Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нови патријарх СПЦ


.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Одговори

Избор митрополита Порфирија за новог патријарха СПЦ одушевљено су поздравили: Ненад Чанак, Хрвоје Класић, Чеда Јовановић, Пеђа Марковић...
Има ли краја списку ових Србенди који су одушевљени Порфиријем на месту патријарха СПЦ!!!
Одговори

Krenuli su napadi od strane režimskih istoričara SNS tj SNS. Pravi se raskol.
Raković gnjida.

Цитат:Pritom, kaže Raković, potpuno je neprihvatljivo da se na liturgijama u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj pominje “patrijarh srpskih i pomorskih zemalja” jer ta titula ne postoji. Po Ustavu Srpske pravoslavne crkve postoji samo patrijarh srpski, a “pomorska zemlja” može da asocira na to da Crna Gora nije srpska država.

Цитат:Međutim, naglašava Raković, za razliku od tri pomenute eparhije, u dijelu crkvene birokratije Mitropolije crnogorsko-primorske stvoren je izvjesni sentiment protiv Srbije.


Za Rakovića gnjidu je SNS=Srbija!
Govno od istoričara a glumi nekog intelektualca i nezavisnog istoričara!


https://borba.me/rakovic-u-crnoj-gori-po...primorska/

'You still think you can controll them?'
https://www.youtube.com/watch?v=29Mg6Gfh9Co

Auf Wiedersehen Frau Merkel!
Одговори

(20-02-2021, 12:15 PM)Бенито Пише:  Првовенчани краљ никада није крунисан круном римског папе. Крунисао га је рођени брат српском православном круном.
Ако се неко у нашој историји није "курвао", то су Немањићи. А то што смо ми учили и даље учимо у српским историјским школама, последица је недопустивог уплива ватиканских фалсификата у српску историографију, што је експлодирало доласком титоиста-аустроугара на власт. И, очигледно, траје и данас.

[Слика: IMG-d9cfc837364bdfcea0d1e811781dcd1d-V.jpg]
Ево као прилог за дискусију фотка из књиге др Радомира Поповића о помесним Црквама где се говори о тим догађајима. Прва ствар која упада у очи је да је прво било Стефаново добијање круне од папе а после тога Савино добијање арх. титуле од Манојла, дакле, папска круна 1217., арх. титула 1219. а Сабор у Жичи и крунисање од стране арх. Саве 1221.

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Одговори

И где је овде доказ да је Првовенчани примио круну од папе???? Значи, једно опште преписивање да би се добиле државне синекуре, а овај јадни народ држао у вечној покорности.
Одговори

.
Ко имало познаје начин и процедуру крунисања у кримокатолика тј. ЈЕРЕСИ ЛАТИНСКЕ, тај би требало да зна да је такав чин бивао УВЕК пропраћен одговарајућим писаним документом, као рецимо датум, место, име папског легата и сам чин крунисања до свих многобројних детаља, па се такав документ чува за све, све, све...крунисане Краљеве, Грофове, Кнезове, чак и за најситније племиће!

Међутим!

ТАКАВ ДОКУМЕНТ О КРУНИСАЊУ СТЕФАНА НИГДЕ НЕ ПОСТОЈИ, НИКО ГА НИЈЕ ВИДЕО ЧАК НИ У ПРЕПИСИВАЧКОМ ОБЛИКУ, ПА СЕ КРИМОКАТОЛИЦИ НИСУ ЧАК ПОТРУДИЛИ НИ ДА ФАЛСИФИКУЈУ ТАКАВ ПАПИР!

Међутим!

