Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТВ серија "Хероји Халјарда", аутора Радоша Бајића

Плус што је неписмен ("Неко бих рекао..."), водитељка не зна ни да изговори име филма, пародија...

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(02-07-2022, 03:15 PM)Горски штаб 52 Пише:  Ова појава из Гласа Западне Србије у шест и по минута прилога реч "четник" поменуо је укупно НУЛА пута.

Српски сељаци организовали, српски сељаци прикупили, српски сељаци одбранили, српски сељаци отпремили у Бари...
Српски сељаци праве аеродроме само тако, то је опште познато. Smile
Одговори

-Приметно је да у медијима лагано ишчезава назив Југословенска војска у отаџбини; једино се држи у науци. Такође, све је извесније да је са активирањем приче о мисији Халијард уназад неколико година, много софистицираније медијски наметати српске сељаке (могу да буду и поборници монархије али и комунизма) уместо четнике, припаднике ЈВУО и сл. Тачније, приметна је вештачка брана ка потпуној рехабилитацији југословенских војних снага које су се за време рата четнички организовали и деловали, наступајући у табору савезника и победника.

-Председник општине Г.Милановац, евиденто после седам деценија и даље нема петљу, иако Труманов указ, уз пропратни текст, може да се скине преко гугл слика.

-Ја сигурно нећу коментарисати нити рад на серији, нити саму серију, нити струку, нити пропусте (уколико их има) јер ово што сам изнео довољно је да се, ипак, сачека нека нова и мање позната ратна операција, па да се по њој управља.
Што се мене тиче - прича о мисији Халијард је добрано искомпромитована и јефтино потрошена.
Одговори

(03-07-2022, 04:32 PM)Александар Динчић Пише:  Што се мене тиче - прича о мисији Халијард је добрано искомпромитована и јефтино потрошена.

Од стране Србије да, од стране Америке не баш, види од 53:35:
Одговори

Наравно да мислим на нашу земљу. У Америци је друга прича.
Одговори

https://www.instagram.com/heroji.halijarda/

Линк инстаграм профила ''Heroji Halijarda'', има занимљивих објава.

Само видим да су ангажовали РВ ВС и користе совјетски транспортни авион Антонов Ан-2. Надам се да то неће (а изгледа хоће) бити замјена за америчке авионие Даокта С-42?! Не знам чему то кад је и социјалистичка Југославија имала у свом посједу Дакоте, могао се негдје наћи бар један, макар музејски примјерак зарад вјеродостојности (мислим да постоји у музеју ваздухопловства), или ако ништа, увести неку олупину, с обзором на буџет који имају.
Изгледа нстављају традицију партизанског филма (као када Њемци користе совјетске и америчке тенкове)...
Одговори

Код нас има Ц-47 по музејима, али нису у летном стању. Њихово померање није лак посао, што се видело кад су их скоро померили од аеродрома до музеја. Али мислим да ће сцене уласка и унутар авиона моћи да сниме и на травњаку испред музеја.

Не знам која је намена Ан-2 у овој серији. Могу да снимају из њега, да искоче падобранци (за то се и користи у војсци).
А сам лет Ц-47 се данас лако монтира анимацијом.
Одговори

(16-06-2022, 12:36 PM)ZdravkoR Пише:  
(16-06-2022, 12:25 PM)Лука Калиманац Пише:  Био сам статиста пре пар дана код Бајића...По ономе што сам ја видео биће нео-комунистичка прича.Бајић не жели никог да увреди ни равногорце ни субноровце.Биће срцепарајућа прича о "братоубилачком рату".Што се тиче техничког дела филма,чини ми се да ће бити,више мање океј,док сам чуо за"Оплољене"да су снимани из једног или два пута.Дакле,у "Хероји Халијарда" смо снимали цео дан,док су ми причали статисти из "Оплољених" да је са техничког дела,могло доста боље,јер се у филму види како војнику испада чутура,па је често митраљез главио....Да сумирам проблеме код Опкољених и. Халијарда:Код Опкољених је проблем финансије ,а код Бајића суштина.Самарџић има историјско знање,а Бајић има државни новац.Мени је жао што није г.Самарџић на месту Бајића.
Е а где снимају. Свима је жао што Самарџић нема државне паре Сирома'  У једном биоскопу чак нису хтели ни да пусте филм Опкољени, милим да је Шабац у питању ако се не варам, једноставно власник биоскопа каже ово не пуштам. табаџија
Филм "Опкољени" је приказан у Шапцу, мада је првобитна информација била да власник биоскопа не жели да га приказује.
Одговори

Да, ипак је приказан.
Одговори


На Ан-у се види парче green screen-а, а налијепљен је и roundel бритнаског RAF-а (Royal Air Force).
Дакле, совјетски Ан-2 изгледа неће бити кориштен само за сцене слијетања падобранаца (а он сам да се не види) како Ватхра рече, него ће се видјети и у самом филму.
Такође, на снимцима се виде и војници у британским униформама, који су вјероватно нетом слетјели тим авионом.
Да ли су Британци стварно слетјели авионом у Прањане или су се спустили падобранима, и зна ли неко који је авион био упитању?
Одговори

Исто Дакота.
Одговори

Ух... Они филм о Операцији Халијард завршавају 29. маја, а Операција Халијард почела је негде у јуну или чак јулу 1944. Тужан
Авион је 29. маја слетео да би одвезао чланове британских мисија и само успут је покупио спашене пилоте који су били ту.
Одговори

Зар није почела у августу 1944, почетком месеца?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Савремени филмови се снимају са идејом да буде наставак.
У овом случају су отишли до екстрема - нису ни почели радњу коју су требали...
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним