20-07-2022, 03:45 PM
Задње што је познато да је Душан Аранђеловић после рата живео у Лондону. Покушао сам на све начине да дођем до потомака, али узалуд.
(20-07-2022, 05:56 AM)Босански Крајишник Пише: https://prnt.sc/YHXnN6uvgbTvОво поздрављам, а и уклапа се у суштину приче. Наиме, у тој великој борби, тј. бици, дошло је до преотимања спашених америчких авијатичара чији је авион пао управо на Копаонику. Из четничке прешли су у партизанске руке.
Радош Бајић - цитат са објаве: ''Pocetkom avgusta 1944. godine na lokalitetu Borova Glava na Kopaoniku dogodila se jedna od najvecih bratubilackih bitaka u Drugom svetskom ratu o kojoj nista nismo ucili u skolama - izmedju parizana i boraca JVuO. Danas smo snimali kadrove te strasne medjusrpske tragedije u kojoj je pucao brat na brata…Ne ponovilo se…''
(20-07-2022, 05:20 PM)ватхра Пише: Динчићу,Питање за Самарџића, Динчића, Бенита, Перуна... Да ли је вама неко из ауторског тима на било који начин слао сценарио да га погледате? Ако јесте, на које сте катастрофалне делове сценарија указали?
Нисам консултант, Тимотијевић је.
Ја сам преко фондације добио да погледам сценарио. Послао сам мејлом примедбе на део са авијатичарима, које су биле катастрофалне. Не знам да ли су их уважили, али ми се чини да нешто јесте мењано у сценарију. У првој верзији су ставили црнца као једног члана посаде бомбардера, који иде около и просипа шале. То је једно тотално непознавање опште културе. Али нисам га видео на фоткама са снимања.
Нпр оне сцене Дража и Вучковић о којој се дискутовало, ње се не сећам, што значи да је била мање битна и ако је била. Не сећам се ни Васића, можда је имао неку споредну улогу.
Битка на Копаонику, рецимо да је заплет као и остатак серије.
(20-07-2022, 05:20 PM)ватхра Пише: У првој верзији су ставили црнца као једног члана посаде бомбардера, који иде около и просипа шале. То је једно тотално непознавање опште културе. Али нисам га видео на фоткама са снимања.
(20-07-2022, 06:36 PM)Ђорђе Ивковић Пише:(20-07-2022, 05:20 PM)ватхра Пише: Динчићу,Питање за Самарџића, Динчића, Бенита, Перуна... Да ли је вама неко из ауторског тима на било који начин слао сценарио да га погледате? Ако јесте, на које сте катастрофалне делове сценарија указали?
Ја сам преко фондације добио да погледам сценарио. Послао сам мејлом примедбе на део са авијатичарима, које су биле катастрофалне. Не знам да ли су их уважили, али ми се чини да нешто јесте мењано у сценарију. У првој верзији су ставили црнца као једног члана посаде бомбардера, који иде около и просипа шале. То је једно тотално непознавање опште културе. Али нисам га видео на фоткама са снимања.
Нпр оне сцене Дража и Вучковић о којој се дискутовало, ње се не сећам, што значи да је била мање битна и ако је била. Не сећам се ни Васића, можда је имао неку споредну улогу.
(20-07-2022, 06:36 PM)Ђорђе Ивковић Пише:(20-07-2022, 05:20 PM)ватхра Пише: Динчићу,Питање за Самарџића, Динчића, Бенита, Перуна... Да ли је вама неко из ауторског тима на било који начин слао сценарио да га погледате? Ако јесте, на које сте катастрофалне делове сценарија указали?
(20-07-2022, 09:29 PM)Николај Пише: Сад видим да си написао да су га ставили као члана посаде бомбардера. Вероватно је летео на ловцу у пратњи, а не у бомбардеру. Ја сам мислио да тврдиш да није било ниједног црнца који је одатле евакуисан па да је то грешка.У Америци је у том периоду владала стриктна расна сегрегација. Црнци нису могли да буду у истој једини као и белции, самим тим ни у посади. Тоалети су били одвојени. Углавном су служили у логистици, инжињерији и другде где је требао физички рад. Иако су имали неке пробе са црним официрима у војсци, ни они нису смели да командују белим војницима.
(20-07-2022, 06:36 PM)Ђорђе Ивковић Пише:Није.(20-07-2022, 05:20 PM)ватхра Пише: Динчићу,Питање за Самарџића, Динчића, Бенита, Перуна... Да ли је вама неко из ауторског тима на било који начин слао сценарио да га погледате? Ако јесте, на које сте катастрофалне делове сценарија указали?