СЛИЧАН ПРИМЕР ДУПЛОГ КРУНИСАЊА СВЕТОГ СТЕФАНА У СЕВЕРНИХ ТУРАКА (КАКО СУ ОНДА У ЕВРОПИ ЗВАЛИ МАЂАРЕ), ИТЕКАКО ПОСТОЈИ, ТА ДУПЛА КРУНА ПОСТОЈИ, ДОК ЗА НАШЕГ БАЈАГИ ДУПЛО-КРУНИСАНОГ СТЕФАНА-НЕ ПОСТОЈИ НИШТА, НИ ПАПСКА КРУНА НЕ ПОСТОЈИ, НИ НАЈМАЊИ ПАПИР НЕ ПОСТОЈИ, ТАКО ДА ЈЕ ТО ДУПЛО КРУНИСАЊЕ НАШЕГ СТЕФАНА НАЈВЕРОВАТНИЈЕ САМО ЛЕГЕНДА, ТЈ. КОПИЈА ПРИЧЕ О КРУНИСАЊУ МАЂАРСКОГ СТЕФАНА (КОЈИ ЈЕ ТОЖЕ БИО СРБИН, УЗГРЕД БУДИ РЕЧЕНО, ЈЕР ЈЕ ПОЗНАТО ДА СУ СРБИ ОСЕМЕНИЛИ МАЂАРЕ ТАКО ДА ДАНАС ИЗГЛЕДАЈУ К'О ЉУДИ, И ОНИ И БЛГАРИ КОЈИ СУ ТАКОЂЕ ДОШЛИ КАО ТУРЦИ!)

Такав папир постоји дакле само у машти преписивача кроз векове, баш као и баљезг овог истог Шумадрипца о неким "љо'ћевцима, љо'ћевцима" који су се увукли кроз тамнички прозор еда би преправљали списе Светог Николаја!

EX ORIENTE LUX!

https://srbski.weebly.com/srbi-svi-i-svuda/46

http://www.eparhija-prizren.org/?p=26357

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

А што убијаш гласника? Човек је само приказао шта пише један професор факултета и црквени угледник, што је и став СПЦ. Па, изволи удри по њима...
Иначе, јесте фалсификат Ватикана који је Србима протурен преко Ђуре Даничића, агента аустријске обавештајне службе. И давно је то решено, али се то и даље понавља у српској науци званичној да би се подржала агенда о Србији и на западу и на истоку, и сличне такве флоскуле политичара комунистичке провинције и подријетла.
Иначе, ради се о убедљиво највећој лажи у историји српске историографије, јер је крунисање Стефана Првовенчаног српском краљевском круном из руку српског архиепископа најважнији догађај српске историје. Зато је горњи фалсификат потребан да би се овај догађај преумио.
Одговори

Интересантан осврт на избор патријарха.

Цитат:Епископу рашко-призренском Павлу је на Светој Гори током васкршње литургије 1957. године, патријарх јерусалимски Бенедикт опрао ноге.
Ово је било извесно предсказање његовог будућег служења као патријарха СПЦ.
Али од трона Светог Саве, Павла је делило 12.000 дана и ноћи непрекидне страже над српским народом на Косову и Метохији.
Надимак "поп на коноп", дала су му шиптарска деца када би пролазио улицама Призрена, а гађање јајима и отимање камилавке је постала њихова омиљена игра, игра коју би Павле увек прокоментарисао речима:
"Мора да су вам такви били и ђедови."
Мало по мало прошло је 12.000 дана, а веслајући црним веслима прошло је исто толико косовских ноћи.
2. децембра 1990. године епископ Павле изабран је за 44. врховног поглавара СПЦ и то тек после 9 кругова гласања.
Слично предсказање је пратило и митрополита загребачко-љубљанског Порфирија, додуше њему нико није опрао ноге али он се појавио у духовном храму већине грађана Србије, ТВ Пинк.
Када се Порфирије на дан сахране патријарха Иринеја појавио на телевизији ружичастих боја, то је било извесно предсказање да је он 46. патријарх СПЦ.
Њега је у емисију "Хит твит" послао његов духовни отац, епископ бачки Иринеј Буловић.
Док је Буловић на сахрани патријарха држао говор којим је разбеснео јавност поделивши грађане на припаднике праве и лажне елите, у студију су поред Порфирија гостовали и Марија Здравковић, директор Клиничког центра Бежанијска коса, која је била задужена за ширење приче о вирусу, а трећи гост је био Ратко Дмитровић, јутјубер, актуелни министар за бригу о породици и демографији али и стручњак за српско-хрватске односе...
Ја сам ради припреме писања овог текста био приморан да одгледам ову емисију, која је изузетно тешка за гледање, политика, политика и само политика.
Шта рећи када видите митрополита, министра и доктора који у тренутку сахране врховног поглавара СПЦ, у ток-шоу емисији прелиставају и коментаришу твитове особа из региона, а да иронија буде већа, сама сахрана се преноси на великом платну иза њих.
Порфирије се у овој двочасовној емисији ниједном није дотакао 11. члана Вашингтонског споразума у коме су неуставно наши манастири, пре свега Високи Дечани, као врућ кромпир пребачени у руке косовског криминалног правосуђа, већ је током целе емисије причао о политици, градоначелнику Загреба, коментиРО твитове, бранио новинаре и владајућу странку од интернет напада у кампањи за избор патријарха.
На крају ће се испоставити да ће то бити он, те испаде да је у емисију дошао да себи утаре пут и брани сам себе.
Порфирије од овог предсказања па до трона није морао чекати 12.000 дана попут патријарха Павла, већ само 88.
Исто тако није морао чекати девети круг гласања, већ је изабран набрзину, за сат и по.
Након чега је у белом аутомобилу загребачких таблица нестао у лавиринту београдских улица.
Сличне говоре смо слушали и од покојног патријарха Иринеја у Бањалуци, када је током прославе дана Републике Српске 2018. године, у сред храма Христа Спаситеља држао политички говор у корист исте елите која ето чува Косово и Метохију.
Исто оно Косово и Метохију коме ће 11. члан Вашинктонског споразума отргнути манастире.
Зарад писања овог текста прочитао сам књигу "Загреб и ја се волимо јавно", аутор ове књиге је Порфирије Перић.
У њој су углавном прикупљени интервјуи које је митрополит дао за "Јутарњи и Вечерњи лист, ХРТ, Радио Словенију, Политику, РТС и РТРС."
Док се у једном делу књиге бави искључиво тиме како Војислав Шешељ у Београду пали хрватску заставу.
Занимљиво је да је књига за Србију штампана на ћирилици а за Хрватску на латиници.
На промоцији ове књиге у Загребу 2017. године је говорио нико други до бивши председник Хрватске, Иво Јосиповић, који је том приликом изјавио:
"Владика Порфирије овом књигом не шаље поруку само православним верницима већ и католицима, агностицима, атеистима и свим осталим људима."
Не знам да ли је Порфирије назив књиге "украо" од Арсена Дедића и његове песме "Загреб и ја се волимо тајно" из 1984. године, или је назив само случајно провокативан, али знам да не треба да се чудимо што је новоизабрани патријарх оволико активан у медијима и друштвеним мрежама.
Он је још 2008. године изабран за председника Савета Републичке радиодифузне агенције, регулаторног тела које се брине о емитерима и свему што ће изаћи у етар Србије.
На Пинку има доживотан кредит јер је он учествовао у давању националне френквенције овој ТВ, а две године касније поверена му је црквена служба у Војсци Србије.
Не брине мене ова књига, већина људи за њу никад није чула, мене брину столице и клупе које се све чешће постављају у дубровачкој и карловачкој православној цркви, не оне клупе уз зид за старије, болесне и немоћне, већ клупе као код римокатолика по средини цркве.
Можда желе да седимо, да не паднемо у несвест кад нам саопште вест о сједињењу с Римом...
Ових дана круже снимци како митрополит Порфирије сав усхићен љуби руку папи и клања му се до земље.
Истина је да није први који је то урадио али многе од тог призора обузме страх и нелагода, људи се с правом питају како пољубити руку патријарху који је љубио папину канџу.
Због овог чина је деспот Ђурађ Бранковић 1439. године патријарху Никону запретио да ће га обесити уколико оде у Фиренцу код папе и оставио записано:
"Народ мој верује да сам мудар, мада среће немам.
А они сад траже од мене да учиним нешто по чему би мој народ помислити могао, да сам у старости памећу помео."
Читам ова два дана многе коментаре по друштвеним мрежама, ту су они које је понела ланчана реакција и који само пишу "достојан", па до велике већине негативних коментара који показују да патријарх неће бити омиљен у народу, а то ће бојим се, створити још већи јаз у ионако подељеној СПЦ.
Многи кажу да народ нема право да коментарише избор патријарха и да је то искључиво Божија воља.
Овакав, у најмању руку смешан избор, народ итекако има право коментарисати и ту нема волунтаризма.
И Свети Сава је учио народ да чува праву веру а да јеретике проклињу.
Јер како је рекао професор Владимир Димитријевић, ми морамо бити свесни да ако наставимо овим путем да ћемо се брзо клањати Вукашину Мандрапи али и Алојзију Степинцу.
А прича са посвећењем Алојзија Степинца није готова, бар што се нас Срба тиче, јер
речи Степинчевог фратра у жупи Стара Ријека који десницом Србе покрштава а левицом витла нож и коље оне који нису научили католичку молитву "Здраво Маријо", још одзвањају у нашим ушима.
Док год се патријарси не буду бирали у историјском седишту српских патријарха, Пећкој патријаршији, нама неће кренути на боље.
Порфирије је изабран у крипти неосвештаног храма, која је сама по себи гробница, и само место избора показује пут којим иде СПЦ.
У кампањи за избор патријарха смо видели једну серију координисаних новинарских напада на другачије мишљење.
Редали су се наслови типа "Корона убија владике до фебруара" а победио је наслов Драгана Ј. Вучићевића и његовог Информера "Звезда убрзала избор патријарха."
Све ово су пратиле изјаве новинара који су свештенство називали од протојевреја до стафорда.
Манипулисање је настављено и након избора патријарха, када су поједини медији пренели вест да је старац Тадеј из манастира Витовнице, пре више од 20 година рекао како ће игуман Порфирије једног дана постати српски Патријарх.
Ко год је читао књиге оца Тадеја зна да ово никад нигде није записано, тако да су ово лажи гнусније од све пропаганде која се сервира.
Ипак, главни део посла је остављен ДБ војводи и тешкашу Воји Шешељу, последња два месеца он је камповао по разним телевизијама, нападао цркву, све владике који нису били подобни, али и измишљао лажи о новинарима од Требиња, преко Бањалуке па до Београда.
Да ли је Пинк поново био видовит...
Да ли ће свака наша критика бити јавно изнесена на ТВ са националном френквенцијом, када се запитамо, ако наставимо овим путем коме ли ће блажени Алојзије бити крсна слава.
Зато нека се добро замисле шта раде, док још има времена за покајање.
После ће бити касно.
Достојан или подобан...
Одговори

