Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нагорно Карабах

У току је азербејџанска "Олуја" против јерменске мањине. Како изгледа, имају велике губитке и проћи ће као грузијска пре десетак година против Осетије.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Јерменија је прогласила општу мобилизацију.
Одговори

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska u sukobima u Nagorno-Karabahu pretrpela velike gubitke – ubijeno je oko 200 vojnika, uništeno oko 30 jedinica vojne tehnike i oko 20 bespilotnih letelica.

Prema njegovim rečima, situacija na terenu je kao i ranije, sukobi se nastavljaju na severu i jugu teritorije.

„Borbe se i dalje vode, protivnik je pretrpeo velike gubitke, oko 200 vojnika je ubijeno, oko 30 oklopnih vozila uništeno i oko 20 bespilotnih letelica oboreno“, precizirao je.
Što se tiče jermenske strane, Ovanisjan kaže još uvek bilans nije u potpunosti precizan – od oko 100 ranjnih nekoliko desetina je prebačeno u Jerevan na lečenje, dok su ostali smešteni u lokalnim bolnicama.

Prethodno je Ministarstvo odbrane nepriznate države Nagorno-Karabah saopštilo da je tokom sukoba sa snagama Azerbejdžana poginulo 17 jermenskih vojnika, dok je preko 100 ranjeno.

Извор: Спутник Србија

https://rs-lat.sputniknews.com/svet/2020...stavljaju/

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Јерменија је чланица евроазијске уније и ОДКБ-а.

Где су сада Русии главни сааавввезницииии...

И онда питате где су били 1995 и 1999 године??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Не сери.

Борбе су у НК, не у Јерменији.

Слабо постављате клипове...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(04-10-2020, 10:08 PM)херцеговац Пише:  Не сери.

Борбе су у НК, не у Јерменији.

Слабо постављате клипове...

Стандардна руска прича.

То исто што је Милошевић уверавао да СРЈ није у рату у БиХ и ХР.

Сутра да избије рат на Косову Руси би рекли па није у Србији...

Елем да је било која НАТО чланица нападнута НАТО би реаговао.

Путин неће да реагује јер је добар са кгб председником Азербејџана....

Изгинуше силни браћа Јермени, жао ми тог народа, нема нико војно да их подржи,очекивали су помоћ одкб ал курац....

Зато Србија што пре у НАТО, од Руса вајде нема.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-10-2020, 07:28 PM)Mekenzi Пише:  Изгинуше силни браћа Јермени, жао ми тог народа, нема нико војно да их подржи,очекивали су помоћ одкб ал курац....

Не знам који рат ти пратиш, у овом који ја пратим Азербејџанци изгинуше као мрави.

[Слика: Ejg-TP0-UXg-Ao-Z3-Xz.jpg]

Одговори

Кизо,
НК ни Јерменија није признала.

(05-10-2020, 07:52 PM)Николај Пише:  
(05-10-2020, 07:28 PM)Mekenzi Пише:  Изгинуше силни браћа Јермени, жао ми тог народа, нема нико војно да их подржи,очекивали су помоћ одкб ал курац....

Не знам који рат ти пратиш, у овом који ја пратим Азербејџанци изгинуше као мрави.

[Слика: Ejg-TP0-UXg-Ao-Z3-Xz.jpg]

Гину сви. Масовно и Азери и Јермени.

Дјеца.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Рат мора престати, изгинуше силни цивили и баш се пуно гине и на ратишту.

Једино ко има снагу да заустави ово је Кремљ.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Није га ни почео.

Ердоган се заиграо као марионета у израелским рукама.

Одговори

Морам признати да бих највише волео видети руску војску која долази на границу са Турском али тиме ће сносити одговорност за почетак глобалног рата и неминовно извући дебљи крај када дође свођење рачуна на ред. На крају крајева, нису рат ни почели, тако да не морају ништа ни да окончају.

Мислим да велики број људи није ни свестан колико војних формација које представљају различите интересе је у овом тренутку концентрисано у петоуглу Кавказ - Атина - Триполи - Каиро - Техеран, те колико смо близу глобалном рату.
Одговори

Цело срање је почело тако што је Стаљин одвојио Источну Јерменију и доделио је Азербејџану. Ретко који конфликт данас нема у позадини неку комунистичку брљотину.

Одговори

Неке агенције преносе да се Јермени повлаче из Степанкерта (престонице Нагорно-Карабаха) ка Јерменији.
Одговори

Потписан мир, Јерменија изгубила рат и читаву територију Нагорно Карабаха.
[Слика: IMG-20201110-092825.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним