Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Сагласан сам са свима да се вратила УДБА у пуном сјају и да ће тешко дозволити да владика Јоаникије постане патријарх.
До сада су обично ишли на варијанту да нађу заједнички језик са црквом и нађу средње решење, што значи да ће тешко доћи до тога да владика Иринеј, или поготово митрополит Порфирије, дођу на трон Светог Саве. Иако је то животна жеља епископа Бачког.
Тако да долазимо до решења да ће то вероватно бити владика бањалучки Јефрем.
Ако се то деси, то би било први пут да српски патријарх постаје неко из епархија западно од Дрине.
ПС одговор Јеремији: кад би Јоаникије постао патријарх, вероватно би поставио владику Методија за Митрополита црногорско-приморског. Или овог владику (заборавих име) кога је Митрополит Амфилохије поставио за епископа Јужне Америке са центром у Буенос Ајресу.
И један и други су одлична решења за Митрополита црногорско-приморског.
Овако, ако неко други постане патријарх, велико је питање ко ће бити Митрополит црногорско-приморски.
Поруке: 1,472
Теме: 8
Углед:
309
Кирило Бојовић је епископ из Јужне Америке. Генерално, Црногорцима одговора неки нови митрополит бритак на језику, а духовно јак. Ако не постане патријарх, то ће онда вјероватно бити Јоаникије. А ако пак, и поред свега, Јоаникије буде изабран за патријарха, митрополит би могао да буде један од ове двојице које си навео.
Поруке: 14,438
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(23-11-2020, 02:29 PM)Mekenzi Пише: Јако мало владика је остало из тврде "струје"
Већина владика живи јако богато, тајкунски.
Нема сиромашних владика ко што је био паријарх Павле који седне у градски превоз и вози се до патријаршије који је сам шетао по Призрену и Пећи.
Који је сам крпио ципеле и није хтео нове да купи.
Сузе сам пролио када је преминуо, сахрана је била коју српски народ дуго неће видети За Иринејем никакву тугу нисам осетио, буквално ништа.
Владике су огрезле у злато и свилу. Возикају се у скупим лимузинама и имају по три четри момка као обезбеђење.
Од чега се ти то владико бојиш?? Што се возаш у луксузним прескупим лимузинама?
Када су возикали ковчег са телом блаженопочившег Иринеја испред и иза све владике у прескупим лимузинама.
Откуд цркви да купи најновије аудија, бемвеа који кошта 30+ хиљада евра. А таквих је бар 100 у цркви.
Што се тиче новог владике моје процене да ће уз помоћ удбе изабрати неког либералног Патријарха који ће бити ко што је Иринеј био слуга режима. У овим тешким временима за цркву треба тврда и јака личност али то неће бит.
Цитат:
"Иринеј је 2014. казао да су катастрофалне поплаве у Србији узроковане парадом поноса и зато што је брадата жена победила на Евровизији. Патријарх Иринеј је такође говорио да поуздано верује да мирис тамјана и црквених свећа лечи од короне и да то неверујући не схватају, али да се у цркви нико не може заразити....
Оно што мени заиста смета је што ми говоре да сувише нападам цркву. Ја никог не нападам, само питам – ако је све тако безбедно и ако мирис тамјана разгони све те враџбине и болести зашто Иринеја нису понели под Острог ‘слава му и милост’ него су га повели у болницу где га лече лекари који за то примају плату из буџета у који фирма на чијем је челу патријарх Иринеј, као први међу једнакима, није дала ни динара доприноса.
Зашто нас правите будалама? Kолико се људи зарази на тај начин, и после тога иду код лекара. Зашто се о томе не поведе рачуна, то је злочин против јавног здравља. Ја немам проблеме са Богом већ са његовом земаљском администрацијом."
Ненад Чанак
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 571
Теме: 17
Углед:
62
Čanak je govedo ali za neke stvari je u pravu. Imate na youtube govore naših vladika gde se krajnje na jedan podcenjicački način ponašaju prema koroni. Pa se spominu molitve tamjani ljubav i td. Krajnje krajnje ne znam sta da kazem. I sta se dešava? Te koji su se najviše podcenjivački odnosili prema virisu korona je počistila vrlo brzo. Vernici se našli u čudu. Kako je to moguće? Ne mogavši da objasne verujućem narodu kako se toliko vladika zarazilo puštaju se priče o ubistvima, trovanjima i sličnim glupostima da se skrene priča o neodgovornosti crkve i ignorisanje pravila ponašanja.Vera vernika poljuljana.
Kako ni jedan biskup ne umre ili efendija? Shvatili da još nije vreme za umiranje. Papa pozvao katolike da stave maske da se jos zivi na zemlji.
A nama ceo vrh crkve zaražen. Baš tako nezvanično se i kriju podaci.
Bolje da otvorimo temu koga ce korona sledeceg da pojede i proguta.
JA NE VERUJEM NI POLITIČARIMA NI KRIZNOM ŠTABU NI DOKTORIMA A NI CRKVI I VLADIKAMA!
ČUVAJ SE I BOG ĆETE ČUVATI UČIO ME OTAC!
(Последња измена: 24-11-2020, 07:10 PM од
Капетан.)
Поруке: 9,121
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Владике-Корона 4:0
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 5,715
Теме: 64
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 9,121
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(25-11-2020, 05:11 AM)Јеремија Пише: (24-11-2020, 07:51 PM)Mekenzi Пише: Владике-Корона 4:0
Мани се Кизо будалаштине.
Знаш добро као и свако здраво мислећи Србин да архијереји нису жртве "короне" већ службе која их је убила као и онолико њихових претходника.
Слажем се.
Међутим и корона убија.
Изгубио сам два члана из фамилије пролетос а сад мало мало па сазнам да је неко од короне заглавио болницу.
Чувај се чича.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,438
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(26-11-2020, 09:07 AM)ХраброСрце Пише: Почели су са спиновима:
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/35741...govi-ljudi
Најбољи су за место патријарха, нарочито еп. Григорије. Кад би дао Бог (?) да Еп. Григорије буде нови патријарх то би онда био неминован крај Вучићеве диктатуре.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 1,171
Теме: 7
Придружен: Feb 2019
Углед:
250
Григорије је држао парастос усташама.
Поруке: 14,504
Теме: 307
Углед:
3,044
Немојте да наседате на ове спинове. Знају они да Григорије нема ни промил шансе да буде патријарх. Григорије је убачен у причу да не би било очигледно да је спин намењен дискредитацији епископа Јоаникија, који има подршку изразите већине владика и митрополита СПЦ.