(21-02-2021, 02:15 AM)Бенито Пише:  А што убијаш гласника?

Зато што се "гласник" бави оваквим стварима!

(20-02-2021, 12:03 PM)Шумадинац Пише:  
(20-02-2021, 05:20 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Све антиекуменисте, љотићевце, расколнике, антикоронаше, совјетофиле и сл. треба ставити у смене по 12ч да доносе боце са кисеоником, носе људе на носилима и односе мртве, па би им онда спласло интернет јунаштво и верска уображеност по туђој кожи.
Д О С Т О Ј А Н !

Са усхићењем, коленопреклоно потписујемо!

Такође!

А и зато што би речени "гласник" и екуменско, унијатско и плућнокрилашко гом*но појео у име догме "сестринских цркава" од чега и твор цркава, што'но лепо рече покојни Момир!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(21-02-2021, 02:15 AM)Бенито Пише:  А што убијаш гласника? Човек је само приказао шта пише један професор факултета и црквени угледник, што је и став СПЦ. Па, изволи удри по њима...
Иначе, јесте фалсификат Ватикана који је Србима протурен преко Ђуре Даничића, агента аустријске обавештајне службе. И давно је то решено, али се то и даље понавља у српској науци званичној да би се подржала агенда о Србији и на западу и на истоку, и сличне такве флоскуле политичара комунистичке провинције и подријетла.
Иначе, ради се о убедљиво највећој лажи у историји српске историографије, јер је крунисање Стефана Првовенчаног српском краљевском круном из руку српског архиепископа најважнији догађај српске историје. Зато је горњи фалсификат потребан да би се овај догађај преумио.

Не знам, мени је позната прва верзија, а ово што ти толкујеш први пут чујем, с тим што се поставља и питање ко је крунисао тог брата ако је тачно да је само папа тада имао власт да даје круне.
Иначе мој теолошки фокус није историја него садашњост јер ако нам кућа гори није много битно ко је и како саградио него да је сачувамо па у миру после да чешљамо историју.

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Одговори

(21-02-2021, 03:38 AM)Јеремија Пише:  Интересантан осврт на избор патријарха.

