Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТВ серија "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића

(02-08-2023, 07:14 PM)Gapon Пише:  Stg 44 у наоружању ЈВуО?

И мени западе за око. Не знам само откуд. 
Произведена у око 425.000 примјерака и кориштена искључиво на источном фронту (Група Армија Сјевер и Група Армија Југ, тачније само двије њихове дивизије су њима потпуно опремљене и то 44-е). Због специфичног калибра, констнатно фалило муниције.
Нисам видио ниједну фотографију било које формације на тлу КЈ да су је посједовали. 
Е сад, видио сам да су је увалили Њемцима у филму ''Десант на Дрвар'' (иако их нема на оригиналним фотографијама), јер Друга Титу је морала нападати елита, а не нека боранија.  Скојевац
Откуд Четницима, Радош ће га знати. Добро им није дао FG42  Јок
Одговори

(02-08-2023, 08:13 PM)Monarhist Пише:  Кама ће радити, то је најважније  Кез

Најзанимљивије је како ће приказати Јанковића и Калабића.

Ето, у трејлеру су приказали нашег највећег јунака Војводу Драгачевског као лудака како мрцвари једног комунисту. Могу да замислим како ће и Чика Перу....

Мислим да ће у неким сегментима превазићи Булајића па чак и БјелогрДића.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ако гледамо снимање, монтажу и остале ствари које се тичу тога, скоро па перфектно, ал ко и увек направе сапуницу од историје.... Исто могу да приметим да је комуњара баш лепо обучен у то време кад нису имали шта да једу... по њиховој причи
Одговори

Човек који је изгледао овако:
[Слика: mj-pravi.png]

буде представљен овако:
[Слика: mj-hh.png]

П.С.

Буу!
[Слика: rb-hh.png]
Одговори

Брука и срамота! Зато гос'н Самарџић не би требало узети ни једног познатог глумца за Ђенерал, а нарочито не оне који су радили са Радашином.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-08-2023, 02:05 PM)Шумадинац Пише:  Брука и срамота! Зато гос'н Самарџић не би требало узети ни једног познатог глумца за Ђенерал, а нарочито не оне који су радили са Радашином.

Ракочевић је глумио у Бајићевом филму,а он ће у филму"Ђенерал" глумити чичу. Не треба замерити ни глумцима(јер они раде само свој посао, вероватно већи број њих не интересује историја) ни људима који су радили у монтажи,треба замерити само Бајићу због нео-комунистичког става.
Одговори

(03-08-2023, 02:12 PM)Лука Калиманац Пише:  
(03-08-2023, 02:05 PM)Шумадинац Пише:  Брука и срамота! Зато гос'н Самарџић не би требало узети ни једног познатог глумца за Ђенерал, а нарочито не оне који су радили са Радашином.

Ракочевић је глумио у Бајићевом филму,а он ће у филму"Ђенерал" глумити чичу. Не треба замерити ни глумцима(јер они раде само свој посао, вероватно већи број њих не интересује историја) ни људима који су радили у монтажи,треба замерити само Бајићу због нео-комунистичког става.

Ма пусти ти ту социјалну причу.
Одговори

Зар треба, као Комунисти, политичку и идеолошку подобност стављати испред струке и професионализма?  Blush
Одговори

Пристојан,сасвим пристојан,филм Олуја.
Српски,а не југословенски филм.Уз све мане,гледљив,сценографски сведен,глумачки сјајан,добра режија,фотографија,костим.
Одговори

Хероји Халијарда на Сарајево Филм Фестивалу

Не знам да ли постоји игдје такав мркли комунистички мрак на простору EX-YU по питању 2. свјетског рата, као што је то случај са Сарајевом.
Одговори

(15-08-2023, 11:09 PM)Босански Крајишник Пише:  Хероји Халијарда на Сарајево Филм Фестивалу

Не знам да ли постоји игдје такав мркли комунистички мрак на простору EX-YU по питању 2. свјетског рата, као што је то случај са Сарајевом.

Не постоји. 
Осим у Загребу.
И Скопљу.
И Цетињу.
И Приштини.
Шалу на страну, иако си у праву, ниси у праву.   Ваистину!
Одговори

(16-08-2023, 12:18 AM)Бенито Пише:  
(15-08-2023, 11:09 PM)Босански Крајишник Пише:  Хероји Халијарда на Сарајево Филм Фестивалу

Не постоји. 
Осим у Загребу.
И Скопљу.
И Цетињу.
И Приштини.
Шалу на страну, иако си у праву, ниси у праву.   Ваистину!

Тако можемо поменути и Београд  Јок
Такође, шалу на страну, у свим тим градовима постоје, бар код ријетких појединаца, нека супртона мишљења мејнстрим комунистичком наративу, макар била и потпуно супртона нашем, па и истини, али за Сарајево (ово федерално) то не важи. 
Чак и њихова радикална десница не напушта тај наратив, него тврди да су босански Муслимани одиграли чак пресудну улогу у тзв. НОБ-у, иако су народ који је, пропорционално броју становника, дао највише осовниских војника на свијету...
Одговори

Узбуна у Сарајеву, представљен филм о четничкој акцији

https://www.politika.rs/scc/clanak/56657...koj-akciji
Одговори

https://twitter.com/nenad_stevandic/stat...03721?s=20
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним