18-02-2021, 08:35 PM
(11-02-2021, 07:25 PM)ЛукаЛоко Пише: И мени је жалосно то што су Срби тада плакали за смртом свог џелата.
Међутим, мени се чини да је томе слично то што и многи савремени Срби, упркос бомбардовању земље и свему ономе што је учињено Србима преко Дрине и на Космету, и даље углавном обожавате Запад.
Да ли је то због стандарда, због онога што називају софт-пауер, због тога што Исток изгледа економски јадан, то не знам.
Чини ми се да је то ипак иста прича као оно: "у време Тита живело се добро".
Не обожавамо запад већ хоћемо систем који је некада постојао и код нас а постоји и даље на западу.
Хоћемо систем реда и закона где би судија из највеће вукојебине био јачи од владара, председника, председника владе.
У краљевини је сељак без проблема могао на суду да добије краља. Каква је била ситуација код Ћопавог или код Вучка? Појео би те мрак.
Какво је стање у Русији и Белорусији којој ти тежиш? Тешка диктатура и полицијска репресија. Путин и Лукашенко су окружени улизицама и љигама и краду без милости.
Немој другима да качиш епитете да су љубитељи комунизма. Много људи зна шта хоће од запада и зна зашто неће да има посла са источним диктатурама.
Гомила тих људи које такви као ти оптужују да су издајници виде како су прошле државе које су се држале Америке а како пролазе државе које се петљају са Русима и Кинезима.
Албанија је по БДП-у испред нас. Хрвати су нас прешишали одавно. Мисли о томе. Мање Спутњика, Информера, Курира, Објектива и сличних срања.