Цитат:Епископу рашко-призренском Павлу је на Светој Гори током васкршње литургије 1957. године, патријарх јерусалимски Бенедикт опрао ноге.
Ово је било извесно предсказање његовог будућег служења као патријарха СПЦ.
Али од трона Светог Саве, Павла је делило 12.000 дана и ноћи непрекидне страже над српским народом на Косову и Метохији.
Надимак "поп на коноп", дала су му шиптарска деца када би пролазио улицама Призрена, а гађање јајима и отимање камилавке је постала њихова омиљена игра, игра коју би Павле увек прокоментарисао речима:
"Мора да су вам такви били и ђедови."
Мало по мало прошло је 12.000 дана, а веслајући црним веслима прошло је исто толико косовских ноћи.
2. децембра 1990. године епископ Павле изабран је за 44. врховног поглавара СПЦ и то тек после 9 кругова гласања.
Слично предсказање је пратило и митрополита загребачко-љубљанског Порфирија, додуше њему нико није опрао ноге али он се појавио у духовном храму већине грађана Србије, ТВ Пинк.
Када се Порфирије на дан сахране патријарха Иринеја појавио на телевизији ружичастих боја, то је било извесно предсказање да је он 46. патријарх СПЦ.
Њега је у емисију "Хит твит" послао његов духовни отац, епископ бачки Иринеј Буловић.
Док је Буловић на сахрани патријарха држао говор којим је разбеснео јавност поделивши грађане на припаднике праве и лажне елите, у студију су поред Порфирија гостовали и Марија Здравковић, директор Клиничког центра Бежанијска коса, која је била задужена за ширење приче о вирусу, а трећи гост је био Ратко Дмитровић, јутјубер, актуелни министар за бригу о породици и демографији али и стручњак за српско-хрватске односе...
Ја сам ради припреме писања овог текста био приморан да одгледам ову емисију, која је изузетно тешка за гледање, политика, политика и само политика.
Шта рећи када видите митрополита, министра и доктора који у тренутку сахране врховног поглавара СПЦ, у ток-шоу емисији прелиставају и коментаришу твитове особа из региона, а да иронија буде већа, сама сахрана се преноси на великом платну иза њих.
Порфирије се у овој двочасовној емисији ниједном није дотакао 11. члана Вашингтонског споразума у коме су неуставно наши манастири, пре свега Високи Дечани, као врућ кромпир пребачени у руке косовског криминалног правосуђа, већ је током целе емисије причао о политици, градоначелнику Загреба, коментиРО твитове, бранио новинаре и владајућу странку од интернет напада у кампањи за избор патријарха.
На крају ће се испоставити да ће то бити он, те испаде да је у емисију дошао да себи утаре пут и брани сам себе.
Порфирије од овог предсказања па до трона није морао чекати 12.000 дана попут патријарха Павла, већ само 88.
Исто тако није морао чекати девети круг гласања, већ је изабран набрзину, за сат и по.
Након чега је у белом аутомобилу загребачких таблица нестао у лавиринту београдских улица.
Сличне говоре смо слушали и од покојног патријарха Иринеја у Бањалуци, када је током прославе дана Републике Српске 2018. године, у сред храма Христа Спаситеља држао политички говор у корист исте елите која ето чува Косово и Метохију.
Исто оно Косово и Метохију коме ће 11. члан Вашинктонског споразума отргнути манастире.
Зарад писања овог текста прочитао сам књигу "Загреб и ја се волимо јавно", аутор ове књиге је Порфирије Перић.
У њој су углавном прикупљени интервјуи које је митрополит дао за "Јутарњи и Вечерњи лист, ХРТ, Радио Словенију, Политику, РТС и РТРС."
Док се у једном делу књиге бави искључиво тиме како Војислав Шешељ у Београду пали хрватску заставу.
Занимљиво је да је књига за Србију штампана на ћирилици а за Хрватску на латиници.
На промоцији ове књиге у Загребу 2017. године је говорио нико други до бивши председник Хрватске, Иво Јосиповић, који је том приликом изјавио:
"Владика Порфирије овом књигом не шаље поруку само православним верницима већ и католицима, агностицима, атеистима и свим осталим људима."
