Титове слике. Али, изгледа да су само оне остале из тог времена.
Од 01:03:01:
Прекјуче сам гостовао, са пуковником Пршићем. Тема: Мисија ''Халијард'', а поводом филма ''Хероји Халијарда''.
Мало необичан осећај, по ходницима су још Титове слике. Али, изгледа да су само оне остале из тог времена.
13-10-2023, 12:33 AM
Неколико утисака после гледања филма "Хероји Халијарда":
Дражу игра глумац потпуно неприкладан за ту улогу, држање и реченице које изговара право су разочарење, безлично, тужно за гледање колико је промашено приказан лик. У неколико сцена Дража је усамљен, издвојен од осталих, седи у кући, гледа кроз прозор... Војска у дворишту испод прозора и не личи на војску, стиче се утисак да је реч о групи људи која у доколици седи и пуши, шетају тамо овамо, хармоника свира, доста неозбиљно представљено. О главном негативцу не треба трошити речи, непотребно уведен лик који само продужава наратив о "четничким кабадахијама", који се уз то још и окумио са Дражом, јер га је Дража тим кумством хтео да "примири" и доведе у ред (?!). Даље, у једној сцени, на Галовића пољу разговарају Звонко Вучковић и млади Мирко, ноћ је и чекају се савезнички авиони, и у једном моменту Звонко каже ; " Чича да има сто руку не би могао да запуши све рупе, цури на све стране, сваки комадант води неки свој рат (...) " И још један бизаран детаљ... При крају филма четници доводе домаћину куће Јовићу три нова савезничка пилота на смештај, а он каже отприлике овако "Па зар опет код мене ? Као да у Прањанима нема других кућа осим моје. Није доста што ми је овај један био два месеца у кући." Ето, један од главних ликова, домаћин, не би да прими на смештај три пилота, али му четници мимо његове воље то намећу... Такође, на почетку филма, Дража у разговору са Енглезима прекорева их што су оженили Краља Петра Другог у Лондону, иако о томе знамо сасвим нешто друго...
Дражу игра глумац потпуно неприкладан за ту улогу, држање и реченице које изговара право су разочарење, безлично, тужно за гледање колико је промашено приказан лик. У неколико сцена Дража је усамљен, издвојен од осталих, седи у кући, гледа кроз прозор... Војска у дворишту испод прозора и не личи на војску, стиче се утисак да је реч о групи људи која у доколици седи и пуши, шетају тамо овамо, хармоника свира, доста неозбиљно представљено. О главном негативцу не треба трошити речи, непотребно уведен лик који само продужава наратив о "четничким кабадахијама", који се уз то још и окумио са Дражом, јер га је Дража тим кумством хтео да "примири" и доведе у ред (?!). Даље, у једној сцени, на Галовића пољу разговарају Звонко Вучковић и млади Мирко, ноћ је и чекају се савезнички авиони, и у једном моменту Звонко каже ; " Чича да има сто руку не би могао да запуши све рупе, цури на све стране, сваки комадант води неки свој рат (...) " И још један бизаран детаљ... При крају филма четници доводе домаћину куће Јовићу три нова савезничка пилота на смештај, а он каже отприлике овако "Па зар опет код мене ? Као да у Прањанима нема других кућа осим моје. Није доста што ми је овај један био два месеца у кући." Ето, један од главних ликова, домаћин, не би да прими на смештај три пилота, али му четници мимо његове воље то намећу... Такође, на почетку филма, Дража у разговору са Енглезима прекорева их што су оженили Краља Петра Другог у Лондону, иако о томе знамо сасвим нешто друго...
13-10-2023, 08:09 AM
Како је рекао Андреј, Радош Бајић и даље гура ту причу да је Дража био добар човек, није био за команданта, а око њега неконтролисана војска која ради шта хоће.
Тако је било и у серији "Равна Гора".
13-10-2023, 08:19 AM
Још пре три године, Радош Бајић је рекао да ће "Хероји Халијарда" разочарати и леве и десне.
https://www.rts.rs/magazin/film-i-tv/403...ramba.html
Нешто слично је рекао и кад је требало да се емитује "Равна гора".
13-10-2023, 08:33 AM
(13-10-2023, 08:09 AM)Mitic Пише: Како је рекао Андреј, Радош Бајић и даље гура ту причу да је Дража био добар човек, није био за команданта, а око њега неконтролисана војска која ради шта хоће.
Да, исто као и Тито, исто као и Вучић. Имамо добре људе за вође, али као народ смо ништарије.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
13-10-2023, 08:34 AM
(13-10-2023, 08:19 AM)Mitic Пише: Још пре три године, Радош Бајић је рекао да ће "Хероји Халијарда" разочарати и леве и десне.
Радош Бајић је највише разочарао и леве и десне кад је ономад Секула попио кривичну за кило рибу.

13-10-2023, 08:35 AM
(12-10-2023, 09:33 PM)Милослав Самарџић Пише: НА ТЕЛЕВИЗИЈИ ''ТАНЈУГ''
Прекјуче сам гостовао, са пуковником Пришићем. Тема: Мисија ''Халијард'', а поводом филма ''Хероји Халијарда''.
Самарџићу, чудно ти се осмехивала ова препланула госпођа.

