Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Плус што је неписмен ("Неко бих рекао..."), водитељка не зна ни да изговори име филма, пародија...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
-Приметно је да у медијима лагано ишчезава назив Југословенска војска у отаџбини; једино се држи у науци. Такође, све је извесније да је са активирањем приче о мисији Халијард уназад неколико година, много софистицираније медијски наметати српске сељаке (могу да буду и поборници монархије али и комунизма) уместо четнике, припаднике ЈВУО и сл. Тачније, приметна је вештачка брана ка потпуној рехабилитацији југословенских војних снага које су се за време рата четнички организовали и деловали, наступајући у табору савезника и победника.
-Председник општине Г.Милановац, евиденто после седам деценија и даље нема петљу, иако Труманов указ, уз пропратни текст, може да се скине преко гугл слика.
-Ја сигурно нећу коментарисати нити рад на серији, нити саму серију, нити струку, нити пропусте (уколико их има) јер ово што сам изнео довољно је да се, ипак, сачека нека нова и мање позната ратна операција, па да се по њој управља.
Што се мене тиче - прича о мисији Халијард је добрано искомпромитована и јефтино потрошена.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
Наравно да мислим на нашу земљу. У Америци је друга прича.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Код нас има Ц-47 по музејима, али нису у летном стању. Њихово померање није лак посао, што се видело кад су их скоро померили од аеродрома до музеја. Али мислим да ће сцене уласка и унутар авиона моћи да сниме и на травњаку испред музеја.
Не знам која је намена Ан-2 у овој серији. Могу да снимају из њега, да искоче падобранци (за то се и користи у војсци).
А сам лет Ц-47 се данас лако монтира анимацијом.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Зар није почела у августу 1944, почетком месеца?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Савремени филмови се снимају са идејом да буде наставак.
У овом случају су отишли до екстрема - нису ни почели радњу коју су требали...