Не знам да ли је Порфирије назив књиге "украо" од Арсена Дедића и његове песме "Загреб и ја се волимо тајно" из 1984. године, или је назив само случајно провокативан, али знам да не треба да се чудимо што је новоизабрани патријарх оволико активан у медијима и друштвеним мрежама.
Он је још 2008. године изабран за председника Савета Републичке радиодифузне агенције, регулаторног тела које се брине о емитерима и свему што ће изаћи у етар Србије.
На Пинку има доживотан кредит јер је он учествовао у давању националне френквенције овој ТВ, а две године касније поверена му је црквена служба у Војсци Србије.
Не брине мене ова књига, већина људи за њу никад није чула, мене брину столице и клупе које се све чешће постављају у дубровачкој и карловачкој православној цркви, не оне клупе уз зид за старије, болесне и немоћне, већ клупе као код римокатолика по средини цркве.
Можда желе да седимо, да не паднемо у несвест кад нам саопште вест о сједињењу с Римом...
Ових дана круже снимци како митрополит Порфирије сав усхићен љуби руку папи и клања му се до земље.
Истина је да није први који је то урадио али многе од тог призора обузме страх и нелагода, људи се с правом питају како пољубити руку патријарху који је љубио папину канџу.
Због овог чина је деспот Ђурађ Бранковић 1439. године патријарху Никону запретио да ће га обесити уколико оде у Фиренцу код папе и оставио записано:
"Народ мој верује да сам мудар, мада среће немам.
А они сад траже од мене да учиним нешто по чему би мој народ помислити могао, да сам у старости памећу помео."
Читам ова два дана многе коментаре по друштвеним мрежама, ту су они које је понела ланчана реакција и који само пишу "достојан", па до велике већине негативних коментара који показују да патријарх неће бити омиљен у народу, а то ће бојим се, створити још већи јаз у ионако подељеној СПЦ.
Многи кажу да народ нема право да коментарише избор патријарха и да је то искључиво Божија воља.
Овакав, у најмању руку смешан избор, народ итекако има право коментарисати и ту нема волунтаризма.
И Свети Сава је учио народ да чува праву веру а да јеретике проклињу.
Јер како је рекао професор Владимир Димитријевић, ми морамо бити свесни да ако наставимо овим путем да ћемо се брзо клањати Вукашину Мандрапи али и Алојзију Степинцу.
А прича са посвећењем Алојзија Степинца није готова, бар што се нас Срба тиче, јер
речи Степинчевог фратра у жупи Стара Ријека који десницом Србе покрштава а левицом витла нож и коље оне који нису научили католичку молитву "Здраво Маријо", још одзвањају у нашим ушима.
Док год се патријарси не буду бирали у историјском седишту српских патријарха, Пећкој патријаршији, нама неће кренути на боље.
Порфирије је изабран у крипти неосвештаног храма, која је сама по себи гробница, и само место избора показује пут којим иде СПЦ.
У кампањи за избор патријарха смо видели једну серију координисаних новинарских напада на другачије мишљење.
Редали су се наслови типа "Корона убија владике до фебруара" а победио је наслов Драгана Ј. Вучићевића и његовог Информера "Звезда убрзала избор патријарха."
Све ово су пратиле изјаве новинара који су свештенство називали од протојевреја до стафорда.
Манипулисање је настављено и након избора патријарха, када су поједини медији пренели вест да је старац Тадеј из манастира Витовнице, пре више од 20 година рекао како ће игуман Порфирије једног дана постати српски Патријарх.
Ко год је читао књиге оца Тадеја зна да ово никад нигде није записано, тако да су ово лажи гнусније од све пропаганде која се сервира.
Ипак, главни део посла је остављен ДБ војводи и тешкашу Воји Шешељу, последња два месеца он је камповао по разним телевизијама, нападао цркву, све владике који нису били подобни, али и измишљао лажи о новинарима од Требиња, преко Бањалуке па до Београда.
Да ли је Пинк поново био видовит...
Да ли ће свака наша критика бити јавно изнесена на ТВ са националном френквенцијом, када се запитамо, ако наставимо овим путем коме ли ће блажени Алојзије бити крсна слава.
Зато нека се добро замисле шта раде, док још има времена за покајање.
После ће бити касно.
Достојан или подобан...
Одличан текст.
Ко је написао?
Одговори