13-10-2023, 08:52 AM
Синоћ сам одгледао филм.
Упао ми је у очи један детаљ, приметих П.Б. (председника једног од 3864 Равногорска покрета) да је међу главним статистима (чува кућу у којој је Чича)
Калабић се појављује у можда минут-два филма и скоро да и не проговара, а баш сам много очекивао (сирома).
Филм у суштини врти причу око породице из Прањана, битка на крају филма делује добро (ефекти, пуцање скроз ок), униформе нису лоше, шајкаче и кокарде исто ми делују ок, сам тон, музика и снимак делују заиста врхунски. Филм није лош сам по себи (барем по мени), ја сам у једном моменту заиста скоро заплакао, показује суровост братоубилачког рата, она сцена када се два рођена брата туку у штали јер је један четник, а други комунац, заиста показује нашу несрећу. Добра ми је била фора на почетку филма, кад амер пада с падобраном , а наилази Лаушевић и пита га амер" партизанс" ?, А овај одговара "но партизанс ми НОРМАЛ, ми монархистс"
Видим да Никола Ракочевић, који код нашег Милослава глуми Чичу, глуми тог младог четника Јовића, мени је био скроз добар, исто милим да је овај што глуми Вучковића добро одиграо. Штета што Калабића нема више, а за Милутина Јанковића, не знам да ли сте приметили кад заробљава младог Јовића кога игра Ракочевић, Вучковић или Раковић сад сам заборавио му каже нешто у смислу "ти си велики јунак, и народ овог краја то зна, али прек си....."
Много се губи времена на непотребне ствари, те овај амер мува нашу девојку у сену, те је нешто црта, те они као нешто разговарају, цвркућу итд... сам акценат требало је да буде на спашавању, а о томе има само једна и по сцена. И овај детаљ када као хапсе Баћовића и Лукачевића, нешто ми не непознато да су њих двојица заједно дошла у Прањане, за Лукачевића знам да је долетео, и да су га нешто касније у Босни ухватили енглези и испоручили комунцима (има ли неких вести о њему, знам да је Кесеровићу и њему заједно суђено, Кесер знам да је рехабилитован, а зна ли нешто неко за Лукачевића?).
Упао ми је у очи један детаљ, приметих П.Б. (председника једног од 3864 Равногорска покрета) да је међу главним статистима (чува кућу у којој је Чича)
Калабић се појављује у можда минут-два филма и скоро да и не проговара, а баш сам много очекивао (сирома).
Филм у суштини врти причу око породице из Прањана, битка на крају филма делује добро (ефекти, пуцање скроз ок), униформе нису лоше, шајкаче и кокарде исто ми делују ок, сам тон, музика и снимак делују заиста врхунски. Филм није лош сам по себи (барем по мени), ја сам у једном моменту заиста скоро заплакао, показује суровост братоубилачког рата, она сцена када се два рођена брата туку у штали јер је један четник, а други комунац, заиста показује нашу несрећу. Добра ми је била фора на почетку филма, кад амер пада с падобраном , а наилази Лаушевић и пита га амер" партизанс" ?, А овај одговара "но партизанс ми НОРМАЛ, ми монархистс"

Видим да Никола Ракочевић, који код нашег Милослава глуми Чичу, глуми тог младог четника Јовића, мени је био скроз добар, исто милим да је овај што глуми Вучковића добро одиграо. Штета што Калабића нема више, а за Милутина Јанковића, не знам да ли сте приметили кад заробљава младог Јовића кога игра Ракочевић, Вучковић или Раковић сад сам заборавио му каже нешто у смислу "ти си велики јунак, и народ овог краја то зна, али прек си....."
Много се губи времена на непотребне ствари, те овај амер мува нашу девојку у сену, те је нешто црта, те они као нешто разговарају, цвркућу итд... сам акценат требало је да буде на спашавању, а о томе има само једна и по сцена. И овај детаљ када као хапсе Баћовића и Лукачевића, нешто ми не непознато да су њих двојица заједно дошла у Прањане, за Лукачевића знам да је долетео, и да су га нешто касније у Босни ухватили енглези и испоручили комунцима (има ли неких вести о њему, знам да је Кесеровићу и њему заједно суђено, Кесер знам да је рехабилитован, а зна ли нешто неко за Лукачевића?).
13-10-2023, 09:05 AM
(13-10-2023, 08:52 AM)ZdravkoR Пише: Синоћ сам одгледао филм.
Филм у суштини врти причу око породице из Прањана, битка на крају филма делује добро (ефекти, пуцање скроз ок), униформе нису лоше, шајкаче и кокарде исто ми делују ок, сам тон, музика и снимак делују заиста врхунски. Филм није лош сам по себи (барем по мени), ја сам у једном моменту заиста скоро заплакао, показује суровост братоубилачког рата, она сцена када се два рођена брата туку у штали јер је један четник, а други комунац, заиста показује нашу несрећу. Добра ми је била фора на почетку филма, кад амер пада с падобраном , а наилази Лаушевић и пита га амер" партизанс" ?, А овај одговара "но партизанс ми НОРМАЛ, ми монархистс"![]()
Опет се врти та прича око "братоубилачког рата". Какав бре "братоубилачки рат"? То што се водила борба између наше регуларне Југословенске Војске и Титових секташких паравојних јединица не може се окарактерисати као "братоубилачки рат".
Још си и заплакао како велиш.

Управо на тој комунистичкој причи о некаквом "братоубилачком рату" је и заснован тај филм.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
13-10-2023, 09:09 AM
Изгледа да је филм и више него добар,чим су форумаши Погледа,на ивици суза док га гледају.
Треба сачекати да се погледа филм. Можда је стварно добар и професионално режиран, а колико се поклапа са истином је друго питање.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)