(21-02-2021, 11:43 AM)Шумадинац Пише:  
(21-02-2021, 02:15 AM)Бенито Пише:  А што убијаш гласника? Човек је само приказао шта пише један професор факултета и црквени угледник, што је и став СПЦ. Па, изволи удри по њима...
Иначе, јесте фалсификат Ватикана који је Србима протурен преко Ђуре Даничића, агента аустријске обавештајне службе. И давно је то решено, али се то и даље понавља у српској науци званичној да би се подржала агенда о Србији и на западу и на истоку, и сличне такве флоскуле политичара комунистичке провинције и подријетла.
Иначе, ради се о убедљиво највећој лажи у историји српске историографије, јер је крунисање Стефана Првовенчаног српском краљевском круном из руку српског архиепископа најважнији догађај српске историје. Зато је горњи фалсификат потребан да би се овај догађај преумио.

Не знам, мени је позната прва верзија, а ово што ти толкујеш први пут чујем, с тим што се поставља и питање ко је крунисао тог брата ако је тачно да је само папа тада имао власт да даје круне.
Иначе мој теолошки фокус није историја него садашњост јер ако нам кућа гори није много битно ко је и како саградио него да је сачувамо па у миру после да чешљамо историју.

Ти не гасиш пожар него сипаш бензин латинске јереси на кућу!

Паметном доста!

Као љубитељ Вермахта и превише паметујеш.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Не постоји никаква "надлежност" римског епископа за додељивање краљевске круне. И да је постојала, нема никаквог непосредног извора да је то тако било.
Одговори

(21-02-2021, 12:02 PM)Бенито Пише:  Одличан текст.
Ко је написао?
https://www.facebook.com/DekiiTeoreticaristine/
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним